John Heeneman

profiel John Heeneman

Naam

John Heeneman

Reviews

0

Foto's & tips

130

Blogs

0

Lid sinds

11 March 2021

Over mij

Na lang ,samen met mijn vrouw, in vooral Afrika en Azië gewoond en gewerkt te hebben ( voor een medische internationale hulporganisatie) zijn we nu met pensioen en proberen veel en langdurig te reizen met onze zelf omgebouwde 4 x 4 buscamper (en hierbij ook veel fotograferen natuurlijk).
Door de pandemie kan hier natuurlijk momenteel niet zo veel van komen, maar dat komt wel weer en ons land is ook prachtig.

Graag geen foto's gebruiken zonder mijn toestemming.

Mijn Motto

'Zoveel mogelijk op reis zijn en fotograferen.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (130)

'1126985' door John Heeneman '1126985' door John Heeneman

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Het drogen van de...r

John Heeneman

Op een locatie met diverse terrassen in Kathmandu kwam ik deze man en vrouw tegen die hun rijstoogst in de zon aan het drogen waren op een van deze terrassen. De man keerde de rijstkorrels om door ze op/om te scheppen in de lucht. Voor mij was dit zo'n moment dat je niet gauw vergeet.

'1127109' door John Heeneman '1127109' door John Heeneman

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Ballonvaart boven de.

John Heeneman

Het Masai Mara NP in Kenia vanuit een luchtballon zien en geheel geruisloos boven het landschap en de dieren te zweven is een belevenis die je je leven lang bij blijft. De ballonvaart begint al heel vroeg in de ochtend zodat je de zon op ziet komen boven de vlakte.

'1128828' door John Heeneman '1128828' door John Heeneman

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Familie diner , Masai

John Heeneman

In het Masai Mara NP in Kenia kwamen we deze groep leeuwen tegen die hun " kill " van die dag aan het verorberen waren. Best bijzonder om zo'n "familie diner" van dichtbij te kunnen zien.

Mijn fans (1)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (41)

'1132727' door Antwan '1132727' door Antwan

BirmaChin

BirmaChin

Pijp rokende Chin...v

Antwan

Tijdens een reis door Myanmar bezochten we de getatoeëerde vrouwen in het gebied rondom Mindat. Deze vrouwen werden vroeger getatoeëerd in het gezicht omdat het gebied voorheen bekend stond om zijn knappe vrouwen. Dit kwam ook de koning ter oren en sindsdien kwam hij elk jaar de knapste vrouwen halen om toe te voegen aan zijn harem maar hij bracht hen vervolgens nooit meer terug. De bevolking bedacht hier een list op en ging het gezicht van de vrouwen tatoeëren zodat de interesse van de koning verdween. Sinds enige tijd is het verboden om de vrouwen te tatoeëren en het zijn dan ook vooral de oudere vrouwen die tatoeages hebben. Bij de écht oude vrouwen staat het gehele gezicht onder de versieringen zodat je eigenlijk geen “normale” huid meer ziet. De wat jongere vrouwen hebben echt patronen in het gezicht. Deze patronen zijn ook niet altijd even makkelijk te zien omdat de tatoeages na het plaatsen nooit meer bijgewerkt zijn en omdat de vrouwen van zichzelf al een getinte huid hebben. Wij vonden het indrukwekkend om deze vrouwen te ontmoeten en te fotograferen, zeker omdat deze traditie, letterlijk, langzaam aan het uitsterven is. Wat alle vrouwen, jong en oud, daar nog wel doen is het roken van pijp. Met de juiste lichtinval levert dat ook bijzondere beelden op

'1132695' door Henk Vanetie '1132695' door Henk Vanetie

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Ransuil in de herfst

Henk Vanetie

De Ransuil wat een mooie uil is dat. Met zijn oranje kiekers en oorpluimen. Bij onraad nemen zij een slanke, rechtopzittende houding aan, oorpluimene rechtop. Op deze foto vertrekt de Ransuil van zijn tak.

'1132470' door Wisseschout '1132470' door Wisseschout

OezbekistanSamarkand

OezbekistanSamarkand

Mausoleums

Wisseschout

Samarkant gesticht in de 14 eeuw v. Chr. Hier is een grote begraafplaats met een soort straat met allemaal mausoleums. De Sha-i- Zinda. Het was voor mij de overtreffende stap van tegeltjes werk. Schitterend. Je kunt de mausoleums in en als je dan omhoog kijkt. WOW.

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik