Laidbackfool

'1085799' door Laidbackfool '1085799' door Laidbackfool

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Kleurrijke mensen

Laidbackfool

Het is altijd leuk om mensen te fotograferen, het liefst zo fotogeniek als maar kan. Volgens mij zijn er weinig landen in de wereld waar dit beter kan als in India. Niet eens zozeer dat mensen hier mooier zijn als op andere plekken, maar juist omdat de mensen hier open staan om op de foto te gaan. Waar je wel eens nee ten gehore krijgt is dit mij in India nog nooit overkomen. Hoe doe je dat hoor ik jullie denken? Indiaase mensen kijken toch altijd een beetje nors? Loop er met zelfvertrouwen op af en zet zelf je grootste glimlach op die je kan. Laat je camera aan ze zien en ze gaan direct voor je in de houding. Laat dan wel even je foto aan ze zien. Dat vinden ze leuk! Oja ik neem altijd ook nog een polaroid mee, dan kan je ze ook gelijk een foto geven.

'1084853' door Laidbackfool '1084853' door Laidbackfool

India

India

Wat nou technologie?

Laidbackfool

In het bergachtige Mahabaleshwar is veel te zien. Oké, het is geen plek waar de gemiddelde wereldbevolker op vakantie zou gaan. Maar juist daarom is het zo verschrikkelijk interessant, de tijd heeft hier echt nog stilgestaan. Mensen koken hier nog op open vuur en slapen in primitieve woningen te midden van geiten en kippen. Waar in Europa ieder kind thuis met een Iphone de buitenlucht niet meer opzoekt. Zijn kinderen hier echt nog kinderen. Lekker buiten spelen, energie verbranden en de wereld ontdekken. Nee hier zal je geen last hebben van

'1084088' door Laidbackfool '1084088' door Laidbackfool

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Odanadi

Laidbackfool

Met mijn werk had ik het voorrecht stichting Odanadi te bezoeken. Een stichting die kleine meisjes bevrijd uit bordelen en ze opvangen in deze mooie plek. Meisjes worden ontvoert uit kleine dorpjes waarna ze worden verkocht aan pooiers. Het voelt een beetje als moderne slavernij. Het breekt je hart om te zien wat mensen elkaar aandoen, maar het gaf me ook een warm gevoel dat er mensen zijn die zich zo inzetten voor hun medemens. Dit meisje is pas bevrijd en heeft nu een fijne plek om te leven en te studeren. Een plek waar ze eindelijk weer kind kan zijn.

'835027' door Laidbackfool '835027' door Laidbackfool

OekraïneTsjernobyl

OekraïneTsjernobyl

Gasmaskers in...Chern

Laidbackfool

Al jaren stond het op mijn bucketlist! Chernobyl de plek waar de grootste nucleaire ramp in de wereld geschiedenis heeft plaatsgevonden. Is het er veilig? En wat heeft zich daar precies afgespeeld? In deze kamer is er heel veel afgespeeld. Alle kinderen vanaf 7 jaar moesten verplicht tijdens de Sovjettijd een gasmasker bij zich dragen. Ze kregen zelf 1 uur per week les, hoe zet je hem op en wat doe je als je hem echt nodig hebt. Dit gebeurde in dit klaslokaal. Het gaf bij mijzelf een soort van kortsluiting! De sovjets waren bang voor chemische wapens van het westen, maar werden getroffen van binnenuit door menselijke fouten. Toen de kernreactor ontplofte hadden de gasmaskers geen enkele nut. Straling gaat daar dwars doorheen! Misschien hadden ze daar ook voorzorg maatregelingen voor moeten nemen...

'825544' door Laidbackfool '825544' door Laidbackfool

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Volvo Ocean Race

Laidbackfool

Ik vind het altijd helemaal te gek om evenementen te bezoeken in het buitenland. Dus voordat ik een reis plan kijk ik altijd eerst even of er iets bijzonders te beleven valt in de stad. Nu was dit keer de Volvo Ocean neergestreken in Kaapstad. Waterfront is altijd al bijzonder in Kaapstad met al zijn leuke winkels, lekkere eten en goede shops, maar nu gaf dit toch net dat beetje extra.

'571226' door Laidbackfool '571226' door Laidbackfool

Verenigde StatenTexas

Verenigde StatenTexas

Heerlijk voor in de..

Laidbackfool

Helaas was ik hier toen het 10 graden te koud was, maar het schijnt zo te zijn dat deze rivier bekend staat om zijn bijzondere weekenden. Nee, niet eens voor de natuur maar de voor de vele honderden Amerikanen die hier de weekenden komen vieren. Zo is hier het tuben helemaal hot! Iedereen met een band de rivier in, langzaam met de stroming mee naar het volgende stadje, Alle banden die je hier huurt hebben zelfs een vakje voor een biertje of een fles frisdrank. En dat heb je wel nodig in de warme zon! Het relaxte is dat je na een tocht van ongeveer 2,5 uur aankomt in het volgende dorpje, er een busje klaarstaat die je weer naar het begin punt brengt! Ooit ga ik hier zeker nog is voor terug in de zomer, want met dit uitzicht in een band dobberend over de rivier wil toch iedereen wel?

'571167' door Laidbackfool '571167' door Laidbackfool

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Langzaam maar zeker..

Laidbackfool

Alles wat de mens ooit heeft gemaakt zal uiteindelijk vergaan, zo lijkt het ook met deze oude brug waar vroeger zelfs een trein op reed. Als je er nu zo naar kijkt lijkt het niet veel nodig te hebben of deze zeven mijl lange brug of deze brug valt diep in het Bahia Honda kanaal. Gelukkig gaan ze dit stukje geschiedenis weer nieuw leven in blazen. Een project van 77 miljoen dollar. Het zou in 2022 af moeten zijn, maar zoals het er nu bij ligt heb ik daar zo mijn twijfels over. Het is zeker de moeite waard om hier even uit te stappen. Ik was hier nog geen 3 minuten om even uit te rusten en ik zag al een manta rog een halve meter het water uit springen. Er is dus zeker meer te zien dan alleen een oude veroeste brug, turquoise water en bounty stranden. Dit moet de man op de voorgrond ook gedacht hebben...

'571008' door Laidbackfool '571008' door Laidbackfool

Verenigde StatenTexas

Verenigde StatenTexas

Slaap dorpje in het..

Laidbackfool

Als je een trip van Austin naar San Antonio maakt mag je het kleine dorpje Gruene niet vergeten. Het lijkt hier letterlijk of de tijd heeft stilgestaan. Waar een groot deel van Texas is overgestapt op moderne apparatuur kom je dat hier niet tegen. Ok het is enigszins toeristisch, dat verraad het aantal souvenirs shops al bij binnenkomst. Maar dat mag je er zeker niet van weerhouden dit plekje te komen bekijken. Hier vind je onder andere het oudste dance hall van Amerika. Je kent het wel uit films, kippengaas als ramen, oude houten banken waar iedereen gezellig bij elkaar zit. Heerlijke muziek verzekerd.

'570937' door Laidbackfool '570937' door Laidbackfool

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Rock and Roll is hier

Laidbackfool

Op het eerste oog lijkt dit gewoon zomaar een bandrecorder, maar voor heel veel mensen is dit een historische plek. Voor mij net zo historisch als Robben Island of Auschwitz. Hier is namelijk ook iets gebeurd wat de geschiedenis heeft veranderd. In 1952 starte Sam Phillips in Memphis Sun Records Studio. Een klein kamertje in de buurt van Beale Street waar alle grote blues artiesten optraden. Deze man hield van Blues en een lekkere rauwe sound. Van daar uit werd op deze plek Rock and Roll geboren. Mannen als Elvis Presley, Johnny Cash, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis en Roy Orbison gebruikte deze apparatuur om hun eerst platen op te nemen. Door deze platen zijn bands ontstaan als de Beatles en de Rolling Stones die zwaar geïnspireerd werden door de sound van Sun Records.

'570884' door Laidbackfool '570884' door Laidbackfool

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Een paar dagen na...o

Laidbackfool

Een paar dagen na de orkaan Irma kreeg ik de kans om een reportage te schieten in de Florida Keys. Daar kon ik uiteraard geen nee tegen zeggen ondanks dat het wel een apart gevoel los maakt. Denken mensen niet wat een ramp toerist en hoe gaan ze reageren dat er een Hollander tussen de ellende van een ander gaat lopen. Na te zijn gereden vanaf Miami zag je per eiland een steeds verwoestendere indruk. Auto's die kapot zijn, borden die er af zijn gewaaid en huizen die er nog maar half staan. De Pine Islands zijn het meest getroffen, de bergen puin was soms niet te bevatten.

'570835' door Laidbackfool '570835' door Laidbackfool

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Het ruige Clarksdale

Laidbackfool

et was een lange trip, van New Orleans helemaal naar Clarksdale, " Home of the Blues". Zo mooi hoe het landschap veranderd van moerassen naar bergen en van bergen naar katoenvelden zo ver het oog kan kijken. Maar uiteindelijk ben je er, Clarksdale Mississippi. Waar alle grote blues helden wel iets met Clarksdale te maken hebben gehad. Robert Johnson die hier zijn ziel aan de duivel heeft verkocht zodat hij eindelijk kon leren zingen en gitaar spelen. Charley Patton en Muddy Waters die even verderop in plantages werkten als kleine jongens. Als je de stad binnenkomt krijg je al een echt rauw gevoel in je onderbuik. Het "is het hier wel helemaal veilig" gevoel. Met zijn kapotte gebouwen, verlaten straatjes en verroeste auto's. Maar als je hier eenmaal doorheen prikt merk je dat de mensen super vriendelijk zijn en je je hier prima kan rond begeven. Ook Morgan Freeman was geïntrigeerd door deze historische plek en starte hier het Ground Zero Blues Café. Met elke avond live muziek en de beste pulled pork die je ooit zult eten!

'570655' door Laidbackfool '570655' door Laidbackfool

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

Hoodoo Voodoo

Laidbackfool

Het was al bijzonder dat een kleurling geen slaaf was in Amerika rond 1780, maar er was een vrouw in New Orleans die geboren werd als een vrij persoon. Haar naam was Marie Laveau en is de bekendste vrouw van de beruchte en beroemde stad. Als voodoo priesteres wist ze van alles wat speelde in de stad. De praktijken die ze er op na hield waren vooral postief en daarom kwam mensen van ver om haar om advies te vragen. Haar huis is nog steeds te bewonderen, hoewel het nu een voodoo winkel is vond ik het toch erg indrukwekkend om te zijn geweest. Je voelt er echt iets, en dat zelfs als nuchtere Hollander.

'570576' door Laidbackfool '570576' door Laidbackfool

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

New Orleans op zijn..

Laidbackfool

Als je Bourbon street met al zijn clubs bent voorbij gelopen kom je de echte jazz tenten tegen. Frenchmen Street heeft zoveel meer te bieden dan het toeristische Bourbon Street. Het is er een stuk minder druk en voor de echte Jazz liefhebber kom je hier oren te kort! Als je richting dit stukje New Orleans loopt kom je dit schitterende pand tegen. Ik vond dit persoonlijk het allermooiste stukje New Orleans, denk de auto's weg en teken er een paardenkoets bij en je waant je in 1930.

'570480' door Laidbackfool '570480' door Laidbackfool

Verenigde StatenNew Orleans

Verenigde StatenNew Orleans

Het voelt als Disney

Laidbackfool

Soms loop je voor de eerste keer in een stad en denk je " ik ben hier al wel is geweest". Nee, niet fysiek maar wel geestelijk. Je kent het al ergens van! New Orleans was voor mij een stad die zo herkenbaar aanvoelde dat ik bijna dacht dat ik aan geheugenverlies lijd. Toen ik voor deze kathedraal stond drong het ineens tot me door, deze St. Louis Kathedraal heb ik gezien in Princess and the Frog van Disney! Disney's Main Street is dus helemaal geïnspireerd op New Orleans, hierdoor voelde New Orleans voor mij soms net aan als een film set uit de jaren 30. Maar wel de mooiste film set die er te vinden is op aarde!

'562182' door Laidbackfool '562182' door Laidbackfool

JordaniëPetra

JordaniëPetra

De schatkamer

Laidbackfool

Iedereen die naar Petra gaat komt voor dit bekende beeld. Toch wilde ik dit met eigen ogen zien. Eerst 20 minuten lang door de nauwe kloof lopen tot je bij deze bijzondere tempel komt. Dit beeld was het eerste wat ik zag, geen toeristen, geen verkopers. Alleen een kameel met op de achtergrond dit schitterende wonder.

'562129' door Laidbackfool '562129' door Laidbackfool

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Hoe mooi kan de natuu

Laidbackfool

De woestijn is echt een plek waar ik helemaal tot rust kom. Het landschap is eindeloos en ieder moment van de dag als het licht veranderd lijkt het of je je weer op een nieuwe plek bevind. Wadi Rum is nog is extra mooi omdat deze woestijn rood van kleur is en met zijn bergen waan je je hier in een waar paradijs voor de echte natuurliefhebber.

'553876' door Laidbackfool '553876' door Laidbackfool

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Petra buiten de...geb

Laidbackfool

Je kan natuurlijk door de siq heen om de treasury te zien. Wat je ook kan doen is een bergtocht bovenlangs. Een uur klimmen en klauteren, je komt geen toeristen tegen en dan word je getrakteerd met een ander uitzicht op de treasury van Petra. Neem wel een gids mee want je verdwaald hier in een handomdraai.

'553495' door Laidbackfool '553495' door Laidbackfool

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Onderweg

Laidbackfool

Wat schitterend om wakker te worden in je tent en dan dit beeld als eerste te zien, We sliepen in tenten met een doorzichtige bovenkant zodat we de miljoenen sterren konden aanschouwen. Na dat nachtelijke spektakel dachten wij niet dat we s'ochtends opnieuw verrast konden worden. De zonsopgang is schitterend in Wadi Rum.

'553307' door Laidbackfool '553307' door Laidbackfool

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum vanuit de...

Laidbackfool

Het blijft super tof om door de woestijn te vliegen, gelukkig zijn ze in Wadi Rum niet zo streng met de regelgeving in vergelijking met Europa.

'553149' door Laidbackfool '553149' door Laidbackfool

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Even relaxen

Laidbackfool

Het is altijd top om mensen te fotograferen in het leefgebied waar ze vandaan komen. Midden in de Wadi Rum woestijn kwam ik deze man tegen. Geen auto of kameel te bekennen. Hoe vervoert deze man zich op zo'n verlaten plek? Het was nou ook niet bepaald een lift spot.

'552321' door Laidbackfool '552321' door Laidbackfool

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Sneeuw in Jordanie

Laidbackfool

Wat ik geweldig vond aan Jordanië? De verschillen qua landschap. Waarbij ik van te voren dacht dat wij enkel droge bergen en woestijn te zien zouden krijgen, kwamen we ook langs sneeuwtoppen en naaldbossen. Echt geweldig om te zien!

'547894' door Laidbackfool '547894' door Laidbackfool

JapanTokio

JapanTokio

Wat een uitzicht

Laidbackfool

Om een top uitzicht te hebben op de Tokyo Tower en Mount Fuji, hadden we besloten om één nacht door te brengen in een bijzonder hotel. De kamers van dit hotel bevinden zich vanaf de 32e verdieping waardoor je eigenlijk altijd een top uitzicht hebt. Net door de wolken heen doemt Mount Fuji op.

'544595' door Laidbackfool '544595' door Laidbackfool

JapanTokio

JapanTokio

Een stad voor geeks

Laidbackfool

De hele stad ademt geekness uit! Slenter je door de straten vol hoge wolkenkrabbers dan val je letterlijk over de vele lampjes. En ben je nog niet om, dan kan je je verbazen over de vele winkels vol maskers, starwars pakken of pruiken van Japanse manga karakters.

'544482' door Laidbackfool '544482' door Laidbackfool

JapanTokio

JapanTokio

Trouw foto's in Tokyo

Laidbackfool

Vlakbij het paleis in Tokyo zijn veel mensen in de weer om foto's te maken van hun bruidskleding. Ze trekken er al een aantal dagen van te voren op uit om selfies te maken. Waar wij heren in Nederland de bruidskleding niet mogen zien van te voren, gaat dit in Japan er heel anders aan toe.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier