Jeannette

'1128960' door Jeannette '1128960' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Vlonderpad naar de...

Jeannette

De Kiekkaaste (kijkhut) bij Nieuwe Statenzijl in het uiterste puntje in het noord-oosten van ons land. Er loop een lang en smal vlonderpad naar toe. Vanuit de hut heb je een prachtig uitzicht over de Dollard.

'1128959' door Jeannette '1128959' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Koolzaad in Oldambt

Jeannette

Momenteel staan de koolzaadvelden in de provincie Groningen in volle bloei. Het is elk jaar weer zoeken waar de velden zijn. Een autotoer door het Oldambt bracht me bij deze velden.

'1128509' door Jeannette '1128509' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Straatkunst van Miche

Jeannette

Gisteren schreef ik al bij mijn foto over de mooie straatkunst in de stad Groningen. Michel Velt is een Groningse straatkunstenaar die al vele muurschilderingen maakte en ik ben fan!

'1128430' door Jeannette '1128430' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Vrolijke straatkunst.

Jeannette

De stad Groningen heeft veel te bieden op het gebied van straatkunst. Het afgelopen jaar heb ik veel van deze straatkunst gefotografeerd, zoals van de Groningse kunstenaar Michel Velt die ik echt bewonder. Deze schildering is zo maar een vrolijke plaat bij een pindakaasfabriekje aan de Oosterhamrikkade: potje mee en vullen maar.

'1126451' door Jeannette '1126451' door Jeannette

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Fochteloerveen

Jeannette

Het Fochteloerveen bij Veenhuizen is een prachtig natuurgebied waar je nog eindeloos ver kan kijken zonder horizon vervuiling. Er worden regelmatig kraanvogels gespot, deze week ook nog. Er lopen mooie smalle wandepaden door heen (wel wat nat soms) en ook fietspaden.

'1126419' door Jeannette '1126419' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Vestingstadje...Bourt

Jeannette

Vestingstadje Bourtange ligt op grens van Groningen met Duitsland. Het is een heel mooi bewaarde vesting en je kan een mooie wandeling over de vestingwallen maken. Normaal is het vrij druk bezocht maar afgelopen week was het er heerlijk rustig. Je kunt er een hapje en drankje of ijsje kopen op het centrale plein en in de omgeving kun je een hele mooie wandeling maken.

'1125435' door Jeannette '1125435' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

Perfecte spiegeling

Jeannette

Op 15 km van mijn huis vind je dit prachtige natuurgebied de Appelbergen bij Noordlaren, provincie Groningen. Tijdens deze corona periode ben ik aan het wandelen geslagen en ontdek ik de mooiste plekjes in mijn eigen omgeving. Dit plekje deed me denken aan de perfecte spiegeling van lake Matheson in Nieuw Zeeland waar ik in 2018 was..

'1124901' door Jeannette '1124901' door Jeannette

NederlandGroningen

NederlandGroningen

4000 ste foto

Jeannette

Vandaag plaats ik mijn 4000 ste foto op deze site. De eerste was in september 2007. Deze keer een foto die ik vanmiddag maakte in mijn eigen stad, nl bij het muziekpodium Simplon. Er is daar een steegje met mooie straatkunt. Ik waande me even terug in Bogota waar ik eind 2019 een graffity tour deed...

'1124872' door Jeannette '1124872' door Jeannette

Soedan

Soedan

Geschiedenis

Jeannette

Afgelopen maart was ik nog in Soedan, waar we de laatste vlucht konden krijgen om het land te verlaten via Ethiopie en Kenia. Dit land had en heeft het moeilijk maar is zo de moeite waard om te bezoeken. Bijgaand een link: https://www.reisverslagen.net/reisverslagen/afrika/152-soedan-2017?showall=1 Dit is een reisverslag van vrienden die dezelfde reis deden 2 jaar voor ons alleen hebben wij niet in tenten geslapen maar in zeer eenvoudige onderkomens. Ook reisden wij met een andere reisorganisatie het Duitse Diamir reizen, een fantastich reisbureau voor reizen in o.a. noord Afrika.

'1124867' door Jeannette '1124867' door Jeannette

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Amsterdam in Lockdown

Jeannette

Afgelopen voorjaar was ik een dag in Amsterdam. Het was tijdens de eerste lockdown. Ik vond het heel vervreemdend maar ook mooi en bijzonder om hier rond te lopen zonder toeristen om me heen.

'1124466' door Jeannette '1124466' door Jeannette

Soedan

Soedan

Uienteelt

Jeannette

In Soedan zie je ten noorden van Khartoem vrijwel alleen woestijn. Alleen in de buurt van de Nijl zie je ook wat landbouw. Er worden voornamelijk uien en tomaten verbouwd, de uienteelt zie je hier. Deze zie je dan ook dagelijks op het menu staan..

'1124307' door Jeannette '1124307' door Jeannette

Groot-BrittanniëBelfast

Groot-BrittanniëBelfast

Parlementsgebouw

Jeannette

Noord Ierland is heel interessant om te bezoeken met veel historische plekken zoals kastelen, begraafplaatsen maar ook de resten van de "troubles" met de vele muurschilderingen met name in Belfast en Derry. Verder vind je een prachtig ruig landschap langs de kust met de hoogste kliffen van Ierland. Op de foto zie je het parlementsgebouw net even buiten Belfast.

'1121535' door Jeannette '1121535' door Jeannette

Soedanmeroe

Soedanmeroe

Priveconcertje

Jeannette

Toen we bij de piramides van Meroe waren ontstak er een zandstorm. Het was bijna ondoenlijk om de piramides te bezoeken want het zand waaide met enorme kracht in je gezicht. Mijn ega liep toch door voor het ultieme plaatje. Toen ik weer bij de ingang was maakte ik met handen en voeten een praatje met deze souvenirverkopers waarop ze hun zelfgemaakte instrumenten pakten en voor mij een prive concertje gaven.

'1121430' door Jeannette '1121430' door Jeannette

Soedan

Soedan

Water halen

Jeannette

Met een groep mannen trekken en werken samen met hun dieren om water te halen uit deze put, zo gaat dat in het droge noorden van Soedan. En de sfeer was zeer gemoedelijk.

'1120677' door Jeannette '1120677' door Jeannette

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Wachten op gasten

Jeannette

Vanuit Medellin kun je een daguitstap doen naar o.a. dit schattige dorp Guatepe. Het hele dorp is versierd met dagelijkse tafereeltjes afgebeeld op de huizen.

'1120675' door Jeannette '1120675' door Jeannette

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Feliz Navidad

Jeannette

Vanuit Medellin kun je een daguitstap doen naar o.a. dit schattige dorp Guatepe. Wij waren er afgelopen kerstperiode dus de muts van de kerstman kreeg ook een plekje.

'1120303' door Jeannette '1120303' door Jeannette

Soedan

Soedan

Meisje bij de...piram

Jeannette

Bij de zeer oude piramides van Nuri trof ik afgelopen maart dit lieve meisje die het leuk vond om op de foto te gaan. Ik denk regelmatig aan de mensen die ik ontmoet heb in dit land wat nu weer getroffen is door overstromingen.

'1120067' door Jeannette '1120067' door Jeannette

Colombia

Colombia

Typisch Colombia

Jeannette

Typisch Colombia: onderweg naar de waxpalmen kwamen we door dit kleurrijke dorpje. Dit is het authentieke Colombia waar de locals nog hetzelfde leven als 50 jaar geleden.

'1119178' door Jeannette '1119178' door Jeannette

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Casa Terracota

Jeannette

Casa Terracota is vlakbij het stadje (op loopafstand van) Villa de Leyva. Dit stadje is zeer de moeite waard en is niet ver van Bogota. Het huis is zeer kunstzinnig ingericht en zonder rechte hoeken.

'1119168' door Jeannette '1119168' door Jeannette

LibanonBeiroet omgeving

LibanonBeiroet omgeving

Mensen van Libanon

Jeannette

Vorig jaar in april was ik een week in Libanon. We maakten 5 dagexcursies met een bus waarbij we bijna het hele land gezien hebben. Wat me ook is bijgebleven is de vriendelijkheid en overlevingskracht van de mensen in Libanon.

'1118513' door Jeannette '1118513' door Jeannette

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Muurschilderingen

Jeannette

Overal in de stad Bogota zie je prachtige muurschilderingen. Deze schildering zag ik afgelopen december tijdens een wandeling van Bogota Graffity tour. In normale tijden start 2x per dag om 10.00 en 14.00 uur vanaf PARQUE DE LOS PERIODISTAS een rondwandeling.

'1118446' door Jeannette '1118446' door Jeannette

ColombiaHuila

ColombiaHuila

Tatacoa woestijn

Jeannette

Een dagje rijden ten zuiden van Bogota vind je deze enige (kleine) woestijn van Colombia. Er is een rood gedeelte en een grijs deel. Je kunt er een prachtige wandeling maken door dit landschap.

'1117297' door Jeannette '1117297' door Jeannette

Sri Lanka

Sri Lanka

Thaipusam

Jeannette

Thaipusam is een festival dat in verschillende landen plaatsvindt zoals Maleisië, India en Sri Lanka en het is eén van de meest bizarre religieuze festivals ter wereld. Het is een hindoe festival dat vooral door de Tamils wordt gevierd. Het ziet er allemaal bijzonder pijnlijk uit met spiesen door wangen en rug. Maar vreemd genoeg lijkt het de gelovigen helemaal niet te deren, zij zijn volledig in trance.

'1117295' door Jeannette '1117295' door Jeannette

Sri Lanka

Sri Lanka

Een slechte dag?

Jeannette

Deze overheids ambtenaar zag het zo te zien even niet zo zitten of was hij gewoon moe? Zijn collega keek er ook een beetje van op terwijl ze verder liep.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik