John Heeneman

profiel John Heeneman

Naam

John Heeneman

Reviews

0

Foto's & tips

197

Blogs

0

Lid sinds

11 March 2021

Over mij

Na lang ,samen met mijn vrouw, in vooral Afrika en Azië gewoond en gewerkt te hebben ( voor een medische internationale hulporganisatie) zijn we nu met pensioen en proberen veel en langdurig te reizen met onze zelf omgebouwde 4 x 4 camper (en hierbij ook veel fotograferen natuurlijk).
Graag geen foto's gebruiken zonder mijn toestemming.

Mijn Motto

'Proberen zoveel mogelijk te zien van onze wereld .'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (197)

'1126985' door John Heeneman '1126985' door John Heeneman

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Het drogen van de...r

John Heeneman

Op een locatie met diverse terrassen in Kathmandu kwam ik deze man en vrouw tegen die hun rijstoogst in de zon aan het drogen waren op een van deze terrassen. De man keerde de rijstkorrels om door ze op/om te scheppen in de lucht. Voor mij was dit zo'n moment dat je niet gauw vergeet.

'1127109' door John Heeneman '1127109' door John Heeneman

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Ballonvaart boven de.

John Heeneman

Het Masai Mara NP in Kenia vanuit een luchtballon zien en geheel geruisloos boven het landschap en de dieren te zweven is een belevenis die je je leven lang bij blijft. De ballonvaart begint al heel vroeg in de ochtend zodat je de zon op ziet komen boven de vlakte.

'1127029' door John Heeneman '1127029' door John Heeneman

IndonesiëBaliem

IndonesiëBaliem

Trotse Dani vader met

John Heeneman

Tijdens een bezoek aan de Baliem vallei / West Papoea kwam ik deze man van de Dani stam tegen met zijn dochtertje, hij vroeg me met nadruk om een foto van hen beiden te maken en zo'n verzoek sla ik nooit af.

Mijn fans (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (55)

'1136702' door Karsten Russ '1136702' door Karsten Russ

Verenigde StatenMonterey

Verenigde StatenMonterey

Je hebt precies drie.

Karsten Russ

Net onder San Francisco ligt het havenstadje Monterey. Vanuit hier kun je walvissen en dolfijnen spotten op zee, maar ook aan de kade kun je genieten van zeeleeuwen, zee-otters en verschillende vogelsoorten. Let wel een beetje op je broodje of visje, want de luchtmacht ligt altijd op de loer..

'1136130' door MaJaTa '1136130' door MaJaTa

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

De big 6 op hoeve...S

MaJaTa

Op en rond het eeuwenoude erf aan de Brunninkhuizerbeek op een steenworp afstand van de Duitse grens, scharrelen de kippen en wroeten de Bentheimer landzwijnen nog in het zand. Deze gulzige biggetjes zaten soms bovenop elkaar om maar als eerste bij moeder te drinken. Natuurrunderen en heideschapen zorgen voor het beheer van de gebloemde beekdalen en trekpaarden worden nog ingezet voor werkzaamheden op de kruidenrijke graanvelden. Je kunt hier op hoeve Springendal heerlijk overnachten op de camping, in een van de appartementen of in een van de 3 huisjes! Hier is het is alsof je een ouderwetse schoolplaat binnenloopt: De hele beestenboel is hier aanwezig zoals ganzen, eenden, kippen en pauwen. Ook geiten, schapen en varkens met biggetjes zoals je hier ook ziet. Ernaast is een prachtig terrein waar Schotse Hooglanders en trekpaarden grazen. Je kunt hier ook ontbijten of lunchen en de zelfgemaakte appeltaart is heerlijk! Overal mag je een kijkje nemen zoals in de authentieke stal en in de kapschuur op het erf. Hierin staan verschillende oude werktuigen en een oldtimer trekker, ook staat er allerlei historisch boerengereedschap. Kortom een geweldig mooie, rustige en toch veelzijdige plek om eens heen te gaan en geschikt voor iedereen!

'1135523' door BjornSnelders '1135523' door BjornSnelders

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Een brug te ver

BjornSnelders

Als je van Reine richting Å rijd kom je over deze brug. Het leek ons machtig om dit vast te leggen met de drone. Het werd uiteindelijk de spannendste vlucht die ik tot nu toe maakte. Omdat het landschap zo groots is moest de drone een heel stuk verder de zee op om alles in beeld te krijgen. De wind die ineens kwam opzetten was niet min. Elke seconde weer een nieuw alarm dat af ging. Snel maakte ik deze shot en met elke meter terug een 'warning' op mijn scherm vloog ik terug. Een 2e keer durfde ik niet aan. Dus het was wachten tot nu (4 maanden later) of het beeld gelukt was. Nog nooit zoveel gezweet tijdens een drone-vlucht, maar blij dat ik het heb kunnen vastleggen. Om de grootsheid te kunnen inschatten: in het midden van de brug rijd een grote camper.

Community-updates

EDITIE 108 | Reis mee met Floortje Dessing & andere reisheldinnen

15-04-2021 Columbus Travel editie 108 is nu verkrijgbaar! Voor deze editie bundelden we onze krachten met die van Nederlands bekendste reisjournalist: Floortje Dessing. In een interview stellen we de vragen die we altijd al van haar wilden weten. En lees je meer over bijzondere bestemming in Indonesië, India, Botswana en Zwitserland.   Bekijk de editie hier >

WEEK 20 | COMMUNITY-TOPPERS


Neretva. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Neretva door Canipel
2. Review: De Hortus Alkmaar door Agrotewal
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Ad Jonker

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik