LMallant

'1112373' door LMallant '1112373' door LMallant

MaleisiëPenang

MaleisiëPenang

In opperste...concent

LMallant

Nadat we Penang hebben verlaten bezoeken we een klein zijden fabriekje. Voor een leek is het fascinerend om te zien hoe de vrouwen wijs kunnen worden uit al die draadjes en met het weefgetouw de mooiste patronen creëren. Opperste concentratie is dan ook noodzakelijk.

'1111797' door LMallant '1111797' door LMallant

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

De Totems van Duncan

LMallant

Overal in Canada kun je totempalen vinden. Maar nergens staan er zoveel bij elkaar als in het plaatsje Duncan op Vancouver Island. Nadat het plaatsje Chemainus een toeristische trekpleister werd met de vele muurschilderingen, wilden de inwoners van Duncan ook iets unieks hebben om bezoekers te trekken. Ze hebben toen een aantal Cowichan-houtbewerkers gevraagd om totempalen te maken. Op de wandelroute door het stadje staan meer dan 40 totempalen. Wil je ze allemaal zien, dan kun je vooraf de wandelroute downloaden via: https://duncan.ca/visitors/totems-tour/totem-tour-walk/

'1111700' door LMallant '1111700' door LMallant

NoorwegenStavanger

NoorwegenStavanger

Op de achtersteven

LMallant

Vaak sta je op de voorsteven op een boot om te kijken waar je naar toe vaart. Maar tijdens een cruise langs de Noorse Fjorden, vond ik het uitzicht vanaf de achtersteven vaak zeker zo mooi.

'1111613' door LMallant '1111613' door LMallant

ThailandPhuket

ThailandPhuket

Plaats genoeg

LMallant

Met een bootreisje vanuit Phuket maakten we een tussenstop op Koh Naka. Hier vind je rust, prachtige natuur en parelwitte stranden. De overnachtingsmogelijkheden zijn beperkt maar het eiland wordt voornamelijk bezocht door dagjestoeristen. Wij waren er in de ochtend en er was geen toerist te zien, alleen een hele rij lege ligbedjes.

'1111593' door LMallant '1111593' door LMallant

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Een monsterklus!

LMallant

Met 24.348 ramen en een totale glasoppervlakte van 120.000 vierkante meter , is het zemen van de ramen van de Burj Khalifa niet alleen een monsterklus, maar je moet het ook maar durven (ik niet in ieder geval!). Het watersysteem transporteert dagelijks een kleine miljoen liter water door ongeveer honderd kilometer aan waterleidingen. En dat voor een land gelegen in de woestijn...

'1111000' door LMallant '1111000' door LMallant

BraziliëCeará

BraziliëCeará

Wandelen in de...zand

LMallant

Met aan de ene kant het strand en aan de andere kant een uitgestrekte strook zandduinen, ligt Cumbuco letterlijk ingeklemd tussen het zand. Als de zon minder heet is kun je een stukje wandelen door de duinen. Je hebt dan ook een mooi uitzicht over het stadje en de zee. Gelukkig hebben we geen hinder ondervonden van het virus en waren we net op tijd terug voordat veel landen 'op slot' gingen. Nu maar afwachten wat de (reis)toekomst brengt...

'1110869' door LMallant '1110869' door LMallant

BraziliëCeará

BraziliëCeará

Een klein paradijsje

LMallant

Cumbuco staat voornamelijk bekend als kitesurft locatie vanwege de (bijna) altijd aanwezige wind. Het kleine vissersdorpje ligt zo'n 35 kilometer te noorden van Fortaleza. Wij waren er eind februari/begin maart en dan is niet alleen het kiteseizoen voorbij maar eigenlijk ook 'het' seizoen. In de eerste maanden van het jaar kan het wel eens bewolkt zijn en er kan een tropische bui vallen (regenseizoen). Maar dat neemt niet weg dat het er juist dan heerlijk toeven is. In Cumbuco zijn relatief weinig toeristen en het lange zandstrand van zo'n 25 kilometer is nagenoeg uitgestorven.

'1110222' door LMallant '1110222' door LMallant

VietnamNha Trang

VietnamNha Trang

De vangst is binnen

LMallant

In de omgeving van Nha Trang zijn de vissers net binnen en druk bezig de vis uit de netten te halen. Het hele strand ligt bezaaid met deze grappige ronde vissersbootjes.

'1109720' door LMallant '1109720' door LMallant

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Een imposant kasteel

LMallant

Castelo de São Jorge is het oudste kasteel van Lissabon en kent een rijke historie. Het is gebouwd op een 110 meter hoge heuvel en torent hoog uit boven de oude wijk Alfama. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad maar ook vanuit de stad is dit kasteel indrukwekkend om te zien.

'1109411' door LMallant '1109411' door LMallant

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Gedachteloos?

LMallant

Ik heb altijd een beetje moeite met ezeltjes die worden ingezet om toeristen te vervoeren. Ik begrijp dat de lokale bevolking geld moet verdienen, maar toch... Zo ook in Mijas; toen ik er langs liep stond dit ezeltje ogenschijnlijk gedachteloos en moederziel alleen voor zich uit te staren en te wachten op zijn volgende ritje. Maar de oplettende kijker zal ook zien dat hij iets minder gedachteloos was dan hij deed voorkomen...

'1109339' door LMallant '1109339' door LMallant

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Een bulderende...wate

LMallant

Vanwege de vele watervallen wordt Wells Gray Provincial Park ook wel Waterfall Park genoemd. Met ca 20 meter hoog, is Dawson Falls niet erg hoog, maar met ruim 90 meter wel heel breed. De waterval heeft daarom de bijnaam 'Little Niagara Falls'. Via een pad kun je een heel stuk langs deze bulderende waterval wandelen. Veel watervallen in Wells Gray zijn langs de hoofdroute in het park gelegen. Maar je moet ook weer langs dezelfde weg terug, plan daarom een overnachting in Clearwater zodat je voldoende tijd hebt om het park te bezoeken.

'1109238' door LMallant '1109238' door LMallant

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Een lekker hapje

LMallant

Voorzichtig keek de beer onze kant op. Hij is op zoek naar een lekker hapje en heeft een dode boomstam gevonden. Al snel heeft hij in de gaten dat hij van ons niets te vrezen heeft (...) en begint met zijn grote poten aan de stam te trekken. Binnen no time had hij de hele stam kapot getrokken en kon hij likkebaardend genieten van zijn maaltijd. Vanuit onze auto langs de kant van de weg, konden wij dit schouwspel mooi op ons gemakje gadeslaan.

'1108838' door LMallant '1108838' door LMallant

TsjechiëPraag

TsjechiëPraag

Praag in de winterzon

LMallant

Wij kiezen er al een aantal jaar voor om stedentrips net na de kerst te maken. De straten en pleinen zijn in die periode altijd feestelijk verlicht. Overal zijn (kerst)kraampjes, eetstalletjes en speciale markten. Winkels en restaurants zijn feestelijk aangekleed, er zijn minder toeristen en in de stad heerst een heel andere sfeer dan in de zomermaanden. Zo ook in Praag; een prachtige stad met veel indrukwekkende gebouwen. En aan het einde van de middag, als de winterzon aan het dalen is, kleurt Praag op z'n mooist.

'1108609' door LMallant '1108609' door LMallant

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Fietsen in Stanley...

LMallant

Stanley Park beslaat maar liefst ruim 404 hectare en jaarlijks komen er zo’n acht miljoen bezoekers. Het is ruim 10% groter Central Park in New York (Wikipedia). Rondom het park loopt een negen kilometer lange fiets- en wandelroute die door de locals wordt gebruiken om te sporten, skaten, fietsen en om te wandelen. In het park zijn ook verschillende bezienswaardigheden waarvan de totempalen in de noordwesthoek, het populairst zijn. Als je het park bezoekt, raad ik je aan om een fiets te huren, want de afstanden zijn veel groter dan je denkt. Bij de jachthaven heb je ook een mooi zicht op de skyline van Vancouver.

'1108522' door LMallant '1108522' door LMallant

DuitslandBerlijn en Brandenburg

DuitslandBerlijn en Brandenburg

Een tropisch...indoor

LMallant

Als je vanuit Berlijn met kinderen doorreist naar het zuiden, kun je na alle culturele bezienswaardigheden, onderweg een stop maken bij het grootste Indoor zwemparadijs van Duitsland: Tropical Islands. Deze voormalige Zeppelin-hangar in de regio Brandenburg is omgetoverd tot een tropisch paradijs. Met o.a. een 27 meter hoge waterglijbaan met vier glijbanen, een strand, watervallen, een midget-golfbaan. En met maar liefst 50.000 planten is dit het grootste indoorregenwoud en waan je je toch echt even in een andere wereld. Er zijn zelfs Tipi-tenten waar je in kunt overnachten! Dit bijzondere zwemparadijs ligt op een uurtje rijden ten zuiden van Berlijn. Kijk voor meer info op: https://www.tropical-islands.de

'1108250' door LMallant '1108250' door LMallant

VietnamHo Chi Minh-stad

VietnamHo Chi Minh-stad

Met de benenwagen

LMallant

In Vietnam maakt je camera overuren. Er zijn zoveel leuke en bijzondere karretjes, wagentjes en brommertjes die goederen en verkoopwaren vervoeren, er lijkt geen einde aan te komen. De titel bij deze foto spreekt voor zich.

'1108203' door LMallant '1108203' door LMallant

IerlandCounty Wicklow

IerlandCounty Wicklow

Wintergroen

LMallant

Zoals ik bij mijn vorige foto als schreef is Ierland in de wintermaanden natuurlijk niet zo groen als in de zomer. Maar hoe groen wil je het hebben? Er zit geen blad aan de boom maar toch is deze boom wel heel groen. In de Glendalough vallei is het heel vochtig. Als er geen boardwalk langs een van de meren zou liggen, zou je tot je enkels wegzakken in een soort moeras. De bomen en struiken in dit gebied zijn dan ook helemaal begroeid met mos. Ierland met kinderen? Jazeker! Klimmen in oeroude grote bomen zoals deze, ravotten in de bossen, sport & spel bij de meren, rondom zee en natuurlijk veel dieren spotten. Het is lekker dichtbij (minder dan anderhalf uur), de Ieren zijn vriendelijk en het eten is 'herkenbaar'. Daarnaast zullen de gebieden waar films als Braveheart en P.S I Love you zijn opgenomen, bij hen tot de verbeelding spreken. Huur een auto, bezoek een gezellige stad en ga de natuur in (of andersom natuurlijk ;-)).

'1108129' door LMallant '1108129' door LMallant

IerlandCounty Wicklow

IerlandCounty Wicklow

Glendalough Lakes

LMallant

Als je in januari Wicklow Mountains NP bezoekt, kun je qua weer alles verwachten. Maar we hadden geluk, het was heerlijk weer. Dit prachtige gebied is zeker het bezoeken waard. Vanuit Dublin ben je er in een half uurtje. Glendalough ligt in het zuidelijke deel. Rondom de twee meren (Upper Lake en Lower Lake) , kun je heerlijk wandelen. Het gebied is natuurlijk niet zo groen als in de zomer maar zeker niet minder mooi. Glendalough is overigens afgeleid uit het Iers: 'Gleann Dá Locha' dat "Dal van de twee meren" betekent.

'1107775' door LMallant '1107775' door LMallant

IerlandCounty Wicklow

IerlandCounty Wicklow

Wicklow Mountains

LMallant

Dublin is een erg gezellige stad om te bezoeken. In de pub's kun je heerlijk en betaalbaar eten en vooral de (homemade) Irish Stew is overal even lekker. Maar als je Dublin bezoekt, trek dan ook tijd uit voor een bezoek aan de Wicklow Mountains. Deze liggen op een klein half uurtje rijden en het is echt een prachtig gebied. Bergen, meren, kleine dorpjes en verlaten landschappen. Soms in het landschap zo desolaat dat je vergeet dat je gewoon in Europa bent. Dat het gebied een gewilde filmlocatie is, is dan ook niet zo vreemd. Ook de film Braveheart is hier grotendeels opgenomen. Op de foto Lough Tay Lake dat ook wel bekend staat als Guinness Lake.

'1107644' door LMallant '1107644' door LMallant

IerlandDublin

IerlandDublin

Eindelijk...

LMallant

Eindelijk....een bijzondere vogel die wél blijft zitten als ik dichterbij kom een foto te maken! Deze mooie muurschildering kwamen we tegen in Dublin. De stad kent vele mooie en bijzondere Murals. Er is zelfs een speciale website (Dublinwalls.com) met wandelroutes die je langs de mooiste Street-Art leiden.

'1106725' door LMallant '1106725' door LMallant

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Kerst in Lissabon

LMallant

Misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je er met de feestdagen op uit gaat, maar ik kan Lissabon zeker aanbevelen. De pleinen en straten zijn prachtig versierd, het is overal gezellig druk en de temperatuur is aangenaam. Heerlijk wandelen door de stad, 's-avonds lekker buiten op het terras eten (zonder jas en zonder heater!). Naast de vele bezienswaardigheden kun je hier met recht genieten van een 'warme' kerst. Iedereen bedankt voor de leuke reacties op mijn foto's en ik hoop volgend jaar weer van jullie prachtige foto's te mogen genieten. Fijne feestdagen!

'1106670' door LMallant '1106670' door LMallant

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Suikerzoete Oase

LMallant

Op de nagenoeg lege snelweg van Abu Dhabi naar Dubai (E11), met links en rechts alleen maar zand, wordt je na een uurtje rijden, vlak voor Dubai, ineens opgeschrikt door een suikerzoete oase: 'Last Exit'. Een enorm terrein geheel in jaren 60 stijl. Neon Reclames, oude auto's en pastel kleurige zitjes. Een hele rij prachtig gepimpte Streamline campers uit de jaren 60, staat klaar voor een hapje en drankje. Aangezien de meeste toeristen snel naar Dubai willen doorreizen, zal niet iedereen hier stoppen. Oase of toeristische attractie? Maakt niet uit, het is gewoon een heel bijzondere pitstop en ze hebben er heerlijke koffie. Vergeet ook niet naar het toilet te gaan. Zie zien er niet alleen prachtig uit maar de wasbakken zitten in autobanden en als je op het gaspedaal trapt komt het water uit de kraan.

'1106278' door LMallant '1106278' door LMallant

SpanjeGranada

SpanjeGranada

Mirador de San...Nico

LMallant

Als je naar Granada gaat, is een bezoek aan de Alhambra natuurlijk een absolute 'must'. Maar trek ook een halve dag (of langer) uit om de tegenovergelegen wijk El Albaicín te bezoeken. Omdat het openbaar vervoer in Granada goed is geregeld en we wilden voorkomen dat we met onze huurauto in allerlei onmogelijk straatjes zouden belanden, hebben we de auto in de stad achtergelaten en zijn met de tram naar de wijk gegaan. Na een leuk tramritje kun je heerlijk slenteren door de smalle, steile straatjes en pittoreske pleintjes van deze oude Moorse wijk. Daarnaast heb je vanaf de 'Mirador de San Nicolás' een fantastisch uitzicht op de tegenoverliggende Alhambra.

'1106179' door LMallant '1106179' door LMallant

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Spijkerbroekenlol

LMallant

Misschien een leuke tip voor iemand die nog wat oude spijkerbroeken in de kast heeft hangen. In Lissabon waren ze er in ieder geval heel creatief mee geweest.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >