Laurakromeich

'338428' door Laurakromeich '338428' door Laurakromeich

Myanmar

Myanmar

Klein kleutertje

Laurakromeich

We waren met een trekking bezig tussen Kalaw en het Inle lake. Dit klein klein kleutertje, zag ik alleen voor het raam zitten in zijn paarse truitje en vond het wel een foto momentje.

'338295' door Laurakromeich '338295' door Laurakromeich

MyanmarYangon

MyanmarYangon

Swedigon paya

Laurakromeich

Torentje, torentje bussenkruit wat kwam eruit, een gouden fluit........ Zo nog maar eens een mooie foto van de swedigon paya. Ik krijg er geen genoeg van!

'332321' door Laurakromeich '332321' door Laurakromeich

Myanmar

Myanmar

Libelle

Laurakromeich

Tijdens een onze trekking van Kalaw naar inle lake maakten we even een tussenstop om even wat te eten en te drinken. We zaten toen aan een groot water reservoir. Aan de randen groede wat riet. Op een van de bladeren zat deze libel mij wat een te kijken. Ik kon de verleiding niet weerstaan om hem toch even op de foto te zetten.

'332120' door Laurakromeich '332120' door Laurakromeich

MyanmarYangon

MyanmarYangon

Swedigon paya

Laurakromeich

Toch nog maar even een foto van dit geweldige bouwwerk! Als ik er naar kijk ga ik in gedachten weer even helemaal terug naar myanmar. De rust en de sfeer die er rond deze stupa hangt is onbeschrijfelijk....... Echt een plek om ooit nog eens naar terug te keren.

'314231' door Laurakromeich '314231' door Laurakromeich

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Zwart op zwart

Laurakromeich

Deze prachtige zwarte zwaan kwam ik een tijdje geleden tegen. Het was zo rond de herfst. Hij zwom rustig op een vijvertje rond en kwam op een gegeven ogenblik nieuwsgierig naar mij toe gezwommen met zijn felrode snavel en rode oogjes. En ja zo'n moment laat ik natuurlijk niet ontsnappen.

'313479' door Laurakromeich '313479' door Laurakromeich

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Bedankt

Laurakromeich

Ik heb voor jullie deze prachtige vuurpijl (Kniphofia uvaria) uitgezocht.Een paar dagen geleden was ik alweer 2 jaar lid van RR. Ik wilde iedereen bedanken, omdat ik door jullie veel plezier beleef op deze site! Ik hoop dat ik jullie snel weer zie op een RR dag.

'313429' door Laurakromeich '313429' door Laurakromeich

Myanmar

Myanmar

Stupa op chan tha...b

Laurakromeich

iedere dag maakten we een wandeling langs het strand en kwamen we langs deze stupa. Met vloed stond deze onder water en kan je er niet bij, met eb staat hij parmantig boven water.

'313255' door Laurakromeich '313255' door Laurakromeich

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Wegen

Laurakromeich

Dubai is een mooi land waar ik best graag naar toe zou gaan. Nu heb ik alleen een glimp van het land opgevangen bij het opstijgen. Het is een mooie verzameling van wegen.

'302533' door Laurakromeich '302533' door Laurakromeich

MyanmarYangon

MyanmarYangon

Bidden

Laurakromeich

In Yangon (de oude hoofdstad) staat een grote pagode, de shwedagon paya. De meeste mensen in myanmar zijn boeddhisten en komen naar de shwedagon om te bidden. Het is voor hun belangrijk om te weten op welke dag ze geboren zijn, elke dag heeft een ander dier en de woensdag heeft 2 dieren (olifant met slachttanden en een zonder). Bij elk dier zit ook een boeddha. Meestal is de shwedagon druk bezocht, maar wij hadden het geluk dat het er erg rustig was. We hebben er heel erg van genoten om daar onze middag door te brengen.

'301129' door Laurakromeich '301129' door Laurakromeich

MyanmarYangon

MyanmarYangon

Swedagon paya

Laurakromeich

Volgens de legende is de pagode zo'n 2500 jaar oud. En gebouwd voordat Buddha overleed ( 486BC). Volgens Archeologen is de stupa tussen de 6e en 10e eeuw gebouwd. Het is een geweldig mooie stupa waar je rond zonsondergang met honderden mensen rond de stupa zit/ staat. Als je er iets eerder bent dan kun je heelrijk genieten van al het mooies wat er te zien is en de rust en vredigheid die rond de stupa hangt. Ik vond het een van de meest indrukwekkende dingen die ik daar het gezien. Deze foto vind ik vooral zo mooi omdat de Swedagon door de zon er helemaal uit gelicht word. En omdat er op de voorgrond in het donker nog een monnik loopt en ook zijn gezicht krijgt een staaltje van de zon mee.

'300940' door Laurakromeich '300940' door Laurakromeich

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

Roze nonnen

Laurakromeich

Het boeddhisme is een veel voorkomende religie in myanmar. De mannen dragen daar veel bordeauxrode gewaden, terwijl de dames roze met oranje accenten dragen. Wij waren een stukje aan het lopen in het dorpje rond het inle lake en het zat er vol met kloosters. Zo kwamen we ook langs dit klooster voor vrouwen, deze meisjes glipte net naar buiten toe, en ja ik kon het niet laten dus....... klik. Ze vonden het wel leuk om op de foto te staan.

'290515' door Laurakromeich '290515' door Laurakromeich

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Spelen onder de maan

Laurakromeich

Ik was even een stukje aan het lopen om mijn nieuwe camera uit te proberen. De zon ging al onder en de maan stond al aan de hemel. Kinderen waren aan het sleetje rijden van de dijn af. Het deed mij even denken aan toen ik nog klein was.......... Hopelijk is het met de kerst ook zo mooi wit.

'287188' door Laurakromeich '287188' door Laurakromeich

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Groene paraplu

Laurakromeich

Bij de ingang van angkor wat liep een monnik met een knal groene paraplu met een gouden rand. Hij viel mij zo op dat ik er een foto van moest maken.

'286815' door Laurakromeich '286815' door Laurakromeich

ThailandSukhothai

ThailandSukhothai

Bloemen op schoot

Laurakromeich

In thailand staan vele boeddha's, zo ook in sukhothai. Veel boeddhisten brengen offers mee voor boeddha die ze dan voor hem neerzetten zoals: rijst en limonade. Maar ook brengen ze bloemen voor hem mee, soms van kunststof maar vaak ook echte zoals bij deze boeddha. Jammer is dat deze snel verwelken.

'286796' door Laurakromeich '286796' door Laurakromeich

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Rare pose

Laurakromeich

een tijdje geleden maakte ik een wandeling door het park, ik zag wat zwanen en zoals altijd ging ik even een kijkje nemen. Natuurlijk had ik mijn camera bij en de zwanen stoorden zich niet aan mij en gingen gewoon door hun veren kleed te poetsen. En wat kunnen die een poses aan nemen op het water.

'286609' door Laurakromeich '286609' door Laurakromeich

Myanmar

Myanmar

Weven

Laurakromeich

Tijdens onze trekking van Kalaw naar het Inle Lake zijn we vele dorpjes gepasseerd en uiteindelijk zijn we bij deze oudere dame terecht gekomen. Ze zat in een hele lage ruimte onder het huis, je kon er alleen hurknd binnen komen, ook was er erg weinig licht. Deze vrouw probeerde een centje bij te verdienen door lokale tassen te weven en deze te verkopen. Na het maken van een aantal foto's wilde zij ze zelf ook zien. Na het zien zuchtte ze en keek ze even omhoog en zei dat haar spiegelbeeld niet meer zo mooi was als vroeger........ Daarna ging ze weer stug door.

'286103' door Laurakromeich '286103' door Laurakromeich

Myanmar

Myanmar

Palmbomen op Chaung..

Laurakromeich

Ik heb beloofd om wat mooie foto's te plaatsen van Chaung Tha Beach, en dit is mijn eerste. Helaas zat het weer niet echt mee op dat ogenblik, maar ondanks dat hebben wij ons er prima vermaakt!

'285648' door Laurakromeich '285648' door Laurakromeich

MyanmarYangon

MyanmarYangon

Swedagon pagoda

Laurakromeich

In de oude hoofdstad van myanmar (vroeger Burma) staat een geweldig grote en mooie pagode, de swedagon pagoda. Hij is vrijwel vanuit de hele stad te zien. Als je er heen gaat moet je wel een intree betalen, maar dat is de pagode meer dan waard! Wij hebben ons er een halve dag zoet gehouden en genoten van de rust die daar hangt en het prachtige uitzicht. Op deze foto is net na zonsondergang gemaakt net voordat het echt donker word.

'284586' door Laurakromeich '284586' door Laurakromeich

Myanmar

Myanmar

Bijna aan de top

Laurakromeich

Op Chaung Tha Beach hebben we een paar dagen heerlijk genoten van de omgeving, locals en de wildlife . Zo besloot dit kleine heremiet kreeftje het wat hoger op te zoeken. Nadat ik deze had gevonden ben ik in tal van palmwortels gaan zoeken, en ja hoor er zaten er veel meer die omhoog klommen, ik wist niet dat ze dat konden.

'476615' door Laurakromeich '476615' door Laurakromeich

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

Boek geen trekking bi

Laurakromeich

De meeste trekkingen worden gedaan vanuit het dorpje Kalaw naar het Inle lake en er zijn vele opties om uit te kiezen. Zo ook bij Uncle sam. Deze op het eerste oog vriendelijke man is eigenlijk een oplichter. Zo heeft hij zich voor gedaan als iemand die weeskinderen zou helpen, en is zo met een organisatie in zee gegaan, helaas heeft deze man het geld aan genomen en meteen een pracht van een 2e huis laten bouwen. Ook is er inmiddels een politie onderzoek naar deze man ingesteld. Dit weet ik van 1 vrouw van de organisatie van de weeskinderen en van een duitse dame die reisboeken schrijft. Ik wil iedereen echt voor hem waarschuwen, neem aub een ander trekking bureau!!! ( Wel moet ik bekennen dat de trekking niet heel erg slecht was maar ook zeker niet goed, ook kwa eten waren de andere bureautjes beter en luxer. Kwa kosten komt het allemaal ongeveer op hetzelfde neer). Wat ik persoonlijk heel erg jammer vind is dat deze als best pick in de lonely planet staat, terwijl ik van de duitse dame heb gehoord dat zij hem al uit hun boeken hebben geschrapt om zijn fraude. Ik hoop dat ik jullie voldoende info heb gegeven. Hebben jullie nog vragen dan hoor ik het graag. Groetjes Laura

'283751' door Laurakromeich '283751' door Laurakromeich

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

Vlindertje op een...b

Laurakromeich

Aan de rand van het inle lake zaten we in een leuke bungalow met aan de rand van het water wat mooie bloemen en een paar vlindertjes. Deze vlinders bleven maar fladderen en fladderen, zelfs als ze op een bloem zaten. Wat ben ik blij dat deze foto toch nog zo goed gelukt is.

'283454' door Laurakromeich '283454' door Laurakromeich

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

Eenbenige roeier

Laurakromeich

Op het inle lake zie je heel veel boten, sommige met motor en sommige roeien zittend, maar wat echt leuk is om te zien is de een benige roei-stijl die sommige uitoefenen. Ze staan dan aan de voorkant op de boot op een been en hebben het andere om de peddel heen geslagen. Zo staan ze hoog genoeg om alles te kunnen overzien en hebben ze hun handen vrij.

'281249' door Laurakromeich '281249' door Laurakromeich

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

Stupa's

Laurakromeich

Aan de rand van het inle lake staan verschillende ruïnes van oude stupa's. Wij zijn door een klein aantal jonge monniken via een klim naar boven geleid om daar een klein groepje stupa's te zien. Het is er werkelijk prachtig.

'280486' door Laurakromeich '280486' door Laurakromeich

MyanmarYangon

MyanmarYangon

Jongetje met tanaka

Laurakromeich

Dit schattige mannetje bleef maar op en neer springen voor de camera, hij vond het echt geweldig!! Tanaka is een mengsel van water en boomschors die ze op hun gezicht dragen voor tegen de zon en insecten en ook een beetje voor de sier. Het ziet er soms echt prachtig uit.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >