Jelle51

'572975' door Jelle51 '572975' door Jelle51

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Albino brulaap

Jelle51

In een groep brulapen val je wel op als je en albino bent. Deze dame is zich er niet van bewust. Brullend laat ze horen dat ze er is. De brulapen zijn te zien in NP Cano Negro. Vanuit La Fortuna is het dorp Caño Negro te bereiken, De entree bedraagt ongeveer 15 euro pp en de huur van een bootje met bootsman 15 euro per uur.

'572926' door Jelle51 '572926' door Jelle51

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

De red Dao van Noord.

Jelle51

De oorsprong van de Rode Dao is niet met zekerheid te zeggen, het vermoedenn is dat ze vanuit China niet lang voor de H'mong aankwamen in Vietnam in de 18e eeuw. Vrouwen in deze groep zijn gemakkelijk te herkennen aan een driehoekige rode tulband en sjaal versierd met zilveren munten en rode kwastjes. Verder hebben de vrouwen hun haar op de bovenkant lang, maar hun voorhoofd en zijkant kaal geschoren. Sommigen hebben ook hun wenkbrauwen verwijderd. Mannen dragen meestal een lange broek en een shirt en een sjaal op het hoofd. Een man heeft een dominante rol in het gezin en de gemeenschap. Hij is ook een belangrijke economische factor. De vrouw zorgt voor het huishouden, hun kinderen en het bijbehorende werk

'572627' door Jelle51 '572627' door Jelle51

India

India

Ganga Aarti Rishikes

Jelle51

Rishikesh is een heilige plaats ,de Ganges loopt dwars door de stad. Er heerst een relaxte sfeer, Het wordt ook wel 'de yogahoofdstad genoemd omdat men van heinde en verre hier komt om zich meer te verdiepen in Yoga. 's avonds waren we toeschouwer bij de Ganga Aarti. (verering van de rivier de Ganges). Een belevenis om mee te maken. Mooi om te zien at de jongeren zo opgaan in hun geloof.

'572579' door Jelle51 '572579' door Jelle51

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Bloemenzee geel.

Jelle51

Naast de vele klaprozen zijn er ook velden vol andere bloemen. Dit veld is te bewonderen als je bij de zoutpannen van Kalonni, de weg in rijd richting zoutberg. Aan het eind van de weg zie rechts in het voorjaar een wetland met veel trekvogels. Sla aan het eind van de weg linksaf, je komt dan op een onverharde weg, Rijd tot je niet verder kunt. Loop over het bruggetje het veld in. Let op dat je het hek wel weer dicht doet. Liggend op mijn buik heb ik deze foto gemaakt. .

'572541' door Jelle51 '572541' door Jelle51

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

De bloemenzee van...L

Jelle51

Lesbos, het eiland dat de laatste jaren bekend staat als het eiland waar de vluchtelingen vanuit Turkije Europa binnen komen, is voor mij al jaren een van de mooiste gebieden van Europa. Verleden jaar zijn wij er nog geweest en ik moet zeggen dat we geen vluchtelingen hebben gezien. Lesbos is trouwens altijd al een eiland geweest waar veel vluchtelingen via Turkije binnen kwamen. Vooral in het voorjaar is het rustig er is geen massatoerisme. Op 23 september 2012 werd door de Europese conferentie van geoparken van UNESCO, besloten het gehele eiland Lesbos op te nemen in het Global Geopark Network. Het land waar de boeren hun landbouw bedrijven en hun vee weiden is nog onbedorven er is geen intensieve landbouw. Het eiland leent zich uitstekend voor ecotoerisme. In de maanden april en mei is het op Lesbos een grote bloemenzee, waar de grote hoeveelheden van klaprozen in het oog springen.

'572485' door Jelle51 '572485' door Jelle51

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Weidebeekjuffer man

Jelle51

De weidebeekjuffer leeft aan stromende beken. In het late voorjaar komen de larven uit het water en sluipen uit. Ze vliegen de gehele zomer, de mannetjes vanuit een uitkijk in hun territorium op zoek naar de groene vrouwen. De eitjes worden afgezet in het water. Voor de winter komen er larven uit. Deze laven vormen het volgend voorjaar weer een nieuwe generatie. Deze man laat zijn vleugels zien om andere mannen af te schrikken.

'572430' door Jelle51 '572430' door Jelle51

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Rijstijn verkoopsters

Jelle51

De zondagmarkt is en kleurig spektakel. De vrouwen lopen in hun mooiste zelfgemaakte kleding. De jeugdige meisjes lopen pronkend rond en zijn op zoek naar een partner. De mannen zijn er maar voor een ding "rijstwijn" ze zuipen zich helemaal klem. En in de middag worden ze door hun vrouwen bezopen de stad uitgeleid. Deze verkoopsters van dat happy water,, kijken een beschonken man na..

'572302' door Jelle51 '572302' door Jelle51

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Carnaval op Tenerife

Jelle51

Carnaval in Tenerife wordt beschouwd als het "carnaval der carnavals", het trekt tienduizenden mensen en heeft diepgewortelde tradities. Het Carnaval van Santa Cruz de Tenerife wordt gevierd sinds de tijd van de vroegste Europese nederzetting, en mogelijk eerder. In 1605 wordt door Gaspar Luis Hidalgo gezinspeeld op de gewoonte van het omkeren van de seksen: de mannen gaan in vrouwenkleding en omgekeerd. Er waren door de eeuwen heen verschillende verboden, zoals het dragen van maskers en de katholieke kerk was er op tegen. Tijdens de dictaturen van Miguel Primo de Rivera (1923-1935) en generaal Franco (1940-1960) werd het Carnaval ook verboden. Toch werden er wel clandestiene feesten gehouden in de privé sfeer. In 1961 veranderde de economische en politieke situatie en werd het populaire feest in eer hersteld en tijdens het carnaval van 1967 werd het officieel geklasseerd als een festival van Nationaal Toeristisch Belang.

'572252' door Jelle51 '572252' door Jelle51

India

India

Vriendelijke man in..

Jelle51

Rishikesh is een heilige stad, De Ganges loopt dwars door de stad. In heilige steden wordt alleen veganistisch gegeten. Dus ook geen melk en eieren. Er heerst een relaxte sfeer, Het wordt ook wel de yogahoofdstad genoemd omdat men van heinde en verre hier komt om zich meer te verdiepen in Yoga. Er lopen veel mannen met baarden en in het oranje rond. Deze Indiër kwam even en praatje maken en draagt een afwijkende kleur. .

'572192' door Jelle51 '572192' door Jelle51

EthiopiëSimien NP

EthiopiëSimien NP

Daar moet hij even...

Jelle51

Afgelopen week plaatste ik een foto van een Galada baviaan die nogal een eigenwijze pose aanneemt. Deze lijk er het zijne van te denken. En moet er nog even over nadenken.

'572153' door Jelle51 '572153' door Jelle51

VietnamSapa

VietnamSapa

Wandeling Sapa

Jelle51

Als je in de winter van Noord Vietnam een trail van een paar dagen gaat doen. Maakt je camera overuren. Op een gegeven moment moet je wel door, om niet in donker bij je slaapplaats aan te komen.

'572115' door Jelle51 '572115' door Jelle51

IndiaAmritsar

IndiaAmritsar

De Sri Harmandir Sahi

Jelle51

Je kan rondom de tempel lopen, de tempel is zowel aan de voor als de achterkant gedecoreerd.. Dit is de achterzijde.van de tempel. De Harmandir Sahib oftewel de Gouden Tempel ligt in de stad Amritsar, in de Indiaanse Provincie Punjab. De bouwwerken vingen aan omstreeks 1585 en eindigen pas in 1604. Dit is het belangrijkste heiligdom voor de Sikhs. Alle bezoekers zijn welkom, ongeacht je religie of afkomst. Voordat je de tempel betreedt moet je de voeten wassen en je moet je hoofd bedekken.. Voor een paar roepies koop je voor de ingang oranje doekjes waarmee je het haar kan bedekken. Petjes zijn niet toegestaan. De tempel is bedekt met bladgoud. In de tempel hoor je muziek en een priester citeert de hele dag uit het heilige boek, de Guru Granth Sahib. Alhoewel het bijzonder druk is in en om de tempel heerst er een serene rust.

'572080' door Jelle51 '572080' door Jelle51

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Een verwilderde...Man

Jelle51

Bij het Landgoed Groot Warnsborn in Schaarsbergen ligt een mooi park waar je fijn kan wandelen. De bossen van het gebied zijn rijksmonument. Er zijn enkele sloten en vijvers. Waarschijnlijk hebben de bewoners vroeger mandarijn eenden gehouden. De nakomelingen zijn nu verwilderd en je kunt ze vaak in de sloten zien zwemmen. Het nest wordt in een holte van een boom gemaakt en jonge eendjes laten zich van hoogte nar beneden vallen.

'572041' door Jelle51 '572041' door Jelle51

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Hamerman met hoofdkap

Jelle51

Dit was een belangrijke man voor de bull-jump werd uitgevoerd.. Hij voerde samen met enkele andere iets ouder mannen rituelen uit met stokken en andere materialen.. De jongen die moest springen moest tussen hen inzitten. Waar het goed voor was is met niet duidelijk geworden.

'571995' door Jelle51 '571995' door Jelle51

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Uitzicht tijdens...fi

Jelle51

Vanuit Hoi An een mooie fietstocht gemaakt. Vanaf de plek waar deze foto is gemaakt was het nog droog. Toen we deze brug over waren gefietst kwamen we erachter dat we voor de brug rechtsaf hadden gemoeten. Ondertussen was het gaan hozen. Hahaha, goed opgemerkt Geo, we moesten voor de brug eerst een stukje naar links en daarna naar rechts.

'571967' door Jelle51 '571967' door Jelle51

EthiopiëTanameer

EthiopiëTanameer

Sommigen slapen overa

Jelle51

In het Tanameer liggen een aantal eilanden die je vanuit Bahir Dar kan bezoeken. Op8 van die eilanden bevindt zich een aantal Ethiopisch orthodoxe kloosters . De Ethiopisch orthodoxe kerk was een onderdeel van de Koptische kerk, opgericht in de oudheid door Egyptische volgelingen van Christus. Deze Ethiopische versie is de enige vorm van het christendom beneden de Sahara die niet door Europeanen is verspreid. Het bezoeken van deze kloosters is zeker de moeite waard. Ik vond alleen dat de priesters erg slordig omgingen met eeuwenoude boeken en bijbels. De man op de foto zat naast een van de kloosters te slapen zittend op een steen

'571894' door Jelle51 '571894' door Jelle51

EthiopiëSimien NP

EthiopiëSimien NP

Een Galada van het...

Jelle51

De Gelada’s komen alleen voor in Ethiopië. Ze voeden zich voornamelijk met gras dat ze zittend vooruit schuivend met hun handen plukken. Het is de enige apensoort dat graast. Deze kwam even omhoog en keek me met een blik van “wat mot je”. Het is en unieke ervaring om je tussen deze apen te bevinden.

'571856' door Jelle51 '571856' door Jelle51

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Nijlgans op de uitkij

Jelle51

Tijdens de wandeling die ik regelmatig maak langs het Reitdiepdal hoorde ik het kabaal van deze lawaaimaker. Vroeger een exoot zie je ze steeds meer in het Nederlandse landschap. Maar ook in de steden zie je ze regelmatig., Ze brengen vaak twee nesten met vaak een groot aantal kuikens groot.

'571800' door Jelle51 '571800' door Jelle51

VietnamSapa

VietnamSapa

Mais oogst

Jelle51

Tijdens de wandeling kwamen we door verschillende dorpen. De rijstoogst was al verwerkt. Maar de maisoogst nog in volle gang. Deze dame doet de kolven in zakken om vervoerd te worden.

'571742' door Jelle51 '571742' door Jelle51

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Ha long Bay

Jelle51

De foto is geopend mooier. Twee dagen zijn we in Ha Long Bay geweest. Op een boot met 16 medepassagiers. Ondanks de vele boten. (al is er een limiet wat de bay binnen mag) Hebben we genoten van dit moois. Deze foto is 's ochtends vroeg gemaakt, het was wat mistig maar daardor nog mooier vind ik.

'571710' door Jelle51 '571710' door Jelle51

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Mangrove Reiger bij..

Jelle51

In het Noorden van Costa Rica,tegen de grens van Nicaragua ligt een fantastisch natuurreservaat genaamd Caño Negro. Het park is ongeveer 10.000 hectare groot. In de regentijd stroomt het gebied vol en ontstaan er ‘wetlands’. Er leven veel vogels zo’n 350 soorten, maar ook kaaimannen, leguanen en verschillende soorten apen, waaronder de brulaap. Je kan de dieren en dan vooral de vogels in hun natuurlijke omgeving fotograferen. Wij vonden het een prachtig park en het is zeer de moeite waard om het te bezoeken. Vanuit La Fortuna is het dorp Caño Negro te bereiken, De entree bedraagt ongeveer 15 euro pp en de huur van een bootje met bootsman 15 euro per uur.

'571649' door Jelle51 '571649' door Jelle51

VietnamSapa

VietnamSapa

Uitzicht tijdens de..

Jelle51

Tijdens de eerste dag van van onze trekking rond Sapa begon het aan het eind van de middag te regenen. Alle paden werden daardoor behoorlijk glibberig. Zorg ook altijd in Vietnam dat je regenkleding bij je hebt, want ook in het droge seizoen vallen er wel buien. Gelukkig was het de volgende ochtend weer droog en stonden de velden gevuld met regenwater er weer mooi bij.

'571612' door Jelle51 '571612' door Jelle51

GriekenlandLesbos

GriekenlandLesbos

Even een balletje...w

Jelle51

Lesbos is het gebied waar je ontzettend veel vogels aantreft. Vooral in het voorjaar komen er veel trekvogels vanuit Afrika komen foerageren. Deze prachtige bijeneters komen begin mei. naar Lesbos. Zij eten natuurlijk bijen maar ook veel libellen . Zij braken de onverteerde resten in een braakbal uit

'571567' door Jelle51 '571567' door Jelle51

India

India

Man in het wit.

Jelle51

Ondanks datde kamelenmarkt in Puskar verladen jaar niet doorging. In verband met een geldcrisis Hebben we ons 3 dagen uitstekend vermaakt. De uitermate vriendelijke mensen waren vaak bereid om zich te laten fotograferen

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: NATUURPARKEN TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van november is: natuurparken. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik