Lsteentjes

'1138351' door Lsteentjes '1138351' door Lsteentjes

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Cala de Sant Llorenc

Lsteentjes

Menorca heeft in het zuiden enkele zandstranden, waarvan Son Bou met 4 km de langste is. Voor de rest heeft Menorca ontelbare groene baaien met diepblauw water, sommige zijn alleen per boot bereikbaar. Tot slot zijn er baaien tussen de hoge, ruwe kliffen, zoals Cala de Sant Llorenc er 1 van is. Deze baai ligt op 3 km van Son Bou.

'1138168' door Lsteentjes '1138168' door Lsteentjes

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Sunset in Son Bou

Lsteentjes

Na Mallorca, Ibiza en Formentera nu het 1 na grootste eiland bezocht, namelijk Menorca. De zonsondergangen in Son Bou zijn in elk geval fantastisch mooi. Op heldere avonden zijn zelfs de lichtjes van Mallorca te zien.

'1136788' door Lsteentjes '1136788' door Lsteentjes

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Uiterwaarden van...Co

Lsteentjes

Als het geen hoogwater is, kun je prachtig wandelen in de uiterwaarden van Cortenoever. Deze liggen langs de IJssel bij Hanzestad Zutphen. De foto is genomen vanaf de IJsselbrug.

'1136625' door Lsteentjes '1136625' door Lsteentjes

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Highlander

Lsteentjes

Midden op de Worth-Rhederheide vlakbij de Posbank staat het bronzen kunstwerk de Highlander. Dit is een eerbetoon aan de Schotse Hooglanders in dit gebied. Het ligt aan de Tunnekensweg en is alleen te voet of per atb te bereiken. De dichtsbijzijnde parkeerplaats is Herikhuizerveld, vandaar is het een klein halfuurtje wandelen naar het kunstwerk door een heel rustig deel van de Veluwezoom.

'1136110' door Lsteentjes '1136110' door Lsteentjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Doca do Cavacas

Lsteentjes

Op de wandeling van Lido in Funcahl naar Camara de Lobos kom je dit mooie plekje tegen, hoog op een rots en met prachtig uitzicht. De vis is hier voortreffelijk.

'1135866' door Lsteentjes '1135866' door Lsteentjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Hawai van Europa

Lsteentjes

Madeira wordt weleens het Hawaï van Europa genoemd, vanwege de immens hoge kliffen die loodrecht uit zee oprijzen met bovenop heel veel groen. Op de foto staat Praia Formosa, het bekendste strand bij Funchal. Geen wit zand, maar zwart lavazand en grote keien, maar wel tegen een adembenemende achtergrond. Van het Lido in Funchal loopt een ongeveer 5km lang wandelpad helemaal langs de kust en de kliffen tot het vissersplaatsje Camara de Lobos. De routeverkorting via de tunnel naar Praia de Formosa was echter dicht ivm instortingsgevaar, dus je moet nu eerst omhoog naar de weg en daarna zeer steil afdalen. Na Praia Formosa gaat het pad verder op hoge palen buiten de kliffen om op zee, zeer de moeite waard om te lopen.

'1135654' door Lsteentjes '1135654' door Lsteentjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Lido

Lsteentjes

Behalve bij Calheta in het zuiden heeft Madeira geen zandstranden. Bij Funchal heb je het Lido, dit zijn zwembaden in terrasvorm uitgehakt in de zwarte lavarotsen. Hier zijn douches, bedjes en een restaurant. Je moet er wel voor betalen. Lido is ook de hotelwijk van Funchal, met veel restaurants, barretjes en op 30 minuten lopen van het oude centrum.

'1135396' door Lsteentjes '1135396' door Lsteentjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Levada wandeling

Lsteentjes

Aangezien het in het noorden van Madeira en in de bergen veelvuldig regent en beneden in het zuiden niet, zijn er vele waterkanalen aangelegd, de zogeheten levadas. Deze moeten natuurlijk ook onderhouden worden, dus vaak loopt er een pad naast. Over deze levada-paden is nu een uitgebreid wandelnetwerk uitgezet. Deze wandelingen zijn bijna altijd one way, al kun je er soms een aantal aan elkaar knopen tot een rondje. De bewegwijzerde routes worden onderhouden en mocht er iets gebeuren, word je ook gered door de hulpdiensten. Bij de onbewegwijzerde paden is dit niet het geval. De moeilijkheidsgraad varieert van heel korte makkelijke wandelingen, tot lange en erg zware. Ga bij voorkeur met een gids en in elke geval nooit alleen de paden op.

'1135137' door Lsteentjes '1135137' door Lsteentjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Joao Batista Fort

Lsteentjes

Op een uur rijden van Funchal ligt aan de Zuidwestkust van Madeira de plaats Porto Moniz. Dit dorp is bekend om zijn natuurlijke baden, die bestaan uit lavasteen gevuld met water uit de Atlantische Oceaan. Op de uiterste punt van het dorp staat dit fort uit de 17e eeuw. Ooit gebouwd om de inwoners te beschermen tegen piraten; nu vind je hier het Aqarium van Madeira.

'1134930' door Lsteentjes '1134930' door Lsteentjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Botanical Garden

Lsteentjes

De Botanical Garden boven Funchal is met recht een tuin met een view. Je kunt hier een enorme variëteit aan bomen, planten en bloemen bewonderen. Aangezien Madeira het hele jaar een zacht klimaat heeft, zal je het hele jaar kunnen genieten van bloeiende bloemen. En het uitzicht over Funchal en de zuidkust krijg je er gratis bij! Op de foto staat het mozaïek van planten met alleen bladeren, om te laten zien dat niet alleen bloemen kleurrijk zijn, maar ook het blad.

'1134659' door Lsteentjes '1134659' door Lsteentjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Skywalk Cabo de Girao

Lsteentjes

Cabo de Girao is de een na hoogste klif van de wereld (de hoogste is op Hawai) en hier kijk je ruim 500 meter de diepte in. Bovenop is een glazen uitzichtspunt, heel indrukwekkend, maar...niet voor mensen met hoogtevrees...

'1133935' door Lsteentjes '1133935' door Lsteentjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Open door project

Lsteentjes

In de Rua Santa Maria in Funchal hebben kunstenaars de oude deuren prachtig beschilderd. Inmiddels zijn er ook een aantal deuren in de aangrenzende straatjes onder handen genomen, een genot om doorheen te wandelen. Als je de deuren gesloten wilt bewonderen, kom dan voor 10 uur. In de loop van de ochtend openen de winkeltjes en wordt dit straatje 1 groot terras.

'1133514' door Lsteentjes '1133514' door Lsteentjes

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Herfst in Lage...Vuur

Lsteentjes

Herfst in Nederland: als je op het juiste tijdstip de bossen ingaat is het genieten van de kleurenpracht. De Lage Vuursche is een prachtig gebied met oude beukenlanen en eikenbossen. Als je de NS wandeling loopt, kom je er allemaal langs en kun je ook een blik werpen op Paleis Soestdijk. En dan onderweg natuurlijk een pannenkoek in het dorp met de grootste dichtheid aan pannenkoekenrestaurants van Nederland (Lage Vuursche). Tip: vermijd het weekend!

'1133374' door Lsteentjes '1133374' door Lsteentjes

NederlandScheveningen

NederlandScheveningen

Avondlicht

Lsteentjes

De havenhoofden op Scheveningen zijn altijd een heerlijke plek om even uit te waaien. Met een beetje geluk zie je er tegenwoordig ook zeehondjes. Maar deze meeuw was ook al een cadeautje in het laatste winterdaglicht.

'1133188' door Lsteentjes '1133188' door Lsteentjes

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Japanse tuin...Clinge

Lsteentjes

De Japanse tuin op landgoed Clingendael in Den Haag is maar 3 weken in het voorjaar en 3 weken in het najaar geopend. Maar wat is hij dan prachtig! Als de tuin niet geopend is, blijft het landgoed er omheen ook zeer de moeite waard. Er is een rozentuin en een Oud Hollandse tuin. In het voorjaar bloeien de enorme rododendrons en in het najaar kleuren de oude beuken prachtig rood. Goed verstopt is er zelfs een kabouterbos en een plekje met de graven van de hondjes van de voormalige eigenaresse.

'1133009' door Lsteentjes '1133009' door Lsteentjes

GriekenlandLefkas

GriekenlandLefkas

Houten brug Lefkas...

Lsteentjes

Lefkas heeft twee beroemde bruggen: de ene is de drijvende brug, via deze brug rijd je het eiland op. De brug kan opengeschoven worden, zodat schepen er ook langs kunnen. De andere brug is de houten brug, deze staat op de foto. Dit is een loopbrug voor voetgangers en van daar loop je zo het centrum in. Tijdens de zonsondergang staan hier veel mensen voor een romantisch moment.

'1132813' door Lsteentjes '1132813' door Lsteentjes

GriekenlandLefkas

GriekenlandLefkas

Lefkas stad

Lsteentjes

Lefkas stad is de hoofdstad van het gelijknamige eiland en heeft een winkelstraat, een gezellig plein vol restaurants en een kade met barretjes. Het museum is zeer de moeite waard om te bezoeken. Vooral savonds komt deze stad tot leven en is het leuk om hier wat te eten en te drinken.

'1132446' door Lsteentjes '1132446' door Lsteentjes

GriekenlandLefkas

GriekenlandLefkas

Two of us

Lsteentjes

Lygia is een klein vissersplaatsje aan de oostkust van Lefkas en ligt tussen de hoofdstad Lefkas en de bekendere badplaats Nidri in. In de haven boeten vissers hun netten en hier zijn ook meerdere restaurantjes te vinden. Seven Islands is een topplekje, met behalve aan het water ook op het water te dineren.

'1132266' door Lsteentjes '1132266' door Lsteentjes

GriekenlandLefkas

GriekenlandLefkas

Porto Katsiki

Lsteentjes

Porto Katsiki in het zuidwesten van Lefkas is een baai waar je mond van open valt; zo prachtig turquoise is het ondiepe gedeelte en zo diepblauw verder in de zee. Samen met de groene bomen en de witte kliffen is het bijna het paradijs. Aan deze witte rotsen dankt het eiland ook haar naam: lefko is wit in het Grieks. Het paradijs is te betreden via een hoge, steile trap.

'1132138' door Lsteentjes '1132138' door Lsteentjes

GriekenlandLefkas

GriekenlandLefkas

Porto Katsiki: blauwe

Lsteentjes

Porto Katsiki in het zuidwesten van Lefkas is een baai waar je mond van open valt; zo prachtig turquoise in het ondiepe gedeelte en zo diepblauw verderop. Samen met de groene bomen en witte kliffen is het bijna het paradijs! Aan deze witte rotsen dankt het eiland ook haar naam; lefko is wit in het Grieks.

'1131904' door Lsteentjes '1131904' door Lsteentjes

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Herfst op de Drentse.

Lsteentjes

De bloeiende hei - in dit geval bij de Strubben in NP de Drentse Aa - is nu prachtig paars. Maar tijdens een vroege ochtendwandeling als de mist opgetrokken is, zie je pas hoeveel spinnenwebben tussen al dat paars hangen. De herfst komt eraan....

'1130686' door Lsteentjes '1130686' door Lsteentjes

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Bijbelverhalen in zan

Lsteentjes

Aan de Havenkade in Elburg is 1 van 's werelds grootste indoor zandprojecten te vinden: Bijbelverhalen in Zand. De prachtige zandsculpturen beelden niet alleen Bijbelverhalen uit, maar nemen je mee naar de geschiedenis van de hele wereld t/m de huidige vluchtelingenproblematiek toe. Het bijzondere is ook, dat de tableaus niet alleen uit zand bestaan; er worden ook attributen in verwerkt, zoals echte boten, huiden, deuren, huisraad en boten. De expositie is het hele jaar 7 dagen per week te bezichtigen: aanrader!

'1130549' door Lsteentjes '1130549' door Lsteentjes

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Sunset in lensbal

Lsteentjes

Het reizen lukt nog niet erg met alle (nieuwe) restricties, dus dan maar met de lensbol op stap in eigen omgeving. Het strand, de zee en een mooie zonsondergang zijn gelukkig altijd bereikbaar.

'1130318' door Lsteentjes '1130318' door Lsteentjes

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Street-art Laak...kwa

Lsteentjes

Ook in het Laak kwartier in Den Haag is mooie street-art te vinden. De murals zijn o.a. op de zijkant van flatgebouwen geschilderd, dus ze zijn enorm groot. Op de foto staat 1 van de 4 murals die samen "moments of life: vormen: een baby, kind, jonge vrouw (op de foto) en oude vrouw.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >