JolandaSprokholt

profiel JolandaSprokholt

Naam

Jolanda Sprokholt

Reviews

0

Foto's & tips

25

Blogs

0

Lid sinds

23 March 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Tibet

Fav. stad

Lasha

Mijn Motto

'Door te reizen leer je andere mensen en culturen kennen, de wereld relativeren en te genieten van onze prachtige planeet Aarde.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

A6500

Overige

Reiscamera Panasonic DMC 100

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (25)

'1091245' door JolandaSprokholt '1091245' door JolandaSprokholt

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Wandelen door een...m

JolandaSprokholt

Bij Arizona, denken de meeste mensen aan de Grand Canyon. Maar een Nationaal Park wat evenzeer de moeite waard is, is Petrified Forest. Dit park is 221 hectare groot en bevat 50 hectare pure wildernis. Het geologisch vreemd gevormde landschap is 225 miljoen jaar oud en lijkt op pairie-achtig grasland. Er leven echter honderden planten en dieren soorten, die je op het eerste gezicht niet ziet, maar er wel degelijk zijn. Het meest bijzondere zijn wel de versteende resten van oude bomen. Het landschap is er mee bezaaid. Pure quartz, mangaan-oxide en ijzer-oxide geven het versteende hout de prachtigste kleuren. Je kunt het park met de auto of camper doorkruisen. Een deel van de historische "Route 66" loopt door het park. De mooiste beleving krijg je als je gaat backpacken door het gebied. Daarvoor heb je wel een Backcounty permit nodig. Die is verkrijgbaar bij het Painted Desert Visitor Center.

'994540' door JolandaSprokholt '994540' door JolandaSprokholt

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Moslims in gebed in..

JolandaSprokholt

Als op vrijdag om 13.00 uur in het oude stadsdeel Al Ras van Dubai de mensen worden opgeroepen voor het gebed zie je overal de winkels sluiten en de mannen met een matje onder hun arm vertrekken richting de Moskee. Na de preek van de imam is het tijd voor het gezamenlijk gebed. En als dan de Moskee te klein is voor alle mensen, die in de directe omgeving, uit hun werk komen, dan wordt de straat ingenomen door de gelovigen. Zo is Naifstreet in Dubai enkele minuten afgesloten voor het verkeer. Na het gebed staat iedereen op en loopt terug naar zijn winkeltje en gaat verder met de bezigheden van de dag.

'1106500' door JolandaSprokholt '1106500' door JolandaSprokholt

Verenigde StatenTexas

Verenigde StatenTexas

Beleef St. Patrick's.

JolandaSprokholt

Op 17 maart vieren ze in Ierland St. Patrick's day. Deze dag herdenkt men de beschermheilige van het land. Maar ook de Ieren in de Verenigde Staten vieren deze dag. Overal wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten en een grote optocht. Groen is de kleur die met het feest wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen. In San Antonio, Texas, gaat de optocht niet over de weg maar over het water. Deze stad heeft een prachtig centrum waarin de rivier de San Antonio gekanaliseerd is en waar je via de River Walk prachtig langs de rivier kunt lopen. Op St. Patrick's day kun je op een terrasje gaan zitten en groen bier drinken en de hele optocht over het water aan je voorbij laten trekken. Een heel bijzonder evenement.

Ik ben fan van (7)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'485238' door Dennisenroel '485238' door Dennisenroel

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Couleur locale

Dennisenroel

Trinidad vonden wij veruit de mooiste historische plaats in Cuba. Vanuit één van de kerktorens heb je een prachtig overzicht over de stad. Hier gefocust op één van de vele geplaveide straatjes. Hier word je toch vrolijk van?

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier