Jysta

'488317' door Jysta '488317' door Jysta

EgypteCairo

EgypteCairo

Piramide bezoek.

Jysta

De meeste piramide's staan bij Caïro en in de directe omgeving daarvan. Het zijn gigantische bouwwerken waarvan men zich nog steeds afvraagt hoe ze dat destijds voor elkaar hebben gekregen. Wij konden zo'n piramide bezoeken / van binnen bekijken. Reuze benieuwd hoe het eruit zou zien gingen we middels een trap naar halfweg de piramide. En dan......is het er vreselijk benauwd en warm en er hangt een verschrikkelijke lucht/stank. Pffff, niet een plek om al te lang te zijn. Maar wel heel bijzonder om even door zo'n gang te lopen, het te mogen zien/ruiken/beleven.

'488292' door Jysta '488292' door Jysta

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Luxor.

Jysta

De tempels in Luxor zijn echt het hoogtepunt tijdens een Nijlcruise. Zowel overdag als s'avonds kun je er je hart ophalen en mooie plaatjes "schieten". De avond heeft echter wel mijn voorkeur. Het is er dan een stuk rustiger en de verlichting zorgt voor een mooi extraatje.

'488165' door Jysta '488165' door Jysta

EgypteNijlvallei

EgypteNijlvallei

Varen op de Nijl.

Jysta

Een cruise op de Nijl is echt fantastisch om te doen.De tempels-de Dam-de beelden bij dag of avond. Geweldig om te zien. Zo ook de zonsondergangen. Wel lastig om te fotograferen op een bewegend schip, maar soms lukt het......

'488079' door Jysta '488079' door Jysta

CanadaToronto

CanadaToronto

CN Tower

Jysta

Canada's National Tower of kortweg CN Tower staat in centrum van Toronto en is 553 meter hoog.Daarmee is het lang het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld geweest. ( nu is dat de Burj Khalifa in Dubai). Op een hoogte van 350 mtr. is een restaurant van waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad en de haven. Voor echte durfallen is er nog een SkyPod op 447 mtr.

'487982' door Jysta '487982' door Jysta

CanadaToronto

CanadaToronto

Old City Hall

Jysta

In het centrum Van Toronto staat the Old City Hall. De naam zegt het al.....het oude stadhuis.Het gebouw heeft wel wat weg van een kasteel en kostte destijds 10 x zoveel als was begroot!! ( veranderd er dan nooit iets??) De opening was in 1899. Tot 1966 heeft het als stadhuis gediend. Nu is er een rechtbank in gevestigd, nadat er eerst weer voor miljoenen aan werd verbouwd. In het kader van Canada Day (=de nationale feestdag) stonden er (helaas) allemaal tentjes door de stad.

'487796' door Jysta '487796' door Jysta

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls.

Jysta

Met de " Maid of the mist" varen en heel dicht bij de waterval komen was een geweldige (natte) ervaring. Met de bekende blauwe cape aan waren we als smurfjes,(die foto zal ik jullie besparen ;-). maar wat was het gaaf. Op de foto de zgn. Horseshoe Falls. Dit is de waterval aan de Canadese kant en de grootste en spectaculairste. De grens met Amerika loopt er vlak langs.

'487699' door Jysta '487699' door Jysta

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Lake Kamloops

Jysta

Op weg naar Whistler komen we langs Lake Kamloops. Het was droog en er was een mooie wolkenpartij. Omdat het nog vroeg was,was het heerlijk rustig en kon je er ongestoord heerlijk wandelen.

'487599' door Jysta '487599' door Jysta

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Canadian desert

Jysta

Wat ik van te voren niet had bedacht was dat Canada ook een woestijn heeft waar het overdag wel 45 gr. kan zijn. En warm was het.......pfff!!! Het ligt grofweg tussen Banff Nat. Park en Vancouver in. Leuk om op doorreis even te stoppen is het plaatsje Lillooet, waar een klein museum is over de geschiedenis van dit gebied.

'487468' door Jysta '487468' door Jysta

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Tempel!!

Jysta

Zo'n 20 km. ten noorden van Manavgat ligt een 2000 jaar oude stad, die de tand des tijds redelijk goed heeft doorstaan. Middels een plattegrond kun je een mooie wandeling maken door de stad. Op een aantal plekken is de toestand van de gebouwen van toen behoorlijk aangetast. Op de foto een voormalige tempel die nu wordt "bewoond" door een boom. Wel mooi om te zien hoe de natuur het dan weer overneemt van de beschaving.

'487351' door Jysta '487351' door Jysta

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Manavgat waterval

Jysta

Tijdens een rondrit door het achterland van Side, kom je o.a. langs het plaatsje Manavgat en de waterval met dezelfde naam. De Manavgat waterval is bekend om zijn behoorlijke breedte (60 mtr.). Het is een leuke plek voor een korte wandeling. Echter ga wel in voorseizoen als je water wil zien stromen, in de zomer is het door de droogte een klein stroompje geworden.

'487225' door Jysta '487225' door Jysta

TurkijeAntalya

TurkijeAntalya

Minaret

Jysta

De Yivli Minaret is het boegbeeld van de stad Antalya. Het is een zg. gecanneleerde(= gekartelde) minaret en stamt uit het begin van de 13de eeuw. Hij is 40 meter hoog en te bezoeken. Na zo'n 100 treden heb je een mooi uitzicht over de stad.

'487085' door Jysta '487085' door Jysta

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Apollo tempel

Jysta

Nog een keer de Apollo tempel, maar nu bij dag en vanuit een geheel andere hoek. Lastig met de vele bezoekers, dus maar rustig wachten tot de meeste even uit beeld zijn. Op de voorgrond een deel van de ruïne eromheen.

'487038' door Jysta '487038' door Jysta

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Apollo tempel

Jysta

Zoals als eerder gezegd: de zonsondergangen bij de Apollo tempel in Side moesten de moeite waard zijn. Dus op tijd naar de bewuste plek en....we hadden geluk. Het zag er prachtig uit met de tempel op de voorgrond. En zie hier.....mijn 100ste foto!!!

'486941' door Jysta '486941' door Jysta

TurkijeAntalya

TurkijeAntalya

Waterval

Jysta

Als je Antalya wilt bezoeken mag je de Duden waterval niet overslaan. Gelegen op 8 km ten noordoosten van het centrum van Antalya en gelegen naast een leuk aangelegd park nagenoeg in een buitenwijk van de stad. Het is de enige waterval die in zee uitkomt en alleen dat maakt hem al bijzonder.Het water klettert zo'n 40 meter naar beneden.

'486805' door Jysta '486805' door Jysta

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Wolken voor de zon.

Jysta

Side staat bekend om de mooie zonsondergangen werd ons verteld. Maar ja.....als er dan de nodige wolken komen opzetten dan houdt het wel op......dacht ik. Totdat je toch ineens ziet dat de zon voor heel even de wolken de baas is..........

'486668' door Jysta '486668' door Jysta

TurkijeTurkse Riviera

TurkijeTurkse Riviera

Zonlicht,

Jysta

In Side staat vlakbij de zee de Apollo tempel. De zonsondergang zou daar erg mooi zijn. Tja, wat doe je dan?? Terwijl we wachten op de zonsondergang( foto volgt!!) keek ik achterom naar de bij de tempel behorende opgravingen en zag dat die helemaal oranje kleurden van de laag staande zon. Het was een prachtig gezicht.

'486619' door Jysta '486619' door Jysta

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Theater bij avond.

Jysta

Side heeft nog veel mooie -deels gerestaureerde- overblijfselen, die al gauw zo'n 2000 jaar oud zijn. Op de foto het romeinse theater waar ooit plaats was voor 15.000 mensen. Met wat tips van jullie (statief gebruiken- sluitertijd aanpassen en avondlicht gebruiken.) is dit bij avond het resultaat geworden.

'486422' door Jysta '486422' door Jysta

TurkijeEgeische zee

TurkijeEgeische zee

Restanten!!

Jysta

Aangekomen in Side, lopen we een rondje door het stadje.En we stuiten op de overblijfselen uit een ver verleden. Het antieke Side geld als een van de mooiste van Turkije en is ruim 2000 jaar oud. Op de foto het Agora waar nog e.e.a. van staat. Het was bewolkt maar af en toe kwam de zon door en scheen precies op deze restanten van een tempel.

'485189' door Jysta '485189' door Jysta

SpanjeValencia

SpanjeValencia

DNA molecuul

Jysta

Een inkijkje in het wetenschapmuseum voor Vulture 1960 en andere belangstellenden. Er is echt heel veel te zien en te doen. Op de foto staat heel groot afgebeeld een DNA molecuul en eromheen de contouren van dit prachtige gebouw. De lijnen achter zijn van de bij het museum horende brug.Heb je toch een idee van de binnenkant. Omdat het zo'n groot gebouw is er veel ruimte om e.e.a. te laten zien.

'485176' door Jysta '485176' door Jysta

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Stad van kunst en...w

Jysta

Dit museum is zowel van binnen als van buiten een kunststuk. Binnen kan en mag je alles aanraken/voelen/beleven. Van buiten is het met niets te vergelijken qua bouw/architectuur. een echt eye-catcher samen met de andere gebouwen van de stad van kunst en wetenschap en een absolute must see als je in Valencia bent.

'485066' door Jysta '485066' door Jysta

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Palau de la Musica

Jysta

In de oude rivierbedding van de rivier de Turia, waar je heerlijk kunt fietsen, ligt het Palau de la Musica.(het paleis van de muziek). En ze doet haar naam eer aan. Met name s'avonds lijkt het net een sprookjeskasteel, door de schitterende verlichting. Het gebouw is helemaal opgetrokken van marmer en glas en is ook van binnen zeer de moeite van een bezoek waard. Niet vergeten te bezoeken dus, als je in Valencia bent.

'484976' door Jysta '484976' door Jysta

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Boeddha

Jysta

Hij is ongetwijfeld al vaker voorbij gekomen, maar het is dan ook een heel bijzondere mix van natuur en cultuur.Hoe de 2 zijn samen gekomen is niet eens helemaal zeker. Er is een verhaal dat de Birmezen De tempel Wat Phra Mahathat hebben verwoest en dat de boom later over de vele brokstukken en dus ook het hoofd is heen gegroeid. Een andere versie is dat dieven het hoofd probeerden te stelen maar omdat het te zwaar was ze hem lieten liggen. Hoe het ook zei: het is een bijzondere plek en als je in Thailand bent een bezoek meer dan waard.

'484879' door Jysta '484879' door Jysta

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

The Rubber Triangle

Jysta

Toegegeven..... het is een pop. Maar met een goed verhaal: In het noorden van Thailand zijn we gestopt bij een restaurant met de naam: Cabbages and Condoms Inn. Het bleek dat we waren gearriveerd in "the Rubber Triangle !!!, ha,ha.Bedoeld om het gebruik van condooms te bevorderen en zo het aantal geboorte's te beperken. Ook daar was men inmiddels doordrongen van het feit dat 6+ kinderen per gezin niet meer van deze tijd was. En dat werd op deze ludieke manier gebracht. O ja ....de pop....ze was gekleed in een mooie robe die was "geborduurd" met echte (gekleurde) ....condooms.

'484755' door Jysta '484755' door Jysta

ThailandAyutthaya

ThailandAyutthaya

Wat Yai Chai Mongkol

Jysta

Thailand, land van tempels en natuurlijk Boeddha. Je kunt er niet omheen, maar dat moet je ook niet willen. Elke tempel is anders, meestal goed verzorgd en/of gerestaureerd en elk met een eigen gezicht. De tempel waar deze Boeddha ligt is de Wat Yai Chai Mongkol In Ayuttaya. Het beeld is 15 meter lang en gekleed in de kleur geel welke de spirituele kleur van het boeddhisme is.Ter hoogte van het gezicht is een plek ingericht waar mensen kunnen bidden en een bloem of wierookstokje kunnen achterlaten.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >