Karinm

9
Indonesië Bali
Karinm was hier 30 Jun 2016
Bali kun je wel als het meest toeristische eiland van Indonesie bestempelen. Toch zijn er nog authentieke plekjes te vinden. Als je wat meer rust zoekt, blijf dan vooral niet in Kuta of Sanur hangen, maar reis bijvoorbeeld naar het noorden. In (de buurt van) Lovina zijn nog rustige plekken te vinden; je kunt er bijvoorbeeld in de heuvels of aan het strand een huis huren. Ook meer naar het noord-westen zijn veel mooie en nog redelijk authentieke plekken te vinden, bijvoorbeeld rondom de prachtige duikstek Menjangan. Heuvelopwaarts vanaf Lovina zijn meerdere dorpjes waar nauwelijks toeristen komen. Het is leuk om hier een ceremonie mee te maken; Balinezen weten overal wel een feestje van te maken en hebben vaak een aanleiding voor zo'n ceremonie. Vraag bij je hotel of zij weten van een ceremonie in de buurt en regel een brommertaxi die je vervoert.
Regio
  • Tropische bestemming
  • Prima duikmogelijkheden
  • Rustiger in het noorden/noord-westen
  • Toeristisch in het zuiden
Review geplaatst op 2017-10-16
9
Noorwegen
Karinm was hier 30 Jun 2017
In Flåm kun je een aantal activiteiten ondernemen. Zo kun je er met een (elektrische) boot of met een kano over het Aurlandsfjord varen, met geweldig ruige natuur om je heen. Vanuit Flåm vertrekt ook de Flåmsbana, een treintje dat vanaf zeeniveau tot aan Myrdal gaat op 866m hoogte. De treinrit zelf is een belevenis, je stijgt vrij steil en je rijdt door prachtige natuur. De treinrit is populair, dus je moet ruim van te voren een plaats boeken. DE meeste mensen gaan ook met deze trein weer terug. Veel leuker echter is om in Myrdal een fiets te huren (wel even vooraf bespreken, www.caferallaren.no) en een deel van de Rallarvegen te fietsen. Je fietst op je mountainbike weer terug naar Flåm, het kost je dus weinig inspanning, want je gaat naar beneden, en je kunt stoppen waar je wilt om foto's te maken. Onderweg kom je langs een schattig kaasboerderijtje, waar je natuurlijk kaas kunt kopen, maar ook koffie kunt drinken of pannenkoeken kunt eten! De fiets kun je aan het eind van je rit bij het station in Flåm achterlaten, deze wordt met de trein weer naar boven vervoerd.
Safari Bergen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • Combinatie van treinrit en fietstocht
  • Mooie uitzichten
  • Kaasboerderij/koffiestop onderweg
  • Lekker rustig onderweg
  • Ruim van te voren treinrit boeken
  • Treinrit is duur
Review geplaatst op 2017-10-09
9
Frankrijk Dordogne, Limousin en Lot
Karinm was hier 31 Mar 2016
La Réole ligt op de fietsroute van de Atlantische oceaan naar de Middellandse zee. Je start in Bordeaux en fietst via het Canal de Garonne en het Canal du Midi naar Sète of Port-la-Nouvelle, zo'n 500km. De fietstocht gaat over oude spoorwegen en langs kanalen, er zitten dus nauwelijks stijgingen en dalingen in. Alleen voor het stadje La Réole zit een klimmetje. La Réole ligt aan de rivier de Garonne en is een oud romeins stadje. Het heeft een historisch centrum met geplaveide, nauwe straatjes. In het hart van het middeleeuwse stadscentrum ligt het chambre d'hotes Arts et Remparts. Het huis uit de 18e eeuw is omgetoverd tot een ruime b&b, met een grote tuin die steunt op de 13e eeuwse stadsmuren. Als je in deze chambre d'hotes verblijft, neemt de eigenaar Michel Menival je graag mee voor een bezoek aan de stad, nadat je in de tuin hebt genoten van een welkomstdrankje. Hij is zelf kunstverzamelaar en kunsthandelaar en weet ontzettend veel over het middeleeuwse stadje. Je bezoekt met hem het oude stadhuis, gebouwd voor Richard Leeuwenhart en het oudste stadhuis in Frankrijk, de overblijfselen van het 12e-eeuwse kasteel aan de Garonne en de kerk van Saint Pierre met het klooster. Michel Menival kan je ook de beste restaurantjes aanbevelen, en concerten die regelmatig worden gegeven in het stadje. Een leuke local met super interessante tips!
Regio
  • middeleeuws stadje
  • mooie bezienswaardigheden
  • ruime chambre d'hotes
  • leuke local als charmante gastheer
  • ontbijt is lekker, voor fietsers wat weinig
Review geplaatst op 2017-05-14
9
Peru
Karinm was hier 31 Oct 2008
Arequipa is een prachtige stad in het zuiden van Peru die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit land. Het wordt ook wel la ciudad blanca genoemd, de witte stad, vanwege de vele spierwitte gebouwen die de stad sieren. Ondanks dat het een van de grote steden van Peru is, heeft het een knusse sfeer. Het Plaza de Armas is het belangrijkste plein van de stad, en hier bruist het zowel overdag als 's avonds. Het plein wordt omzoomd door mooie koloniale gebouwen die 's avonds mooi verlicht zijn. Ook staat hier de grote kathedraal die je kunt bezoeken. Midden in Arequipa ligt het Santa Catalinaklooster, de belangrijkste trekpleister van de stad en al in 1580 opgericht, ter bescherming van de meest vooraanstaande dochters uit gegoede families. Zij werden daar gehuisvest, en het kloosterleven was volledig onttrokken aan de buitenwereld. De nonnen hielden er lang geleden een uitbundige levensstijl op na, met o.a. persoonlijke slaven en een wijnkelder. Op het hoogtepunt leefden er 450 mensen (waarvan eenderde nonnen en de rest slaven). Het 20.000m2 grote klooster is nu te bezoeken, er leven nog een paar nonnen in een afgeschermd deel. Je moet er zeker even tijd voor uittrekken, het is een kleurrijk geheel met straatjes in rood, blauw en geel. Aan de rand van Arequipa ligt de vulkaan El Misti, die overal in de stad te zien is. Er lopen verschillende wandelroutes naar de top. Al met al een stad het bezoeken waard!
Land
  • Grote stad, maar toch knusse sfeer
  • Santa Catalina klooster
  • 's avonds chillen aan het Plaza de Armas
  • actief zijn en de vulkaan El Misti beklimmen
  • Schitterende aanblik door de witte gebouwen
  • Geen
Review geplaatst op 2017-05-10
9
Marokko
Karinm was hier 30 Sep 2012
Marrakesh is een duizend-en-een-nacht bestemming, makkelijk te bereiken met een rechtstreekse vlucht. Het is heerlijk om door de souks te struinen en een terrasje te pakken op het dak van één van de restaurantjes rond het Djemaa el Fna plein. Het plein zelf is wel toeristisch met de slangenbezweerders, acrobaten en muzikanten. Leuk is het om midden in de medina in een riad of dar te overnachten. Dit zijn kleinschalige hotelletjes in traditionele Marokkaanse huizen of paleizen met een binnentuin of binnenplaats. Zodra je de deur doorgaat, de riad in, ben je verlost van het straatgewoel en is het heerlijk rustig. Rondom Marrakesh kun je met een huurauto ook interessante plaatsen bezoeken, zoals het Atlasgebergte, Ouarzazate en Ait Ben Haddou met z'n mooie kasbah.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • duizend-en-een-nacht sfeer
  • slenteren door de souks
  • heerlijk marokkaans eten
  • goed bereikbaar
  • overnachten in riad of dar
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-29
9
Australië Queensland
Karinm was hier 30 Apr 2007
Fraser Island is een leuk eiland om te bezoeken, vooral met een 4x4. Je kunt dan namelijk overal komen, ook op de zanderige paden waar je met een 2-wiel-aangedreven auto vast zou komen te zitten. Op het eiland kom je heel diverse natuur tegen: regenwoud, mooie rotsformaties, veel meertjes en natuurlijk overal zandstranden. Lake McKenzie is een prachtig blauw meer met heel helder water en een spierwit zandstrand. Fraser Island leent zich goed om te kamperen, maar berg al je etenswaren goed op want er zijn dingo's op het eiland. Van juli tot november kun je ook de migrerende bultruggen zien. Neem een verrekijker, ga op een duin zitten en spotten maar. Om er te komen kun je op 2 punten oversteken met een ferry: Hervey Bay en Rainbow beach. Vanaf Rainbow beach is de overtocht goedkoper en korter, en het dorpje is iets gezelliger. Je kunt zowel in Hervey Bay als in Rainbow beach een auto huren. Vlak voor je in Rainbow beach komt, heb je bovendien nog een afslag naar Tin Can Bay waar je dolfijnen kunt spotten en voeren. De beste tijd daarvoor is 's morgens vroeg.
Regio
  • Prachtige meren
  • Dingo's spotten
  • Witte zandstranden
  • Migrerende bultruggen
  • Crossen met de 4x4
  • geen
Review geplaatst op 2017-04-29
9
Tanzania
Karinm was hier 31 Aug 2015
Tarangire Safari Lodge ligt prachtig in het Tarangire National Park in Tanzania. Aangekomen bij de lodge valt de schoonheid nog niet zo op, maar als je door de poort naar binnen gaat en in de gezellige lounge staat, heb je een adembenemend zicht op de vallei. Het terras waar je vervolgens naar toe getrokken wordt, loopt over de hele breedte van de lodge. Hier kun je aan het eind van de middag heerlijk zitten met een drankje om de dieren te zien drinken bij de rivier die door de vallei loopt, en om de zon te zien ondergaan in Tarangire. De lodge heeft 2 verschillende overnachtingsmogelijkheden: je kunt slapen in een ruime safaritent of in een bungalow. De bungalows hebben de vorm van een Masai boma, je hebt er je eigen terrasje en moet niet raar opkijken als er dikdiks of gazelles langs komen draven. Als de avond is gevallen komt iemand van de staf je halen voor het heerlijke diner in de ronde eetzaal. Je wordt later ook weer begeleid naar je onderkomen, alle dieren kunnen immers vrij rondlopen om de lodge.
Land
  • prachtige ligging
  • wildlife rondom de lodge
  • zonsondergang
  • uitzicht op de vallei en de rivier
  • vriendelijk personeel
  • prijzig
Review geplaatst op 2017-03-25
10
Tanzania
Karinm was hier 31 Aug 2015
Een prachtig park, met veel baobabs, weids uitzicht en veel grote groepen wild. De rivier zorgt er voor dat er mooie drinkplaatsen zijn, waar veel dieren komen.
Land
  • Weids uitzicht
  • Grote groepen wild
  • geen
Review geplaatst op 2017-02-14

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik