Joanna

'1126074' door Joanna '1126074' door Joanna

NederlandDe Veluwe

NederlandDe Veluwe

Sneeuw in de Lage...L

Joanna

Vandaag voelt het als lente, maar vorige week ploeterden we nog door de Nederlandse sneeuw op de Veluwe. Machtig prachtig vond ik het, het voelde écht als wintersport!

'1103277' door Joanna '1103277' door Joanna

Verenigde StatenCalifornia

Verenigde StatenCalifornia

Fietsen in LA

Joanna

To bike along the beach in LA! Langs het strand liggen prima paden en je kan ki-lo-me-ters fietsen en skaten! Huur een fiets (of skates) bij bv Hermosa beach of Manhattan Beach. Als je noordwaarts gaat kom je langs de luxe boten in Marina del Rey, de artiesten van Venice Beach en de kermis op Santa Monica. En wil je even uitrusten, dan plof je heerlijk neer op het strand! Let's go and enjoy!

'1102726' door Joanna '1102726' door Joanna

Costa RicaPuntarenas

Costa RicaPuntarenas

Relax

Joanna

Op deze druilerige regenachtige dag (nou ja, regenachtig, een tropische bui is er niets bij) dwalen mijn gedachten af naar eerder dit jaar. Toen maakte ik kennis met Costa Rica. We reisden met bus en boot naar het schiereiland Nicoya en vonden een hotelletje in Santa Teresa, een echte 'hippie-surfers-place-to-be'. We kochten bij de lokale supermarkt wat chips en drank en installeerden ons op het strand om lekker chill te genieten van de mooie zonsondergang. I wanna go back!

'1095736' door Joanna '1095736' door Joanna

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Tulpenroute Flevoland

Joanna

Het tulpen seizoen is in volle gang, drukte in de ‘officiële’ bollenstreek. Maar niet in deze bollenstreek, Flevoland! Ook hier tulpen in overvloed in een oerhollands polder landschap. Er zijn diverse tulpenroutes uitgezet bij Lelystad, Zeewolde, Dronten en Swifterbant. Per auto, fiets of te voet kan je hier rustig genieten van de kleurenpracht. Nog t/m 5 mei, er is een goede website met alle informatie. Veel plezier!!

'1095406' door Joanna '1095406' door Joanna

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Dont't forget your...

Joanna

Onderweg in Yellowstone, vond ik de Grand Prismatic Spring toch wel één van de kleurrijke hoogtepunten. Ongelooflijk hoe de natuur er zich vormt en met wat voor kleurenpracht dit gepaard gaat. Bijna surrealistisch. Toen viel mijn oog op de zonnebril. Heel dichtbij, maar mijlenver om deze weer in bezit te krijgen. Een no-go om deze pakken. Want misschien eet de poreuze aarde je dan wel op.....Hoe is deze hier terecht gekomen? Afgewaaid tijdens het maken van een selfie met de bril als haarband? Gepakt door een ondeugend kind en weggegooid? Heeft de draagster genoten van alles wat ze door deze bril heeft gezien? Of was het toch mooier zonder deze donkergekleurde bril?

'1000173' door Joanna '1000173' door Joanna

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Manhattan view

Joanna

Wat een prachtige baan heb ik toch:-) Onverwacht had ik een extra dag in New York in verband met een gecancelde vlucht. Dat is geen straf in ‘the city that never sleeps’. Na een bezoek aan het Tenement museum, over het leven van Europese immigranten, ging ik richting Manhattan Bridge, om zo naar Brooklyn te lopen. Maar voor het zover was moest ik eerst wat kwijt en ging op zoek naar een toilet. Vlak voor de brug kwam ik terecht in het 50Bowery hotel waar ik, ondertussen met hoge nood, de lift omhoog nam. Daar bleek een prachtige trendy bar te zitten met dakterras. Uiteraard maakte ik van de nood een deugd en genoo(d)t van het prachtige uitzicht over Manhattan. Je kijkt hier uptown, met in de verte onder andere het Empire State Building en Chrysler Building.

'860777' door Joanna '860777' door Joanna

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Dead Elephant

Joanna

Rijdend door Chobe National Park kom je veel olifanten tegen. Groot, klein, dik, wat dunner. Soms zijn ze wel heel mager..... Deze het niet overleefd. Was hij oud, ziek? Misschien slachtoffer van de jacht? Ook het zien van de botten van zo’n immens dier maakt indruk, wat groot!! De auto is er niets bij. De botten liggen verspreid, waarschijnlijk verplaatst door aaseters. Wederom voel je je klein en nietig in deze immense verlatenheid.

'572839' door Joanna '572839' door Joanna

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Kleurrijk Delhi

Joanna

Tijdens onze fietstocht door oud-Delhi parkeerden we onze fietsen tegenover het kleurrijke verblijf van deze man. Mijn oog viel op de kleuren, mooie deur en er bleek ook nog iemand binnen te zitten. Pas op de foto zag ik de sieraden; een armband en ring die je tegemoet glimmen. Hiervandaan liepen we naar de heilige -en smerige- rivier Yamuna

'572744' door Joanna '572744' door Joanna

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Dit is Delhi

Joanna

Dit is Delhi. Need I say more? Wie er wel eens is geweest zal het beamen. Tekst is -eigenlijk- overbodig. Want dit is Delhi. Chaos, drukte, kleurrijk, scooters, tuktuk's, rotzooi, koeien, armoe, etenswaar, koken op straat. En ook, niet te zien op de foto;-) herrie, toeters, bellen, geroezemoes, geurrijk.... Delhi, India, is een aanslag op je zintuigen. Het is anders, het is indrukwekkend. In de ochtend hadden we gefietst door oud-Delhi. En ik kon alleen maar denken 'wat een stad', wat een land', 'incredible India'! De eerste keer kwam ik er 17 jaar geleden, en sindsdien ben ik er een aantal keer geweest. Nu was het alweer een tijd terug. Ik was wéér onder de indruk. Deze foto is genomen vanaf het dak van een dagopvang voor kinderen van drugsverslaafden.

'570744' door Joanna '570744' door Joanna

RoemeniëBoekarest

RoemeniëBoekarest

In the streets of...B

Joanna

Aan de wandel in de buurt van de universiteit van Boekarest. Een leuke buurt met verspreid wat moderne koffietentjes en eetcafeetjes. De architectuur is heel afwisselend, oud vermengd met nieuw in diverse stijlen. Hier ook weer zo’n prachtig gebouw uit betere tijden. Ik kijk vol bewondering naar de gevels en verhalen vormen zich in mijn hoofd. Wat is de geschiedenis, wie heeft er op balkon gestaan, wat voor lief en wat voor leed heeft zich hier afgespeeld? Het is koud en guur en ik duik snel een cafe in waar een warme drank me weer in het heden brengt. Jonge mensen discussiëren en werken op hun laptop, het is warm en gemoedelijk. Ik blijf nog even!

'569996' door Joanna '569996' door Joanna

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Even rust

Joanna

Grote contrasten in Dubai. Het kan niet op, bomen groeien tot in de hemel. Nou ja, figuurlijk dan he, want bomen zie je er weinig. Wel veel wolkenkrabbers, de een nog mooier, hoger en luxer dan de ander. Gebouwd door gastarbeiders uit -vaak- arme delen van het verre oosten. Op deze manier kunnen zij hun gezin op afstand onderhouden. Een hard leven voor deze harde werkers. Een kleine rustpauze hoort erbij.

'569929' door Joanna '569929' door Joanna

Ghana

Ghana

Cooking for lunch

Joanna

In Accra was ik bij een opvangcentrum voor straatkinderen. Hier komen overdag kinderen tot 6 jaar, wiens moeder geen vaste verblijfplaats heeft. De moeders werken overdag op de naburige markt. Kinderen krijgen zo een veilige omgeving waar ze kunnen spelen, leren en te eten en drinken krijgen. De dame op de foto bereidt de lunch voor de kinderen.

'569816' door Joanna '569816' door Joanna

Nederlandse AntillenCuracao

Nederlandse AntillenCuracao

Zon Zee Strand

Joanna

Not my cup of tea....maar eerlijk is eerlijk, een dagje hier vertoeven omdat je werk je hier brengt is ook weer niet verkeerd:-) De Jan Thiel baai ligt ten oosten van Willemstad en is de -drukke, hippe- place to be op Curacao.

'568474' door Joanna '568474' door Joanna

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Highway-1

Joanna

I'm driving in my car.....California Dreaming.....If you're goiiiiing, to Saaan Fraaan Ciscoooooo tralalala Mijn werk bracht me weer eens 48 uur in de States. Pa-lief ging mee. Hij houdt eigenlijk niet zo van steden, en Amerika trok hem niet. Op naar San Francisco dus:-) In de stad hebben we de toeristische highlights bekeken. Maar daarna hup, de auto in, en stukje rijden. En dat was heerlijk. Taartje eten in Moss Landing, plastic-fantastic-real-people bekijken tijdens de lunch in Carmel en verder richting Big Sur, een spektaculair gedeelte van Highway 1 tussen San Francisco en Los Angeles. We passeerden de Bixby Creek Bridge, één van de hoogste betonnen bruggen ter wereld met één onderbroken overspanning. Op de terugweg kwam de zon lager te staan en kleurde het landschap goudgeel. Pa vond het allemaal fantastisch. We maakten een ommetje via Sausolito aan de noordkant van de stad, waar we heerlijk buiten dineerden aan het water. Vervolgens over de beroemde Golden Gate Bridge weer de stad in, een prachtige afsluiting van een heerlijk dag. De volgende dag betrapte ik pa erop dat hij aan het kijken was naar camperreizen door Amerika:-)

'566592' door Joanna '566592' door Joanna

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Gezamelijke lunch

Joanna

Rond lunchtijd liep ik over de souk in Dubai. Ik zag een kat een winkel in lopen, dus hup, deze kattenliefhebber erachteraan. Daar zaten wat mannen te genieten van hun maaltijd en de kat sloot gewoon aan, er was op hem gerekend:-) Ik heb netjes gevraagd of ik een foto mocht maken, en dat was ok.

'565184' door Joanna '565184' door Joanna

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Tel Aviv boulevard

Joanna

Toen ik er voor het eerst kwam schrok ik een beetje van de boulevard van Tel Aviv. Al die hoogbouw. Al dat verkeer. Al die mensen. Lekker strand, en zeezicht altijd fijn natuurlijk, maar verder? Inmiddels ben ik er vaker geweest en waardeer ik de boulevard en de rest van de stad. Het heeft veel interessante wijken en het is een smeltkroes van culturen. Op de boulevard is het heerlijk mensen kijken: hippe joggers, snelle hondenuitlaters en traditionele gezinnen, zowel joods als moslim of christen.

'565043' door Joanna '565043' door Joanna

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Straatkat

Joanna

In grote steden vind ik het altijd heerlijk om parken op te zoeken. Zo kom je toch een beetje tot rust tussen al het verkeer en rumoer in een wereldstad. Zo ook in Shanghai. Ik vond een klein parkje in de buurt van het hotel. Het was zaterdag en het was druk. Hondenuitlaters, sporters, gezinnen en ouderen die kaartspellen speelden en tai-chi beoefenden. Bij een van de ingangen zaten een paar katten die zich graag lieten begroeten en knuffelen door degenen die langs liepen. Ze zijn duidelijk bekend en geliefd in deze buurt!

'564542' door Joanna '564542' door Joanna

PeruLima

PeruLima

Peruaanse...huiselijk

Joanna

Op werelddierendag dit huiselijk tafereel in Peru. Mijn blik viel op de katjes op de bank en klik, de foto was gemaakt. Maar naarmate ik langer naar deze foto kijk, wordt het een soort zoekplaatje en krijg ik er een heel verhaal, en veel vragen bij. De keurig gestapelde blikjes in de keuken, de vaat die staat te drogen, de afbeelingen op de muur, de verzameling stenen, het lege colaflesje.... Wie zit er straks naast de katjes op de bank? En in die grote stoel? Is die persoon binnen en ben ik een ordinaire gluurder?

'564050' door Joanna '564050' door Joanna

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Kat-mat

Joanna

'Zeg Mo, wat doen we met de mat?' 'Wat dacht je van een kat?' De kat vond het ook een goed idee en ligt hier nu af en toe als mat. Dit is één van de ingangen van de Alserkal Cultural Foundation in de Al Fahidi wijk, Bastakya. Er zijn hier diverse exposities, winkeltjes en op de binnenplaats een art-café waar je wat kan eten en drinken. In de winter kan je ook zitten op het dakterras, daarvoor was het nu te warm. Deze wijk is echt een aanrader als je een ander en authentiek stukje Dubai wil zien! In de zomer heel rustig, omdat er veel dicht is ivm de hitte, in de winter een stuk levendiger. Het is 'klein maar fijn' met galerietjes, musea, winkeltjes, café-tjes en boetiek-hotels gelegen rond een binnenplaats.

'562957' door Joanna '562957' door Joanna

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Souk-kat

Joanna

Zoe(sou)k-de-poes! Tasje: 10 Dirham. Katje: onbetaalbaar. Op de souk in het oude Dubai speelt deze kat verstoppertje met z'n baasje. Er lopen hier aardig wat katten rond, en er wordt voor ze gezorgd. Brokjes staan klaar en aan aandacht geen gebrek. Miauw!

'562871' door Joanna '562871' door Joanna

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Historisch Dubai

Joanna

Dubai: een stad van contrasten. Zo staat de historische wijk Bastakiya in groot contrast met de glitter, glamour en hoge glimmende wolkenkrabbers waar Dubai bekend om staat. Deze wijk is rond 1900 ontstaan toen Iraanse handelaren zich aan de oevers van de Dubai Creek vestigden. Zij legden de basis voor de ontwikkeling van het Emiraat; dankzij hen groeide Dubai uit tot een internationale haven. De naam ‘Bastakiya’ komt van de Iraanse stad ‘Bastak’. Ik vond het heerlijk om hier even rond te lopen. Het ligt naast het Al Fahidi Fort, wat nu het Dubai museum huisvest, ook de moeite waard! Het was zomer, heeeeel warm (40+) en bijna uitgestorven. De verlaten smalle straten ademden rust uit. In de zomer is er veel dicht. Toch vind ik het ook nu een aanrader! Het is een artistieke wijk, met hippe galerietjes, aparte musea, knusse eet- en drinkgelegenheden en kleine hotelletjes. Windtorens, de eerste airco’s, geven deze wijk een karakteristiek beeld. Diverse muurschilderingen zorgen voor een kleurrijk contrast met de zandkleurige gebouwen. En de langslopende Arabier maakt het plaatje compleet;-)

'562293' door Joanna '562293' door Joanna

FrankrijkNice

FrankrijkNice

Moonlight Boulevard

Joanna

Heerlijk om in de schemer over de boulevard in Nice te lopen. De zon was bijna onder en de maan liet zich zien. Raar idee dat hier vorig jaar voor een aantal mensen de zon onderging en nooit meer zou schijnen.

'561772' door Joanna '561772' door Joanna

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Honger!

Joanna

Wandelend door de straten van Jaffa, het Arabische gedeelte van Tel Aviv, geniet ik van de geuren en kleuren. Er zijn veel straatkatten in de stad, maar deze hoort hier duidelijk: er staat een mandje, eten en drinken. Na het maken van de foto, zag ik de toevalstreffer: de kat staat op het punt te worden verslonden door het hongerige vogeljong op de schildering op de achtergrond ;-)

'561612' door Joanna '561612' door Joanna

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Spiegeltje

Joanna

Spiegeltje spiegeltje aan de wand.... Wat een mazzel deze keer in Tel Aviv: een kamer op de hoogste verdieping, met in de verte uitzicht op Jaffa, het Arabische deel van de stad. Het eerste wat ik altijd doe op een hotelkamer, is kijken naar het uitzicht. Zelfs als we midden in de nacht aankomen, zoals hier, gaan de gordijnen open en kijk ik even. Nadat ik de lichtjes van de stad had gezien, ging bij mij het licht uit. De volgende dag ochtend zag ik ineens dubbel. Er was geen drank in het spel en met een uurtje tijdverschil was een jetlag ook uitgesloten. De spiegel bleek de verdubbelaar te zijn;-)

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik