LMallant

profiel LMallant

Naam

Lauret Mallant

Reviews

0

Foto's & tips

72

Blogs

0

Lid sinds

31 December 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Canada

Fav. stad

Barcelona

Over mij

Onze wereldkaart is bezaaid met prikkertjes en we hebben al veel van de wereld mogen zien. Naast de vele prachtige fotoboeken die ik gemaakt heb, is nu de tijd rijp om de mooiste plaatjes op een andere manier te delen. Veel mooie rondreizen (en dus ook foto's) zijn helaas nog van vóór het digitale tijdperk en het liefst zou ik al deze reizen nog eens over willen doen omdat digitale foto's zoveel mooier zijn. Fotograferen is tijdens de reizen steeds belangrijker geworden. Niet alleen om de herinneringen vast te leggen maar ook om op bijzondere plaatsen het 'perfecte plaatje' te schieten.

Mijn Motto

'Reizen is voor mij een belevenis; van de voorbereidingen tot het fotoboek.'

Over mijn camera

Type

Type fotocamera

Merk

Sony

Model

A6000 systeemcamera

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (72)

'1108609' door LMallant '1108609' door LMallant

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Fietsen in Stanley...

LMallant

Stanley Park beslaat maar liefst ruim 404 hectare en jaarlijks komen er zo’n acht miljoen bezoekers. Het is ruim 10% groter Central Park in New York (Wikipedia). Rondom het park loopt een negen kilometer lange fiets- en wandelroute die door de locals wordt gebruiken om te sporten, skaten, fietsen en om te wandelen. In het park zijn ook verschillende bezienswaardigheden waarvan de totempalen in de noordwesthoek, het populairst zijn. Als je het park bezoekt, raad ik je aan om een fiets te huren, want de afstanden zijn veel groter dan je denkt. Bij de jachthaven heb je ook een mooi zicht op de skyline van Vancouver.

'1105100' door LMallant '1105100' door LMallant

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

'Gevangen' in de...mu

LMallant

Tijdens de wandeling door Chemainus , stak een oude man de straat over. Hij was slecht ter been en aan de overkant ging op zijn rollator zitten om uit te rusten. De muurschilderingen in het stadje zijn vaak zo levensecht dat hij leek te versmelten met de muurschildering van het oude café. In het stadje zijn een 40-tal muurschilderingen te bewonderen en ze zijn echt prachtig. Deze is relatief klein, er zijn er bij van maar liefst 34 meter. Zeker bezoeken als je op Vancouver Island komt.

'1107775' door LMallant '1107775' door LMallant

IerlandCounty Wicklow

IerlandCounty Wicklow

Wicklow Mountains

LMallant

Dublin is een erg gezellige stad om te bezoeken. In de pub's kun je heerlijk en betaalbaar eten en vooral de (homemade) Irish Stew is overal even lekker. Maar als je Dublin bezoekt, trek dan ook tijd uit voor een bezoek aan de Wicklow Mountains. Deze liggen op een klein half uurtje rijden en het is echt een prachtig gebied. Bergen, meren, kleine dorpjes en verlaten landschappen. Soms in het landschap zo desolaat dat je vergeet dat je gewoon in Europa bent. Dat het gebied een gewilde filmlocatie is, is dan ook niet zo vreemd. Ook de film Braveheart is hier grotendeels opgenomen. Op de foto Lough Tay Lake dat ook wel bekend staat als Guinness Lake.

Mijn fans (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (17)

'1107904' door Vberg19 '1107904' door Vberg19

NoorwegenTroms

NoorwegenTroms

Magisch licht in...Ar

Vberg19

Een aantal uur rijden vanuit Tromsø zijn de fjorden van Lyngen te vinden. Ik houd van het magische licht op dit deel van de planeet. Begin november is er maar ± vier uur licht per dag, wat zorgt voor een constante schemering. º De weg naar het dorpje Spåkenes is omgeven door een prachtig bos. Pas toen we de drone de lucht in stuurden zagen we hoe mooi het licht op de bomen viel. De fjorden als spectaculaire achtergrond en de lopende locals op het weggetje maken de foto voor mij compleet.

'1106540' door Elleke '1106540' door Elleke

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Koning van de covers

Elleke

Deze roodoogmakikikker siert de covers van de meeste reisgidsen van Costa Rica. Door de geweldig vrolijke kleuren zijn ze dan ook prachtig om te zien. Je kan ze enkel in het donker spotten, want het zijn nachtdiertjes. Een gids kan daarbij handig zijn. De vrouwtjes-lijfjes worden tot zo'n 7,5 cm lang, de mannetjes zijn met max 5 cm aanzienlijk kleiner. De felle groene kleur krijgen ze pas wanneer ze volwassen zijn. De kleur is ook afhankelijk van de gemoedstoestand van het beestje. Een kikkertje met stress is donkerder groen van kleur dan een blij exemplaar. Ik vond het heerlijk om ze te observeren. We deden dat tijdens een avondwandeling nabij La Fortuna / Arenal Volcano.

'1105988' door Dalix '1105988' door Dalix

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Het voeden van de...c

Dalix

Op Port Lockroy, een van de vele bestemmingen op het Antarctisch schiereiland, leeft onder andere een kolonie ezelspinguïns. Elke pinguïn is wel met iets bezig. Of het nu een nestje bouwen is, van de rotsen duiken om vis te vangen of een chick voeden. Het maakt niet uit, je blijft kijken naar deze grappige vogels. Als dan aan het eind van de dag de expeditieleider je weer naar de zodiac roept, wil je je het liefst verstoppen, zodat je nog langer naar deze fantastische beesten zou kunnen blijven kijken.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier