Karinm

10
Spanje Baskenland
Karinm was hier 16 Aug 2022
San Sebastian (of Donostia in het Baskisch) is een geweldig leuke stad in Spaans Baskenland. Het ligt pal aan de zee en heeft 3 stadsstranden, waarvan Playa la Concha wel het mooiste is. Om een goed overzicht te krijgen van de stad kun je met de funicular de berg Monte Igueldo op. Er is ook een klein pretparkje op de berg. Eenmaal weer beneden is het historische centrum heel gezellig en de moeite waard om te bekijken. De mooiste kerk van San Sebastián, de Koruko Andre Mariaren Basilika vind je hier, gebouwd op de resten van een romaanse kerk. Daarnaast zijn er talloze pintxos barretjes waar je je culinaire hart op kunt halen. Pintxos zijn eigenlijk de Baskische variant van tapas. Het is leuk om enkele pintxos in een van de barretjes te proeven (met een goed glas wijn of koele sangria) en vervolgens een paar ander barretjes aan te doen voor nog meer lekkers. Als toetje moet je dan zeker langs bij La Vina, waar ze de lekkerste cheesecake van San Sebastian verkopen. Wat is er leuker dan aan het eind van je pintxostour op het terras nog een lekkere cheesecake te verorberen??
Regio
 • historisch centrum
 • gezellige sfeer
 • walhalla voor culi's
 • 3 stadsstranden
 • Mooi gelegen aan zee
 • kan in de zomermaanden druk zijn
Review geplaatst op 2022-09-16
10
Spanje
Karinm was hier 12 Aug 2022
Serra de Montsec is een prachtig natuurgebied in de Spaanse pre-Pyreneeën. Het dorpje Ager is een goede uitvalsbasis om activiteiten te ondernemen. Je kunt gaan wandelen in het gebied, parapenten (Ager heeft een groot aantal parapente-scholen) of klimmen in Montsec de Rubies. De bekendste plek is echter Congost de Mont Rebei, een kloof die de Montsec doormidden klieft en waar je fantastisch kunt kajakken. De kloof is de natuurlijke scheiding tussen de provincies Aragon en Catalonië. De congost is een zeer nauwe kloof, waar de wanden hoog boven je uittorenen. Ook is er hoger een wandelpad uitgehakt waar je een uitdagende wandeling kunt maken. De aansluitende Congost de Fet is net zo mooi, en was ten tijde van ons bezoek wel bevaarbaar (in de Congost de Mont Rebei stond te weinig water). Azuurblauw water, rotswanden waar je u tegen zegt, op thermiek balancerende roofvogels boven je, kortom een prachtige kajaktocht van ongeveer 2,5 uur. Je kunt er bij een aantal verhuurmaatschappijtjes voor kiezen om niet terug te kajakken, maar opgehaald te worden door de watertaxi. In de omgeving van Ager is ook het Parc Astronomic Montsec (PAM) te bezoeken. Vanwege de geringe bebouwing is er bijna geen lichtvervuiling, en dus is het gebied erg geschikt voor het bestuderen van sterren. Het PAM maakt het observeren van sterren toegankelijk voor publiek met dagelijkse rondleidingen.
Bergen Reizen Met Kinderen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
 • uitermate geschikt voor parapenten en klimmen
 • Parc Astronomic Montsec om sterren te kijken
 • buitensportactiviteiten makkelijk te organiseren in Ager
 • kajak- en wandeltocht te combineren
 • ruig natuurgebied
 • eigen vervoer nodig, openbaar vervoer is er niet of nauwelijks
Review geplaatst op 2022-08-29
10
Groot-Brittannië Schotland
Karinm was hier 15 May 2022
Schotland heeft nu ook zijn eigen vermaarde route: de North Coast 500 (NC500). Een Schots antwoord op de Route 66, maar dan veel ruiger en rustiger. Een prachtig rondje dat start in Inverness en je langs de kust naar het hoge noorden voert (John O'Groats), vervolgens door het ruige land naar de westkust en vandaar, via de Applecross pass, weer terug naar Inverness. 500 mijl (800km) door het Schotse hoogland, met het grootste deel van de route de zee binnen handbereik. De NC500 is te rijden met je camper of motor, sommige mensen prefereren de fiets en een enkele die-hard doet de tocht te voet. Het leukste is het om de tocht tegen de klok in te rijden, dan bewaar je het mooiste voor het laatste. En omdat je met je eigen vervoer toch weer de ferry moet nemen in Newcastle upon Tyne, is het een aanrader om aan het eind niet terug te gaan naar Inverness, maar na de Applecross pass door te steken in de richting van Glencoe. Dan geniet je nog iets langer van het Schotse hoogland. Bereid je voor op allerlei weertypes, in Schotland heb je zomaar alle seizoenen in 1 dag! Een tip: probeer je accommodaties van te voren vast te leggen, zeker als je in b&b's of hotels wilt verblijven. Deze zijn zeker in het noorden niet erg dikgezaaid. Buiten de daadwerkelijke route zijn er nog veel andere uitstapjes te maken, dus neem de tijd, zodat je ook af en toe een dagje op dezelfde locatie kunt blijven. Voor meer informatie kun je terecht op de officiele website www.northcoast500.com.
Regio
 • veel mogelijkheden voor uitstapjes in de regio
 • ruige kustlijn binnen handbereik gedurende het grootste deel van de route
 • genieten van de Schotse hooglanden
 • rustige route om te rijden, zeker in mei of september
 • niet zoveel accommodaties in de regio, vooraf boeken is een aanrader!
Review geplaatst op 2022-06-16
9
Nederland Drents-friese-wold
Karinm was hier 31 Oct 2019
De regio waar Drenthe, Friesland en Overijssel aan elkaar grenzen is een goed bewaard geheim. Je ervaart rust wanneer je hier verblijft, met een prachtig wandel- en fietsgebied binnen handbereik. Wij verbleven op de grens van Overijssel en Friesland in een alleraardigst tot vakantiehuis verbouwd kerkje, www.westerkerkje. nl Van daaruit hoef je maar de weg over te steken en je bent op Landgoed Eese, waar je op je wandeling grafheuvels vindt die meer dan 30.000 jaar geleden gebouwd zijn. Ook zijn er overblijfselen van karrensporen gevonden uit de Middeleeuwen, die aangeven dat hier een handelsroute was. Iets verder weg kun je heerlijk uitwaaien bij de heidevelden van het Drents-Friese Wold. Parkeer je auto op de parkeerplaats op de Canadaweg bij het Aekingerzand en loop zo de Kale Duinen op, waar je je route deelt met grazende schapen. Vlakbij is ook het museumdorp Orvelte, met oude boerderijtjes en een aantal bijzondere winkeltjes. En ook heel leerzaam om te bezoeken: Museum de Proefkolonie in Frederiksoord, waar verteld wordt over de tijd dat arme stedelingen naar Drenthe werden gehaald om te werken in de veenkoloniën om zo in hun levensonderhoud te voorzien; naderhand kun je een fietstocht of wandeling maken en zo de tijd van weleer beleven.
Regio
 • Gezellig museumdorp Orvelte
 • Leerzaam museum in Frederiksoord
 • Wandelen over de heide
 • Rust en ruimte!
 • Eigen vervoer noodzakelijk
Review geplaatst op 2019-12-29
10
Zwitserland 5-seenweg
Karinm was hier 31 Jul 2019
Zermatt, een wandel- en klimparadijs in de zomer. Ruige bergtoppen om je heen, met als bekendste toch wel de Matterhorn, vanwege z'n vorm ook wel de Toblerone-berg genoemd. Vanuit het dorp Zermatt kun je de prachtige 5-Seenweg lopen, die je in ongeveer 3 uur langs 5 verschillende meren voert. Om bij het begin van deze wandeling te komen pak je de gondelbaan naar Blauherd. Nog leuker (en een heel stuk goedkoper!) is het om de tandradbaan naar station Sunnegga te nemen, en van daaruit eerst te beginnen met het Marmottenpad. Deze wandeling loopt eigenlijk van station Blauherd via de Stellisee naar beneden om bij Sunnegga uit te komen, maar andersom kun je 'm ook prima wandelen en kun je na de marmotten direct naar het eerste meer, de Stellisee. Wel bergop, tel hiervoor een uur op bij je totale wandeltijd. Op dit pad loop je door de leefomgeving van de bergmarmot, je ziet ze scharrelen in het groen of zonnebaden op de rotsen. Aangekomen bij de Stellisee vervolg je je wandeling langs de Grindjisee, Grünsee, Moosjisee en de Leisee. Als je geluk hebt en het weer is zonnig en rustig, dan zie je bij 3 meren de weerspiegeling van de Matterhorn in het meer! In het laatste meer dat je tegenkomt, de Leisee, kun je zwemmen en de vermoeidheid van je af laten glijden. Tussen de Grünsee en de Moosjisee kom je restaurant Ze Seewinju tegen, een fijne onderbreking van je wandeling met een heerlijk terras! Gedurende de hele wandeling heb je een schitterend bergpanorama om van te genieten!
Regio
 • Steeds weer een nieuw meer om naar toe te wandelen
 • Marmotten in het wild als je je wandeling begint op het Marmottenpad
 • Goede foto-ops met de weerspiegeling van de Matterhorn
 • Mooie dagwandeling door de bergen
 • Ruig bergpanorama op je wandeling
 • Dure liftverbinding naar het officiële startpunt
Review geplaatst op 2019-08-21
9
Duitsland Moezelstreek
Karinm was hier 31 Jul 2019
De regio aan de Moezel is een bezoek meer dan waard. Niet al te ver van Nederland, en zelfs hier kun je een beetje "buiten het gebaande pad" gaan. Natuurlijk zijn de bekende stadjes ook aantrekkelijk, maar een bezoekje aan het minder bekende Riol geeft je de kans om het Weinlehrpfad te lopen. Dit is een route van 5km langs de druivenstokken, met 15 borden die je wegwijs maken over het stadje (oud-Romeins) en de wijnbouw in de regio. De start van de route is aan het begin van het stadje Riol, en loopt door het dorp naar de druivenstokken. Bij een aantal wijnhuizen en restaurants in het dorp kun je de Moezelwijn natuurlijk ook proeven!
Regio
 • rustige wandeling
Review geplaatst op 2019-08-07
9
Nederland Texel
Karinm was hier 31 Mar 2019
Hoe fijn is het om een bestemming te hebben die niet zo ver weg is, en waar je al snel toch een echt vakantiegevoel krijgt! Al op de boot naar Texel is het heerlijk uitwaaien, en op het eiland kom je helemaal tot rust. Huur een fiets en verken het eiland, ik kan je in ieder geval 2 highlights aanraden: - ga op vogelexcursie met een vogelgids. Op vogelexcursiestexel.nl vind je diverse soorten vogelexcursies, die je wandelend, per minibus of per boot kunt doen. Vogelherkenning of een thema-excursie, er is veel mogelijk, en de gidsen zijn zeer kundig. Wil je niet met een gids, dan kun je ook zelf op pad, bijvoorbeeld naar vogelgebied Utopia of Wagejot. - breng een bezoek aan het museum Kaap Skil in Oudeschild. Hier wordt op een interactieve manier veel verteld over de VOC tijd, en ook het voormalige juttersmuseum heeft hier een plek gekregen. Na je bezoek kun je er op het terras in de tuin genieten. Voor algemene informatie over de waddeneilanden is er de site beleefdewaddennatuur.nl, waar je naast vogelkijkplekken ook fiets- en wandelroutes vindt.
Regio
 • Waddenkant is rustiger
 • Museum Kaap Skil is een aanrader
 • Topbestemming voor vogelliefhebbers
 • Direct een vakantiegevoel
 • Aan de westkant kan het drukker zijn tijdens vakanties en feestdagen
Review geplaatst op 2019-04-26
10
Noorwegen Malangen
Karinm was hier 31 Jan 2019
In Noord-Noorwegen zijn een aantal populaire gebieden zoals de Lofoten, Vesterålen en Senja. Minder bekend maar zeker zo mooi is Malangen, een gebied ongeveer 75 km ten zuidoosten van Tromsø. Je treft er nog heel veel "puur natuur" aan, waar je kunt rondrijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Zorg tijdens de wintermaanden wel dat je een auto met spijkerbanden meekrijgt bij de autoverhuur; een 4x4 is niet perse nodig. In de winter is alles prachtig witbesneeuwd; en hoewel je minder daglicht hebt (in februari zo'n 6 uur) is dat licht echt hemels voor fotografen: het blauwe uur duurt ook echt een uur, en het daglicht bestaat uit de mooiste pasteltinten. Voor wildlife zit je ook goed: je komt regelmatig rendieren (de "huisdieren" van de Sami, je bent hier tenslotte in Sami-land) en soms ook elanden tegen. De temperatuur is in de winter niet zo bar, het is hier niet zo extreem koud zoals je bij plekken met een landklimaat meer aantreft. Een fijne accommodatie is Malangen Resort, waar je ook diverse activiteiten kunt boeken zoals een husky-sledetocht, langlaufen, een rit met een sneeuwscooter. En als uitsmijter: Malangen ligt precies in het gebied van de Noorderlicht-cirkel, een cirkel om de magnetische Noordpool. Je hoeft hier dus niet naar het noorden te kijken om dit magische licht te aanschouwen, het kan zich overal boven je bevinden. Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben, maar de kans op Noorderlicht is in dit gebied wel heel erg groot.
Regio
 • Fijne winterbestemming
Review geplaatst op 2019-03-28
10
Oman Wahibi Sands en omgeving
Karinm was hier 31 Dec 2017
Huur een 4WD in Muscat, rijd 2 uur zuidwaarts naar Al Wasil, boek een leuke accommodatie in de woestijn, zorg dat je bij het tankstation nog even vol tankt en je banden een stuk leeg laat lopen, en het avontuur kan beginnen! Mocht je niet alleen in de woestijn willen rijden, dan staan er bij het tankstation voldoende gidsen die je door de zandbak willen gidsen door met hun eigen auto voorop te rijden. Het voorkomt dat je lang moet wachten op hulp als je vast komt te zitten, hoewel het niet heel moeilijk is om door de woestijn te navigeren. Het grootste deel van de rit is van goed verharde piste-kwaliteit, maar er zitten verraderlijke stukken mul zand tussen. De meeste accommodaties in de woestijn hebben een (zij het soms summiere) routebeschrijving op hun site staan. Er zijn diverse tentenkampen waar je kunt genieten van de stilte, de fantastische zonsondergang boven de zandduinen en de duisternis van de woestijn, wij verbleven in 1000 Nights desert camp, zeker een aanrader!
Regio
 • Zonsondergang boven de zandduinen
 • Zelf door de woestijn rijden
 • Genieten van stilte en complete duisternis in de woestijn
 • Sommige accommodaties zijn duur
Review geplaatst op 2018-12-13
9
Swaziland Mlilwane Wildlife Sanctuary
Karinm was hier 31 Jul 2018
Mlilwane Wildlife Sanctuary ligt een half uur rijden ten zuiden van Mbabane, de hoofdstad. In de sanctuary kun je overnachten in het restcamp met de bijzondere bijenkorfvormige hutten. Omdat er in Mlilwane Wildlife Sanctuary geen groot wild leeft (en je dus niet bang hoeft te zijn voor leeuwen, cheeta's of olifanten naast je hutje) kun je er ook fantastische safari's te voet, te paard of op de fiets doen! Je kunt dit zelfstandig doen (fietsen en wandelen) of samen met een gids. Vanaf de ingang is het nog zo'n 10 minuten rijden naar de receptie, waar ook het activiteitencentrum is om de safari's te starten en fietsen te huren. Je kunt daar je auto veilig parkeren. Ook is er een restaurant, the Hippo Haunt, gelegen aan een meertje. Hier kun je onder het genot van een hapje en drankje kijken naar de vogels, nijlpaarden en krokodillen. Het huren van fietsen gaat per uur, je kunt gemakkelijk 2 uur besteden met fietsen, kijken naar het wild en fotograferen. Je krijgt geen kaart mee, maar bij de fietsenverhuur is een grote kaart waar je even een foto van kunt maken op je mobiel. Er staan verder nergens aanwijzingen, maar op deze manier kun je prima je weg vinden. De mountainbikes zijn van redelijke kwaliteit, in ieder geval hou je het er wel een tweetal uur op uit.
Highlight
 • Lopend, fietsend of te paard langs het wild
 • Genieten van een hapje en drankje bij the Hippo Haunt
 • Een overzichtelijk, niet te groot park
 • Mountainbikes zijn redelijk onderhouden; verwacht geen glimmend nieuwe fietsen
 • Geen kaart van het park te koop, je kunt er wel een foto van maken.
Review geplaatst op 2018-11-06
10
Zuid-Afrika Lions-head
Karinm was hier 31 Jul 2018
De Tafelberg is hét icoon van Zuid-Afrika, en velen willen het uitzicht over Kaapstad beleven vanaf deze puist. Hiervoor kun je de kabelbaan nemen, de berg te voet op, of een combinatie van beide. Minder bekend, maar minstens zo mooi is de beklimming van Lions Head. Deze rots met een kenmerkende vorm (vooral vanaf de zeekant lijkt het op een liggende leeuw) ligt naast de Tafelberg. De route naar de top is spectaculair! Het eerste stuk is goed begaanbaar, maar hoe hoger je komt, hoe meer het klauteren wordt. Er zijn op sommige plekken ook kettingen en laddertjes aangebracht die je daarbij helpen. Voor echt jonge kinderen niet aan te raden, maar schuw je een beetje avontuur niet, dan zou ik deze wandeling verkiezen boven die naar de top van de Tafelberg. Het duurt ongeveer 1,5 uur voor je op de top bent, mocht je het laatste stuk klauteren niet zien zitten, dan is er een vrij groot plateau net onder de top waar je ook heel ver kunt kijken. Gedurende de wandeling heb je uitzicht naar beide kanten van de baai; je kunt zowel Clifton en Camps Bay zien liggen in de diepte én je hebt een prachtig overzicht over Kaapstad en de Tafelberg! Het begin van de route ligt aan de Signal Hill Road, aan de voet van de Base of Forestry Road. Kom je vanuit het centrum, rij dan richting Camps Bay via Kloof Road. Het begin van de wandeling wordt duidelijk aangegeven. Taxi- en Uberchauffeurs weten dit ook prima te vinden.
Highlight
 • minder druk dan de Tafelberg
 • spectaculaire wandeling
 • spectaculair uitzicht
 • uitzicht over Kaapstad én de Tafelberg
 • minder geschikt voor kleine kinderen en ouderen
Review geplaatst op 2018-09-19
10
Zuid-Afrika Bushriver-lodge-near-hoedspruit
Karinm was hier 31 Jul 2018
Op onze reis door Zuid-Afrika hebben we een dag uitgetrokken voor het rijden van de Panorama-route, met haar vele bezienswaardigheden (Bourke's Luck potholes, God's window, de Three Rondavels, vele watervallen). We verbleven hiervoor aan de noordkant van de Panorama route, om zo deze route van noord naar zuid te kunnen afleggen. Onze lodge, de Bushriver lodge, was een geweldige plek! Ongeveer 20km ten noorden van Hoedspruit sla je af, de wildernis in. Je rijdt over een gravelweg naar de Olifantsrivier, en daar ontvouwt zich een magnifieke plek. Er zijn kamers en huisjes waar je kunt verblijven, iedere plek heeft een eigen terras, uitkijkend over de rivier. De lodge heeft een enorm houten terras boven de rivier, waar je heerlijk kunt zitten, genietend van de vele vogels, en de hippo's en krokodillen in de rivier. Er is een professionele keuken die je mag gebruiken om zelf te koken, je kunt er ook voor kiezen (na dit vooraf afgesproken te hebben) om ontbijt en diner te laten klaarmaken door de lodge. Wij hebben dit niet gedaan, maar hoorden van medegasten dat dit ook geweldig verzorgd was. Kruger park, de Panorama route, en diverse private game reserves zijn in de buurt. De eigenaar Wessel doet er samen met zijn team alles aan om het je naar de zin te maken. Wij vonden het een pareltje buiten het gebaande pad! Tip: boek zeker 2 nachten of meer om te genieten van deze oase van rust!
Highlight
 • self-catering met de mogelijkheid van verzorging v ontbijt/diner
 • schone, ruime kamers en huisjes
 • heel rustig gelegen
 • onvermoeibare staff
 • uitbundig vogelleven
 • ligging aan de Olifantsrivier
 • geen!
Review geplaatst op 2018-09-10
10
IJsland Ion-adventure-hotel-nesjavellir
Karinm was hier 31 Dec 2016
Het Ion Adventure hotel ligt vlakbij de welbekende Golden Circle, maar dan in een stukje onontdekt IJsland. Als je van industriële bouw, (h)eerlijk eten en een desolaat landschap houdt, dan is dit je stek! Je bereikt het hotel over een prachtig slingerweggetje, weg van de drukte van de toeristische attracties van de Golden Circle. Eenmaal op de bestemming zie je een betonnen schoenendoos in het landschap opgaan, en de geheel glazen voorpui van het hotel geeft je een prachtig weids uitzicht over het landschap van bergachtige lavavelden. Het hotel staat in de buurt van een geothermische energiecentrale (waar je overigens geen last van hebt) en het mooie buitenzwembad van het hotel wordt met deze energie verwarmd. Een relaxmomentje in de sauna behoort ook tot de mogelijkheden. Als je in de winter gaat, kun je een "Northern Lights Wake-up-call" aanvragen, wij werden midden in de nacht gebeld: het noorderlicht is te zien! Snel naar buiten, wat een magie.
Regio
 • Vlakbij de Golden Circle, maar in een ruig en niet toeristisch gebied
 • Luxe kamers met uitzicht over lavavelden
 • Ligging weg van de drukte
 • Prijs
Review geplaatst op 2018-05-31
9
Peru Arequipa
Karinm was hier 31 Oct 2008
Arequipa is een prachtige stad in het zuiden van Peru die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit land. Het wordt ook wel la ciudad blanca genoemd, de witte stad, vanwege de vele spierwitte gebouwen die de stad sieren. Ondanks dat het een van de grote steden van Peru is, heeft het een knusse sfeer. Het Plaza de Armas is het belangrijkste plein van de stad, en hier bruist het zowel overdag als 's avonds. Het plein wordt omzoomd door mooie koloniale gebouwen die 's avonds mooi verlicht zijn. Ook staat hier de grote kathedraal die je kunt bezoeken. Midden in Arequipa ligt het Santa Catalinaklooster, de belangrijkste trekpleister van de stad en al in 1580 opgericht, ter bescherming van de meest vooraanstaande dochters uit gegoede families. Zij werden daar gehuisvest, en het kloosterleven was volledig onttrokken aan de buitenwereld. De nonnen hielden er lang geleden een uitbundige levensstijl op na, met o.a. persoonlijke slaven en een wijnkelder. Op het hoogtepunt leefden er 450 mensen (waarvan eenderde nonnen en de rest slaven). Het 20.000m2 grote klooster is nu te bezoeken, er leven nog een paar nonnen in een afgeschermd deel. Je moet er zeker even tijd voor uittrekken, het is een kleurrijk geheel met straatjes in rood, blauw en geel. Aan de rand van Arequipa ligt de vulkaan El Misti, die overal in de stad te zien is. Er lopen verschillende wandelroutes naar de top. Al met al een stad het bezoeken waard!
Stad
 • Grote stad, maar toch knusse sfeer
 • Santa Catalina klooster
 • 's avonds chillen aan het Plaza de Armas
 • actief zijn en de vulkaan El Misti beklimmen
 • Schitterende aanblik door de witte gebouwen
 • Geen
Review geplaatst op 2017-05-10
10
Nepal Annapurna
Karinm was hier 31 Oct 2007
Eén van de trekkings die je in Nepal kunt doen, is de Annapurna Circuit. In dit "rondje" loop je langs de bergen van het Annapurna massief, door 2 valleien, langs vele authentieke dorpen en het hoogste punt leidt je over de 5416m hoge Thorung La. Het makkelijkste is het om deze ronde tegen de klok in te lopen; je klimt dan iets geleidelijker en de klim over de pas is makkelijker. In de laaggelegen delen kom je door bossen en langs akkertjes met rijst en mais. Hoe hoger je komt, hoe ruiger het landschap wordt en hoe dichter je je bij de besneeuwde bergen bevindt. Voor deze tocht heb je een permit nodig, die je in Kathmandu kunt kopen. Vergeet daarbij niet je paspoort en pasfoto's mee te nemen! Omdat de trekking over grote hoogte gaat, is het belangrijk om rustig aan te stijgen en veel (niet-alcoholisch) te drinken. Je kunt de tocht in 15 dagen doen, maar als je de tijd hebt, zou ik er 20 dagen voor uittrekken. Je hebt dan onderweg ook nog de mogelijkheid om eens een halve dag te lopen (en dus minder te stijgen) of een dag langer in een leuk dorpje zoals Braga te verblijven, geen straf! Overnachten doe je in de alom aanwezige guesthouses, hier eet je ook en je spekt daarmee de lokale economie. Als je wat meer tijd hebt, kun je ook een side-trekking doen; de dagtrek van Manang naar Ice Lake en de 2-3 daagse trek naar Tilicho Lake zijn aanraders (ook voor het acclimatiseren)!
Regio
 • Ruig berglandschap
 • Geen gids nodig
 • Je steunt de lokale economie
 • Overal guesthouses om te eten/overnachten
 • Zeer vriendelijke bevolking
 • Minder bekende side-treks mogelijk
 • Kan druk zijn in het seizoen
Review geplaatst op 2017-12-28

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier