Leeu

8
Zuid-Afrika Limpopo
Leeu was hier 30 Sep 2016
Tzaneen is een leuke uitvalsbasis voor wandeltochten en voor het spannendere werk bezoek je Magoebaskloof Canopy Tours voor een tour waarbij u tussen de boomtoppen door slingert en zwaait met zip-lines. Ook kun je hier abseilen, quad biken en kloofing. Voor mooie uitzichten rijd je bijvoorbeelde de prachtige beboste Magoebaskloof-bergpas, één van de mooiste ravijnen van Zuid-Afrika. Vaak kom je via de Magoebaskloof aan in het dal. De Debengeni Waterval in de dichte bebossing van Magoebaskloof is een bijzondere plek voor een picknick en verfrissende duik in het heldere water.
Regio
  • actief zijn in de natuur
  • schitterend landschap
  • Leuke plaats
  • Het weer kan tegenzitten: mist, regen
Review geplaatst op 2016-12-20
8
Swaziland
Leeu was hier 30 Sep 2016
Mkhaya NP is gespecialiseerd in Neushoorn zowel de witte als de zwarte. Je moet goed zoeken in de bush om ze te zien maar met een goede ranger lukt dit meestal wel, zeker de witte. Mkhaya NP heeft geen olifanten meer, deze zijn verplaatst er zijn diverse antilope soorten. Wacht bij het ophaalpunt bij de weg totdat je opgepikt wordt met een 4x4 jeep en neem alleen een tasje met benodigdheden voor je overnachtingen mee. Deze 2 belangrijke dingen worden nog wel eens vergeten te melden door de reisbureau's. Het is nog een niet zo bekend NP en erg leuk om te vertoeven. Je slaapt in half open onderkomens dwz je hebt een dak en een muur waar je bed tegenaan staat, laag muurtje als omheining verder heb je prachtig uitzicht vanaf je bed. Geen electra maar olielampjes. Het Kamp is kleinschalig, gezellig, ligt aan een rivier en aan de overkant van de rivier is een prachtige vogelhut uitkijkend over een watertje.
Land
  • Kleinschalig
  • Rustig gelegen
  • Gespecialiseerd in zwarte neushoorns
  • Bijzonder semi open onderkomen
  • Eten is matig
Review geplaatst op 2016-12-19
9
Zuid-Afrika
Leeu was hier 30 Sep 2016
Boek eens een Bushcamp als je naar het Krugerpark gaat. Je bent op jezelf aangewezen. Neemt al je eten en drinken mee, ook drinkwater. Er is altijd een BBQ aanwezig. Je bent zelfvoorzienend maar komt in de mooiste gebieden van het Kruger. De kampen zijn kleinschalig en liggen op hele mooie rustige plekjes. Je komt er weinig toeristen tegen, meestal maken Zuid-Afrikanen er gebruik van. Je slaapt in een huis met alles erop en eraan, inclusief beddengoed en handdoeken.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • Mooie locatie
  • Niet toeristisch
  • Kleinschalig
  • Rustig
  • De meeste reisorganisaties boeken dit niet.
  • Zelf boeken
Review geplaatst op 2016-11-08
9
Zuid-Afrika Limpopo
Leeu was hier 30 Sep 2016
In Marakele NP is een bijzonder verblijf; Motswere guest house voor 8 personen. Het was een boederij die in 2012 omgebouwd is tot guesthouse. Het is self-catering en je bent op jezelf aangewezen er is niets in de buurt. Het guest house ligt op een groot stuk grond wat omheind is met hekwerk (Marakele is een big 5 park) Je krijgt de sleutel van de poort voor elektrisch openen en sluiten. Het verblijf is indrukwekkend. Je zit heerlijk buiten (bij de braai) en geniet van een schitterend uitzicht met mooie zonsondergang als het meezit. Verder is er stilte in de donkere nacht. Je hoort een leeuw brullen, een hyena lachen en een bushbaby komt eens kijken wie we zijn. Het is een geweldige ervaring om dit te doen.
Regio
  • Rust
  • Self catering
  • Direct in het park
  • Genoeg bewegingsruimte
  • Prachtige ligging
  • Prima huis
  • De weg ernaar toe is grondpad met kuilen
Review geplaatst op 2016-11-08
10
Verenigde Staten Alaska
Leeu was hier 31 Jul 2009
Caribou Lodge Alaska (ligt bij Talkeetna) is een True Alaska Wilderness Experience. Je vliegt naar de Lodge want er is geen weg naar de Lodge. Dat alleen al is prachtig om de omgeving zo te zien. Aangekomen bij de Lodge ben je in de natuur zonder wegen en paden en de natuur is indrukwekkend, ongerept mooi. Je hebt uitzicht op Mount Mc Kinley en verder prachtige vergezichten over meertjes en de bossen. Gaat op wandeltocht met de eigenaar van de Lodge en ploetert over de natte ondergrond en hoge begroeiing. De eigenaar neemt zijn geweer mee ivm de beren die er om de lodge en in de omgeving kunnen lopen. Het is een echte wilderness ervaring. Je kunt hier ook naartoe voor het Noorderlicht of tochten maken op sneeuwschoenen. 's Avonds op de veranda kijk je uit over de omgeving en heb je kans om een moose of een beer voorbij te zien komen Geen electra, geen bereik voor je telefoon, geen televisie, geen internet maar een echte Alaska ervaring. www.cariboulodgealaska.com
Regio
  • Bestemming buiten de gebaande paden
  • Schitterende natuur
  • Prachtige wandeltochten
  • Rustige omgeving
  • Maximaal 4 andere gasten
  • Als het weer slecht is zit je er vast
Review geplaatst op 2016-09-19

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik