Jeannette

8
Soedan
Jeannette was hier 01 Mar 2020
Soedan is een Islamitisch land met bepaalde regels. Zo mag je bv geen markten fotograferen. Het land heeft veel mooie oudheden te bieden zoals piramides, tempels met inscripties, tombes en oude grafkelders met oeroude schilderingen. De bevolking is zeer vriendelijk en gemakkelijk in het contact en spreken soms wat Engels. Ze willen echter vaak niet op de foto. Het land is vrij primitief wat betreft eten en overnachtingen. Verder is het spotgoedkoop. Er zijn geen pinautomaten en een creditcard kun je niet gebruiken door een boycot van de VS. Neem dus voldoende cash mee, euro en/of dollar. Wij boekten onze reis bij Diamir reisen in Duitsland.
Land
  • Veel mooie oudheden
  • Heel authentiek
  • Primitieve overnachtingen
  • Kan heel heet zijn
Review geplaatst op 2020-03-27
9
Iran Kashan
Jeannette was hier 30 Apr 2015
Heel veel mooie oudheden te zien, mooie moskeeen en oude huizen. Er bevinden zich onder andere de Tabatabai en Borujerdi koopmanshuizen, Hammam Khan, Agha Bozorg mosque en de handicraft bazaar. Rondom de oude stad bevinden zich het Fin Persian garden complex en de overblijfselen van de Tepe Sialk Zigurrat, een Iraanse tempelberg gebouwd rond 3000 v. Chr.
Stad
  • Zeer vriendelijke bevolking
  • Veel oudheden goed bewaard
  • geen
Review geplaatst op 2017-01-04
8
Mongolië Ulaanbatar
Jeannette was hier 30 Sep 2016
Ulaanbatar ontwikkelt zich snel tot een moderne stad. Luxe winkels en goede restaurants en koffiezaakjes met goede koffie zijn er tegenwoordig in overvloed.Op het grote centrale plein gebeurt altijd wel iets. Het Blue Sky hotel is een 5 sterrenhotel en heel betaalbaar of je kunt in de bijbehorende skybar op grote hoogt een consumptie nuttigen. Zelf sliepen wij in het goede Zolo hotel (op loopafstand van centrum en station) waar je kunt onderhandelen over de prijs als je meerdere nachten verblijft (ik onderhandelde 55 euro per nacht 2 personen incl. ontbijt). Vlakbij, op loopafstand, is het goede Bojangels restaurant met westers eten.
Stad
  • goede hotels en restaurants
  • verkeer is erg druk en houdt geen rekening me
Review geplaatst op 2016-11-10
7
Groot-Brittannië Amesbury
Jeannette was hier 31 Jul 2016
Het is een magische plek volgens velen en inderdaad de stenen zijn een bijzondere gewaarwording. Maar de enorme toeristenstroom neem dat gevoel wel wat weg. Je mag de stenen niet (meer) aanraken en er hangt een touwafscheiding omheen wat het fotograferen op afstand bemoeilijkt (als er al geen toeristen in je beeld staan). Tip: je kunt ze gratis zien door erheen te lopen via een mooi pad en op het eind links via een klaphekje een stukje door een weiland te lopen, niemand houdt je tegen het scheelt je 19 pond entree.
Stad
  • magische plek
  • te toeristisch
Review geplaatst op 2016-11-05
9
Zimbabwe
Jeannette was hier 30 Sep 2017
Wij sliepen bij Hwange national park in hotel Elephant Eye (eigendom van Jenman safaris uit Zuid Afrika). Dit was een fantastische lodge, zeer mooie huisjes met luxe en je kunt vanaf je bed het tentdoek oprollen of de buitendouche nemen om het wild te zien drinken en grazen. Aan het eind van de dag komt vaak een grote groep olifanten bij het hotelterras uit het zwembad met mineraalwater drinken, echt fantastisch om te zien!
Land
  • Midden in de natuur; rustig
  • beetje duur
Review geplaatst op 2017-12-06
9
Lesotho
Jeannette was hier 30 Sep 2017
De omgeving van de dam is een adembenemend mooi landschap. Je kunt de dam 2x per dag van binnen bezoeken tijdens een tour van ongeveer een uur tegen betaling van 30 rand.
Land
  • schitterende omgeving
  • dam is van binnen een beetje saai met lange t
Review geplaatst op 2017-11-18
9
Azerbeidzjan Bakoe
Jeannette was hier 31 May 2017
Veel zien in deze miljoenenstad met zowel moderne als historische architectuur. Het oude ommuurde stadsdeel herbergt fijn hotels en gezellige terrassen en theetentjes waar je een waterpijp kunt proberen of aan de baklava kunt gaan.
Stad
  • nog niet te toeristisch
  • vriendelijke bevolking
  • geen
Review geplaatst op 2017-07-02
8
Guatemala Oostkust Guatemala
Jeannette was hier 31 Jan 2017
Livingston ligt aan het eind van de Rio Dulce, het is een kleurrijk stadje met een mooie ligging aan zee. Het is leuk om er een paar uur rond te dwalen. Je kunt er komen met een boot over de Rio Dulce.
Regio
  • kleurrijke bevolkingsgroepen door elkaar
  • De Garifuna's willen niet de foto
  • beetje vergane glorie
  • strand bij het stadje is niet mooi
Review geplaatst op 2017-04-09
10
Chili Noord Chili
Jeannette was hier 31 Oct 2015
Een fantastisch gebied dat nog weinig bezocht wordt zijn nationaal park Lauca NP de Vicuna's en Salar de Surire. Adembenemende landschappen met besneeuwde vulkaantoppen en wildlife.
Regio
  • adembenemende landschappen
  • zeer verlaten
  • koud
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Guatemala
Jeannette was hier 31 Jan 2017
Prachtige oude koloniale stad met veel bezienswaardigheden zoals oude ruïnes van na de aardbeving. De stad heeft goede hotels en restaurants en bied een aangenaam verblijf voor een paar dagen.
Land
  • Mooi behouden stad
  • veel ruïnes die je kunt bezoeken
  • erg touristisch
Review geplaatst op 2017-03-04
9
El Salvador Noord El Salvador
Jeannette was hier 31 Dec 2016
El Salvador heeft mij aangenaam verrast. De mensen zijn er supervriendelijk en er heerst een hele prettige sfeer op de de plekken waar wij geweest zijn. Het stadje Suchitoto is een rustig en prachtig koloniaal stadje gelegen bij het stuwmeer Lago de Suchitlan. Je kunt er een boottochtje maken en dan zie je vooral veel vogels. Vanuit het hotel keken wij uit over het meer met adembenemende uitzichten.In Perquin kun je mooi wandelen en het museum van de revolutie bezoeken.
Regio
  • Het is er rustig
  • Vriendelijke mensen
  • Mooi behouden en opgeknapte stad Suchitoto
  • Mooi meer, veel vogels
  • Uitstekende hotels in Suchitoto en Perquin
  • geschiedenis van de FMLN in Perquin
  • geen idee
Review geplaatst op 2017-02-22
9
Nicaragua
Jeannette was hier 31 Jan 2017
Nicaragua met de steden Granada en Leon bieden mooie koloniale architectuur, een prachtig straatbeeld met kinderkopjes straten, de kleurige huisjes, geen hoogbouw en supervriendelijke mensen. Het is er nog rustig, je kunt er uitstekend eten en het heeft een heerlijk klimaat. Het is er netjes en schoon en ik voelde me er veilig ook 's avonds op straat.
Land
  • veel mooie kerken
  • supervriendelijke bevolking
  • geen
Review geplaatst op 2017-02-20
9
Guatemala
Jeannette was hier 31 Jan 2017
Een prachtig meer met Panajachel als uitvalsbasis een prima plek met vriendelijke mensen, wateractiviteiten bv vissers en goede restaurants.Ook kun je Maya rituelen meemaken met Saint Maximon in de dorpjes aan het meer.
Land
  • prachtig meer met uitzicht op 2 vulkanen
  • adembenemede zonsondergang vanuit Pananachel
  • veel verkopers (wel vriendelijk)
Review geplaatst op 2017-02-15
9
Uruguay
Jeannette was hier 31 Jul 2012
Supermooi coloniaal stadje, waar je terug gaat in de tijd met oude auto's langs de weg waar planten uit groeien, heel bijzonder. Vanuit BA ben je er zo met de veerboot
Land
  • Mooi behouden
  • Vrij toeristisch
Review geplaatst op 2017-02-11
9
Iran
Jeannette was hier 30 Apr 2015
Heel veel mooie oudheden te zien, mooie moskeeen en oude huizen. Er bevinden zich onder andere de Tabatabai en Borujerdi koopmanshuizen, Hammam Khan, Agha Bozorg mosque en de handicraft bazaar. Rondom de oude stad bevinden zich het Fin Persian garden complex en de overblijfselen van de Tepe Sialk Zigurrat, een Iraanse tempelberg gebouwd rond 3000 v. Chr.
Land
  • Zeer vriendelijke bevolking
  • Veel oudheden goed bewaard
  • geen
Review geplaatst op 2017-01-04

Community-updates

EDITIE 110/111 | 101 ultieme ontdekkingsreizen

07-07-2022 Columbus Travel editie 110/111 is nu verkrijgbaar! Onze speciale dubbeldikke zomereditie staat in het teken van de mooiste ontdekkingsreizen: van de minst bezochte landen ter wereld tot de meest fantastische Europese natuurgebieden buiten de gebaande paden. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door Travelbag
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik