Julesvanherten

profiel Julesvanherten

Naam

jules van herten

Reviews

4

Foto's & tips

98

Blogs

0

Lid sinds

25 April 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Zuid-Afrika

Fav. stad

Sydney & Kaapstad

Over mij

Hoi,

Ik ben Jules van Herten.
Ik fotografeer al jaren. Het begon met vliegtuigfoto's. Ben dan ook nog steeds vliegtuigspotter.
Dit ging verder met ......natuurlijk ...........vakantie foto's maken.
Ik wilde meer dan alleen maar een leuk vakantie kiekje maken. Vandaar dat ik dan ook lid ben geworden van fotoclub Venlo. Buiten de vakantie foto's en het vliegtuigspotten houd ik me bezig met urbex fotografie. Ik fotografeer zelden met een vooropgezet plan. Ik zie iets en dan wil ik graag vastleggen.
Het lid zijn van fotoclub Venlo en hier als reisreporter geeft mij de kans om mijn foto's met anderen te delen.
Dus ik hoop dat jullie er van kunnen genieten. Veel kijk plezier.

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D750

Overige

Sigma 150-600mm sports zoom lens, Nikkor 28-300 zoom lens, Nikkor 80-200mm zoom lens, Sigma Macro lens, Nikor 10-20mm groothoek lens Velbon monopod, Vanguard tripod.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (98)

'529555' door Julesvanherten '529555' door Julesvanherten

Sri LankaHorton Plains

Sri LankaHorton Plains

Horton Plains

Julesvanherten

Horton Plains; een prachtige hoogvlakte. Geschikt om mooie wandelingen te maken en tegelijkertijd wild te spotten. Tijdens onze wandeling (met gids) hebben we herten, apen, hagedissen en vogels gezien.

'535733' door Julesvanherten '535733' door Julesvanherten

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Sneeuw in Marokko

Julesvanherten

Marokko. De meeste denken dan aan strandvakantie of cultuur. Maar je kunt er zelfs skiën. Zeker als je richting het Atlas gebergte gaat. Een heel mooi natuur gebied met besneeuwde bergtoppen. Zorg dat je warme kleding bij je hebt, want het is best wel fris.

'530131' door Julesvanherten '530131' door Julesvanherten

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Migratie / De grote..

Julesvanherten

De grote trek. 1,6 miljoen gnoes (Wildebeesten = het Afrikaanse woord) lopen achter de regenwolken aan op zoek naar groen, sappig gras. Elk zwart stipje op de foto, zelfs helemaal in de verte, is een gnoe. We (mijn vrouw en ik) droomden al een tijdje van een ballonvaart en zeiden tegen elkaar, als we ooit naar Kenia gaan, dan moet het daar gebeuren. Zo gezegd zo gedaan. Het is niet goedkoop, maar wel adembenemend, Zo stil daar boven. Je hoort het gras onder je ritselen.....tot dat de brander aan gaat. Alle beesten kijken dan om zich heem , terwijl ze geen idee hebben wat er boven zich afspeelt. Oh ja, zet een petje op tijdens de ballonvaart, het is best wel heet bij die brander.

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'1099540' door Julesvanherten '1099540' door Julesvanherten

Indonesië

Indonesië

Balispreeuw

Julesvanherten

De Bedreigde Balispreeuw komt alleen nog voor in het Nationaal Park Bali Barat. Er is een opvangtehuis voor deze spreeuwen; Bali Myna Release Centre, vlakbij het pontje dat naar Menjangan vaart. Buiten de spreeuwen die hier in een kooi zitten voordat ze vrijgelaten worden, vliegen er ook vele vrij in de natuur rond. Ze blijven hier in de buurt want ze weten dat ze dagelijks fruit te eten krijgen. Een kleine bijdrage wordt op prijs gesteld zodat het eten betaald kan worden. En laten we eerlijk zijn het is toch een mooi beestje met die blauwe eye shadow.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier