Kruytflo

10
Zuid-Afrika Kaapstad
Kruytflo was hier 31 Dec 2013
Kaapstad heeft alles wat je van een vakantie bestemming kan verwachten. Stranden, cultuur, buitenleven, eettentjes en winkelstraten. De tafelberg is natuurlijk een uitstekende wandelbestemming met mooi uitzicht. Lion's head is daar in tegen eveneens een mooie wandeling zorg wel dat je op tijd weer beneden bent. Voor het uitgaansleven en de winkels kan je erg goed terecht op Waterfront of Longstreet en Green market square. Op Green market square is een heerlijk markt waar je wel op moet letten voor oplichterij. Het grootste Township is natuurlijk ook een uitstapje waard maar doe dat altijd met een gids. Vanuit Kaapstad kan je uitstapjes maken naar Houtbaai, Kaap de goede hoop en Cape point. Vergeet daarbij niet de diverse vuurtorens te bezoeken die zo belangrijk zijn voor de veiligheid van de scheepvaart in dit gebied. Cape point heeft er zelfs twee. De hoge vuurtoren boot namelijk geen veiligheid omdat bij laag hangende bewolking het licht niet zichtbaar is. Alle vuurtorens moeten laag staan omdat in dit gebied er laag eigenlijk altijd zicht is. Een fantastische bestemming.
Stad
  • Veelzijdigheid
  • Niet overal veilig
Review geplaatst op 2016-12-10
8
Indonesië Bali
Kruytflo was hier 30 Apr 2015
Bali is een prachtig vredig en vriendelijk eiland. Het toeristisch gehalte is erg hoog maar in de maand mei toen wij er waren zeker niet hinderlijk. Er zijn verschillende hoogte punten zoals het culturele dorpje Ubud, een diversiteit aan tempels. prachtige natuur met watervallen en een tropisch woud, de rijst velden van Batukaru en Jatiluwih, de stranden en prachtige snorkel plekjes. Voor ieder wat wils. Bali een heerlijk einland.
Regio
  • Vriendelijk
  • Grote verscheidenheid aan activiteiten
  • Gastvrij
  • Dolfijnen jacht bij Lovinia
Review geplaatst op 2017-12-19
8
Tanzania
Kruytflo was hier 31 Jan 2016
Lake Manyara, het grootste opervlakte is een meer. Wat in een bepaalde tijd bezocht wordt door tien duizenden flamingo's. Het meer kleurt dan roze. Het park heeft ondanks de kleine opervlakte aan grond een diversiteit aan dieren. Naast leeuwen en Hippo's zie je veel soorten vogels en natuurlijk, koedoe, zebra en springbok. Door de lang gerekte vorm van het meer is het best een stuk rijden heen en terug wat zeker geen straf is met al het moois wat er te zien is.
Land
  • Diversiteit aan dieren
  • Grote hoeveelheid Flamingo's
  • Veel rijden
Review geplaatst op 2017-12-23
8
Peru Arequipa
Kruytflo was hier 31 Jul 2009
Prachtig dorpje onder de vulkaan Misti. Het ligt op 2300 m en heeft veel culturele gebouwen uit de geschiedenis van vooral de Spanjaarden die in 1540 het stadje nieuw leven in bliezen. Eerst werd in 1600 het stadje verwoest door de vulkaan uitbarsting van Misti. Plaza de Armas is het centrale plein waar winkeltjes en eettentjes te vinden zijn. Ook vindt je hier de Kathedraal van Arequipa, het belangrijkste religieuze gebouw van de stad. Opvallend is de enorme gevel, want deze is net zo breed als het Plaza de Armas zelf. Oorspronkelijk komt de kathedraal uit 1656. Eén van de mooiste plekken van Arequipa is het klooster van Santa Catalina. Dit nonnenklooster werd gesticht in de 16e eeuw en is vandaag de dag nog steeds voor een deel in gebruik als klooster. De rest van het kleurrijke complex is 1970 opengesteld voor publiek, en absoluut een bezoek waard. Het klooster is sober, maar barst van de mooie plekjes. Je kan hier uren doorbrengen en door de vele prachtige steegjes wandelen, kamertjes bezoeken en leren over de religieuze geschiedenis van Arequipa. Het Museo Santuarios Andinos draait om Juanita. Een 12-jarig Inca-meisje dat rond 1450 werd geofferd aan de goden. Haar bevroren lichaam werd in 1995 teruggevonden op de top van een vulkaan, en is goed bewaard gebleven. Een bijzonder museum over een bijzondere vondst met een goede inzage op de Inca traditie.
Stad
  • Mooi stadje
  • Vriendelijk volk
  • Veel cultuur
  • nvt
Review geplaatst op 2017-12-27
8
Indonesië Bali
Kruytflo was hier 30 Apr 2015
Bali is een prachtig eiland. Heel erg vriendelijk. Wij zijn vanaf Denpasar eerst richting Ubud gegaan, een vriendelijk dorpje met uitstekende restaurantjes. Hier hebben we genoten van de vuurdans. In Ubud heb je ook het Monkey forrest wat natuurlijk een bezoekje waard is zolang je geen losse spullen meeneemt want die kunnen gepikt worden. Na Ubud zijn we eerst naar de rijst velden van Batukaru gegaan. Een prachtige omgeving zeker rond Bali Eco stay. We hebben daar heerlijk gewandeld en genoten van de natuur. Een aanrader voor een ieder die van rust en natuur houdt. De Jathiwuli rijstterassen die op de Unesco werelderfgoed lijst staan zijn ook mooi maar erg toeristisch. Er kan door de rijstvelden een langere of kortere wandeling gemaakt worden. Zeker doen. Op Bali zijn vele tempels die zeker een bezoek waard zijn. Denk aan; Aman Ayun tempel, de Ulu Watu tempel, Pura Ulun Danu Bratan en nog veel meer. Onze reis is afgesloten met een bezoek aan Lovina. Hier kan je een excursie boeken naar de dolfijnen. Niet doen. Het is meer een jacht op de arme beesten. We hebben ze gezien maar eigenlijk schaamde we ons voor de manier waarop en dat we daar aan meegewerkt hadden door te boeken. De bootjes jagen letterlijk achter de dolfijnen aan zodra ze gespot zijn. Ze laten zich dan ook slecht waardoor de jacht alleen maar groter wordt.
Regio
  • Vriendelijke mensen
  • Mooie natuur
  • Uitstekende restaurants
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-12-19
10
Tanzania
Kruytflo was hier 31 Jan 2016
Tarangire NP is een prachtig park. Vele kleuren groen door de diversiteit van landschappen. Daarin leven vele kuddes olifanten die je in de ochtend naar de rivier kan zien trekken. Een majestueus spektakel van reuzen die door het hoge gras glijden in alle rust. In Tarangire leven ook heel veel vogels wat een streling voor het oog is. Zo kleurijk tussen de verscheidenheid aan groen is.
Land
  • Prachtige Park
  • Veel landschappen
  • Veel wildlife
  • niet van toepassing
Review geplaatst op 2017-12-17
9
Namibië Hardap Region
Kruytflo was hier 30 Sep 2017
Sossuvlei is eigenlijk de moeder van de vleien. Als je naar dit gebied gaat in het Namib Naukluft Nationaal Park ga je naar een aantal mooie punten die zeer toeristisch zijn. Allereerst passeer je Dune 45, de duin met de slinger erin die op alle reclames te zien is. Daarna kom je bij een parkeerplaats waar de 2x4 wagens moeten parkeren en de shuttle voor de laatste 4 km zullen nemen. De Shuttle brengt je allereerst bij Deadvlei, de meest populaire vlei zoals wij ervaren hebben. De bodem van de vleien bestaat uit ingedroogde klei die gevormd werd na de overstroming van de rivier Tsauchab. Dit zorgde voor ondiepe poelen waar in de overvloed van water de acacia's konden groeien. Toen het klimaat veranderde werd het gebied geteisterd door droogte. De zandduinen omringen de vlakte waardoor de toestroom van water uit de rivier geblokkeerd werd. Omdat er weinig tot geen water bij de bomen kwam zijn die gestorven. De overgebleven skeletten van de bomen, die ongeveer 900 jaar oud zouden zijn, zijn zwartgeblakerd door de zon. Hoewel ze niet versteend zijn, vergaan ze niet omdat het te droog is. Bij Deadvlei kan je Big Daddy Dune beklimmen. Dit is met zijn 325m de hoogste duin. De shuttle brengt je midden in sossusvlei. Sossusvlei heeft veel nog levende bomen. Vanuit Sossusvlei wandel je naar Narravlei, een prachtige vlei waar vooral accacia's staan.
Regio
  • Prachtige uitzichten
  • Goed te rijden
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-12-12
8
Namibië
Kruytflo was hier 30 Sep 2017
Canyon Village is een accommodatie van de Gondwana collection. Deze organisatie heeft prachtige gebieden onder zijn vlag waarin de diverse lodges liggen. Ze bieden een totaal pakket binnen de eigen reservaten of daarbuiten. Canyon Village ligt vlakbij Fish River Canyon. De lodges liggen in een hoefijzervorm tussen rotsformaties in. Een prachtige uitgangspunt voor een heerlijk gevoel van rust. Het uitzicht is prachtig. Het restaurant, bar en de receptie liggen lekker centraal en zijn van uitstekende kwaliteit. Wij hadden ons opgegeven voor de Sunrise walk. We waren de enige wat ons enigszins verbaasde. Wel heerlijk als je dan met zijn drieën gedropt wordt ergens in het reservaat, een kopje koffie met iets lekkers nuttigt terwijl de prachtig zon langzaam over de horizon komt met schitterend licht. De wandeling duurde 90 minuten en de gids kon ons veel vertellen over de omgeving en zijn inwoners. Een aanrader. Na deze heerlijke wandeling konden aanschuiven voor het ontbijt om daarna onze eigen middag in te delen. Tegen half 4 verzamelden we voor de tocht langs Fish River Canyon want erin ga je niet om te genieten van de prachtige uitzichten. Een uitstekende accommodatie in een prachtige omgeving.
Land
  • Prachtige Natuur
  • Uitstekende service
  • Heerlijk rustige Accomodatie
  • wat verouderde badkamer
Review geplaatst op 2017-11-28
8
Namibië
Kruytflo was hier 30 Sep 2017
Vingerklip lodge is een prachtig gelegen lodge in Damaraland onderaan één van deze prachtige plateau's. De lodges hebben allemaal een prachtig uitzicht en één ligt op het plateau. Natuurlijk moet er eerst geklommen worden voordat je er bent daarna is het uitzicht fantastisch. Boven is er ook een restaurant wat gereserveerd moet worden. Het eten is uitstekend en de scenery top. De lodges zijn klein maar van prima kwaliteit. Ieder heeft zijn eigen terras. Er zijn twee zwembaden met genoeg plekken in de schaduw om te relaxen. Het restaurant en Bar op het lager gelegen hoofdterrein zijn uitstekend. Het ontbijt en diner zijn van het buffet. En de service is ook prima. Voor het aanrijden naar deze prachtige plek moet je voor het beste uitzicht een stukje om. Vanaf Khorixas neem je de eerste afslag de D2743 op. De natuur is een plaatje en als verassing krijg je vlak voordat je er bent een dergelijk uitzicht.
Land
  • Mooie ligging
  • Romantische lodge op plateau
  • Leuk restaurant op plateau
  • harde bedden
Review geplaatst op 2017-11-28
10
Namibië
Kruytflo was hier 30 Sep 2017
Namibië is één van mijn favoriete landen geworden. De veelzijdigheid aan landschappen die wij op onze rondtocht van 4500km is fenomenaal. We konden regelmatig even stoppen omdat we het rustige tempo van twee nachten op ieder lokatie hadden gekozen en op de reisdagen alleen reisden. Alle tijd dus om te genieten. De bevolking is erg vriendelijk en open wat resulteerde in leuke en soms diepgaandere gesprekken. Alleen in Keetmanshoop bij een winkel in een blijkbaar mindere buurt voelde we ons wat onveilig maar verder echt een top land. Het land heeft is zo groot dat ze de luxe hebben om de nadruk te leggen op enkele toeristische plekken zoals Fish River Canyon en Sossus vlei waar je eigenlijk precies dat kan zien en voor de rest of meer je best moet doen of gewoon niet kan komen. Top voor de dieren en de natuur.
Land
  • Aardige open bevolking
  • Prachtige landschappen
  • Veilig
  • nvt
Review geplaatst op 2017-11-15
10
Namibië
Kruytflo was hier 30 Sep 2017
Het belangrijkste deel wat wij gezien hebben is de Kalahari woestijn met zijn specifieke rode zand richels. Heel bijzonder. Op the Bagatelle Kalahari game ranch kan je zelf wandelen wat een nog betere indruk van het landschap geeft en je dichter bij de natuur brengt. De game ranch heeft ook een natuurgebied waar je game drives kan maken. Wat ik persoonlijk minder vindt is dat ze Cheeta's houden en deze dusdanig aan mensen gewend zijn dat ze gevoerd kunnen worden. Ze leven wel op een groot gebied dus ze kunnen hun eigen weg gaan.
Land
  • Prachtige natuur
  • Cheeta voeren als een huisdier
Review geplaatst op 2017-11-15
10
Indonesië Komodo en Rinca
Kruytflo was hier 30 Apr 2015
Komodo en Rinca bereik je met een boot. het leukste is om met een privé boot een tour van twee dagen te boeken. Onderweg van en naar de eilanden kan er gestopt worden om te snorkelen en de overnachting voor anker bij een eiland is erg romantische. Komodo is het meest bekende en meest toeristische eiland van de twee eilanden waar je de Komodovaraan kan zien. Er kunnen drie lengtes wandelingen geboekt worden over het eiland. De lange tour levert niet direct meer Komodovaranen op maar wel een goed beeld van de prachtige natuur en de andere dieren die er leven. Rinca is een stukje kleiner in omvang met een prachtige natuur. Vooral op Rinca leven veel andere dieren en heb je vanaf de heuvel een prachtig uitzicht. Wij bofte dat er juist daarboven een Komodovaraan heerlijk lag te zonnen waardoor de gids ons op redelijke dichte afstand kon brengen.
Regio
  • Prachtige wildlife
  • gebaande weg
Review geplaatst op 2016-12-27
10
Indonesië Flores
Kruytflo was hier 30 Apr 2015
Flores is een prachtig eiland wat nog in de kinderschoenen stond toen wij er in 2015 naartoe gingen. Huur een auto met gids en neem een weekje de tijd om het eiland over te rijden en de mooie locaties te bezoeken. Start bijvoorbeeld Ende en overnacht in de buurt van de Kelimutu krater meren. Doe de tour voor de zonsopkomst bij de meren. Een prachtig schouwspel. Vervolg je reis naar Bajawa waar je erg leuk kan overnachten in Happy Happy guesthouse. Bezoek de plaatsjes Luba en Bena voor een stukje historie en een goed gesprek met je gids. Wij bofte en hebben ook nog een likaal boksgevecht tussen dorpen mogen aanschouwen. In de buurt zijn ook de natuurlijke warmwaterbronnen. De dames moeten wel gekleed te water. Onze reis bracht ons naar Rutend waar we in Kongregasi Santa Maria Berdukacita overnachten. Een klooster wat wel wat ver van het stadscentrum af ligt. Het is een tussenstop op de lange reis naar Labuan bajo. Onderweg zijn de spiderfields een echte aanrader. Prachtig om te zien. Flores heeft een prachtige natuur. Als afsluiter kan je gaan snorkelen bij Labuan bajo of heerlijk genieten van het strand met zijn altijd mooie zonsondergangen.
Regio
  • Prachtige natuur, net ontdekt voor toeristen
  • Lange stukken in de auto
Review geplaatst op 2016-12-24
8
Zuid-Afrika
Kruytflo was hier 31 Jan 2014
Port Elizabeth vindt ik zelf niet veel aan. Vanuit Port Elizabeth kan je wel mooie tochten maken. Addo Elephant Park ligt op 45 minuten rijden van de luchthaven van Port Elizabeth. Naast dit prachtige park met vooral veel kuddes olifanten licht het privë safari park Scotia Safaris op dicht bij. Dit park biedt een totaal pakket Safaris, ontbijt, lunch en avondeten en diverse vormen van overnachting. Er is een mooie diversiteit aan dieren. Een dag op het strand is zeker te doen alleen neem wel al je spulletjes zelf mee want er is daar weinig aanbod. Daarvoor wordt meer het aan de kust gelegen zwembad gebruikt.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • Mooi strand
  • Weinig te doen in de stad
Review geplaatst op 2016-12-19
10
Zuid-Afrika
Kruytflo was hier 31 Dec 2013
Oudtshoorn staat bekend om de rijkdom vanuit de struisvogel industrie. De geschiedenis hiervan is volledig beschreven en in beeld gebracht in het C.P Nel Museum. Het museum is zeker een bezoek waard. koop een combinatie ticket met Le Roux Townhouse. Er is duidelijk te weinig geld voor dit historische pand. Het geeft wel een goed beeld. De struisvogelfarm is wel wat commercieel. Wil je meer weten over de struisvogel dan zou ik deze wel bezoeken. Ben je opzoek naar een mooie tas of ander lederwerk van struisvogel leer dan raad ik Lugro Ostrich Leather Products aan. In de buurt van Oudtshoorn ligt de Cangoo caves. leuk om te doen.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • Veilige stad veel te doen
  • nvt
Review geplaatst op 2016-12-10

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: NATUURPARKEN TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van november is: natuurparken. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik