LizetteGlobetrotter

profiel LizetteGlobetrotter

Naam

Lizette Mutsaers

Reviews

0

Foto's & tips

107

Blogs

9

Lid sinds

29 December 2011

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Rome, Italië

Over mij

Een grote dosis enthousiasme en nieuwsgierigheid, een grote liefde voor dieren en natuur. Ik vind het heerlijk om anoniem te zijn in een stad waar ik nooit geweest ben. Een nieuwe bestemming uitkiezen en genieten van iedere minuut van de reis er naar toe en er zijn. En mijn verhalen en foto's deel ik graag, hier en op www.reismuts.nl

Mijn Motto

'My favorite thing is to go where I've never been.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3200

Overige

digitale Nikon camera, S6200

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (107)

'449209' door LizetteGlobetrotter '449209' door LizetteGlobetrotter

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Cactus eiland op de..

LizetteGlobetrotter

Dit beeld is waarschijnlijk bekend bij iedereen die zelf ooit de Uyuni zoutvlakte heeft gezocht. De zoutvlakte op zich is al een van de meest bijzondere landschappen. Ergens op die vlakte is een cactus eiland. En terwijl je op dat eiland staat, lijkt de omgeving haast een zee van water, wat het geheel nog surrealistischer maakt als ervaring.

'400727' door LizetteGlobetrotter '400727' door LizetteGlobetrotter

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Oneindige rijstvelden

LizetteGlobetrotter

Toen ik in april op Lombok was en goede vrienden bezocht, vertelden zij me dat Lombok ook wel het eiland met de 1001 moskeen genoemd wordt. Voor mij zal het altijd het eiland met de oneindige rijstvelden blijven. Op een scooter en met een taxi het hele eiland rondgereden en overal prachtig groene rijstvelden. Een uitzicht wat nooit zal vervelen en nooit zal vergeten.

'377904' door LizetteGlobetrotter '377904' door LizetteGlobetrotter

BoliviaEl Alto

BoliviaEl Alto

Zwevende vogel

LizetteGlobetrotter

Op de zoutvlakte van Uyuni waan je je echt op een andere planeet. Prachtig uitgestrekte vlaktes met kleurige rotsen. Ik was er in mei, steenkoud! Onderweg schuilden we met de groep uit de jeep bij wat rosten om uit de wind te lunchen. En dan opeens hangt er zo'n vogel prachtig voor je lens stil... :)

Laatste blogs (9)

Mijn fans (2)

Ik ben fan van (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'480378' door Ivonne '480378' door Ivonne

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Brommerrit door het..

Ivonne

Vanuit de plaats Candidasa hebben we een dag een prachtige rondrit gemaakt met de brommer (zeg maar gerust motor, want het ding heeft flink wat power!) De heenrit ging over een grotere weg, langs een oud waterpaleis (Tirtagganga Water Palace) van een sultan van weleer. Verder onderweg veel mooie rijstvelden, vaak in terrassen opgebouwd tegen de bergen aan. Een mooi gezicht, je blijft genieten, en alle tijd om te stoppen. Op de terugweg kozen we de kustweg. Eerst lunchen aan de zee, het eten weer lekker en Aziatisch goedkoop. Verder gereden en daar bleek deze weg toch wel van een ander kaliber te zijn dan de grotere die we eerder hadden gekozen. Na een paar kilometer werd de weg smaller en kwamen we bij een kleine kuil/beschadiging aan. Iemand wist ons te vertellen dat de weg soms een beetje kapot was, maar dat hij gewoon te berijden viel. Dat hebben we geweten. De route leidde ons door vele kleine dorpjes met overal enthousiaste kinderen die een high 5 wilden geven, mensen die moesten lachen om 2 van die buitenlanders op de motor, overstekend pluimvee, koeien, katten, honden van groot tot klein en ga zo maar door. Naast deze verwachtte hindernissen was de weg bij vlagen ook nog van echt slechte kwaliteit en hebben we ons door menige kuil, zand- of steenhoop en gatenkaas heen moeten manoevreren. Een kapotte brug, hopend dat je niet tussen de planken door valt, onduidelijke bewegwijzering........ Verderop een lange tijd moeten wachten op een stoet die op weg was naar een crematie. Een grote groep mensen, de treurende zoon (nemen we aan), dan een draagbaar met de dode in doeken gewikkeld, en achteraan muziek en veel vrolijke mensen. Indrukwekkend. Al met al gingen we met een gemiddeld gangetje van zo'n 20 kilometer per uur, dus dat ging lekker! Thuis gekomen na een lange dag, moe maar zeer voldaan en met het idee een stukje van het echte Bali gezien te hebben. Dat is weer eens wat anders dan de toeristenplaatsen. Zeker een aanrader. Het huren van een brommer/motor kan ik uberhaupt van harte aanbevelen, je komt echt op andere plaatsen terecht.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier