Larsu

profiel Larsu

Naam

Patrick Meuwissen

Reviews

0

Foto's & tips

129

Blogs

0

Lid sinds

16 December 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Oceanië

Fav. land

Nieuw-Zeeland

Fav. stad

San Francisco

Over mij

Enkele jaren geleden ben ik begonnen met video, maar sinds eind 2007 is mijn aandacht grotendeels verschoven naar fotografie. Vooral omdat ik vond dat ik me daarmee creatiever kon uiten (het bewerken van video kost helaas meer vrije tijd dan ik ter beschikking heb). Na de aanschaf van mijn spiegelreflex had ik al vrij snel door dat mijn foto's technisch wel OK waren, maar dat de compositie nog het een en ander te wensen overliet. Daarom heb ik besloten om een cursus fotografie te gaan volgen bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. Inmiddels heb ik ook de vervolgcursus voor gevorderden afgerond. Hoewel ik inmiddels voornamelijk semi-professionele apparatuur gebruik, is fotograferen voor mij niet meer dan een (uit de hand gelopen) hobby.

Sinds 29 maart 2012 zijn Ine en ik de trotse ouders van reisreportertje Tim:Mijn Motto

'Liever op pad met de camera in mijn hand, dan rood als een kreeft aan het strand.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 5D III / II + 7D

Overige

Diverse Canon lenzen en accessoires, Canon Powershot S100

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (129)

'271093' door Larsu '271093' door Larsu

IndonesiëBali

IndonesiëBali

De Kintamani vulkaan.

Larsu

Vanwege diverse hoge vulkanen staat het Kintamani-gebied ook wel bekend als 'het dak van Bali'. Deze vulkaan is eigenlijk een vulkaan in een vulkaan, want achter het Batur kratermeer (rechts in beeld) is nog de rand van de oude caldera te zien. Aan het zwarte gebied rond de krater is te zien tot hoever de laatste uitbarsting is gekomen. Toen we hier waren stond het weer op het punt om om te slaan; rechts is het nog mooi weer met een blauwe lucht, terwijl links de donkere regenwolken al aan komen zetten. Niet veel later was de weg dan ook in een rivier veranderd... A.u.b. volledig openen voor goede scherpte.

'313097' door Larsu '313097' door Larsu

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

De bocht in de Moezel

Larsu

Deze bocht in de Moezel ligt bij het plaatsje Bremm. De foto is genomen vanaf de Calmont-berg, waarvan de hellingen bekend staan als de steilste wijngaarden van Europa. Met hellingspercentages van tussen de 65% en 76% (kijk maar eens links bovenin) was de wandeling naar boven een goede oefening :-) Uiteraard hebben we ook wat flesjes lokale wijn ingeslagen...

'333113' door Larsu '333113' door Larsu

IJslandRondom Reykjavik

IJslandRondom Reykjavik

Onderste deel van de.

Larsu

Vorige week terug gekomen van IJsland, bij deze een eerste resultaat van deze reis. Het is de onderste trap van de bekende Gullfoss waterval, onderdeel van de zogenaamde Golden Circle. De Gulfoss is een indrukwekkende tweetrapswaterval in de Hvítá rivier. Het water stort met zo'n geweld naar beneden, dat er een hoop waterdamp opgeworpen wordt. Als ze zon daarop schijnt ontstaat er vaak een regenboog, waaraan de waterval haar naam te danken heeft.

Mijn fans (7)

Ik ben fan van (16)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (49)

'346320' door Giraffe '346320' door Giraffe

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Pink sky

Giraffe

Het is half 6 in de ochtend als ik uit mijn warme slaapzak kruip. In het donker kleed ik me snel aan in afwachting van alweer een spectaculaire zonsopkomst. In de verte kleurt de lucht langzaam lichtroze en weerkaatst het vroege zonlicht tegen de vele kleine schapewolkjes in de lucht. Wat is het toch heerlijk om onder te sterren te slapen en in de Westelijke Woestijn van Egypte te ontwaken.

'330104' door Awesomemore '330104' door Awesomemore

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Generaties

Awesomemore

Links: zo is het. Rechts: zo was het. Twee generaties meerpalen aan de Amsterdamse Piet Heinkade. Dankzij een oplettende buurtbewoner zijn de oude houten palen gespaard gebleven, alhoewel er eerst een stuk of 30 moesten worden afgezaagd voordat ook de Haven Amsterdam het historisch gezicht er van zag. Bijzonder is wel dat de oude meerpalen in gebruik zijn. De nieuwe zitten er voor spek en bonen bij.

'324902' door Ilka '324902' door Ilka

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Heilige bloem

Ilka

Deze lelie stond in een van de rustiger tempels van Bangkok in een kleine waterbak. De lotus is een symbool van zuiverheid in boeddhistische culturen. Ik heb me laten vertellen dat ze die status te danken heeft aan het feit dat ze groeit in moerassen, maar er zelf toch altijd helder en proper uitziet.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik