Jeannette67

'1106528' door Jeannette67 '1106528' door Jeannette67

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Portree

Jeannette67

Portree is de grootste stad op het prachtige Schotse eiland Skye. Met zijn pastelkleurige huisjes aan de vissershaven is het een zeer fotogeniek plekje. Wat mij betreft kun je Portree zelf links laten liggen tenzij je over de toeristen wilt struikelen. Wij vonden het leuker om een hotel uit te kiezen aan de andere kant van de baai waar we 's ochtends wakker werden met dit prachtige uitzicht. Het licht verandert razendsnel, de zon wedijvert met de donkere regenwolken dus iedere foto die je schiet is weer anders. Typisch weer op het eiland Skye.

'1104295' door Jeannette67 '1104295' door Jeannette67

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Wandelen op Skye

Jeannette67

The Quiraing, een gebied op het eiland Skye waar ik erg naar uit keek. Hier zou je een van de mooiste wandelingen moeten kunnen maken in Schotland. We namen wel een grote gok want tijdens onze (korte) rondreis door Schotland waren we slechts 1 nacht op Skye en het schijnt dat je bij slecht weer deze wandeling beter niet kunt maken. De dag dat we wilden gaan was het erg wisselvallig. Fingers crossed en op weg naar de parkeerplaats bij de start van de wandeling. Deze staat niet aangegeven dus google maps maar geraadpleegd. Bij aankomst was er nog genoeg plek; mede door het slechte weer wat in aantocht was. Toch zijn we gestart met de wandeling om wat te kunnen proeven van dit prachtige dramatische landschap waar je maar foto’s blijft maken. Deze wandeling van 6.8km is een rondwandeling en ik vond het begin niet al te pittig. Wij hebben de wandeling niet afgemaakt maar zijn na een kilometer of 1,5 omgekeerd omdat het wel erg hard begon te waaien en te regenen. En zelfs toen was het landschap nog zo mooi! De volgende keer verblijf ik dus zeker wat langer op Skye want ik ben zo benieuwd hoe de rest van de wandeling er uit ziet.

'1102361' door Jeannette67 '1102361' door Jeannette67

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

De Keltische legendes

Jeannette67

In het hart van Schotland vlak bij Loch Lomond ligt een heel bijzonder plaatsje genaamd Killin. Je kunt hier slapen in een smederij uit de 17e eeuw wat nu is omgebouwd tot een traditionele Inn voor het echte Schotland gevoel. Vanuit je slaapkamerraam kijk je uit over de watervalletjes van Dochart. Killin staat bol van de historie. Het eilandje in de Dochart rivier is de 1000 jaar oude begraafplaats van de McNab Clan. De legende gaat dat het hier nog steeds spookt. Het laatste clanlid wat hier ligt begraven waakt over de anderen en wacht op een nieuwe begrafenis.... Toch heb ik heerlijk geslapen op het geluid van het stromende water. Op loopafstand van de Inn staat een stenen cirkel uit het bronzen tijdperk. Er wordt gezegd dat het de mythische begraafplaats is van de Schotse held Fingal. Heb je nog meer zin in spannende verhalen? Wandel dan naar de ruïne van Finlarig Castle wat in de 17e eeuw regelmatig werd bezocht door Rob Roy MacGregor.

'1101833' door Jeannette67 '1101833' door Jeannette67

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Buachaille Etive Mor.

Jeannette67

Op slechts anderhalf uur vliegen (of 15 uur varen) vanuit Nederland ligt een van de mooiste landen ter wereld; althans volgens velen. Laat het weer je niet weerhouden om naar Schotland te reizen want juist die snelle wisselingen van zon, regen, wind en mist maken dit landschap zo mystiek en bijzonder. Dit plekje nabij Glencoe stond al heel lang op mijn lijstje om te bezoeken. Als je hier in het hoogseizoen naar toe reist moet je helaas leren leven met de bussen vol toeristen. Op dit plekje echter was het heerlijk rustig op een paar fotografen na. Het ligt dan ook aan een stil zijweggetje van de hoofdweg naar Glencoe. Uren kun je hier spelen met je camera en fantaseren wat zich hier vroeger heeft afgespeeld.

'1100375' door Jeannette67 '1100375' door Jeannette67

Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Relaxen bij Cable Bay

Jeannette67

Slechts 20 km van het bekende Nelson maar toch lijkt het of je in the middle of nowhere zit. Nadat we waren overgevaren van het Noorder naar het Zuider eiland besloten we hier 2 dagen te onthaasten. We sliepen in een B&B met dit magistrale uitzicht. Cable Bay is vernoemd naar de eerste telegrafische verbinding van Nieuw-Zeeland met de rest van de wereld die via deze kleine baai binnen kwam (1876). Je kunt hier geweldig kanoën maar moet wel opletten dat je dat op het juiste tijdstip doet. Het getijde verschil is namelijk enorm. Aan het einde van de baai heb je nog een leuk strandje waar je prima kunt zwemmen. Ook is er een klein cafeetje waar je heerlijke koffie kunt drinken. Veel toeristen zul je hier niet tegenkomen. Prima plek dus om lekker even bij te komen van de lange reis.

'1099603' door Jeannette67 '1099603' door Jeannette67

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Abel Tasman coast...t

Jeannette67

Een prachtig strand helemaal voor jezelf. Je vindt ze als je de Abel Tasman coast track loopt. Deze meerdaagse track is 53 km lang en start in het mooie plaatsje Marahau. Vanuit dit plaatsje kun je ook een watertaxi nemen en je laten afzetten op een strand en dan terug wandelen. Dit laatste hebben wij gedaan. Je kunt, afhankelijk hoe lang je wilt wandelen, kiezen uit meerdere drop offs. Wij kozen voor Anchorage Bay en wandelden terug langs de prachtige goudgele kust ,grotendeels in de schaduw van de dichtbegroeide bossen. Soms was er een steil weggetje naar een strand. De meesten waren erg rustig of zelfs helemaal verlaten. Als je dan staat te genieten op zo'n stil strand en kijkt naar de azuurblauwe zee dan is dat toch wel Genieten met een grote G. Wij waren er overigens wel in maart wat daar een 'shoulder' seizoen is.

'1096522' door Jeannette67 '1096522' door Jeannette67

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Nieuw-ZeelandTongariro NP

Tongariro NP

Jeannette67

Het is natuurlijk geen vergelijk met de fantastische dagtocht 'de Tongariro Crossing' maar als deze zware wandeling van 18 km iets te veel van het goede is, zijn er in Tongariro National Parc nog hele mooie alternatieven. Wij waren echt snipverkouden en durfden de Tongariro Crossing uiteindelijk niet aan. Teleurgesteld zochten we een alternatief en die waren er verrassend veel. Wij kozen voor de 10 km lange wandeling naar de Taranaki falls die start in het dorpje Whakapapa. Je begint gelijk met een prachtig uitzicht op Ngauruhoe (oftewel Mount Doom) en wandelt op een goed begaanbaar pad met prachtige vergezichten. De Taranaki-waterval valt 20 m naar beneden vanaf een 15.000 jaar oude lavalaag. Eenmaal aangekomen kun je beslissen of je nog verder wilt wandelen naar de Tama lakes (is 4 uur heen en terug). Dit is wel wat pittiger maar nog altijd minder zwaar dan de Tongariro Crossing. Al met al was onze teleurstelling snel weggevaagd door alle natuurpracht om ons heen.

'1095766' door Jeannette67 '1095766' door Jeannette67

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Cathedral Cove

Jeannette67

Misschien wel het meest fotogenieke plekje van het Noorder-eiland en dus ook mateloos populair bij de toeristen is Cathedral Cove. Als je in de drukke zomermaanden (december, januari en februari) de menigte wilt vermijden zul je dus vroeg uit de veren moeten. Eerst moet je 2,5 km wandelen over een goed begaanbaar glooiend pad in het Te-Whangaui-A-Hei Marine Reserve. Deze prachtige wandeling is geen straf; zelfs niet als je camera, statief en toebehoren mee sjouwt. Als je net voor zonsopgang via een trap het strand bereikt is het strand nog nauwelijks beroerd en is het eb zodat je midden in de grot kunt staan. Het paarse licht op de foto had ik amper 2 minuten. Ik heb geluk gehad dat ik deze foto heb kunnen schieten want achter mij stonden een paar dames te wachten die op de rots wilden gaan staan voor hun Instagram foto.

'1095689' door Jeannette67 '1095689' door Jeannette67

Nieuw-Zeelandfarewell-spit

Nieuw-Zeelandfarewell-spit

Cape farewell

Jeannette67

Cape farewell is het noordelijkste puntje van het Zuider-eiland; een winderige plek met dramatische kliffen. Als je over het randje durft te kijken zie je jonge zeehonden baden in het zonlicht. Het is een plek waar het nog relatief rustig is; tussen Wharariki Beach en farewell Spit. In dit gebied zijn diverse wandelingen uitgezet. Gun jezelf de tijd want je kunt hier een hele dag genieten van al het natuurschoon. De eerste 4 km van Farewell-spit (een landtong van 35 km) kun je zelf bezoeken; wil je verder dan zul je dat met een gids moeten doen want dit is beschermd natuurgebied (zeker aan te bevelen voor vogel liefhebbers).

'1095550' door Jeannette67 '1095550' door Jeannette67

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Aoraki

Jeannette67

De weg naar Mount Cook (of Aoraki) is echt prachtig. Eerst rijd je langs het fel turquoise Pukaki meer met uitzonderlijk mooie vergezichten. Naarmate je Cook Village nadert wordt Mount Cook steeds groter en imposanter. Als je, zoals op de foto, nauwelijks bewolking aantreft rondom de top heb je geluk. Aoraki betekent niet voor niets 'piek in de wolken'. Als ik een ding geleerd heb wat betreft fotograferen is dat je nooit moet denken: oh het komt nu even niet uit, ik fotografeer dit wel op een ander moment. Na deze rit naar Cook village, waar we 3 dagen zijn gebleven, hebben we de top niet meer gezien.

'1095345' door Jeannette67 '1095345' door Jeannette67

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Smiling Sphinx rock

Jeannette67

Op het Noorder-eiland in Coromandel Peninsula is Cathedral cove een van de bekendste plekjes om te bezoeken. Je kunt het strand waar deze beroemde grot ligt alleen bereiken via een bootje of te voet. De kortste route is via Grange Rd South (waar je overigens nergens kunt parkeren), maar dan nog is het ongeveer een half uurtje lopen. Dat is dus vroeg opstaan als je de zonsopgang wilt fotograferen. Ik dus op pad met zaklamp, cameratas en statief. Gelukkig hadden we een accommodatie heel dicht bij de ingang van het park (ivm het parkeerprobleem). Ik had werkelijk even de illusie dat ik er helemaal alleen zou zijn maar dat kun je op dit befaamde plekje wel vergeten. Er waren zeker al 15 mensen aanwezig om te genieten van de zonsopgang maar dit is altijd beter dan de honderden mensen die het strand overdag bezoeken. De grot is zo gewild om te fotograferen dat je bijna zou vergeten de andere kant op te kijken waar de zon daadwerkelijk opkomt. Gelukkig zag ik nog net op tijd dat de rots aan de rechterkant van het strand prachtig uitkwam in de opkomende zon. Deze rots wordt ook wel de lachende sfinx genoemd. Ach als je een beetje fantasie hebt:-).

'1095036' door Jeannette67 '1095036' door Jeannette67

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Nieuw-ZeelandMilford Sound

Wandel het einde van.

Jeannette67

De Milford Track is een van de bekendste wandelroutes / wandelreizen ter wereld maar wel 54 km lang en dus niet voor ieder reisplan geschikt. Het is echter een van de mooiste landschappen op het Zuidereiland dus zo de moeite waard om te zien! Men laat momenteel nog maar 40 wandelaars toe per dag omdat anders de uniek natuur er onder gaat lijden. Van tevoren reserveren is dus een must! De 4-daagse wandelreis was voor ons te veel dus wij hebben de 'backend' van de track gewandeld met gids. Zo blij dat we deze excursie geboekt hebben want wat is dit een ongelooflijk mooi stukje natuur. We zijn met een bootje afgezet op sandfly beach en hebben toen, in alle rust, 1,5 uur gewandeld door tropisch regenwoud naar Giant's Gate waterfall en weer 1,5 uur terug (3 mensen tegengekomen). De gids legt onderweg alles uit over de bijzondere flora en fauna. Doe je deze excursie? Hoop dan dat het regent! Je weet niet wat je ziet (tientallen watervallen) en komt werkelijk ogen en oren tekort. Door het slechte weer hadden enkele mensen afgehaakt (zoooo dom) en hadden wij de gids privé. Wat een luxe.

'1092309' door Jeannette67 '1092309' door Jeannette67

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Uitzicht vanuit Pienz

Jeannette67

Een van de mooiste middeleeuwse stadjes in Toscane vond ik Pienza. Pienza ligt op bijna 500 meter hoogte en wordt ook wel de ideale stad genoemd. Dat kan ik me helemaal indenken. Vooral het uitzicht vanaf de stadswal op de uitgedoofde vulkaan Monte Miata, is van ongekende schoonheid. Zorg dat je hier net voor zonsondergang bent bij bar il Casello en leun met je drankje op de stadsmuur onderwijl genietend van het uitzicht.

'1092269' door Jeannette67 '1092269' door Jeannette67

ItaliëSiena

ItaliëSiena

Andere kijk op Torre.

Jeannette67

De prachtige middeleeuwse stad Siena wint het volgens velen aan charme van Florence. Alhoewel Florence meer kunstschatten bewaard is Siena met haar prachtige smalle mystieke steegjes veel knusser om te bezoeken dan haar grotere zus. Bovendien heeft Siena een van de mooiste pleinen ter wereld, het beroemde 'Piazza del Campo' waar bijna al deze steegjes uiteindelijk wel op uitlopen. Aan de Piazza del Campo vind je het 'Palazzo Pubblico', het stadhuis en tevens museum. Op de foto sta ik op de binnenplaats met uitzicht op de Torre del mangia welke je ook kunt beklimmen voor een prachtig uitzicht over Siena.

'1089716' door Jeannette67 '1089716' door Jeannette67

PolenKrakau

PolenKrakau

Burcht Pieskowa Skała

Jeannette67

Voor veel mensen die de stad Krakau bezoeken is het hoofddoel een bezoek aan Auschwitz en Birkenau. De omgeving van Krakau leent zich echter voor veel meer interessante bezienswaardigheden. Boek een privé transfer (wat hier echt zeer redelijk te betalen is) en laat je rijden naar het Ojców National Park. Het natuurpark ligt een kleine 30 kilometer ten noorden van Krakau. Het is een geweldig mooi natuurgebied met kalksteenformaties, druipsteengrotten en spelonken. Je kunt hier heerlijk wandelen. Heb je hier geen tijd voor, probeer dan via het dorpje Ojców de burcht Pieskowa Skała te bereiken, de residentie van de Poolse koningen, die er meerdere keren verbleven. Er schijnt overigens ook een begeleide fietstocht te zijn vanuit Krakau naar het park waarbij je het Eagles 'Nest Trail' volgt.

'1089253' door Jeannette67 '1089253' door Jeannette67

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Langs de Toscaanse...

Jeannette67

Toscane heeft natuurlijk veel meer te bieden dan de bekende historische steden als Florence en Sienna of de bekende glooiende heuvels met zijn cipressen. Rijd eens langs de kust over de Via Aurelia en laat je verrassen door wat je onderweg tegenkomt. Je vindt er uitgestrekte stranden met keurig in rijen geplaatste strandbedden, kleine haventjes met kleurrijke bootjes maar ook een ruige kustlijn met prachtige villa's en kastelen. Ook in Toscane kan het slecht weer zijn maar om het Castello del Boccale te fotograferen is een woeste zee en dreigende lucht alleen maar mooier. Je vindt dit kasteel op de kustweg tussen Livorno en Quercianella. De ruige kust waar het kasteel aan ligt wordt ook wel 'Pirate's cove' genoemd. Bij mooi weer is dit een fantastische plek om te snorkelen.

'1087829' door Jeannette67 '1087829' door Jeannette67

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Cipressen in Toscane

Jeannette67

De ansichtkaarten met perfecte cipressenlanen zijn natuurlijk heel bekend maar waar vind je die nu precies? Bij La Foce ligt een van de bekendste. Je komt bij La Foce als je van Pienza naar Chianciano Terme rijdt. Volg de Strata Provinciale della Foce en je kunt het niet missen. Ik was er in de maand september en dan is overal het gele graan al gemaaid in het Toscaanse landschap. De kale heuvels hebben dan prachtige paarstinten en het lijkt soms net of je door een vulkanisch landschap rijdt.

'1063352' door Jeannette67 '1063352' door Jeannette67

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Viewpoint Victoria...

Jeannette67

Als je de Victoria falls bezoekt, bedenk dan goed wat je precies wilt zien en doen. De mensen op de foto staan op het uitzichtpunt aan de Zimbabwe kant. Ik zelf sta aan de Zambia kant aan het eind van het wandelpad in het park van Victoria falls world heritage. Tussen ons in is de diepe kloof van de Zambezi rivier. Verder dan dit punt kom je dus niet aan de Zambia kant. We konden ook naar de Zimbabwe kant toe maar dan betaal je weer 50 dollar visumkosten p.p. Wij waren er in de maand november en dan is de waterval natuurlijk niet op zijn grootst. Wij kozen er voor om naast een bezoek aan het park ook de 'devils pool' te doen wat alleen mogelijk is bij een lage waterstand. Dichterbij kom je niet.

'1061042' door Jeannette67 '1061042' door Jeannette67

ItaliëSiena

ItaliëSiena

MovieSet in Siena

Jeannette67

De foto laat een stille straat in Siena zien in het mooie avondlicht. Een achtergelaten fruitstalletje, een Italiaanse scooter, papier dwarrelt over de straat...het lijkt wel een filmset. Maar dat was het ook! Toen wij aankwamen bij onze B&B net buiten de toegangspoort van Siena, sloeg de schrik ons om het hart. Racende auto's en ontploffende granaten om ons heen. We waren midden in een filmopname beland van 'Six underground' met Ryan Reynolds, in 2019 te zien op Netflix. Het duurde dus even voor we van de filmcrew door mochten lopen om onze koffers weg te brengen. Maar het was wel ontzettend gaaf om te zien.

'1059961' door Jeannette67 '1059961' door Jeannette67

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Certaldo Alto

Jeannette67

In Toscane zijn natuurlijk tientallen mooie middeleeuwse stadjes te bezoeken maar helaas, vooral in het hoogseizoen, weten vele toeristen deze ook te vinden. Toch zijn er nog genoeg middeleeuwse stadjes te vinden waar het niet zo druk is. Neem bijvoorbeeld Certaldo Alto. In het nabijgelegen bekendere San Gimignano is het erg druk maar in dit kleine, goed geconserveerde stadje is het heerlijk rustig op een paar bruidsparen met hun gezelschappen na. Ga lekker op een terrasje zitten en vergaap je aan de verliefde stelletjes uit alle windstreken die hier aan de lopende band trouwen in het Palazzo Pretorio. Verwar Certaldo alto niet met het moderne Certaldo. De benedenstad is modern met veel winkels en niet echt interessant. Het is leuk om met de funiculaire (kabeltreintje) naar de oude bovenstad gaan. Het vertrekpunt ligt in de benedenstad aan de Piazza Boccaccio. De local op de foto zat heerlijk te dutten op zijn plastic stoeltje in een van de prachtige smalle fotogenieke straatjes.

'1054401' door Jeannette67 '1054401' door Jeannette67

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Wellness in Bagno...V

Jeannette67

Bagno Vignoni is een klein middeleeuws dorpje nabij Pienza en het bezoeken meer dan waard. In eerste instantie bezochten we dit dorpje voor het mooie plein 'Piazza delle Sorgenti' wat eigenlijk een enorm waterbassin is waarin een natuurlijke warmwaterbron in uitmondt. Het water schijnt een helende werking te hebben waar vroeger dan ook veel gebruik van werd gemaakt. Helaas mag je er nu niet meer in. Het warme water dat uit de ondergrond in het bassin terecht komt stroomt echter verder naar de rand van het dorpje waar het langs de rotswanden naar beneden loopt in een bassin (zie foto). Veel toeristen slaan dit stukje natuurwonder over omdat het niet goed staat aangegeven en ze er geen weet van hebben. Toen wij dit pareltje vonden was het dan ook heerlijk rustig. Je kunt hier heerlijk badderen en ontspannen in lauwwarm water en het is nog gratis ook. Dit in tegenstelling tot het veel grotere 'Terme di Saturnia' waar de toeristen met drommen naar toe gaan en ze met de benen buiten hangen.

'844506' door Jeannette67 '844506' door Jeannette67

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Dag van de lach

Jeannette67

Vandaag is het de internationale dag van de lach dus laat ik graag deze vrolijke meid zien die we hebben ontmoet op het schooltje van de Tukongote Community vlakbij Livingstone. Als je met zo'n lach verwelkomt wordt dan smelt je toch!?

'834406' door Jeannette67 '834406' door Jeannette67

BotswanaMoremi NP

BotswanaMoremi NP

Slapen aan de oevers.

Jeannette67

Aan de grens met het Moremi Game Reserve sliepen wij in luxe safari tenten. Voor ons kabbelde de Khwai rivier. Dit gedeelte staat bekend als een wat droger gedeelte van de Okavango delta maar doordat dit riviertje door deze regio meandert is er volop wildlife te spotten. Stel je eens voor dat je in deze tent slaapt en je 's nachts luistert naar het gebrul van nijlpaarden die om je tent heen schuifelen of olifanten die gewoon door het camp struinen. Wij vonden het echt een geweldige ervaring. Oké, slapen is misschien een verkeerd woord maar dat we regelmatig wakker werden was voor ons in ieder geval geen enkel probleem.

'571272' door Jeannette67 '571272' door Jeannette67

ZambiaVictoria watervallen

ZambiaVictoria watervallen

Zambezi cruise

Jeannette67

Tijdens een verblijf in Zambia waar we de Victoriafalls wilden bezoeken, besloten we niet in Livingstone te verblijven maar in de Waterberry lodge (35 minuten rijden). Alhoewel deze lodge niet goedkoop is krijg je er zo ongelooflijk veel voor terug dat ik een verblijf ten zeerste kan aanbevelen. De lodge ligt aan de Zambezi rivier met aan de overkant het Zambezi National Park. Een van de activiteiten is een 'cruise' met een gemotoriseerd bootje.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >