LWesterik

;
profiel LWesterik

Naam

Lonneke Westerik

Reviews

0

Foto's & tips

44

Blogs

11

Lid sinds

20 February 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Botswana

Fav. stad

Maun, Kaapstad, Luxor, Londen

Over mij

Reizen is voor mij meer dan een hobby of manier van een vakantie invullen.
Ik volgde een toeristische opleiding, heb mijn hart verpand aan Afrika maar ontdek ook graag andere mooie plekken op deze wereldbol.
Vertellen over mijn reizen doe ik vol passie en overgave en in mijn omgeving weet men mij ook steeds vaker te vinden om hen van reisadvies te dienen.

Mijn Motto

'Geniet van alles wat je ziet'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Canon

Model

Powershot SX30 IS

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (44)

'474931' door LWesterik '474931' door LWesterik

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Zonder lange rijen he

LWesterik

Zeker op de 1e zondag van de maand, als veel musea gratis zijn, kan de wachtrij voor de grote piramide van het Louvre enorm lang zijn. Als je toch een beetje uit wilt slapen en dus niet als eerste in de rij wilt staan, ga dan naar de `zij-ingang`. Deze zit naast de kleine Arc de Triomph en valt nauwelijks op. Je gaat namelijk een trap af naar beneden en komt in een ondergronds winkelcentrum terecht. De rij om het Louvre in te komen is hier heel erg kort en je loopt zo naar de hoofdentree (waar boven je nog heel veel mensen staan te wachten).

'299297' door LWesterik '299297' door LWesterik

BotswanaMaun

BotswanaMaun

Muziek maken bij oma.

LWesterik

In Maun zijn we naar een traditional village geweest waar we uitleg kregen over de leefwijze van de mensen in de omgeving van Maun en de rest van Botswana. Er werd niet alleen veel verteld, maar er werd ook muziek gemaakt. Zo ook op dit houten plankje waar eerst inkervingen in gemaakt waren en waar daarna met metaal de 'snaren' gemaakt werden. Het klonk als een soort getokkel in verschillende toonhoogtes. Muziek wordt hier (zo werd ons verteld) voornamelijk door mannen gemaakt. De man die dit instrument bespeelde gaf het, na zijn optreden, aan dit kleine jongetje die bij zijn oma op schoot zat. Terwijl ik deze foto maakte werd er al weer een ander instrument bespeeld en daar was dit kleine mannetje nogal van onder de indruk. Hij begon wild met het instrument mee te zwaaien en dat terwijl het nog best een zwaar ding was voor zo'n klein ventje. De naam van het dorp ben ik vergeten, maar het was ook te zien in de aflevering Waar is de Mol? met Lieke van Lexmond.

'240955' door LWesterik '240955' door LWesterik

Zuid-AfrikaNoord Kaap

Zuid-AfrikaNoord Kaap

Strandhuisjes bij...M

LWesterik

Deze strandhuisjes bij Muizenberg zijn veel gefotografeerd, maar zijn dan ook bijzonder fotogeniek door hun vele kleuren. De grauwe lucht erboven maakt het geheel nog net wat aparter vind ik zelf.

Laatste blogs (11)

Etosha National Park is in veel opzichten wat je je voorstelt van een wildpark in Afrika. Uitgestrekte steppes, de zon die als een koperen ploert aan de hemel staat en dieren die zich in de middagzon... Lees meer

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (4)

'478513' door Yves '478513' door Yves

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Een oase met...olifan

Yves

Middenin het stadscentrum, maar toch verscholen (achter een andere tempel) ligt een verrassend imposante [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/thailand/chiang_mai/reisreporter/fotos/324811.html" target="_blank"]tempelruïne[/url], genaamd Wat Chedi Luang. Het is een piramideachtig gebouw dat vooral in het oog springt vanwege de rij enorme olifanten die halverwege de hellingen staan opgesteld. Ze staan er niet allemaal meer, en dat is niet het enige dat niet meer intact is. Zo zijn de voormalige trappen omhoog nu uitgesleten gladde hellingen en rest van het bovenste gedeelte niet meer dan een gehavende steenmassa. De reden hiervoor is een aardbeving in het jaar 1545. Gebouwd rond het jaar 1401 was de tempel oorspronkelijk ruim 90 meter hoog, daar is nu zo’n 60 meter van over. Genoeg echter om nog steeds indrukwekkend te zijn!! Er zijn pogingen tot restauratie gedaan, maar die zijn blijven steken, en eigenlijk komt dat de charme wel ten goede… Die charme wordt gecompleteerd door de ligging van het complex; op een rustig plein vol bomen en bankjes, afgezonderd van de doorgaande wegen van het centrum. Er is een monnikenschool dichtbij, dus om het plaatje af te maken slenteren er voortdurende jonge leerlingen in oranje gewaad voorbij, boeken onder de arm. Zelfs in het hoogseizoen trekt deze plek relatief weinig toeristen, dus een verborgen pareltje is het wel te noemen! Geen leukere plek om even bij te komen op een bankje en de rustige atmosfeer op je in te laten werken!

'477042' door Shiro '477042' door Shiro

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Olifanten opvangkamp!

Shiro

Als je van olifanten houd maar niet wil mee helpen aan het uitbuiten van deze prachtige dieren. Ga dan naar het Elephant nature camp!! Hier worden de olifanten opgevangen die in vreselijke omstandigheden leefden en krijgen ze een tweede kans in hun leven. Op een gelukkig leven! Steek je handen uit de mouwen en word vrijwilliger voor een paar dagen of weken. Je kan ook voor een dag op bezoek. Je mag dan de olifanten voeren en ze helpen wassen in de rivier. Met een emmer en een borstel, schrobben maar,een geweldige ervaring! Er zijn veel parken in thailand waar ze wel olifantje rijden etc hoe ziek of zwak de dieren ook zijn. Let op dat je naar een verantwoord park gaat. Om verwarring te voorkomen hier de link van het park waar het welzijn van de dieren voorop staat.: [url="http://www.elephantnaturepark.org" target="_blank"]www.elephantnaturepark.org[/url]

'305723' door Renie '305723' door Renie

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Verbazing

Renie

Zo maar een meisje wat ik tegenkwam onderweg. Ik vind haar echter niet zo maar, maar een prachtig kind. Ze was wel heel verbaasd dat ik haar graag op de foto wilde zetten!

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik