John Heeneman

profiel John Heeneman

Naam

John Heeneman

Reviews

0

Foto's & tips

207

Blogs

0

Lid sinds

11 March 2021

Over mij

Na lang voor een internationale medische hulporganisatie gewerkt te hebben nu met pensioen en probeer samen met mijn vrouw veel en langdurig te reizen met onze zelf omgebouwde 4 x 4 camper (en hierbij ook veel fotograferen natuurlijk).
Graag geen foto's gebruiken zonder mijn toestemming.

Mijn Motto

'Proberen zoveel mogelijk te zien van onze wereld .'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (207)

'1126985' door John Heeneman '1126985' door John Heeneman

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Het drogen van de...r

John Heeneman

Op een locatie met diverse terrassen in Kathmandu kwam ik deze man en vrouw tegen die hun rijstoogst in de zon aan het drogen waren op een van deze terrassen. De man keerde de rijstkorrels om door ze op/om te scheppen in de lucht. Voor mij was dit zo'n moment dat je niet gauw vergeet.

'1127109' door John Heeneman '1127109' door John Heeneman

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Ballonvaart boven de.

John Heeneman

Het Masai Mara NP in Kenia vanuit een luchtballon zien en geheel geruisloos boven het landschap en de dieren te zweven is een belevenis die je je leven lang bij blijft. De ballonvaart begint al heel vroeg in de ochtend zodat je de zon op ziet komen boven de vlakte.

'1127029' door John Heeneman '1127029' door John Heeneman

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Trotse Dani vader met

John Heeneman

Tijdens een bezoek aan de Baliem vallei / West Papoea kwam ik deze man van de Dani stam tegen met zijn dochtertje, hij vroeg me met nadruk om een foto van hen beiden te maken en zo'n verzoek sla ik nooit af.

Mijn fans (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (57)

'1138521' door Travelbag '1138521' door Travelbag

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Twee oude mannen

Travelbag

Heerlijk het straatbeeld in de wat kleinere dorpjes die je in Yunnan nog kunt vinden. Het leven kabbelt er rustig voort en men lijkt zich niet heel erg druk te maken. Lekker even ergens zitten, de dag door nemen en kijken wat er aan je voorbij komt. Het rustige dorpsleven.

'1138477' door Abytravel '1138477' door Abytravel

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Een grote keel...opze

Abytravel

Afgelopen weekend vierde Struisvogelfarm Monnikenwerve tussen Sluis en Aardenburg haar 25-jarig bestaan. Begonnen met slechts enkele dieren is dit bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een farm met 9 verschillende loopweide waar zo'n 160 dieren van enkele weken oud tot -de oudste hen!- 25 jaar een vrije uitloop hebben. Ook beschikken ze over meerdere stallen. Het is zowel fok- als mest/slachtbedrijf; geselecteerd wordt voor de fokdieren vooral op karakter, makkelijk in de omgang. De eieren worden in een enorme broedmachine uitgebroed en de dieren die niet voor de fok geselecteerd zijn worden rond de leeftijd van 1 jaar en ruim 100kilo geslacht. De farm heeft een winkel waar diverse struisvogelproducten worden verkocht; niet alleen vlees, maar ook voorwerpen gemaakt van het leer, de veren of de eieren. Ook is er een tearoom waar de zelfgemaakte advocaat geproefd kon worden, een aanrader! In juli en augustus is de farm dagelijks geopend; in mei, juni, september en oktober alleen in het weekend en op woensdagmiddag. Tijdens de jubileumdagen was er veel publiek en ook weer zo'n "berucht" jongetje dat naar de zin van deze vogel wat al te luidruchtig dichtbij kwam. Hij/zij zette dan ook een enorme keel op, zoals je op de foto kunt zien. Je zou denken dat daar een enorm kabaal uit kwam, maar nee: struisvogels beschikken niet over stembanden en je hoorde slechts een soort geblaas veroorzaakt door het uitstoten van de in de luchtpijp verzamelde lucht.

'1136702' door Karsten Russ '1136702' door Karsten Russ

Verenigde StatenMonterey

Verenigde StatenMonterey

Je hebt precies drie.

Karsten Russ

Net onder San Francisco ligt het havenstadje Monterey. Vanuit hier kun je walvissen en dolfijnen spotten op zee, maar ook aan de kade kun je genieten van zeeleeuwen, zee-otters en verschillende vogelsoorten. Let wel een beetje op je broodje of visje, want de luchtmacht ligt altijd op de loer..

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS


Papua Nieuw Guinea Jiwakafestival door Ameerakker
1. Topfoto & -tip: Papua Nieuw Guinea Jiwakafestival door Ameerakker
2. Review: Faeroer, Denemarken door MyrtheL
3. Communitylid van de week: Erickindt
4. Nieuwkomer: Ranilisza

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik