Karinm

'1129064' door Karinm '1129064' door Karinm

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Wandelen in eigen lan

Karinm

Een beetje noodgedwongen ontdekken we allemaal ons eigen land wat beter, en dat is helemaal niet erg! Op Hemelvaartsdag een ontzettend leuke wandeling gemaakt, een rondje startend vanuit Baarn. De Heuvelrugroute Baarn via de site van frankwandelt.nl. Deze site ontdekte ik toen ik een wandeling zocht, er staan ontzettend veel routes op.

'1126808' door Karinm '1126808' door Karinm

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Schaapjes op het drog

Karinm

Texel, het leek me altijd het minste van de Waddeneilanden, want veel groter, maar nu ik er een aantal keren geweest ben, heb ik het in mijn hart gesloten. Ook op Texel zijn nog rustige plekjes te vinden, met name aan de waddenkant van het eiland, waar ook het vogelgebied Utopia is aangelegd.

'1123739' door Karinm '1123739' door Karinm

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Baardman in het riet

Karinm

Wat een fantastisch vogeltje is de baardman toch. Vandaag zat ik (noodgedwongen, want in isolatie vanwege COVID) uit te kijken over onze tuin, geen baardmannen natuurlijk maar ik zag ook daar meerdere vogelsoorten (roodborstje, koolmees en ekster). Toch leuk om dit in je eigen tuin te zien, het gaf wat afleiding van werk en zelfs in zo'n situatie kun je nog genieten van de natuur!

'1122880' door Karinm '1122880' door Karinm

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zadelbekooievaar

Karinm

Deze zadelbekooievaar zagen we in het Krugerpark, niet ver van Lower Sabie, op zoek naar vis. Zadelbekooievaars eten met name vis, maar voeden zich ook met kikkers, hagedissen en insecten.

'1122875' door Karinm '1122875' door Karinm

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Utopia

Karinm

Utopia. De definitie is een ideale wereld die echter niet bereikt kan worden, een onmogelijke werkelijkheid. Toch kun je dit Utopia heel gemakkelijk bereiken. Je neemt de veerboot naar Texel en vindt dit vogelparadijs aan de oostzijde van Texel. Hier broeden grote sterns en steltlopers op de schelpenstrandjes, je ziet er ook regelmatig lepelaars foerageren. Ten tijde van de foto waren de vogels juist meer aanwezig op het drooggevallen wad aan de andere kant van de dijk. Utopia, allesbehalve een utopie voor vogel- en natuurliefhebbers!

'1121497' door Karinm '1121497' door Karinm

CanadaToronto

CanadaToronto

Skyline Toronto

Karinm

Wat een relaxte stad is Toronto! Er zijn veel hippe wijkjes (zoals het Distillery District) met leuke boetiekjes, koffie- en eettentjes en er hangt een prettige sfeer. Heel leuk om te doen: pak de ferry naar Toronto Islands, verschillende eilandjes die ook bewoond zijn. Op de eilanden zijn strandjes waar je kunt zwemmen. Je kunt aanmeren bij een van de eilandjes en vervolgens te voet naar de andere eilandjes lopen en daar weer een ferry pakken. Let wel even goed op het vaarschema, dit verandert gedurende de seizoenen. Op de eilandjes is het heerlijk rustig en kun je genieten van het uitzicht op de skyline van Toronto met de CN toren als herkenbaar punt.

'1121496' door Karinm '1121496' door Karinm

OmanNizwah

OmanNizwah

Onderonsje

Karinm

Het is leuk om na de vrijdagmarkt nog even door Nizwah te dwalen. Dat doen de veeverkopers ook, zo hier en daar zie je plukjes mannen staan die met elkaar een praatje maken.

'1121383' door Karinm '1121383' door Karinm

NederlandDe Weerribben

NederlandDe Weerribben

Nederland waterland

Karinm

Wat is Nederland toch prachtig. Ik vind het nog steeds jammer dat we niet naar het verre buitenland kunnen, maar Nederland heeft genoeg te bieden. Zo hebben we afgelopen weekend heerlijk kano gevaren in de Weerribben. Fantastisch gebied en het beste te verkennen vanaf het water. Huur een kano of sup-board in Belt-Schutsloot, Ossenzijl of Kalenberg. Wij deden dat in het eerstgenoemde dorp en van daaruit was er een kano-routebeschrijving van 10km met wegwijzers op de route (evt op bepaalde punten in te korten). Super om te doen, heel relaxed en in een prachtige natuur (we zagen zelfs reeën).

'1121315' door Karinm '1121315' door Karinm

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Eenvoud

Karinm

Nog een paar dagen NL verkennen, omdat we niet veel anders kunnen maar ook omdat we het eigenlijk best leuk vinden om in ons eigen landje rond te reizen. En ja, dan wil je toch wel een keer naar .... Moddergat! We waren er net even na zonsondergang, eigenlijk net te laat, maar het late licht gaf nog een mooi schijnsel op het deels drooggevallen wad. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn...

'1121086' door Karinm '1121086' door Karinm

Noorwegenvesteralen

Noorwegenvesteralen

Dansend groen licht

Karinm

Een houten cabin aan de rand van een fjord, in the middle of nowhere. Vanaf 16u was het donker, en een klein uurtje later begon dit spektakel! Het Noorderlicht is tot een uurtje of 11 aanwezig geweest, we gunden ons nauwelijks tijd om te eten, maar ook vanuit de cabin hadden we een prachtig zicht op dit fenomeen. Wat een belevenis!

'1120367' door Karinm '1120367' door Karinm

OmanNizwah

OmanNizwah

Even een mes kopen op

Karinm

Naast de geitenmarkt kent Nizwah ook een soek waar je allerlei waren kunt aanschaffen. Vooral etenswaren, kruiden en kleding, maar toch ook geweren en allerhande messen. Op de plek waar dit verkocht wordt, drommen Omani mannen samen om verlekkerd (zo kijken ze althans) een nieuw speeltje uit te zoeken. Deze Omani had wel interesse in een fraaie dolk.

'1120274' door Karinm '1120274' door Karinm

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Attent...fazantenvrou

Karinm

In het zachte ochtendlicht stuiten we op een vrouwtjesfazant in de duinen van De Cocksdorp op Texel. Het vrouwtje leidt ons weg van haar jongen die aan de overkant van het pad in het hoge gras zo stil mogelijk blijven zitten. We zijn met een klein groepje op vogelexcursie van Birding Texel met een kundige gids. Het is niet echt een foto-excursie maar ik heb toch mijn camera meegenomen. Ik ben blij dat we dit beestje met haar prachtige verenkleed tegen zijn gekomen.

'1119802' door Karinm '1119802' door Karinm

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Molen het Noorden

Karinm

De waddenkant van Texel is heerlijk rustig, vlakbij ons hotelletje staat molen het Noorden, een poldermolen ten noorden van Oosterend. Na een fietstocht altijd weer een markeringspunt: bijna thuis! Bij inpoldering van de noordoostelijke gebieden van het eiland Texel bleek in 1878 een grote molen nodig om het gebied te bemalen. Bij de bouw werd de molen voorzien van een vijzel. In 1928 werd de molen voorzien van stroomlijnwieken en drie schroefpompen volgens het systeem van molenmaker Dekker uit Leiden. De molen raakte in de jaren zestig van de twintigste eeuw buiten bedrijf en werd in 1970 eigendom van de Vereniging De Hollandsche Molen die enkele jaren later een restauratie liet uitvoeren. Later werden twee van de drie schroefpompen ook weer maalvaardig gemaakt. Thans zijn de roeden voorzien van het fokwieksysteem met zeilen en maalt de molen op vrijwillige basis het water rond in een circuit. (bron: Wikipedia)

'1119610' door Karinm '1119610' door Karinm

OmanWahiba Sands

OmanWahiba Sands

Eenzaam op het duin

Karinm

Wat een rust en wat een stilte in de woestijn in Oman. Een heerlijk land om te bereizen, vriendelijke mensen, vooral in jan-feb-maart een heerlijk klimaat, prachtige natuur en de mogelijkheid om mooie 4WD off-road routes te rijden. Een bezoek aan de woestijn is zeer aan te raden. Hoe leuk is het om zelf door het zand te rijden naar je bestemming van 1001 nacht. Beklim dan tegen zonsondergang een hoog duin en je kunt heerlijk wegdromen....

'1119388' door Karinm '1119388' door Karinm

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Ik wens, ik wens...

Karinm

In de nacht van 12 augustus waren de condities prima om de meteorenzwerm Perseïden te zien. En omdat we ook nog eens in een donker stukje Nederland op vakantie waren, besloten we ‘s nachts erop uit te trekken om de vallende sterren vast te leggen. In het pikkedonker gingen we naar Kaap Oosterend, de ijzeren zeekaap (baken) die er staat als markant herkenningspunt voor de scheepvaart. Dit rijksmonument vormde een mooi silhouet tegen de van sterren vergeven lucht met een stukje Melkweg. Wauw, wat een uitzicht hadden we hier! En het is nog gelukt ook om 2 vallende sterren op de foto te krijgen!

'1119115' door Karinm '1119115' door Karinm

NederlandLimburg

NederlandLimburg

De paarse...Brunssumm

Karinm

Tijdens ons verblijf in Zuid-Limburg besefte ik me dat augustus de tijd is voor de paars bloeiende heide. De week ervoor op Texel had ik daar al van genoten, in Zuid-Limburg wilde ik de hei fotograferen in Brunssum. Een prachtig en groot gebied waar een aantal wandelingen zijn uitgezet. Ik koos er voor om de zonsopkomst te fotograferen en was al vroeg op de hei, samen met een enkele hardloper en wat mensen die de hond uitlieten. Super mooi, aanrader voor als je in Zuid-Limburg verblijft!

'1118916' door Karinm '1118916' door Karinm

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Italië? Of toch niet.

Karinm

De bedoeling was om dit jaar naar Italië te gaan, ook om te fotograferen in het prachtige Val d’Orcia. Daar waar de cipressen rank uitsteken boven het glooiende landschap. We durfden het niet goed aan met alle corona-perikelen, dus toch gekozen voor een vakantie in eigen land. En je hoeft blijkbaar helemaal niet zo ver om die cipressen boven het glooiende land te zien uitsteken....

'1118858' door Karinm '1118858' door Karinm

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Zuid-Limburg vroeg in

Karinm

Tijdens een (vanwege de hoogtemeters en de warmte) nogal heftige ochtend-run kwamen we op een hoog punt en hebben we even de tijd genomen om te genieten van dit uitzicht. De flarden mist hingen nog in het dal terwijl de zon al schaduwen wierp op het Zuid-Limburgse landschap. Een heerlijk gebied om je toch een beetje in het buitenland te wanen, en dat gewoon in eigen land, genieten! Ook voor een terrasje hoef je niet de drukte van de stad op te zoeken, strijk lekker neer in een van de vele dorpjes die Zuid-Limburg rijk is. Koffie met vlaai of een lekker biertje van de abdij, ook dat is vakantie in eigen land.

'1118562' door Karinm '1118562' door Karinm

NederlandDe waddeneilanden

NederlandDe waddeneilanden

Einde van een zwoele.

Karinm

Weer even op Texel, hier krijg je toch ook wel een echt vakantiegevoel! We verblijven aan de Waddenzee-kant van het eiland, heerlijk rustig. Op de aankomstdag nog even een avondwandeling gemaakt, de zon zakt langzaam en werpt de laatste stralen over het vogelgebied Utopia.

'1118409' door Karinm '1118409' door Karinm

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Mag ik mee-eten?

Karinm

Het is lunchtijd voor deze koolmees- en groenlingvrouwtjes. De koolmees heeft al wat te pakken, haar maatje staat er vragend bij: "mag ik ook mee-eten?"

'1117925' door Karinm '1117925' door Karinm

ZwitserlandMatterhorn

ZwitserlandMatterhorn

Aanhankelijke schapen

Karinm

Ze waren niet van ons weg te slaan, deze schapen op de rondwandeling bij de Matterhorn. Waarschijnlijk omdat we rugzakken bij ons hadden waar ze eten in vermoedden. We hebben even bij ze gezeten en zijn weer verder gegaan op onze 5-Seeenweg. Fantastische rondwandeling langs blauwe en groene meertjes, waar je wel een dag voor uit moet trekken.

'1117892' door Karinm '1117892' door Karinm

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Genieten van de...Ned

Karinm

Nu we niet "op safari" kunnen in het buitenland, heb ik toch weer een keer een vogelhut geboekt. Ik wilde heel graag een ijsvogel voor de lens krijgen, en dus togen Jaap Burgers en ik naar Twente. We hadden ons nog niet geïnstalleerd of daar was ie: een prachtig exemplaar, wat zijn het toch bijzondere en exotisch lijkende vogeltjes. En dat gewoon in Nederland. In ons kikkerlandje is ook genoeg "wildlife" te ontdekken!

'1117501' door Karinm '1117501' door Karinm

Nederland

Nederland

Fietsen door Twente

Karinm

Dat reizen naar het buitenland nu even minder makkelijk is, kun je ook zien als een mooie mogelijkheid om ons eigen land te verkennen. De fiets is daarbij een heerlijk vervoermiddel; je kunt aardige afstanden afleggen maar rijdt toch echt in het landschap. De LF Rondje Twente is iets meer dan 200km, wij fietsten nog iets meer in 3 dagen met prachtig weer. Wat een fijne streek is Twente, prachtige natuur en super relaxte mensen. Heerlijk om daar even te genieten van de rust.

'1116753' door Karinm '1116753' door Karinm

Nederland

Nederland

Ontdek de Biesbosch

Karinm

De Biesbosch is een unieke rivierdelta met zoetwatergetijden. Het is tegenwoordig een beschermd natuurgebied, maar vroeger werd het gebruikt als landbouwgebied waar biezen en riet werden gesneden. Je vindt er wilgenbosjes, eilandjes en kunt er prima wandelen, fietsen, kanovaren of met een boottocht mee. Je kunt van de Biesbosch genieten aan de Hollandse zijde of oversteken met het pontje naar de Brabantse kant. Er zijn 3 bezoekerscentra die zeer de moeite waard zijn; hier wordt de historie en ontwikkeling van de Biesbosch uitgelegd en verbeeld. Wij genoten van dit prachtige stuk natuur bij Jantjeskeet, Werkendam. Neem een picknickmand mee en ga lekker aan de waterkant zitten, en struin over de verschillende eilandjes. Misschien spot je nog een ijsvogel of bever!

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik