MDictus

profiel MDictus

Naam

M.T.A. Dictus

Reviews

0

Foto's & tips

27

Blogs

1

Lid sinds

25 December 2015

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Jordanië

Fav. stad

Stockholm

Over mijn camera

Merk

Samsung

Model

NX30 Systeemcamera

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (27)

'570705' door MDictus '570705' door MDictus

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Siq - Petra

MDictus

De zon is nog maar net op en we gaan een bezoek brengen aan de oude stad Petra in Jordanië. Door met zonsopkomst op pad te gaan zijn we de grote groepen toeristen voor en hebben we de Siq bijna helemaal voor ons zelf. De Siq een 2km lange kloof die uiteindelijk uitkomt bij een prachtige tempel, The Treasury. Vanaf daar is het mogelijk verder de oude stad in te wandelen. Jammer dat deze kloof maar een kleine 2km lang is, het is zo mooi.

'570240' door MDictus '570240' door MDictus

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Iguazu Brazilië

MDictus

De Iguazu watervallen zijn behoorlijk binnen de gebaande paden maar echt een must see! Het geluid van het neer denderende water is oorverdovend en tegelijkertijd prachtig om naar te kijken. Bezoek zowel de Braziliaanse zijde als de Argentijnse zijde, beiden zijn totaal verschillend. Deze foto maakte ik aan de Braziliaanse zijde (september 2016) met ideale weersomstandigheden.

'570922' door MDictus '570922' door MDictus

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Favela Rio de Janeiro

MDictus

Op de weg terug naar beneden van de Corcovado berg in Rio de Janeiro ben ik even blijven staan om een foto te maken van een van de vele favela's die de stad heeft. Deze is speciaal omdat hier de videoclip van They Don't Care About Us is opgenomen in de jaren 90. We bezochten Brazilië net na de olympische spelen van 2016. Een Nederlander die al jaren woont en werkt in Rio uitte zijn zorgen over de toekomst van de stad en de favela's. Veel van de sloppenwijken zijn schoon geveegd in aanloop naar het WK voetbal en de Olympische Spelen. Ondertussen is de stad Rio de Janeiro zo goed als failliet en vraagt men zich af hoe lang de aanwezigheid van de politie en het leger nog gefinancierd kan worden in de favela's.

Laatste blogs (1)

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 02| COMMUNITY-TOPPERS


De wolf in de sneeuw. Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: De wolf in de sneeuw door Henk Vanetië
2. Review: Sauerland, Duitsland door TravelsbyMonique
3. Communitylid van de week: MarleenvM
4. Nieuwkomer: Glennm23

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik