LizetteGlobetrotter

'462899' door LizetteGlobetrotter '462899' door LizetteGlobetrotter

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Zonsondergang in Ha..

LizetteGlobetrotter

Mijn reis door Vietnam sloot ik af met een tweedaags bezoek aan Ha Long Bay. Wat mij betreft terecht een van de zeven wereldwonderen. Ik raakte niet uitgekeken. Deze zonsondergang is de laatste die ik in Vietnam heb meegemaakt en daarmee had de afsluiting van de reis niet mooier kunnen zijn.

'460671' door LizetteGlobetrotter '460671' door LizetteGlobetrotter

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Jong vissertje

LizetteGlobetrotter

Tijdens een motortocht van Hoi An naar Hué stopten we onderweg voor lunch in een klein vissersplaatsje. Het weer begon wat om te slaan. Dit jongetje snelde het water op om nog wat netten binnen te halen.

'451057' door LizetteGlobetrotter '451057' door LizetteGlobetrotter

GambiaWest Gambia

GambiaWest Gambia

Boeiende boom

LizetteGlobetrotter

De titel van de foto is misschien een beetje vreemd, maar precies wat ik ervan vind. ik was met drie vriendinnen op reis door Gambia en op een gegeven moment kwamen we langs deze boom. Op de een of andere manier trok hij enorm onze aandacht en maakten we alle vier ongeveer dezelfde foto. Of hij nou heel mooi is of zo, nee niet echt, maar blijkbaar wel boeiend. En nog steeds als ik de foto zie, trekt hij mijn aandacht.

'482572' door LizetteGlobetrotter '482572' door LizetteGlobetrotter

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Things to do in Chian

LizetteGlobetrotter

Met de nachttrein vanuit Bangkok bereik je Chiang Mai gemakkelijk. Je stapt om 20 uur in en komt tegen 9 uur in de ochtend aan. Bovendien is de “kroeg”wagon erg gezellig, compleet met lichtjes muziek en drankjes. Vanuit Chiang Mai maken veel reizigers een meerdaagse jungle trekking naar de bergdorpen. Of het nou heel toeristisch is of niet, het is vooral heel erg gaaf! En meestal ga je in kleine groepjes (vraag dat na!). Er zijn steeds meer aanbieders die eco verantwoorde toeren aanbieden. Vaak kun je kiezen om een gedeelte op de rug van een olifant af te leggen. Als je dat al zou willen, laat je dan goed informeren over het welzijn van de olifant. In plaats daarvan kun je gelukkig ook met een bamboe vlot de afdaling terug naar de stad doen. Het mooiste in Chiang Mai zelf, of eigenlijk net daarbuiten, vind ik Doi Suthep, een rijkelijk versierd tempel complex dat ruim 1600 meter boven de stad uit steekt. In Chiang Mai zelf is een gezellige nachtmarkt, die al om 20 uur begint. De markt is een overblijfsel van de vroegere handel tussen de bergdorpen en nu vooral een leuke plek om te eten en daarna nog wat te drinken.

'482571' door LizetteGlobetrotter '482571' door LizetteGlobetrotter

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Things to do in...Ban

LizetteGlobetrotter

Vrijwel iedere reis naar Thailand begint en/of eindigt in Bangkok. En dit zijn de things to do there voor een afwisselend verblijf. Hotspots die je bezocht moet hebben zijn het Grand Palace en op dat terrein de tempel Wat Prae Kaew, de granieten tempel Wat Arun en de marmeren tempel Wat Benchamabophit. Dan heb je een mooie afwisseling van soorten tempels. Ook Golden Mount is leuk om te bezoeken. Vaak vind je er monniken gekleed in oranje gewaden. En vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een boottocht over de Mae Nam Chao Praya rivier met een bezoek aan de flooting market mag niet ontbreken. En natuurlijk Khao San Road, de bekendste toeristen straat met hostelletjes, eetkraampjes, restaurantjes, bars en clubs, waar je je vooral ’s avonds prima zult vermaken. Bangkok staat bekend om de nep-merk kleding die je op markten kunt kopen. De stad kent ook enkele moderne malls waar je je als shop-a-holic goed kunt uitleven. Een ervan, MBK, kun je met de skytrain bereiken, leuk om zo door de stad te ‘rijden’! www.reismuts.nl

'482557' door LizetteGlobetrotter '482557' door LizetteGlobetrotter

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Ontbijt op de Brookly

LizetteGlobetrotter

Soms loopt je vluchtschema anders dan gepland. Dat gebeurde mij in 2010, toen de vulkaan op IJsland letterlijk roet in mijn planning gooide. En zo kwam ik opeens in New York terecht. Twaalf uur op een vliegveld is wel erg lang, dus ik besloot de stad te verkennen. In the city that never sleeps is natuurlijk ook altijd wel een supermarkt open. Daar haalde ik wat ontbijt en liep verder naar de Brooklyn Bridge, om vervolgens daar te ontbijten terwijl de zon verder boven de stad op kwam. En dat was zo gaaf! Uren geleden had ik niet kunnen denken dat ik überhaupt in [url="www.reismuts.nl" target="_blank"]New York [/url]zou komen en nu zat ik daar aan mijn ontbijt terwijl de zonnestralen op Manhattan gingen schijnen. Ok, je moet er vroeg je bed voor uit, maar ik vind dit een absolute aanrader.

'449530' door LizetteGlobetrotter '449530' door LizetteGlobetrotter

BraziliëAmazone

BraziliëAmazone

Vrolijke kleuren op..

LizetteGlobetrotter

Het was een wat minder mooie dag in de Amazone, een beetje grijs en af en toe wat druppels. En deze vrolijkert zat vlakbij de lodge in een schuurtje nieuwsgierig om zich heen te kijken. Het blijven prachtige dieren met hun mooie felle kleuren.

'482535' door LizetteGlobetrotter '482535' door LizetteGlobetrotter

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Verrukkelijk vega ete

LizetteGlobetrotter

Eten bij Milas. Dit restaurant ligt achter Jalan Prawirotaman. Het is een vegetarisch restaurant en ligt verscholen in een prachtige relaxte tuin met vijver en gezellige zithoekjes. Werkelijk alles is er verrukkelijk! En ze hebben leuke, soms zelfgemaakte souvenirs te koop.

'449209' door LizetteGlobetrotter '449209' door LizetteGlobetrotter

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Cactus eiland op de..

LizetteGlobetrotter

Dit beeld is waarschijnlijk bekend bij iedereen die zelf ooit de Uyuni zoutvlakte heeft gezocht. De zoutvlakte op zich is al een van de meest bijzondere landschappen. Ergens op die vlakte is een cactus eiland. En terwijl je op dat eiland staat, lijkt de omgeving haast een zee van water, wat het geheel nog surrealistischer maakt als ervaring.

'449134' door LizetteGlobetrotter '449134' door LizetteGlobetrotter

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Cemeterio de la...Rec

LizetteGlobetrotter

Het kerkhof Ricoleta in de gelijknamige wijk in Buenos Aires lijkt wel een stad op zich. Grote graftombes met beelden van allerlei heiligen en engelen sieren de laatste rustplaatsen van hele families. Zo ook de familie Duarte. Waarbij het nog steeds niet zeker is dat ook Evita Perón haar laatste rustplaats hier heeft.

'448742' door LizetteGlobetrotter '448742' door LizetteGlobetrotter

PeruJungle

PeruJungle

Vogel in de Amazone

LizetteGlobetrotter

De Amazone vind ik een geweldig indrukwekkende natuur. Soms met zo'n dik bladerdak dat de zon er nauwelijks doorheen piept. En soms open plekken met water. En daar zie je vaak dieren wat beter. Zoals dit vogeltje dat heerlijk in de zon lijkt te genieten.

'482528' door LizetteGlobetrotter '482528' door LizetteGlobetrotter

PeruJungle

PeruJungle

Dobberen bij een...or

LizetteGlobetrotter

De Amazone strekt zich over verschillende landen uit. Ik ben in het Peruaanse gedeelte geweest. Vanaf Puerto Maldonado bereikte ik per boot in 1,5 uur de jungle lodge. Ondanks dat dat gedeelte van de Amazone inmiddels redelijk goed bekend is onder toeristen heb ik het er enorm naar mijn zin gehad. Er waren veel verschillende mogelijkheden voor excursies, en alles gebeurde in kleine groepen tot max. 6 personen. Vanuit de lodge kun je verschillende tochten maken afhankelijk van wat je zelf wilt. Enkele kilometers in de vroege ochtend (als het nog niet zo heet is) tot een hele dag lopen in de jungle is mogelijk. Onderweg geeft de gids uitleg over mega oude bomen en planten met medicinale werkingen. En hij volgt sporen van bijvoorbeeld jaguars. De kans dat je er werkelijk een tegen komt is heel klein, maar het sporen zoeken is wel heel erg leuk. En ook wel een beetje spannend wat je uiteindelijk wel allemaal gaat zien. Verschillende soorten apen, vogels, spinnen, kikkers, slangen, papegaaien en allerlei andere beesten hoor en zie je wel vaak genoeg. Ook zijn er tochten per boot te maken, bijvoorbeeld door een moeras met kaaimannen en schildpadden. En het geweldige van alle tochten is dat je echt midden in de natuur bent. Je komt niemand anders tegen en hoort, ruikt en ziet alleen maar jungle. De meest geweldige tocht vond ik die na het avondeten, toen de zon al onder was. We gingen met een klein groepje met een motorbootje de rivier op. Met een zaklamp scheen de gids op de oevers en sprankelende ogen van ontelbaar veel kaaimannen lichtten op. Midden op de rivier zette de gids de motor uit. Iedereen was stil. In het pikkedonker dobberden we daar dan op het water, wachtend op wat er ging gebeuren… En toen ontstond er een magisch moment. Een orkest van geluiden kwam op. Dat orkest veranderde in een oorverdovend, maar intens mooi geluid van allerlei dieren. Insecten, vogels, apen, een georganiseerde chaos. Terwijl de sterren van de Melkweg boven mijn hoofd schitterden. Ik had er uren kunnen dobberen… [i]www.reismuts.nl[/i]

'448593' door LizetteGlobetrotter '448593' door LizetteGlobetrotter

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Zonsondergang in de..

LizetteGlobetrotter

Venetië vind ik echt een geweldig mooie stad. Nog geen 48 uur daar geweest en honderden foto's rijker geworden. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat keek ik er mijn ogen uit. Dit is een van mijn favorieten. De zon gaat onder en werpt een rozig licht op de straat en het kanaal erdoor heen.

'447888' door LizetteGlobetrotter '447888' door LizetteGlobetrotter

ChinaJiangsu en Zhejiang

ChinaJiangsu en Zhejiang

Zonsondergang bij...Y

LizetteGlobetrotter

Tegen het einde van de middag vertrok een boot over de rivier tussen de karsten gebergten. De tropisch groene heuvels zijn er prachtig. Doel van de boottrip was om vissers met getrainde aalscholvers bezig te zien. Ik vond de zonsondergang vele malen leuker.

'447773' door LizetteGlobetrotter '447773' door LizetteGlobetrotter

BelizeKustgebied

BelizeKustgebied

Kinderen onderweg naa

LizetteGlobetrotter

Jaren terug kwam ik per toeval in Hopkins terecht. Deze foto is op straat gemaakt in de namiddag, toen schoolgaande kinderen naar huis fietsten. Ik vond Hopkins een bijzonder leuke plek. Iedereen is er vriendelijk en dat is aan de glimlach van de kinderen wel te zien.

'447253' door LizetteGlobetrotter '447253' door LizetteGlobetrotter

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

On top of the hill

LizetteGlobetrotter

Met 4x4 jeeps reden we de Wadi rum woestijn in. Tegen het einde van de dag schijnt het licht prachtig over de rode, roze en oranje bergen en gesteenten. Vanaf boven op een zandheuvel was het uitzicht geweldig.

'482483' door LizetteGlobetrotter '482483' door LizetteGlobetrotter

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Zonsopkomst boven...R

LizetteGlobetrotter

Hoewel het weer op Lombok tijdens mijn verblijf daar goed was, heb ik de top van de vulkaan Rinjani niet gezien. Vanaf Gili Trawangan bezien komt de zon op boven Lombok. En toen zag ik voor het eerst wel de top van de vulkaan. Gili T is niet zo groot, dus je hoeft niet uren eerder je bed uit om het mee te maken. Of misschien heb je je bed op dat moment nog niet eens gezien als je nog uit een kroeg gerold komt ;) Maar het is in ieder geval het wel waard om de zonsopkomst daar mee te maken.

'411572' door LizetteGlobetrotter '411572' door LizetteGlobetrotter

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Openlucht museum

LizetteGlobetrotter

Praag vind ik echt een geweldig mooie stad met overal zoeel te zien. Prachtige bekende gebouwen en ook de niet zo bekende gebouwen laten vaak fascinerend mooie elementen zien. Een waar openlucht museum.

'411570' door LizetteGlobetrotter '411570' door LizetteGlobetrotter

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Honderden...boeddhist

LizetteGlobetrotter

In een reis naar Java kan een bezoek aan de Borobudur niet ontbreken. Deze boeddhistische tempels geven een prachtig uitzicht over de omgeving. Ik ging heel vroeg in de morgen al, omdat er dan nog niet zoveel touristen zouden zijn. Na een uurtje begon het flink druk te worden, vooral met schoolkinderen die meer oog voor de touristen leken te hebben dan voor de prachtige tempels. "Please picture" hoor je dan de hele tijd!

'402272' door LizetteGlobetrotter '402272' door LizetteGlobetrotter

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Blauw groene kanalen

LizetteGlobetrotter

Venetie staat natuurlijk bekend om de vele smalle kanaaltjes die mooie plaatjes opleveren. Op de grote bruggen is het uitgestrekte uitzicht over de oude stad erg mooi. Een komen en gaan van boten.

'401258' door LizetteGlobetrotter '401258' door LizetteGlobetrotter

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Kuifje

LizetteGlobetrotter

Tijdens de tochten op de scooter kriskras door Bali heb ik zoveel apen gezien, de een wat vriendelijker dan de ander; de een grappig, de ander vertederend. Deze was vooral erg relaxt en lag mij een beetje te bekijken. (wie bekijkt wie zou je je afvragen).

'401124' door LizetteGlobetrotter '401124' door LizetteGlobetrotter

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Dansend vegen

LizetteGlobetrotter

Tijdens een fietstocht in de omgeving van Yogja bezocht ik verschillende dorpjes waar verschillende producten gemaakt werden. Hier is een man rijst aan het uitvegen over de vloer voor het huis, zodat die verder kan drogen. De man maakte een klein feestje van zijn werk door bijna dansend over de vloer te bewegen. Ondanks de brandende zon en het harde werken gaf het een leuke sfeer.

'401080' door LizetteGlobetrotter '401080' door LizetteGlobetrotter

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Zonsondergang

LizetteGlobetrotter

Met een heldere zonsondergang in Sengiggi zie je Bali aan de overkant van het water. Met een minder heldere ondergang zoals deze zie je Bali niet, maar wel een mooie afsluiting van weer een dag met wat bootjes die nog wat rond dobberen.

'401078' door LizetteGlobetrotter '401078' door LizetteGlobetrotter

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Op een onbewoond...ei

LizetteGlobetrotter

Gili Nangu, omringd door lauw warm helder blauw zeewater, bedenkt met spierwit poeder zand en een handje vol touristen is de perfecte plek om je op een onbewoond eiland te wanen. Overnachten kan, maar dan wel back to basic in enkele kleine hutjes.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier