Kruytflo

'1125849' door Kruytflo '1125849' door Kruytflo

NederlandIJsselmeer

NederlandIJsselmeer

Marken IJsselmeer

Kruytflo

Als afscheid van een week winterpret met prachtige landschappen deze foto van het IJsselmeer. De eindeloosheid van dit binnenmeer geeft zoveel rust. In de zomermaanden is kan je er genieten van alle vormen van watersport. Marken zelf heeft haar prachtige geschiedenis die in de karakteristieke huizen te vinden is.

'1125779' door Kruytflo '1125779' door Kruytflo

NederlandBreda

NederlandBreda

Schaatsen op de venne

Kruytflo

De sneeuw met het mooie winterse zonnetje bracht ons naar het Mastbos. Een prachtig bos met mooie wandelingen voor ieder jaargetijde. Natuurlijk waren we niet de enige. De dooi komt er tenslotte aan. Op de vennen wordt heerlijk geschaatst en ouders slepen hun kinderen voort op de sledes. Het wordt steeds rustiger naar gelang de wandeling voorderde.

'1125748' door Kruytflo '1125748' door Kruytflo

NederlandDordrecht

NederlandDordrecht

Winter op het eiland.

Kruytflo

Het eiland van Dordt biedt zoals ik eerder geschreven heb vele mogelijkheden. De fietspaden worden vrijgehouden, alleen bieden de wandelpaden prachtige uitkijkjes over de waterrijke natuur die op Tongplaat, de nieuwe Biesbosch en de Merwelanden te vinden zijn. We hebben hier leuke bed en breakfast faciliteiten in de stad maar ook aan de rand van de stad.

'1125486' door Kruytflo '1125486' door Kruytflo

NederlandDordrecht

NederlandDordrecht

Het eiland van...Dord

Kruytflo

Op het eiland van Dordrecht liggen prachtige fietsroutes. Deze lopen langs de rivier, door "de nieuwe Biesbosch", naar de Elzen, Tongplaat en nog veel meer. De historische stad is een uitstekend startpunt met zijn gezellige restaurants, terrassen en winkels. Het stadsrondje Dordt maakt een bezoek aan deze mooie stad af.

'1125305' door Kruytflo '1125305' door Kruytflo

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Reeën in de Brabantse

Kruytflo

Al varend op een prachtige zondag middag. Het winterzonnetje doet het riet goud kleuren . Daar zwemmen voor ons scheepje langs 7 reeën waarvan er hier twee in beeld. Ze gingen in ordelijke volgorde twee aan twee te water om over te steken naar een prachtig open stukje delta waar vogels en koeien de dienst uit maken. Een cadeautje voor ons.

'1125142' door Kruytflo '1125142' door Kruytflo

Nederland

Nederland

De Hoeksche Waard

Kruytflo

De Hoeksche Waard is een prachtig eiland met uitgestrekte weilanden en landbouwgronden. De boeren laten in de oogsttijd de modder achter op de wegen en maken dat ook weer schoon. Er zijn leuke oude gemeenschappen zoals Mookhoek, Strijensas en Numansdorp. Leuke streekmusea en mooie wandelingen. Voor ieder wat wils.

'1118247' door Kruytflo '1118247' door Kruytflo

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Binnendieze verborgen

Kruytflo

De Binnendieze is een verborgen pareltje van de stad 's Hertogenbosch. Je kan er met de Boat tour van de stad een prachtige rondvaart maken. Het zijn fluisterboten die je door dit prachtige middeleeuwse kanalen stelsel leiden. Reserveren is een aanrader.

'1117633' door Kruytflo '1117633' door Kruytflo

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Licht

Kruytflo

Met onze boot was het bijzonder om vanaf het water aan te komen bij de Zaanse Schans. Er is daar welgeteld 1 ligplaats voor passanten en wij hadden hem. We zijn in de drukte van het toerisme gedoken wat voor ons een beetje veel was. NA sluitingstijd hadden we de luxe dat we voor een rustige avondwandeling in alle stilte nogmaals mochten genieten van alle molens en prachtige doorkijkjes en natuur. De molens zijn dicht maar het genieten was groter door de rust.

'1117559' door Kruytflo '1117559' door Kruytflo

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Heusden

Kruytflo

Heusden, een prachtig vestingstadje in Noord Brabant. Als schipper van een 10m motorboot is het mooi binnenkomen. Het vestingstadje is volledig gerestaureerd. Er is in 1968 mee begonnen en alle inwoners werkten hieraan mee. Het resultaat is prachtig. Bij een bezoek adviseer ik de stadswandeling te kopen bij het VVV. Zeer leerzaam en je ziet alles van belang. Aan het plein zijn leuke restaurantjes gevestigd voor ieder wat wils.

'1117504' door Kruytflo '1117504' door Kruytflo

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

De tulpen op...Goeree

Kruytflo

Als we aan tulpen denken dan hebben we het over het bloemencorso en de Bollenstreek tussen Haarlem en Leiden. Nederland kent echter veel meer plekken met de prachtige tulpen velden zo ontdekte ik op internet. Een daarvan is het eiland Goeree-Overflakkee. De velden zijn daar prachtig en het toerisme laag. Sla van de hoofdwegen af en ga op safari. Of start de Tulpen route bij de VVV van Oude Tongen en volg de 37 km lange route langs onder andere plaatsen als Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge, Dirksland, Middelharnis en Ooltgensplaat.

'1117450' door Kruytflo '1117450' door Kruytflo

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Gemaal De Cruquius

Kruytflo

Gemaal De Cruquius uit 1849 is een plekje waar ik als kind bij familie bezoek altijd langs reed. Goede herinneringen die afgelopen zomer bij een vaartocht boven kwamen drijven. Dit keer passeerde ik het gemaal aan de kant van de ringvaart. Ze hebben een gratis aanlegsteiger waardoor. Het is een museum wat de moeite waard is om te bezoeken. Bron Wikipedia Het is een van de drie gemalen waarmee de Haarlemmermeer tussen 1849 en 1852 is drooggepompt. Bovendien is het de grootste stoommachine ter wereld. Het gemaal is daarna nooit gemoderniseerd en in 1933 buiten werking gesteld. Het behoort tot de Top 100 der Nederlandse rijksmonumenten. Het is genoemd naar de Nederlandse waterbouwkundige Nicolaus Samuelis Cruquius. De imposante combinatie van techniek en architectuur maken dat De Cruquius een industrieel monument van wereldformaat is. Het gemaal heeft op zijn beurt de naam Cruquius gegeven aan het dorp in de nabijheid.

'1117418' door Kruytflo '1117418' door Kruytflo

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Droogdok Jan Blanken.

Kruytflo

Droogdok Jan Blanken is gebouwd tussen 1798 en 1822. Hellevoetsluis was toentertijd de marinehaven van Nederland. Pas later is de Marine volledig verhuisd naar Den Helder. Er was grote behoefte aan een plek voor onderhoud van de schepen en met de meest moderne technieken van die tijd is het dok gebouwd. Het dok bestaat uit twee delen zodat er twee schepen in onderhoud kunnen. Er worden zeer interessante rondleidingen gehouden. Naast het dok heeft Hellevoetsluis meer leuke bezienswaardigheden zoals een museum en de stadswallen.

'1117385' door Kruytflo '1117385' door Kruytflo

Nederland

Nederland

Brabantse Biesbosch..

Kruytflo

De Brabantse Biesbosch is waar watersport paradijs. In Hank, Drimmelen en bij de Spiering sluis kan je uitstekend kano's en bootjes huren om jezelf onder te dompelen in een prachtig natuurgebied. De meest prachtige natuur kom je hier tegen, van kreken met zijn rietoevers en wilgen bossen tot eilandjes met strandjes en vertier. Mijn voorkeur heeft de kano zodat je in alle rustige stukjes Biesbosch kan komen en kan genieten van de vogels, landschappen en het water.

'1104415' door Kruytflo '1104415' door Kruytflo

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Boeddhisme in het har

Kruytflo

Zomaar op een fietstocht door Bangkok kwamen deze kleine verborgen Boeddhistische heilige plekje tegen. Dit zijn prachtige plekjes waar de mensen hun offers kunnen brengen.

'1104006' door Kruytflo '1104006' door Kruytflo

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Meerkoeten verzamelen

Kruytflo

Het is herfst de vogeltrek brengt in de Nederland mooie gezichten op troepen vogels. In de Brabantse Biesbosch zie je de zwanen en meerkoeten samenscholen. Ieder voorjaar en herfst gebeurd dit. Een mooi gezicht bij de achtergrond van het hoge riet wat zilver gaat kleuren.

'1103948' door Kruytflo '1103948' door Kruytflo

NamibiëKolmanskop

NamibiëKolmanskop

Kolmanskop

Kruytflo

Kolmanskop in Namibië is van oudsher een diamantstadje met een rijke geschiedenis. Naast het delven van diamanten en de rijkdom dit teweeg bracht hielden de mensen ook toen van moderne technologieën zoals de trein die de mensen voor de deur ophaalden en afzetten en de vriesinstallatie die ervoor zorgde dat de iedereen de voorloper van de koelkast in huis had en de slager in de hitte "gewoon" zijn vlees kon bewaren. De oude huizen hier waren van de administrateur en de directeur. Op een hevel gelegen met mooi uitzicht.

'1103805' door Kruytflo '1103805' door Kruytflo

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

De Enkhuizer Librije

Kruytflo

Deze 17e eeuwse Enkhuizer stadsbibliotheek heb ik op open monumentendag mogen bezoeken. Een pareltje in de Westerkerk van Enkhuizen. Het is de laatste zeventiende-eeuwse stadsbibliotheek en is als enige gebleven op haar oorspronkelijke locatie. Je waant je hier in de Gouden Eeuw. De boeken worden gerestaureerd wanneer de stichting genoeg geld heeft gespaard. De kosten zijn enorm en de tijdsduur erg lang om slechts een boek te restaureren. Een magische ervaring om daar tussendoor te mogen lopen.

'1103624' door Kruytflo '1103624' door Kruytflo

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Phra Borom Maha Ratch

Kruytflo

Een detail van de rijkelijk versierde Chedi's en tempels. Het Koninklijk Paleis is een prachtig paleis wat zeker een bezoek waard is. Hoogtepunten zijn de Emerald Boeddha, het Ramakien verhaal en Busabok Malatroon.

'1103373' door Kruytflo '1103373' door Kruytflo

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Luipaard

Kruytflo

Etosha is een vooral droog uitgestrekt Nationaal park gelegen rondom de zoutpan die haar zo beroemd maakt. We kwamen laat aan bij dit prachtige dier waardoor er een batterij aan 4x4 om hem/haar heen stond. Het zag er allemaal behoorlijk toeristisch uit. Een prachtig dier wat zich niets aantrok van de reuring.

'1103310' door Kruytflo '1103310' door Kruytflo

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Hoorn vanaf het water

Kruytflo

Nederland is een waterrijk land en heeft vele mogelijkheden om daar een vakantie mee te vullen. Wij hebben zelf een boot maar er zijn genoeg mogelijkheden om een boot(je) te huren of mee te varen zoals hier in Hoorn met de Bruine vloot. Het levert in ieder geval een oud Hollands plaatje op zo vanaf het water bekeken. In de zomer is het druk zowel op het water als in het stadje. Het West Fries museum is een bezoek waard. Wij lopen altijd graag de stadsrondjes van het VVV om meer te weten te komen over de geschiedenis. Bij de Waag kan je goed relaxen met een heerlijk bakkie koffie of een maaltijd.

'1103230' door Kruytflo '1103230' door Kruytflo

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Aalscholver

Kruytflo

Deze Aalscholver zou overal in de wereld gespot kunnen worden. Op een van onze kanotochten door Nationaal Park de Biesbosch vloog deze laag over. De Aalscholver is daar een graag geziene gast net als de Zwaan en vele andere watervogels. Ook de Roofvogels zoals de Bruine Kiekendief, de Buizerd , de Zeearend en de Visarend kan je daar spotten. Een prachtig waterrijk gebied. In de Zomerperiode zijn de weekeinde erg druk. Buiten deze tijden is het goed te doen tot erg rustig.

'1103188' door Kruytflo '1103188' door Kruytflo

NamibiëFish River Canyon

NamibiëFish River Canyon

Op the rand van de...

Kruytflo

Op de rand van de Fish River Canyon, de plek waar je bij zonsopkomst en zonsondergang de mooiste uitzichten hebt. Je mag niet zomaar de canyon in. Dat doen ze omdat erin gaan is niet het moeilijkste maar eruit komen een grote inspanning die niet iedereen kan maken hoe graag ze dat ook zouden willen. Staande op de rand van dit enorme natuurspektakel voelden wij ons klein. Het panorama een plaatje wat je gezien moet hebben.

'1103144' door Kruytflo '1103144' door Kruytflo

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Herfst bij Lage...Vuu

Kruytflo

Na een ruim jaar weer mijn eerste foto met tip op de site geplaatst. Een jaar met rouw ging hieraan vooraf. Lage Vuursche is een prachtig gebied voor wandelen in alle jaargetijden. Het mooist is zij op de door de weekse dagen als er niet zoveel mensen komen. Daarbij adviseer ik om vooral verder te gaan dan het redelijk standaard rondje. Ook op de weekeinddagen zal je ontdekken dat het dan rustiger en wordt.

'977232' door Kruytflo '977232' door Kruytflo

TanzaniaLake Manyara

TanzaniaLake Manyara

Langteenkievit bij...

Kruytflo

Deze Langteenkievit spotte we bij lake Manyara een prachtig meer in Tanzania wat bekend staat om zijn kolonie Flamingo's. Op het moment dat wij er waren was pas een gedeelte gearriveerd van de trek. In het park ligt een duur resort met de lodges als boomhutten. Het ligt ver in het park waardoor je laat nog midden tussen de dieren bent. Een troep leeuwen veraste ons vlakbij de overs van het meer en een troep Baboons sperde halverwege de weg. Een prachtig park met veel dieren en prachtige vergezichten.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-11-2021 Het maandthema van november - parken - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Bastei in Saksen, Antwan! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! Het maandthema voor december is 'architectuur'. Dit is je laatste kans om mee te doen dit jaar, dus zet hem op!

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

WEEK 48 | COMMUNITY-TOPPERS


Even tijd voor mezelf. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Even tijd voor mezelf door MarcoPhotoWorld
2. Review:  Zuid Schiereiland, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: ShennavanGijtenbeek
4. Nieuwkomer: Bas Vink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik