Jeannette67

10
IJsland
Jeannette67 was hier 31 Aug 2016
Er zijn weinig plaatsen op deze wereld die zo bijzonder en spectaculair zijn als het hooggebergte van IJsland. Een van de meest indrukwekkende gebieden van het hoogland vind je in het zuiden van IJsland 'Landmannalaugar'. Dit gebied is bekend om zijn prachtige rhyolietbergen en warmwaterbronnen en je kunt er schitterende wandelingen maken. Het gebied is alleen bereikbaar met een lijnbus of een fourwheeldrive auto vanaf half juni tot half september, geheel afhankelijk van de weers- en wegomstandigheden. Je kunt meerdaagse trektochten maken maar ook kortere wandelingen maken waarbij je een goede indruk krijgt van de omgeving. Rijd hier niet naar toe zonder voorbereiding want de wandelroutes zijn niet zomaar vanzelfsprekend. Als je geen gevorderde wandelaar bent en zonder gids wilt wandelen check dan zeker van tevoren wat voor uitrusting je nodig hebt! Enkele tips: - Zorg voor een water- en winddichte jack, liefst en een felle kleur zodat eventueel de hulpdiensten je makkelijk kunnen vinden. - Zorg dat je, naast goede wandelschoenen, een extra paar schoenen bij je hebt (waterschoenen, gympen) waarmee je door riviertjes kunt waden. - Neem een kompas mee, liefst een GPS (noodzakelijk voor de meerdaagse wandeltochten). - Neem voldoende drinken en eten mee, ook voor korte wandelingen. - Check het weer! Kijk op www.landmannalaugar.info en bepaal welke route je wilt afleggen. De geschatte looptijden zijn (uit eigen ervaring) voor gevorderde wandelaars
Bergen
  • Ongekend natuurschoon
  • Avontuurlijk
  • Uniek
  • Vaak kans op slecht weer
  • Tijdens hoogseizoen kan het druk zijn
Review geplaatst op 2017-07-31
8
IJsland
Jeannette67 was hier 31 Aug 2016
Oké het is misschien niet de meest bijzondere bestemming op IJsland maar als je eens wilt zien hoe een groot deel van de IJslandse bevolking de kost (heeft) verdiend is dit het uitgelezen plekje. Buiten dat het een zeer fotogeniek vissersdorp is heeft het ook een paar mooie hotels en een leuk museum met goede uitleg over de gouden haringvangsten tot 1970. Maar het leukst blijft het toch om de visvangst in het echt te zien. De vissers zijn zeer vriendelijk en je mag van dichtbij komen kijken wat ze gevangen hebben.
Bergen
  • Pittoresk
  • Rustig
  • Leuk museum en kleine bierbrouwerij
  • Zo veel verse vis maar weinig restaurants
Review geplaatst op 2016-11-13
10
IJsland
Jeannette67 was hier 31 Aug 2016
Er zijn weinig toeristische trekpleisters die zoveel indruk op me hebben gemaakt. Meestal maakt een groot aantal toeristen de bezienswaardigheid al een stuk minder fraai maar op deze spectaculaire plek zag ik de vele bezoekers niet eens. Jökulsárlón is niet echt van de gebaande paden af maar je kunt er wel een echte Columbusbestemming van maken door verder rondom het meer te gaan wandelen. Al snel merk je dat je helemaal alleen bent en slechts het geronk in de verte van de bootjes die de toeristen rondvaart vertelt je dat je vlak bij de bewoonde wereld bent. Trek zeker een halve dag uit voor een bezoek aan dit natuurwonder want er is ook nog een prachtig lavastrand te bezichtigen waar honderden ijsschotsen als diamanten over verspreid liggen.
Bergen
  • Echt een hele spectaculaire bestemming
  • zeehondjes te bezichtigen
  • Heel erg fotogeniek
  • Prachtige wandelmogelijkheden
  • veel toeristen
Review geplaatst op 2016-11-04
9
IJsland
Jeannette67 was hier 31 Aug 2016
Jökulsárlón is fenomenaal; waar anders op de wereld vind je ijs en lava in zo'n prachtige symbiose. Op IJsland bevinden zich meerdere gletsjermeren maar bij geen van allen drijven de ijsblokken de zee in om vervolgens weer op een gitzwart lavastrand aan te spoelen. O.a. de aswolken van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull die in 2010 uitbarstte geven markante zwarte lijnen op de felblauwe ijsschotsen die in het meer drijven. En als kers op de taart zwemmen er zeehondjes in het meer tussen het kruiende ijs. Omdat Jökulsárlón direct naast de ringweg ligt in Zuid-IJsland ben je hier niet alleen. Reken overdag op honderden toeristen die samen met jou genieten van dit schouwspel. Toch is deze hotspot een must als je IJsland bezoekt. Als je voor 9:00 uur of na 18:00 uur komt, heb je voldoende ruimte om rustig van dit wereldse wonder te genieten.
Bergen
  • Onaards mooi
  • Makkelijk te bereiken
  • Gratis te bezichtigen
  • Een walhalla voor fotografen
  • Erg toeristisch
Review geplaatst op 2016-10-29
7
IJsland Rondom Reykjavik
Jeannette67 was hier 31 Jul 2016
Het begon in een grote gemeenschappelijke hottub in Noord-Ijsland waar we een Duitser spraken. Hij vertelde ons dat hij tegen de klok in Ijsland rondreisde. Wij deden het juist andersom om te eindigen met de gouden cirkel (save the best for last toch!). Nou de Duitser vertelde ons dat hij het juist fijn vond om steeds minder toeristen te zien gedurende zijn trip. Achteraf hebben wij hem gelijk gegeven. Alle bezienswaardigheden rondom Reykjavik worden overspoeld met toeristen. Wij waren er in September en alhoewel deze periode buiten het hoogseizoen ligt schrokken wij van de drukte. Het zou niet fair zijn om dit prachtige gebied een slecht cijfer te geven maar gezien de rust en schoonheid van de overige gebieden in Ijsland raden wij aan om een bezoek aan Ijsland niet te beperken tot dit gebied.
Regio
  • Goede voorzieningen (winkels, restaurants etc
  • Veel accomodaties
  • Te veel toeristen
Review geplaatst op 2016-09-29

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik