Zeeland

Waar je je ook bevindt in Zeeland, het strand en de zee zullen nooit ver weg zijn. Na de watersnoodramp van 1953 werden volop maatregelen getroffen rampen als deze voortaan te voorkomen. Vanaf 1960 werd begonnen aan de Deltawerken, die officieel in 1987 werden voltooid na de opening van de Oosterscheldekering. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Maar ook in Vlissingen, Zierikzee en Kapelle is het goed toeven.

Beste foto's & tips van Zeeland

'461415' door MarioBentvelsen '461415' door MarioBentvelsen

NederlandZeeland

NederlandZeeland

The Bridge

MarioBentvelsen

'The Bridge' is een documentaire uit 2006 over de majestueuze Golden Gate Bridge, maar ook over de zelfmoorden die er jaarlijks plaats vinden. Ik weet niet of de Zeelandbrug deze tragische geschiedenis kent - daar lijkt hij mij niet hoog genoeg voor - maar het is naar mijn smaak wel de meest elegante brug van Nederland. De brug heette tijdens de bouw en de eerste anderhalf jaar nog Oosterscheldebrug. Pas op 13 april 1967 besloot de Provincie Zeeland haar de definitieve naam Zeelandbrug te geven. De brug was bij oplevering de langste brug van Europa.

'447688' door anne20 '447688' door anne20

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Terug naar de kust

anne20

Deze foto is gemaakt in de duinen van Domburg in Zeeland. Het is tegelijkertijd de film locatie uit de film terug naar de kust. Het ligt dicht bij zee en achter de watertoren heb je een mooi wandelgebied door de Manteling.

'337427' door doppie '337427' door doppie

NederlandZeeland

NederlandZeeland

'Meriete' - Surrender

doppie

Collega Gaspedaal van het district Zeeuwsch Vlaanderen heeft ons al vergast op de nummer 3 uit de Zeeuwse top 40 van dit jaar: 'Kapitein Rooibos' van de Lamaketta's. Dan kan het district Midden Zeeland natuurlijk niet achter blijven met de onbetwiste nummer 1: 'Meriete' van Surrender, een onvervalste liefdestragedie. Vertaling van de tekst op aanvraag. De bijbehorende clip staat op mijn profielpagina. Midden-in-de-polder-errehens-an-d’n-diek stih-d’n-hrôôte-‘n-oeve-prachtug-op-de-kiek Die-is-van-un-éér’nboer-bie-onderd-bunder-hrond z’n-docht-jit-Meriete-en-die-ei-un-lekkere-kont oo-meriete-oo-meriete-lekker-boeremeid oo-meriete-oo-meriete-die-a-zo-lekker-vrijt Klôôs-was-vuventwintug,-die-werkt’n-bie-de-boer twelv-ueren-an-de-stik-dirrom-haf’n-hin-moer En-van-z’n-Meriete,-dih-hoeng-t’n-zô-van-ouwe die-was-t’r-stikke-hek-op-ja-die-wou-t’r-hraag-mie-trouwe oo-meriete-oo-meriete-lekker-boeremeid oo-meriete-oo-meriete-die-a-zo-lekker-vrijt De-boer-docht-bie-z’n-eihen-wat-mô‘k-bie-Meriete-an, t’wor-noe-zachjesan-us-tied-da-se-hih-dienke-an-un-man, Un-echte-boerezeune-want-Klôôs-die-ei-hin-cent, Meriete-môh-mè-trouwe-mie-un-echte-rieke-vent oo-meriete-oo-meriete-lekker-boeremeid oo-meriete-oo-meriete-die-a-zo-lekker-vrijt Klôôs-kon’t-nie-ferwerke-die-iel-zô-van-de-vrouwe liep’t’n-nih-de-schure,-dih-pak-t’n-die-un-touwe Die-oeng-z’n-eihen-op,-zoe-is-‘n-stikken-dôôd, Meriete-moest-nih-‘t-hekkenuus-die-wier-hlad-in-d’r-ôôd