Lindareist

profiel Lindareist

Naam

Linda .

Reviews

0

Foto's & tips

30

Blogs

0

Lid sinds

16 August 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. stad

Praag, London

Over mij

Ik zal weinig verschillen van andere reisreporters: ik hou van reizen, van mensen en landschappen, van het onderweg zijn en dit alles vastleggen op de gevoelige plaat. Ik probeer in mijn foto's een balans te vinden tussen gezellige vakantiekiekjes voor mijn reisverslag en plaatjes die een land zo mooi mogelijk weergeven. Uiteraard zal ik jullie niet met foto's uit de eerste categorie lastigvallen ... Photoshoppen doe ik eigenlijk alleen om de foto beter op de werkelijkheid te laten lijken. Liever geen special effects dus.
En verder ... denk ik dat ik vooral nog een heleboel te leren heb! Wat dat betreft met stip op nummer 1: geduld. Ik neem nogal eens te weinig tijd voor een foto.

Mijn Motto

'Geniet! '

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

Eos400D

Overige

Sigma DC 18-200 mm 1: 3.5 - 6.5 Sigma 100 - 300 mm Canon EFS 18-55 mm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (30)

'268866' door Lindareist '268866' door Lindareist

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Monkey

Lindareist

Waar anders dan in het Monkey Forest op Bali kom je zulke eigenwijze en arrogante apen tegen? Dit exemplaar was heus niet van plan aan de kant te gaan omdat ik met mijn lens voor zijn neus rondzwaaide. "Wat wil je nou?" (2009)

'268668' door Lindareist '268668' door Lindareist

IndonesiëSumbawa

IndonesiëSumbawa

Zoutwinning

Lindareist

Op het eiland Sumbawa wordt zout gewonnen door velden onder te zetten met zeewater. Het water verdampt en het zout blijft vervolgens achter en wordt in zakken geschept. Deze meneer 'harkt' het zout bijeen.

'272782' door Lindareist '272782' door Lindareist

IerlandDublin

IerlandDublin

Pauw

Lindareist

Midden in Dublin, in een park, kwam ik deze pauw tegen. Ergens heel, heel ver weg liep een schone dame, waar hij schijnbaar toch indruk op probeerde te maken. Wat zijn het toch mooie beesten! (2002)

Ik ben fan van (3)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (8)

'287670' door Bdebets '287670' door Bdebets

NamibiëSwakopmund

NamibiëSwakopmund

Kameleon in de Namib.

Bdebets

Na het lezen van enkele tips over de Living Desert tour in Swakopmund hebben wij afgelopen oktober ook deze tour gemaakt. Een geweldig leuk en leerzame ochtend in de Namib Desert. We hebben veel woestijn leven gezien waaronder deze prachtige kameleon. Terwijl hij over het zand liep konden we hem van dichtbij aanschouwen en zien hoe hij van kleur veranderde.

'285382' door Geertjan '285382' door Geertjan

MyanmarRangoon

MyanmarRangoon

Schwedagon Pagoda

Geertjan

De Schwedagon Pagoda is de grootste tempel in Myanmar. Deze kegelvormige pagoda bevindt zich in Yangon, bovenop de Singuttara heuvel in een buitenwijk. Het is 98 meter hoog en bedekt met meer dan 50000 kilo bladgoud en met duizenden kostbare edelstenen. Men zegt, dat de pagode daardoor een bijzondere gloed heeft. Volgens de overlevering worden in de pagode acht haren van de laatste Boeddha bewaard, tezamen met relikwieën van drie voorgaande incarnaties van Boeddha.

'271524' door Movos '271524' door Movos

IndonesiëWest Papoea

IndonesiëWest Papoea

EEN LAATSTE...

Movos

(Nog één laatste Papoea portret om het maandthema af te sluiten) De Papoea’s staan nog steeds met één been in het Stenen Tijdperk. De bewoners in de Baliem-vallei hebben in de loop der jaren talloze zendelingen, missionarissen en Indonesiërs zien komen en gaan. Ondanks deze “bezoekjes” hebben de Papoea’s hun eigen cultuur en kleding weten te behouden. (SCAN)

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >