Jenita

;
profiel Jenita

Naam

Jenita K.

Reviews

0

Foto's & tips

73

Blogs

1

Lid sinds

20 August 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

India

Fav. stad

Lhasa, Tibet

Over mij

Waarom reizen: 's ochtends niet weten waar je 's avonds slaapt, uitgenodigd worden voor een kopje koffie bij mensen thuis, een paar weken leven uit je backpack, haren wassen in een bergmeer, thuis genieten van alle luxe en weer zo snel mogelijk plannen maken voor de volgende bestemming!

Ik ben een beginnend fotograaf en hoop door de reactie's op mijn foto's en de hele mooie foto's die ik hier zie inspiratie op te doen!

** Alle foto's zijn mijn eigendom en mogen niet zonder mijn toestemming gebruikt worden. Als je wel een foto wilt gebruiken; stuur dan even een berichtje.

*** Door een druk leven naast het fotograferen ben ik niet in staat om op elke reactie een antwoord te geven maar weet dat ik iedere vorm van reactie/opmerking/tip zeker waardeer!!

Met dank, Jenita

Mijn Motto

'De wereld is een boek. Wie niet reist, leest enkel één bladzijde. (Aurelius Augustinus, theoloog, 354-430 na Chr.)'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 1100D

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (73)

'475637' door Jenita '475637' door Jenita

IsraëlJeruzalem

IsraëlJeruzalem

Begin en einde van de

Jenita

Als je in weekend in Jeruzalem bent en dan vooral op vrijdagavond of zaterdagavond (als de sabbat begint en eindigt) is het een goede tip om bij 1 van de poorten van de stad te gaan zitten, en dan vooral de Damascus poort. De Joden komen namelijk vanuit hun Joodse Wijk de stad in om te bidden bij de Klaagmuur. Ze hebben veel haast en lopen dan ook erg hard. Het is bijzonder om te zien hoeveel Joden er door de poort de stad in gaan.

'419040' door Jenita '419040' door Jenita

IndiaMumbai (Bombay)

IndiaMumbai (Bombay)

De wasserette van...M

Jenita

Vraag een taxichauffeur in Mumbai naar de Dhobi Ghats en hij brengt je naar de grootste wasserette van Mumbai. Erg leuk om doorheen te lopen en bij de meeste wasserettes mag je even binnenkijken. Een aanrader!

'368223' door Jenita '368223' door Jenita

ChinaHunan

ChinaHunan

Vrolijk klein...Chine

Jenita

Dit vrolijke kleine Chinese meisje kwamen we tegen tijdens een fietstocht door de rijstvelden bij de stad Yangzhuo in het Karstgebergte. Haar moeder werkte in het restaurant in een klein dorpje langs de Lijiang rivier en ze zat op de grond te spelen. Ze was eerst wat verlegen maar toen we wat trucs uithaalden met ballonnen uit Nederland kwam er deze schaterlach!

Laatste blogs (1)

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 23 | Community-toppers


Stalker Castle. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Stalker Castle door Canipel
2. Review: ManonVerijdt
3. Communitylid van de week: Stefanborkos
4. Nieuwkomer: Stephaniedentek

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik