LisannedeJong

profiel LisannedeJong

Naam

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

0

Lid sinds

09 February 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Noorwegen

Fav. stad

Lissabon

Over mij

Nieuwsgierig naar nieuwe, onontdekte plekken op de wereld. Gek op natuur (met name bergen) en cultuur (met name oudere inwoners van een land laten dit goed zien).

Mijn Motto

'Op zoek naar plekken waar ik mij thuis voel'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3200

 

2 reactie(s) bij "LisannedeJong"

  • profile image comment

    Dag Lisanne, wat leuk dat je enkele foto's van mij hebt gewaardeerd!

    Door Bowral • geplaatst op 2020-05-13 16:38:08
  • profile image comment

    Hoi Lisanne, welkom op de site. Bedankt voor je compliment. Ik heb het ooit ergens gelezen en vond hem zo treffend, dat ik het nooit meer ben vergeten :-) Veel plezier met foto's plaatsen. Groetjes, Linda

    Door TicoTica • geplaatst op 2020-02-13 20:28:08

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'1109501' door LisannedeJong '1109501' door LisannedeJong

PeruCusco

PeruCusco

Lokale inwoonster in.

LisannedeJong

Peru biedt de perfecte combinatie van natuur en cultuur! Een local met haar muilezel in de Andes van Peru op de vroege morgen. Mist en wolken trekken meestal in de loop van de ochtend omhoog. De besneeuwde bergtoppen om 7 uur ‘s ochtends waren ‘s middags vrijwel geheel gesmolten.

'1113652' door LisannedeJong '1113652' door LisannedeJong

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Opkomende zon aan de.

LisannedeJong

De opkomende zon laat de toegangsweg vanuit de bergen naar de zoutvlakte oranje oplichten. Ondanks de vele toeristen was dit een van de uniekste plekken uit mijn leven; de uitgestrekte vlaktes laten het voelen alsof je aan het eind van de wereld bent, met aan de randen hier en daar wat bergen. Een rit door omringende landschappen voor dan wel na een bezoek aan de zoutvlaktes zijn ook zeker de moeite waard! Tip: begin de drie of vierdaagse Salar-tour vanuit Tupiza in plaats van de bekendste startplaats Uyuni. Op deze manier kom je veel minder toeristen jeeps tegen (ter vergelijking; wij waren met 3 jeeps tijdens de zonsopgang waar je vanuit Uyuni wel een stuk of 50 jeeps had). Daarnaast eindig in plaats van start je op deze manier bij hét hoogtepunt Salar de Uyuni.

'1111651' door LisannedeJong '1111651' door LisannedeJong

BoliviaTiticacameer

BoliviaTiticacameer

De zon zakt weg in he

LisannedeJong

Lago de Titicaca, op de grens van Peru en Bolivia. Op ongeveer 4000m is dit het hoogst te bevaren meer ter wereld. Dit unieke eiland middenin het meer laat je even helemaal ontspannen en afsluiten van de rest van de wereld. De meeste accomodaties en restaurants hebben geen stroom, wat het mogelijk maakt om je echt een met de natuur te voelen zonder kunstmatig licht of internet. Ezels worden gebruikt als vervoer, omdat het eiland Isla del Sol geen wegen heeft. Prachtige zonsondergangen laten de algehele duisternis binnenvallen, waarna de heldere melkweg zichtbaar wordt; wat een nacht op Isla del Sol te midden van dit meer nog meer de moeite waard maakt!

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (4)

'1114064' door Bowral '1114064' door Bowral

ChiliLauca NP

ChiliLauca NP

Storm op de Salar de.

Bowral

Op zo’n zestig kilometer ten zuiden van het Lauca NP in het uiterste noordoosten van Chili bevindt zich de Salar de Surire. Deze oogverblindende zoutvlakte ligt op 4.200 meter hoogte. In dit onherbergzame gebied leven onder meer flamingo’s, nandoes (een soort struisvogel, maar dan kleiner), alpaca’s, vicuna’s en lama’s. Om er te komen is een 4x4 noodzakelijk. Toen wij er waren, stak er net een stevige ‘zoutstorm’ op.

'1113377' door deerik '1113377' door deerik

MadagaskarHauts Plateaux

MadagaskarHauts Plateaux

Snotneus

deerik

Afgelopen zomer hebben we een fantastische rondreis gemaakt door Madagascar. In die tijd maakte je een foto van, bijv. deze te leuke snotneus zonder er verder bij na te denken. Als iemand niesde, zei je 'gezondheid'. Nu lopen we met een grote boog om een snotneus heen... Nu is het hopen dat we komende zomer 'gewoon' weer op vakantie kunnen, maar ik vrees ..... pffff wat een tijd.....

'1113044' door Bowral '1113044' door Bowral

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Rijstterrassen in de.

Bowral

Wil je de rijstterrassen in Yunnan op hun mooist zien? Ga er dan in februari of maart naartoe. De terrassen staan dan onder water en dat geeft mooie effecten om te fotograferen. Zelfs als het erg mistig is ...

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 29 | Community toppers

Toppers van week 30 zullen maandag a.s. bekend worden gemaakt.

Hamnoy, lieflijk en ruig. Foto: Agrotewal

1. Topreview: Kirgizië door Graaf
2. Topfoto & tip: Hamnoy, lieflijk en ruig door Agrotewal
3. Topblog: Naar Soedan! door Dianadm
4. Communitylid van de week: MirandaNoomen
5. Nieuwkomer: n.v.t.

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik