Liane

'565055' door Liane '565055' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Zonsopkomst Hollandse

Liane

Vanochtend lekker vroeg wakker. Camera gepakt en lekker langs de IJssel gewandeld. Dit zeilbootje kwam langs net toen het zonnetje op kwam. Lekker genieten van de laatste mooie dagen!

'564395' door Liane '564395' door Liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Keizersmantel

Liane

Deze prachtige vlinder kom je veel tegen in de Eifel. Ze leven graag in naaldbossen. De vliegtijd is van mei tot en met september, rupsen kunnen worden aangetroffen vanaf de tweede helft van augustus tot de eerste week van juni.

'564390' door Liane '564390' door Liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Adler- und Wolfspark.

Liane

Het Adler und Wolfspark Kasselburg ligt net buiten Pelm bij Gerolstein in de Duitse Vulkaan-Eifel op een steile heuvel. Dagelijks worden er enkele spectaculaire demonstraties gegeven met vrij vliegende steenarenden, valken, wouwen, gieren en uilen op een grote vliegweide voor de "Kasselburg". In de ruïne van dit 12e-eeuwse slot, waarvan de 25 m hoge toren te beklimmen is, verblijven de vogels in volières. In het wolfsravijn (Wolfsschlucht) leeft de grootste wolvenroedel van West-Europa op een terrein van enkele hectaren. Eenmaal per dag worden de dieren gevoederd. Het gehele park is 20 ha groot en herbergt naast de wolven, roofvogels en uilen ook wilde zwijnen.

'564386' door Liane '564386' door Liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

High trees

Liane

In de bossen van de Eifel staan veel verschillende bomen. Mijn favorieten zijn de hoge naaldbomen met kale stammen. De naalden groeien pas in de kruin. En ze staan vaak dicht op elkaar wat ze erg fotogeniek maakt.

'564347' door Liane '564347' door Liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Monreal

Liane

Monreal is al een zeer oud plaatsje. Je vindt er prachtige vakwerkhuizen, een burcht en wat gezellige eettentjes. Door het hele plaatsje loopt het riviertje de Elz. Monreal ligt vlakbij Mayen, dat ook de moeite van een bezoek waard is.

'564345' door Liane '564345' door Liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Het licht

Liane

In de Eifel heb je prachtige bossen. Vaak kan je kilometers lopen zonder iemand tegen te komen. En als de zon dan ook nog zo prachtig door de bomen schijnt, is het net een sprookje!

'563393' door Liane '563393' door Liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

De ruïnes van de...Lö

Liane

Monreal is een echte aanrader. Je vindt er mooie vakwerkhuisjes, een prachtig riviertje, een aparte kerk, wat leuke cafeetjes en als klap op de vuurpijl een mooie ruïne. Vanaf deze ruïne heb je een mooi uitzicht over het plaatsje.

'563386' door Liane '563386' door Liane

DuitslandEifel

DuitslandEifel

Sprookjesbossen in de

Liane

Je blijft verbazen in de Eifel. De prachtige natuur, heerlijke oude dorpjes, kastelen en een vriendelijke bevolking. Deze foto heb ik genomen tijdens een heerlijke boswandeling vroeg in de ochtend.

'558787' door Liane '558787' door Liane

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Hanzestad Elburg

Liane

Wie in Elburg loopt, waant zich in de middeleeuwen. De oude wallen met hun schitterende bomen, de smalle steegjes, de keitjesstoepen en prachtige doorkijkjes maken van de vesting een sfeervolle omgeving waar heerlijk gewandeld kan worden.

'558781' door Liane '558781' door Liane

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Bottermuseumwerf 'De.

Liane

Het Bottermuseumwerf 'De Hellege' te Elburg is een leuk museum om te bezichtigen. Binnen vind je de traditionele botterbouw en de historie van de visserij. De diverse soorten (miniatuur) botters staan uitgestald en oude ambachten worden getoond. Buiten vind je de werf. Op de werf werkten aan het eind van de achttiende eeuw twee scheepstimmerlieden. In 2008 gaat de Stichting tot Behoud van Elburger Botters, na het bijeen brengen van de nodige financiën, over tot de aankoop van de werf. De werf wordt ingrijpend gerestaureerd en in 2010 heropend door H.K.H prinses Magriet. De werf doet nu dienst als Bottermuseumwerf waar nu weer botters worden gerestaureerd. Tevens is er een expositieruimte ingericht waar het publiek alles te weten kan komen over botterbouw en de historie van het visserijverleden van Elburg.

'557052' door Liane '557052' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Kasteel Oud-Poelgeest

Liane

Kasteel Oud-Poelgeest is gelegen in Oegstgeest ten noordwesten van Leiden. Het kasteel ontstond kort na 1300 als een versterkt huis in een gebied 'omzoomd door moerassen en poelen'. Het kasteel ligt op een landgoed van ruim 10 ha. met loofbos, vijver en waterlopen waarop ook een koetshuis uit de 19e eeuw, een kapel, een tuinmanswoning en een waterput te vinden zijn. Het kasteel is rond 1640 opgebouwd in de huidige stijl en heeft vele eigenaren gekend. Een beroemde bewoner van het kasteel was de Leidse professor Herman Boerhaave rond 1725. Hij plantte bijzondere bomen en gewassen aan op het landgoed en legde er een kruidentuin aan. De uivormige torens dateren van de negentiende eeuw.

'557048' door Liane '557048' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Tulpenbollen

Liane

Het is nu leuk toeren door de bollenstreek. De bollen zijn namelijk uitgekomen en het is een grote kleurenzee. Fietsend, wandelend of met de auto. Kijk op de ANWB voor routes.

'556579' door Liane '556579' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Hungry

Liane

In de winter hebben Blauwe Reigers het zichtbaar moeilijk. Ze leven van vissen, kleine zoogdieren en amfibieën. Met bevroren sloten en besneeuwde weilanden zijn deze moeilijk te vinden. Ze trekken dan ook vaker naar de steden en eten dan zelfs slachtafval.

'556575' door Liane '556575' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Koninklijk landgoed

Liane

Een koninklijk landschap en met reden! Het landschap van de Horsten is in een aantal opzichten heel bijzonder. Het is een mooi en aaneengesloten groot groengebied in de randstad van wel 415 ha. en er valt historisch het een en ander over te vertellen. Maar het gebied is vooral landschappelijk interessant vanwege de ligging op de kruising tussen de noordzuid lopende oude duingedeelten en het er haaks op staande stroomgebied van de oude Rijn. Onze belangstelling gaat dan ook in de eerste plaats uit naar de bijzondere en nog goed herkenbare geologie van het landschap in en rond de Horsten.

'556520' door Liane '556520' door Liane

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Dreimühlen waterval..

Liane

De Dreimühlen Waterval is een mooi stukje natuurschoon in de Vulkaaneifel. De mooiste en meest imposante waterval is het niet maar speciaal en sierlijk is hij zeker. Na aanleg van een spoorbaan moesten drie bronnen in de omgeving worden omgeleid en sindsdien is de waterval steeds meer gaan groeien. Maar liefst 10 cm jaarlijks! De drie bronnen de Dreimühlen waterval voeden zijn rijk aan calcium en koolzuurhoudend waardoor er een gesteente is ontstaan. Dit gesteente is heel poreus en het mos dat er gemakkelijk op groeit versteent na een tijd waardoor de waterval blijft groeien. De rotsen waarop de waterval naar beneden klettert zijn 9 m hoog, de waterval zelf is 5 m hoog.

'556516' door Liane '556516' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Silence in the mist

Liane

Altijd lekker een wandeling door de Horsten. Vooral erg afwisselend. Zo loop je door de bossen, zo door de weilanden en dan weer langs mooie boerderijen. In het midden van de Horsten heb je een theehuis. Hier kan je heerlijk even bijkomen.

'556295' door Liane '556295' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Sint-Janskerk Gouda

Liane

Dit is de Sint-Janskerk in Gouda. Gefotografeerd in een glazen bol. Een leuke techniek met verrassende foto's. De Sint-Janskerk of Grote Kerk in de Nederlandse stad Gouda is een grote kruiskerk in gotische stijl. De kerk is beroemd vooral vanwege de reeks gebrandschilderde glazen.

'556279' door Liane '556279' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Pinocchio

Liane

Ze lijken met hun lange snavel best een beetje op Pinocchio. Dit exemplaar zit graag samen met zijn partner op het industrieterrein waar wij ons honden uit laten. Soms kijken ze samen even in de ruiten van de bedrijven om te kijken of hun snavel nog goed zit :)

'553615' door Liane '553615' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

De vaart erin!

Liane

Deze zwaan had flink de vaart erin. Ik moest hardlopen om bij te blijven. En even een aardig sprintje trekken om deze foto te nemen.

'553609' door Liane '553609' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Lente!

Liane

Vandaag voelde het al goed! Heerlijk de deuren en ramen open. Een dunner jasje van zolder halen. Vogels verzamelen takjes voor een nest. In de ochtend geven ze een mooi concert! Futen dansen op het water....Ja hoor het is bijna lente!!

'551322' door Liane '551322' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

The Birds

Liane

Elke avond bijna een maand lang, kwamen de spreeuwen in grote getale overvliegen op zoek naar een slaapplaats. Duizende in grote formaties, die allemaal mooie figuren maakte. Nu bijna een week later, zien we geen spreeuw meer.

'551313' door Liane '551313' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Winter glow

Liane

Misschien dat we deze week weer kunnen genieten van meneer Winter. Deze foto is enkele weken oud. Toen ook genoten! Heerlijk gewandeld in het Weegje bij Waddinxveen.

'551309' door Liane '551309' door Liane

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Deventer stadhuis

Liane

Het Stadhuis van Deventer is gelegen aan het Grote Kerkhof tegenover de Lebuinuskerk in Deventer. Het behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten. Het stadhuis is in totaal 24.000 m2 groot en biedt plaats aan het bestuur van de stad en alle gemeentelijke diensten voor inwoners en bedrijven. Het gebouw kent diverse bouwstijlen, zowel historische rijksmonumenten als nieuwbouw.

'549930' door Liane '549930' door Liane

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Mooie winterdag

Liane

Nog een plaatje van de winter in Nederland. Genomen in 't Weegje. Hier wilde het zonnetje er een beetje doorkomen. Wat voor een sfeervol geheel zorgde.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik