Jeannette67

10
IJsland
Jeannette67 was hier 31 Aug 2016
Er zijn weinig plaatsen op deze wereld die zo bijzonder en spectaculair zijn als het hooggebergte van IJsland. Een van de meest indrukwekkende gebieden van het hoogland vind je in het zuiden van IJsland 'Landmannalaugar'. Dit gebied is bekend om zijn prachtige rhyolietbergen en warmwaterbronnen en je kunt er schitterende wandelingen maken. Het gebied is alleen bereikbaar met een lijnbus of een fourwheeldrive auto vanaf half juni tot half september, geheel afhankelijk van de weers- en wegomstandigheden. Je kunt meerdaagse trektochten maken maar ook kortere wandelingen maken waarbij je een goede indruk krijgt van de omgeving. Rijd hier niet naar toe zonder voorbereiding want de wandelroutes zijn niet zomaar vanzelfsprekend. Als je geen gevorderde wandelaar bent en zonder gids wilt wandelen check dan zeker van tevoren wat voor uitrusting je nodig hebt! Enkele tips: - Zorg voor een water- en winddichte jack, liefst en een felle kleur zodat eventueel de hulpdiensten je makkelijk kunnen vinden. - Zorg dat je, naast goede wandelschoenen, een extra paar schoenen bij je hebt (waterschoenen, gympen) waarmee je door riviertjes kunt waden. - Neem een kompas mee, liefst een GPS (noodzakelijk voor de meerdaagse wandeltochten). - Neem voldoende drinken en eten mee, ook voor korte wandelingen. - Check het weer! Kijk op www.landmannalaugar.info en bepaal welke route je wilt afleggen. De geschatte looptijden zijn (uit eigen ervaring) voor gevorderde wandelaars
Bergen
  • Ongekend natuurschoon
  • Avontuurlijk
  • Uniek
  • Vaak kans op slecht weer
  • Tijdens hoogseizoen kan het druk zijn
Review geplaatst op 2017-07-31
8
IJsland
Jeannette67 was hier 31 Aug 2016
Oké het is misschien niet de meest bijzondere bestemming op IJsland maar als je eens wilt zien hoe een groot deel van de IJslandse bevolking de kost (heeft) verdiend is dit het uitgelezen plekje. Buiten dat het een zeer fotogeniek vissersdorp is heeft het ook een paar mooie hotels en een leuk museum met goede uitleg over de gouden haringvangsten tot 1970. Maar het leukst blijft het toch om de visvangst in het echt te zien. De vissers zijn zeer vriendelijk en je mag van dichtbij komen kijken wat ze gevangen hebben.
Bergen
  • Pittoresk
  • Rustig
  • Leuk museum en kleine bierbrouwerij
  • Zo veel verse vis maar weinig restaurants
Review geplaatst op 2016-11-13
10
IJsland
Jeannette67 was hier 31 Aug 2016
Er zijn weinig toeristische trekpleisters die zoveel indruk op me hebben gemaakt. Meestal maakt een groot aantal toeristen de bezienswaardigheid al een stuk minder fraai maar op deze spectaculaire plek zag ik de vele bezoekers niet eens. Jökulsárlón is niet echt van de gebaande paden af maar je kunt er wel een echte Columbusbestemming van maken door verder rondom het meer te gaan wandelen. Al snel merk je dat je helemaal alleen bent en slechts het geronk in de verte van de bootjes die de toeristen rondvaart vertelt je dat je vlak bij de bewoonde wereld bent. Trek zeker een halve dag uit voor een bezoek aan dit natuurwonder want er is ook nog een prachtig lavastrand te bezichtigen waar honderden ijsschotsen als diamanten over verspreid liggen.
Bergen
  • Echt een hele spectaculaire bestemming
  • zeehondjes te bezichtigen
  • Heel erg fotogeniek
  • Prachtige wandelmogelijkheden
  • veel toeristen
Review geplaatst op 2016-11-04
9
IJsland
Jeannette67 was hier 31 Aug 2016
Jökulsárlón is fenomenaal; waar anders op de wereld vind je ijs en lava in zo'n prachtige symbiose. Op IJsland bevinden zich meerdere gletsjermeren maar bij geen van allen drijven de ijsblokken de zee in om vervolgens weer op een gitzwart lavastrand aan te spoelen. O.a. de aswolken van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull die in 2010 uitbarstte geven markante zwarte lijnen op de felblauwe ijsschotsen die in het meer drijven. En als kers op de taart zwemmen er zeehondjes in het meer tussen het kruiende ijs. Omdat Jökulsárlón direct naast de ringweg ligt in Zuid-IJsland ben je hier niet alleen. Reken overdag op honderden toeristen die samen met jou genieten van dit schouwspel. Toch is deze hotspot een must als je IJsland bezoekt. Als je voor 9:00 uur of na 18:00 uur komt, heb je voldoende ruimte om rustig van dit wereldse wonder te genieten.
Bergen
  • Onaards mooi
  • Makkelijk te bereiken
  • Gratis te bezichtigen
  • Een walhalla voor fotografen
  • Erg toeristisch
Review geplaatst op 2016-10-29
7
IJsland Rondom Reykjavik
Jeannette67 was hier 31 Jul 2016
Het begon in een grote gemeenschappelijke hottub in Noord-Ijsland waar we een Duitser spraken. Hij vertelde ons dat hij tegen de klok in Ijsland rondreisde. Wij deden het juist andersom om te eindigen met de gouden cirkel (save the best for last toch!). Nou de Duitser vertelde ons dat hij het juist fijn vond om steeds minder toeristen te zien gedurende zijn trip. Achteraf hebben wij hem gelijk gegeven. Alle bezienswaardigheden rondom Reykjavik worden overspoeld met toeristen. Wij waren er in September en alhoewel deze periode buiten het hoogseizoen ligt schrokken wij van de drukte. Het zou niet fair zijn om dit prachtige gebied een slecht cijfer te geven maar gezien de rust en schoonheid van de overige gebieden in Ijsland raden wij aan om een bezoek aan Ijsland niet te beperken tot dit gebied.
Regio
  • Goede voorzieningen (winkels, restaurants etc
  • Veel accomodaties
  • Te veel toeristen
Review geplaatst op 2016-09-29

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik