Kuiken

8
Sri Lanka Yala Ruhunu NP
Kuiken was hier 29 Feb 2016
Sri Lanka is naast alle prachtige culturele schatten ook een prima safari land. Yala NP is zo'n park. Prachtige vogels, natuur en dieren, waaronder de luipaard en olifanten. Wij zijn in 2016 een aantal dagen in het park geweest, logeerden in een tenten camp vlakbij de ingang. En het is juist de ingang die het verschil maakt of je veel ziet, en dan met name luipaarden en veel minder bezoekers tegen komt. wij namen de Katamaguwa ingang. Vraag een gids mee van het park, die brengt je helemaal op plekken waar niemand komt. Wij reden langs paden waar in lange tijd niemand was langs gereden en resulteerde in een avontuurlijke dag met verschillende luipaarden en prachtige vogels.
Highlight
  • Veel dieren en vogels
Review geplaatst op 2020-01-21
8
Maleisië Sarawak
Kuiken was hier 30 Apr 2017
Permai rainforest resort, een prachtige bestemming om je reis in Borneo te starten. Je kunt kiezen uit chalets of boomhutten, allen staan in een bos. Mijn voorkeur had de boomhut natuurlijk en die beviel uitstekend! Op het terrein is echt al van alles te zien. Wij hebben, verschillende soorten apen gezien, aantal slangen waaronder de cobra en de green pit viper, vogels en zelfs otters. Je kan allerlei excursies boeken maar je kan ook gewoon een paar dagen daar vertoeven en de staff is zeer behulpzaam. Elke keer als ze iets bijzonders hadden gezien kwamen ze ons opzoeken en de gids van het resort kwam dan alles uitleggen. Let op bij het boeken van deze locatie, ze hebben soms grote groepen vnl jongeren. Het lawaai dat er dan is verhoogd het natuur gevoel niet echt. Daarbij, komen de dieren niet dichterbij. Wij hadden het geluk dat de groep een paar uur na onze komst vertrok en wij de dagen er na het resort deelden met maar een paar andere gasten.
Regio
  • midden in de natuur, aan de zee, veel dieren
  • soms grote groep jongeren
Review geplaatst op 2017-11-19

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 14 | Community-toppers


Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan. Foto: Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Veldhoven Aqua Urbana Tunnel Oersebaan door Ameerakker
2. Review: Graubünden door Henneke
3. Communitylid van de week: Travelbag
4. Nieuwkomer: Clicks_by_irene

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik