Leeu

'840991' door Leeu '840991' door Leeu

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Yellow Warbler!

Leeu

Deze Yellow Warbler is duidelijk herkenbaar aan zijn rode gloed op zijn kop. Dit is het mannetje, het vrouwtje is uiteraard veel minder opvallend. Verder herkenbaar aan zijn donkere ogen en pootjes. Geel is de overheersende kleur met wat zwart/groene strepen met name op de vleugels. Morgen vlieg ik uit richting Ecuador en de Galapagos.

'840547' door Leeu '840547' door Leeu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Dorstige Olifant!

Leeu

In het Kruger zijn drinkplaatsen gecreëerd op plekken waar de poeltjes en riviertjes snel droog vallen in de zomer. Het is altijd leuk om te zien hoe de dieren daar dan drinken. Onderin dit soort reservoirs zitten ook gaten waar de kleinere dieren kunnen drinken maar Olifanten hangen graag hun slurf in het water zodat ze schoon water kunnen drinken . Is een Olifant nog klein dan gaan ze vaak op hun achterpoten staan om er bij te kunnen.

'839640' door Leeu '839640' door Leeu

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Op jacht!

Leeu

De avond valt in en per toeval stuiten we op deze wilde honden en wetende dat ze meestal in de schemering jagen gingen we ze zolang mogelijk volgen maar tot een kill kwam het niet. De Afrikaanse wilde hond is een grote, gevlekte hond met een lang, slank lichaam en lange poten, grote afgeronde oren en een lange, volle staart. De kop is vrij kort en breed, met krachtige kaken. Hij heeft een donkerbruine tot zwarte vacht met onregelmatige roomkleurige, witte en geelbruine vlekken. Het vlekkenpatroon en de kleur van de vlekken verschilt zeer per individu, maar onder verwante dieren en dieren uit dezelfde regio zijn gelijkenissen te vinden. De staartpunt is bijna altijd wit, en de snuit meestal zwart. Jonge dieren zijn meer zwart van kleur met verspreid enkele witte vlekken, voornamelijk op de poten. (Wikipedia)

'839223' door Leeu '839223' door Leeu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

1 van de Small 5!

Leeu

De Leopard Tortoise is 1 van de Small 5 de andere 4 zijn de Rhino Beetle, de Red-billed Buffalo Weaver, Elephant Shrew en de Antlion. Het luipaardschildpad eet plantaardig materiaal maar ook Hyena poep en knaagt aan botten. Het hoge calciumgehalte in beide levert essentiële mineralen om de schaal van de schildpad in goede staat te houden en te laten groeien. De Leopard Tortoise heeft geen nekschild en kan hierdoor zijn kop heffen, wat betekend dat hij kan zwemmen.

'838148' door Leeu '838148' door Leeu

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Zuid-AfrikaMadikwe Game Reserve

Lange spiraal Horens!

Leeu

Het mannetje van de Kudu's heeft lange spiraal vormige horens van gemiddeld 120 cm lang. Er zijn mannetjes die horens hebben van wel ruim 180 cm. Kuddu's zijn groot maar elegant om te zien met lange slanke poten. Ze hebben een bult op hun schouders en 6 tot 10 verticale witte strepen op hun grijs/ bruine lijf. De oren zijn groot en een beetje afgerond. De vrouwtjes dragen geen horens.

'836981' door Leeu '836981' door Leeu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

4 op een kluitje!

Leeu

Deze 4 Spotted Hyena's mochten nog even ravotten met elkaar voordat ze in hun hol de dag af moeten wachten. We zagen ze 's morgens vroeg toen we net op pad gingen. Hun hol was een oude termietenheuvel en je ziet links op de foto de ingang. Deze jongen zijn al wat ouder ca 4 maanden, wat te zien is aan de tekening die al ontstaan is.

'835939' door Leeu '835939' door Leeu

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Grote Grazer!

Leeu

Dit Kowalski paard kwam ik tegen in de Oostvaardersplassen samen met veel andere grote grazers. Ze zijn prachtig om te zien maar vreten alles kaal. De stam van de bomen waardoor ze uiteindelijk afsterven samen met al het gras wat er is. Het landschap ziet er desolaat uit daar waar de paarden en de herten leven. Het zijn wilde paarden die oorspronkelijk in Polen leefden en bijna uitgestorven waren.

'835417' door Leeu '835417' door Leeu

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Balletje Balletje!

Leeu

Wij waren eind februari in Boedapest. Boven op de Citadel zagen wij 3 heren die probeerden de toeristen geld afhandig te maken dmv het spel balletje balletje. Inzet slechts € 50,- . Trap er niet in je verliest altijd! Ze vonden het overigens niet aardig dat ik een foto nam. De Citadel van Boeda (Citadella) is een vesting op de Gellértberg in Boedapest (District XI) die vrijwel het gehele bergplateau inneemt. Het bergplateau is 235 meter hoog. De opstand van de Hongaarse vrijheidsstrijders in 1848 werd een jaar later door de Oostenrijkers met behulp van een Russisch leger onderdrukt. Om de bevolking van Boedapest angst en ontzag in te boezemen, werden er plannen gemaakt om grote verdedigingswerken aan te leggen. Van deze grootscheepse plannen werd alleen de citadel, gebouwd door Hongaarse dwangarbeiders, in 1854 verwezenlijkt. In juni 1854 vestigden Oostenrijkse troepen zich in de citadel. Na 1867, toen Oostenrijk en Hongarije een unie sloten - de Dubbelmonarchie - nam de betekenis van de citadel af. Het stadsbestuur trachtte de citadel het militaire karakter te ontnemen. Pas eind 1899 kreeg het stadsbestuur de citadel in bezit. Een paar maanden later, in 1900, werden de vestingmuren afgebroken. De vesting ligt om een halfcirkelvormige binnenplaats. De vertrekken zijn in twee gangen gebouwd. In een negental gewelfde vertrekken, vroeger de kazematten, is nu een restaurant gevestigd. Tevens is het uitzicht over de stad vanaf de Citadel erg mooi.

'835391' door Leeu '835391' door Leeu

Nederlandse AntillenWillemstad

Nederlandse AntillenWillemstad

Punda Love Heart!

Leeu

Het "Punda Love Heart" werd gemaakt door Carlos Blaaker (februari 2017). Het staat bij de Koningin Emmabrug in Willemstad; ook wel de pontjesbrug genoemd. Verliefde stellen kunnen er een hangslotje aan bevestigen als bezegeling van hun liefde. Carlos Blaaker hoopt dat zo het hele hart wordt opgevuld door hangslotjes.

'835283' door Leeu '835283' door Leeu

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Rood gekleurde...pass

Leeu

De American Flamingo zie je wel op Curaçao maar niet in zulke grote aantallen als op Bonaire. Ze broeden niet op Curaçao maar zijn passanten. Het zijn grote imposante vogels van ca 160 cm en roze/ rood van kleur. Het mannetje is groter dan het vrouwtje. Prachtige vogel die echt tot de verbeelding spreekt.

'835228' door Leeu '835228' door Leeu

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Groen monster!

Leeu

De groene leguaan (Iguana iguana) is een hagedis uit de familie leguanen (Iguanidae). De soort werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Carolus Linnaeus in 1758. Oorspronkelijk werd de wetenschappelijke naam Lacerta Igvana gebruikt. Het is een van de bekendste soorten leguanen vanwege de grootte, de hanteerbaarheid en het menu dat bestaat uit planten. De groene leguaan kan een lengte tot twee meter bereiken en wordt wel beschouwd als de meest indrukwekkende soort van alle leguanen. De lange staart beslaat twee derde van de totale lichaamslengte. De leguaan is meestal groen van kleur. (Wikipedia) Dit exemplaar liet ons schrikken toen hij zijn kop boven het muurtje uitstak en dacht nu krijg ik vast wat lekkers. Helaas worden ze regelmatig gevoerd met alle gevolgen vandien.

'835189' door Leeu '835189' door Leeu

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Bijkomen van de jacht

Leeu

Deze Cheeta was aan het bijkomen van een Kill op een waterbok. Dit deed ze met 3 van haar jongen. Onvoorstelbaar dat dit gelukt is. Kennelijk was de waterbok oud en niet meer sterk of gewond en verzwakt. Normaliter is een waterbok geen partij voor een aantal Cheeta's

'835170' door Leeu '835170' door Leeu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Mooi van eenvoud!

Leeu

Impala's zijn prachtig en ik blijf er toch weer regelmatig voor stilstaan, waar de meeste mensen voor door rijden. Kijk eens naar die mooie gedraaide horens en die mooie warm kleuren. Vergeet voor de ogen en de wimpers niet. Ze hebben prachtige ranke pootjes en hun kont met de bekende M maakt het af. Echt mooi van eenvoud.

'835064' door Leeu '835064' door Leeu

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Zwaar bewaakt!

Leeu

Deze Neushoorns worden bewaakt door zwaar bewapende mannen die proberen de Neushoorns te beschermen tegen stropers. In de vaart van van vandaag zijn er in het jaar 2030 geen Neushoorns meer. Met man en macht wordt er geprobeerd ze te beschermen. Het is het trieste verhaal van nu. De plek is geheim en hopelijk blijven deze 2 gespaard.

'835000' door Leeu '835000' door Leeu

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Onverwachtse...ontmoe

Leeu

We rijden de bocht om en zien deze 6 wilde honden op de weg rennen. Het begint net licht te worden. De 6 hebben haast en zijn zo weer de bush in gerend. Ik moet even in m'n arm knijpen of dit echt gebeurd is, zo snel als dit allemaal ging.

'834950' door Leeu '834950' door Leeu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zwaaiende staart!

Leeu

Sta je lekker tegen je moeder aan te suffen, krijg je opeens haar staart in je bek. Daar schrik je dan toch wel even van. De Oxpecker kijkt toe wat er toch allemaal gebeurt en moeder weet van niets. Het jong staat een beetje met zijn kop te schudden. Echt leuk om te zien.

'834852' door Leeu '834852' door Leeu

Zuid-AfrikaLimpopo

Zuid-AfrikaLimpopo

Gevaarlijk moment!

Leeu

Voor een Giraffe is het drinken een gevaarlijk moment want als ze aangevallen worden staan ze niet zo snel op en dan moeten ze nog gaan rennen. Je ziet dat het een tijdje duurt voordat een ze gaan drinken. Ze staan rond te kijken, lopen een beetje heen en weer, kijken weer rond. Pas als ze denken dat het helemaal veilig is gaan ze drinken.

'834820' door Leeu '834820' door Leeu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Dagga Boys!

Leeu

Een oude mannetjes Buffel wordt een Dagga Boy genoemd. Je ziet ze vaak in kleine groepjes of alleen. Ze zijn onvoorspelbaar en gevaarlijk. Het zicht is slecht en ze vallen daarom om niets aan. Ze worden regelmatig aangevallen door Leeuwen omdat ze een relatief makkelijke prooi zijn.

'834788' door Leeu '834788' door Leeu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Jonge Leeuw!

Leeu

Gespot in het Kruger maar eigenlijk konden we deze groep Leeuwen niet over het hoofd zien want ze lagen half op de weg. Dit jonge mannetje viel op vanwege zijn kracht en zijn bijna volwassenheid. Hij zag er imposant en prachtig uit.

'834770' door Leeu '834770' door Leeu

NederlandDe Wadden

NederlandDe Wadden

Weer en wind!

Leeu

Terschelling is een prachtig eiland om te fietsen en te wandelen. Ook al is het weer slecht er valt genoeg te zien en te beleven. Wij waren op het eiland met storm en regen en het was prachtig hoe de wolken door de lucht schieten met af en toe een sprankje licht. Echt uitwaaien en genieten.

'834738' door Leeu '834738' door Leeu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Roepen en wachten!

Leeu

De avond gaat vallen en het wordt wat koeler. Moeder gaat op jacht en de 2 jonge Cheeta's blijven achter. Ze zitten strategisch op de weg zodat ze goed om zich heen kunnen kijken. Af en toe roepen ze wat en ze kijken met name in de richting waarin hun moeder is vertrokken. Onze auto is hierbij niet in het spel daar schenken ze maar weinig aandacht aan.

'834681' door Leeu '834681' door Leeu

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Yubi Kirindongo!

Leeu

Yubi Kirindongo werkt met materiaal dat iedereen weggooit. Hij hergebruikt het afval en maakt er beelden van. Hij struint het eiland af en neemt alles wat van zijn gading is mee naar zijn zelfgebouwde huis, atelier en beeldentuin. De kunstenaar heeft een onuitputtelijk talent alles met alles te combineren. Zijn recyclekunst van afgedankte chromen autobumpers bezorgt hem internationale bekendheid. atelier en beeldentuin. De kunstenaar heeft een onuitputtelijk talent alles met alles te combineren. Zijn recyclekunst van afgedankte chromen autobumpers bezorgt hem internationale bekendheid. De charmante en tegendraadse kunstenaar is met zijn indrukwekkende en veelzijdige oeuvre een cultureel icoon van Curaçao. Wie zich verdiept in de hedendaagse Caribische kunst kan niet om hem heen. Yubi Kirindongo is meerdere malen internationaal bekroond voor zijn werk. Hier een kijkje op zijn huis wat gebouwd is met veel gerecyclede materialen.

'834656' door Leeu '834656' door Leeu

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Beetje stoeien!

Leeu

Deze 2 Olifanten waren heerlijk aan het baden. Na afloop is het altijd leuk om een beetje te stoeien. Dit zijn de jonge mannetjes die dit doen en het is uiteraard ook een test; wie is de sterkste van de 2. Het is echt heel leuk om te zien en ik kan hier uren naar kijken.

'834620' door Leeu '834620' door Leeu

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Ongerepte kust!

Leeu

Als je op Curaçao bent ga dan ook een van de gebaande paden af. Je komt bijna niemand tegen en het landschap is fascinerend mooi om te zien. Genieten van de rust en de natuur echt fantastisch.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier