Joia

profiel Joia

Naam

Elma Buijs

Reviews

0

Foto's & tips

91

Blogs

0

Lid sinds

20 February 2010

Over mij

De wereld is mijn thuis. Waar ik ben is mijn hart en waar mijn hart is, is mijn thuis. Andere culturen zijn interessant en leerzaam maar die tref je ook in Nederland aan. Een favoriet werelddeel of favoriete stad heb ik niet echt. Overal is wel iets wat mij kan raken en mijn interesse kan wekken. Je hoeft het alleen maar te willen zien, te voelen. Fotograferen is voor mij een manier om herinneringen aan dat wat mij beroerde levend te kunnen houden. Mijn foto's zijn bijna allemaal onbewerkt.
Mocht je een foto van mij willen gebruiken vind ik dat een grote eer. Maar stel ik het wel op prijs als je dat eerst even aan mij vraagt.

Over mijn camera

Merk

Canon

Model

IXUS860IS/EOS600D

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (91)

'276863' door Joia '276863' door Joia

EgypteAlexandrie

EgypteAlexandrie

Moskee in het centrum

Joia

Vlakbij de Corniche en bij het centrum van Alexandrië liggen twee prachtige moskeeën! De steen van de moskeeën is erg mooi bewerkt. Ik heb er nog een meer gedetailleerdere foto van die ik ook zal plaatsen.

'276868' door Joia '276868' door Joia

EgypteAlexandrie

EgypteAlexandrie

Meisjes bij de zee

Joia

Deze meisjes zaten ergens bij de Corniche samen te kletsen en te genieten van de rust bij de zee. Een stadsbeeld wat je vaak zult zien als je in Alexandrië bent.

'411347' door Joia '411347' door Joia

EgypteAlexandrie

EgypteAlexandrie

Doorkijkje in Fort...

Joia

Fort Qaitbey is gelegen op een klein schiereiland bij Alexandrië. Het domineert de oostelijke haven van Alexandrië. Fort Qaitbey is gebouwd op de resten van Pharos, ook wel bekend als de vuurtoren van Alexandrië. Die werd beschouwd als een van de zeven wereldwonderen van de oude wereld en was 17 eeuwen in gebruik voordat een aardbeving de vuurtoren in de 14e eeuw definitief vernietigde. In de 15e eeuw besloot de Mameluk Sultan Al-Ashraf Qaitbey hier een fort te bouwen in het kader van een kustverdedigingssysteem tegen de Turken, die in die tijd Egypte bedreigden. Tot 1882 heeft dit gebouw als fort dienst gedaan. Tegenwoordig is het een maritiem museum.

Ik ben fan van (4)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (6)

'432496' door Reizendebeer '432496' door Reizendebeer

BoliviaSucre

BoliviaSucre

In de aanslag

Reizendebeer

Tijdens het carnaval tijd is heet de gewoonte in Bolivia dat de kinderen georganiseerde en ongeorganiseerde waterballon gevechten houden,dit jongetje is al klaar voor een nieuwe aanslag.

'432330' door Graaf '432330' door Graaf

IndiaHimachal Pradesh

IndiaHimachal Pradesh

Ook voor fietsers

Graaf

Na een lange tocht komen we aan het einde van de prachtige Lahaul vallei, voordat we beginnen te klimmen naar de Kunzum pas (4551 m) houden we een pauze bij de enige nederzetting in tientallen kilometers omtrek. Fietsers kunnen hier ook overnachten, want dezelfde dag halen zij de bewoonde wereld niet meer.

'428937' door Ciske '428937' door Ciske

ThailandNoord Thailand

ThailandNoord Thailand

Nieuwe leuning.

Ciske

Vanuit Mae Hong Son maakten we een tripje naar de bamboe bridge , daar troffen we deze monnik aan die de leuning van de trap die naar de brug leid aan het repareren was.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 31 | COMMUNITY-TOPPERS


Vissers tijdens zonsondergang. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Vissters tijdens zonsondergang door Antwan
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Esthers
4. Nieuwkomer: Marlous1310

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


WIN EEN VAKANTIE NAAR DUBAI TER WAARDE VAN € 2500
Zie jij een trip naar de nieuwste must-sees van Dubai wel zitten? Doe mee met onze online kennisquiz en maak kans op twee vliegtickets naar de stad én een Airbnb-voucher van € 1.000. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik