JolandaSprokholt

profiel JolandaSprokholt

Naam

Jolanda Sprokholt

Reviews

0

Foto's & tips

20

Blogs

0

Lid sinds

23 March 2017

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Tibet

Fav. stad

Lhasa

Mijn Motto

'Door te reizen leer je andere mensen en culturen kennen, de wereld relativeren en te genieten van onze prachtige planeet Aarde.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

A6500

Overige

Reiscamera Panasonic DMC 100

Laat een reactie achter

6 reactie(s) bij "JolandaSprokholt"

 • profile image comment
  Door Dalix• geplaatst op 01 Mar 2019 | 22:39:16

  Hoi Jolanda,
  Wat leuk dat je mijn blog over Spitsbergen bij je favorieten gezet hebt! Dat waardeer ik zeer!
  Groet,
  Marcel

 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 12 Feb 2019 | 16:06:58

  Dag Jolanda,
  Wat een verrassing dat je fan van mij geworden bent! Ik ben er blij mee.
  Fijne dag,
  Corrie

 • profile image comment
  Door JaapKroon• geplaatst op 23 Jan 2019 | 06:06:17

  Dankjewel voor je reactie. Blij mee!

 • profile image comment
  Door Royz.nl• geplaatst op 19 Jan 2019 | 09:37:32

  Super bedankt Jolanda! Spannende tijden!

 • profile image comment
  Door ThijsVDenBurg• geplaatst op 16 Jan 2019 | 18:14:40

  Dag Jolanda, wat een eer dat je fan bent geworden van me. Waardeer ik zeer.

 • profile image comment
  Door Saskiahamminga• geplaatst op 28 Aug 2018 | 09:34:18

  Dank je wel voor je leuke reactie op mijn blog over Oman Jolanda! Erg leuk

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (20)

'1091245' door JolandaSprokholt '1091245' door JolandaSprokholt

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Wandelen door een...m

JolandaSprokholt

Bij Arizona, denken de meeste mensen aan de Grand Canyon. Maar een Nationaal Park wat evenzeer de moeite waard is, is Petrified Forest. Dit park is 221 hectare groot en bevat 50 hectare pure wildernis. Het geologisch vreemd gevormde landschap is 225 miljoen jaar oud en lijkt op pairie-achtig grasland. Er leven echter honderden planten en dieren soorten, die je op het eerste gezicht niet ziet, maar er wel degelijk zijn. Het meest bijzondere zijn wel de versteende resten van oude bomen. Het landschap is er mee bezaaid. Pure quartz, mangaan-oxide en ijzer-oxide geven het versteende hout de prachtigste kleuren. Je kunt het park met de auto of camper doorkruisen. Een deel van de historische "Route 66" loopt door het park. De mooiste beleving krijg je als je gaat backpacken door het gebied. Daarvoor heb je wel een Backcounty permit nodig. Die is verkrijgbaar bij het Painted Desert Visitor Center.

'994540' door JolandaSprokholt '994540' door JolandaSprokholt

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Moslims in gebed in..

JolandaSprokholt

Als op vrijdag om 13.00 uur in het oude stadsdeel Al Ras van Dubai de mensen worden opgeroepen voor het gebed zie je overal de winkels sluiten en de mannen met een matje onder hun arm vertrekken richting de Moskee. Na de preek van de imam is het tijd voor het gezamenlijk gebed. En als dan de Moskee te klein is voor alle mensen, die in de directe omgeving, uit hun werk komen, dan wordt de straat ingenomen door de gelovigen. Zo is Naifstreet in Dubai enkele minuten afgesloten voor het verkeer. Na het gebed staat iedereen op en loopt terug naar zijn winkeltje en gaat verder met de bezigheden van de dag.

'1106500' door JolandaSprokholt '1106500' door JolandaSprokholt

Verenigde StatenTexas

Verenigde StatenTexas

Beleef St. Patrick's.

JolandaSprokholt

Op 17 maart vieren ze in Ierland St. Patrick's day. Deze dag herdenkt men de beschermheilige van het land. Maar ook de Ieren in de Verenigde Staten vieren deze dag. Overal wordt dit uitbundig gevierd met openluchtconcerten en een grote optocht. Groen is de kleur die met het feest wordt geassocieerd. Feestgangers dragen meestal groene kleding en men kan bijvoorbeeld groen bier kopen. In San Antonio, Texas, gaat de optocht niet over de weg maar over het water. Deze stad heeft een prachtig centrum waarin de rivier de San Antonio gekanaliseerd is en waar je via de River Walk prachtig langs de rivier kunt lopen. Op St. Patrick's day kun je op een terrasje gaan zitten en groen bier drinken en de hele optocht over het water aan je voorbij laten trekken. Een heel bijzonder evenement.

Ik ben fan van (7)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (1)

'485238' door Dennisenroel '485238' door Dennisenroel

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Couleur locale

Dennisenroel

Trinidad vonden wij veruit de mooiste historische plaats in Cuba. Vanuit één van de kerktorens heb je een prachtig overzicht over de stad. Hier gefocust op één van de vele geplaveide straatjes. Hier word je toch vrolijk van?

Community updates

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 15 | Community-toppers


Alleen aan de Noordzee. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Alleen aan de Noordzee door Mitevisuals
2. Review: Kham, China door Your Travel Reporter
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Canipel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Welke plek is Wereldwonderwaardig, maar nog niet platgetreden? In onze nieuwe fotowedstrijd gaan we op zoek naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. Stuur jouw Wereldwonder-fototip in!

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik