JohanVanDeGuchte

profiel JohanVanDeGuchte

Naam

Johan Van De Guchte

Reviews

0

Foto's & tips

5

Blogs

0

Lid sinds

26 December 2016

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (5)

'558349' door JohanVanDeGuchte '558349' door JohanVanDeGuchte

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Klooster van Zvërnec

JohanVanDeGuchte

Als Nederlander wil je natuurlijk ook af en toe op de fiets kunnen springen om een rondje te fietsen. Zo heb ik op een mooie dinsdagmorgen een mountainbike gehuurd in het centrum van Vlorë met veel te veel versnellingen die je niet nodig had. De weg was vlak, maar soms erg slecht en op die momenten schakelde de fiets vanzelf naar een andere versnelling. Via een schitterende weg vlaks langs de kust, door het bos, kom je na ongeveer 40 minuten bij het dorp Zvërnec. Het ligt ingeklemd tussen de Adriatische Zee en een lagune. In de lagune een eilandje met een klooster. Het wordt niet meer als zodanig gebruikt, maar je kan het kerkje nog steeds bezoeken en een wandeling over het eiland maken. Vroeger kon je over een houten loopbrug van het vaste land naar het eiland, maar sinds het laatste stuk ervan is ingestort en de rest enorm verzakt is, brengt deze vriendelijke man je voor 200 lek met het bootje van en naar het eiland. Zorg wel dat je snel bent, want het leek erop alsof er een nieuwe brug wordt aangelegd. (Die wellicht over 5 jaar weer is verzakt...)

'558260' door JohanVanDeGuchte '558260' door JohanVanDeGuchte

Albanië

Albanië

Socializen in het par

JohanVanDeGuchte

Of je nou in Tirana, Vlorë, Sarandë of Berat tussen 18:00 en 20:00 de straat op gaat - overal komt de stad na een werkdag weer tot leven. De parken en boulevards stromen vol. Gepensioneerden zoeken elkaar vrijwel allemaal netjes in pak op voor een potje domino, schaken, backgammon of kaarten. Aan toeschouwers geen gebrek, maar zoals gebruikelijk staan de beste stuurlui aan wal en worden de spelers ongevraagd van advies voorzien. En met een beetje geluk mag je een potje meespelen. Altijd leuk!

'1105840' door JohanVanDeGuchte '1105840' door JohanVanDeGuchte

IndiaAndaman eilanden

IndiaAndaman eilanden

Moessonregens op de..

JohanVanDeGuchte

Oké, het klinkt misschien erger dan het is, want de moessonregens in juli en augustus hebben mijn relax-/duikvakantie op Havelock Island totaal niet verpest. Sterker nog, het heeft amper overdag geregeld. Strakblauwe luchten waren er weliswaar nauwelijks, maar als ik die gehad had, had ik dit plaatje nooit kunnen schieten vanaf het strand achter het duikcentrum van Dive India.