Joycebrugman

;
profiel Joycebrugman

Naam

Joyce Brugman

Reviews

0

Foto's & tips

27

Blogs

3

Lid sinds

07 March 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Vietnam

Fav. stad

Istanbul en Siem Reap

Over mij

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.

Mijn naam is Joyce Brugman, ik kom uit Mijdrecht, gestudeerd aan de VU in Amsterdam en na mijn studie mijn eerste twee lange verre reizen gemaakt.
Ruim 4 maanden ben ik gaan backpacken door zuid-oost Azie door 7 landen, en na terugkomst bleek het reizen zo verslavend dat ik kort daarna met een eigen auto door Zuid-Afrika gereisd heb!

Er bestaat niks mooiers dan reizen! Andere werelden ontdekken, en andere mensen daarover vertellen. Tijdens mijn reizen heb ik elke dag, dag in dag uit, een dag verslag gemaakt.

Mijn lijstje van bijzondere plekken die ik nog op de wereld wil ontdekken is nog ontzettend lang. Dus alle hulp en tips zijn welkom, en ik hoop dat we kunnen genieten van elkaars verhalen en foto's!

Mijn Motto

'Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Olympus

Model

elke reis verschille

Overige

Als ik met meerdere mensen reis gebruiken we vaak meerdere camera's, afhankelijk van de situatie.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (27)

'428178' door Joycebrugman '428178' door Joycebrugman

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Tarantula

Joycebrugman

Na enige uitleg over hoe we zouden moeten regeren als we bepaalde spinnen of slangen tegen zouden komen, gingen we dan op pad door het dichtbegroeide woud. Ondanks de gids die mee was, schrok ik me toch kapot toen ik deze voor het eerst zag..

'427456' door Joycebrugman '427456' door Joycebrugman

Dominicaanse RepubliekPuerto Plata

Dominicaanse RepubliekPuerto Plata

Opweg naar Cayo Arena

Joycebrugman

Opweg naar het ieniemienie eilandje Cayo Arena, ook opzich al adembenemend en onvoorstelbaar mooi.. moesten we wachten op ons bootje bij dit prachtig geleden strand.

'428842' door Joycebrugman '428842' door Joycebrugman

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Vlinder in kleurrijk.

Joycebrugman

Vlinders in alle soorten en maten vind je er; op de Cameron Highlands in Maleisië. In alle kleuren die je je kan bedenken, en variërend in grootte van zo'n 1 cm tot wel circa 20 cm als de vleugels uitgespreid zijn.

Laatste blogs (3)

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (3)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (14)

'448266' door Leeu '448266' door Leeu

Uganda

Uganda

Vervoer!

Leeu

Op Lake Bunyonyi is de boot het gewone vervoer tussen alle eilandjes onderling en naar de vaste wal. Er varen ook taxi's zoals hier te zien is met name 's morgens vroeg heen en 's avonds weer terug.

'447650' door CarlavanOoij '447650' door CarlavanOoij

GriekenlandKos

GriekenlandKos

Asklepion

CarlavanOoij

Het Asklepion is het oudste ziekenhuis/sanatorium ter wereld. Het is ongeveer 2000 jaar geleden gebouwd boven op een heuvel op het eiland Kos. Dit is speciaal gedaan om de patiënten sneller te laten genezen. Het uitzicht is er geweldig en de lucht schoon wat herstel volgens Hippocrates in de hand zou werken. De ruïnes geven nog duidelijk aan dat het complex ook badhuizen bevatte om de hygiëne van de patiënten te bevorderen. De oprichter is de Griekse arts Hippocrates die op Kos werd geboren. Hij leefde van 460 tot 370 v.Chr en wordt beschouwd als de grondlegger van de geneeskunde. Hygiëne en gezonde eet- en drinkgewoonten stonden bij hem hoog in het vaandel.

'437951' door LauraSan '437951' door LauraSan

JapanMiyajima

JapanMiyajima

De toriii van Miyajim

LauraSan

De bekende grote poort bij de ingang van Miyajima, bij Hiroshima. Het is een heilige eiland die prachtig is. We zijn hier verbleven in een ryokan om van de natuur en de pracht van al de tempels te genieten. Dat was fantastisch.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 23 | Community-toppers


Stalker Castle. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Stalker Castle door Canipel
2. Review: ManonVerijdt
3. Communitylid van de week: Stefanborkos
4. Nieuwkomer: Stephaniedentek

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik