Janbaert

'1142678' door Janbaert '1142678' door Janbaert

België

België

Langdorp

Janbaert

Langdorp is een Vlaamse deelgemeente van de stad Aarschot in de provincie Vlaams-Brabant. Langdorp was een zelfstandige gemeente tot aan de gemeentelijke herindeling van 1 januari 1977.

'1142677' door Janbaert '1142677' door Janbaert

BelgiëVlaams-Brabant

BelgiëVlaams-Brabant

Beschermend

Janbaert

lammeke beschermend tussen de ouderen; Het Schulensmeer ligt in het westen van de Belgische provincie Limburg, in de vallei van de Demer op het grondgebied van Herk-de-Stad en Lummen. Het is genoemd naar het kerkdorp Schulen dat aan de weg ligt tussen Hasselt en Diest.

'1140979' door Janbaert '1140979' door Janbaert

België

België

Slapende zwaan

Janbaert

Het Schulensmeer ligt in het westen van de Belgische provincie Limburg, in de vallei van de Demer op het grondgebied van Herk-de-Stad en Lummen. Het is genoemd naar het kerkdorp Schulen dat aan de weg ligt tussen Hasselt en Diest.

'1140978' door Janbaert '1140978' door Janbaert

België

België

Zwanen in Schulensmee

Janbaert

Het Schulensmeer ligt in het westen van de Belgische provincie Limburg, in de vallei van de Demer op het grondgebied van Herk-de-Stad en Lummen. Het is genoemd naar het kerkdorp Schulen dat aan de weg ligt tussen Hasselt en Diest.

'1138401' door Janbaert '1138401' door Janbaert

België

België

Fietsen langs de Deme

Janbaert

De Demer is een rivier in de Belgische provincies Limburg en Vlaams-Brabant.

'1134065' door Janbaert '1134065' door Janbaert

België

België

Oud en nieuw

Janbaert

De Noordwijk (Frans: Quartier Nord) of Noordruimte (Espace Nord) is een gesloopte volkswijk in het noorden van de Belgische hoofdstad Brussel. Door toedoen van de "verbrusseling" werden de vele architecturaal interessante panden in de wijk gesloopt, en werd de wijk gedegradeerd tot een zakendistrict voorzien van hoogbouw. De opzet van de wijk is vergelijkbaar met die van La Défense in Parijs en Canary Wharf in Londen. De schaal is te vergelijken met die van de Zuidas in Amsterdam. Anno 2011 werken hier 30 000 mensen verspreid over 1 miljoen m² kantooroppervlakte in een wijk met 5 000 bewoners. Met de naam "Noordruimte" wordt voornamelijk verwezen naar de kantoren in de wijk.

'1134064' door Janbaert '1134064' door Janbaert

BelgiëVlaanderen

BelgiëVlaanderen

Visvijver

Janbaert

De Dijle (Frans: Dyle, Waals: Tîle) is een rivier die door de Belgische provincies Waals-Brabant, Vlaams-Brabant en Antwerpen stroomt. Ze maakt deel uit van het stroomgebied van de Schelde. Het gebied ten oosten van Brussel, waar de Dijle doorheen komt, heet het Dijleland. De belangrijkste plaatsen aan de Dijle zijn, met de stroom mee, Ottignies-Louvain-la-Neuve, Waver, Leuven, Werchter en Mechelen. De rivier heeft een lengte van 86 kilometer. Deze rivier ontspringt in Houtain-le-Val, een deelgemeente van het Waals-Brabantse Genepiën. Aanvankelijk stroomt de Dijle tamelijk ongedwongen in noordoostelijke richting. Ten zuiden van Leuven monden de Thyle, de Train, de Nethen, de Laan en IJse uit in de Dijle; in Leuven zelf ook nog de Voer. In Werchter mondt de Demer uit in de Dijle, die daarna een bocht maakt naar het westen. In Mechelen wordt de Dijle gesplitst in een Binnendijle en een Afleidingsdijle. Uiteindelijk gaat de Dijle, vlak nadat de Zenne in haar loop uitmondt, in Rumst samen met de Nete over in de Rupel.

'1134063' door Janbaert '1134063' door Janbaert

BelgiëVlaanderen

BelgiëVlaanderen

De Wijers

Janbaert

De Wijers strekt zich uit over 7 gemeenten in de Limburg: Hasselt, Genk, Diepenbeek, Lummen, Zonhoven, Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren. Goed voor 26.000 ha waterlandschap vol vijvers, plassen en beekvalleien. De naam van het gebied komt van het oude woord voor 'viskweekvijver'. De Wijers is een bijzonder waardevol natuurgebied, zelfs op Europese schaal: grote delen van het gebied zijn opgenomen in het Natura2000-netwerk. Het waterlandschap biedt dan ook een thuis aan heel wat zeldzame dieren en planten, zoals de roerdomp – een mysterieuze reigerachtige – en de minuscule boomkikker. Zonder de vijvers, rietvelden en heide in De Wijers zouden soorten als de roerdomp, woudaap of boomkikker misschien al uitgestorven zijn in Vlaanderen. Het bijzondere lappendeken van vijvers ontstond door het kweken van vis. Eerst door kloosterlingen, later door commerciële viskwekers. Ingenieuze systemen van dijken en grachten creëerden snoeren van aaneengeschakelde vijvers in en langs de beken. Ook vandaag nog worden heel wat vijvers gebruikt voor de viskweek. Naast vijvers vind je hier ook uitgestrekte glooiende heidelandschappen, beekvalleien en bossen.

'1134062' door Janbaert '1134062' door Janbaert

BelgiëVlaanderen

BelgiëVlaanderen

Corona reisjes in...V

Janbaert

Natuurreservaat "De Wijers" in Zonhoven. Men kan er aan een luswandeling van 5,5km doen. Onderweg kan men een hoge uitkijktoren beklimmen om evt. naar de vogels te spotten.

'460772' door Janbaert '460772' door Janbaert

BelgiëVlaams-Brabant

BelgiëVlaams-Brabant

Winter aan de Demer

Janbaert

Natuurpunt Aarschot heeft momenteel 320 ha natuurgebied in beheer en dit verspreid over 6 gebieden nl. Aarschotse Langdonken (Blakers in Langdorp en Meertsels in Aarschot), Achter Schoonhoven (Demervallei Aarschot, Langdorp en Rillaar), Meren en Kalsterbos (Langdorp), Molenheide (omgeving Heimolen in Langdorp), Tienbunderbos (Rillaar) en Vorsdonkbos-Turfputten (Gelrode).

'460187' door Janbaert '460187' door Janbaert

BelgiëWest Vlaanderen

BelgiëWest Vlaanderen

Belgische kust

Janbaert

Het garnaalvissen te paard zoals beoefend in Oostduinkerke, is een eeuwenoude ambacht die nauw verbonden is met de natuur en afhankelijk is van de elementen en het getij. De taaie mannen op hun robuuste paarden door de golven te zien zwoegen, is zeker een uitstapje waard! 'De garnaalvisserij te paard in Oostduinkerke' werd op woensdag 4 december 2013 door UNESCO officieel toegevoegd aan de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

'458578' door Janbaert '458578' door Janbaert

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

Bedevaarders in...Lal

Janbaert

Het bijzondere is dat Lalibela nog steeds vele pelgrims trekt. In de orthodoxe goede week is dit te merken. In iedere kerk wordt gebeden en de bijbel gelezen in groepjes of alleen. Jonge mensen lezen voor in de oude taal "Ge-ez" en worden verbeterd door ouderen. In andere hoekjes slapen pelgrims. Er heerst een relaxte sfeer en niemand lijkt zich te storen aan ons toeristen die met de camera's er tussendoor wandelen. Al met al een bijzondere ervaring.

'457441' door Janbaert '457441' door Janbaert

Montenegro

Montenegro

Poes in Kotor

Janbaert

Kotor is een oude havenstad, gelegen aan de baai van Kotor, een diepe inham van de Adriatische Zee in de Montenegrijnse kustlijn. De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

'456406' door Janbaert '456406' door Janbaert

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Himba jongen met...ui

Janbaert

Het is leuk voor mij om een ontspannende en deugnietachtige Himba jongen te fotograferen. De Himbastammen wonen in Noord West Namibië.

'456093' door Janbaert '456093' door Janbaert

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Sierlijke Himba vrouw

Janbaert

De Himba stam is een nomadische bevolking die rondtrekt in de eerder genoemde regio. De Himba is nauw verwant aan de Ovezamba en de Herero bevolking en spreken nagenoeg dezelfde taal. De Himba is goed te onderscheiden van elke andere lokale stam. Het uiterlijk is voor de Himba erg belangrijk. Aan het uiterlijk van de verschillende Himba valt veel af te lezen.

'456082' door Janbaert '456082' door Janbaert

MaliDogonland

MaliDogonland

Ezel & baobab in Dogo

Janbaert

De Dogon zijn een bevolkingsgroep die wonen langs de Klif van Bandiagara in Mali, een land in West-Afrika. Ze zijn bekend om hun kleurrijke, gemaskerde dansen en ceremonies, hun monumentale architectuur en een complexe levenswijze.

'455825' door Janbaert '455825' door Janbaert

RoemeniëCluj

RoemeniëCluj

Boerin in Apuseni

Janbaert

In West Roemenie ligt een prachtig berggebied dat weinig bekend is: het Apuseni Gebergte of de West Karpaten. De belangrijkste verkeersaders swingen rond het gebergte, de steden zijn op de randen ervan gebouwd. Het is een enorm plateau in 2 gesneden door de schilderachtige Aries Rivier. De natuur is er puur en groen, de beboste bergen wisselen af met kleurrijke graasvlaktes. Ontelbare rivieren hebben spectaculaire canyons gesneden in het gebergte en vormden de meest fascinerende grotten. Je kan het gebergte "de groene bergen" noemen.

'455682' door Janbaert '455682' door Janbaert

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Escalante Petrified..

Janbaert

Het Petrified Forest Trail is een een-mijl loop, kronkelende door lavastromen en duizenden stukken versteend hout. The Sleeping Rainbows trail is een optionele 0,75-mijl (1.21 km) lus van de Petrified Forest Trail. Dit gedeelte is veel steiler en vereist klauteren en klimmen over rotsen. [4]

'455681' door Janbaert '455681' door Janbaert

MaliCentraal Mali

MaliCentraal Mali

Gelukkig zwanger

Janbaert

Meestal komen ook veel zieken ‘s morgens langs op de consultatie bij z. Suzy (mijn schoonzus) voor klinisch onderzoek, onderzoek en behandeling van bijkomende klachten en het meenemen van de medicatie. s’ Middags krijgen ze een grote rijstmaaltijd met groenten en vlees of vis. De rest van de rijst mag iedereen meenemen. Gemiddeld zijn er 25 zieken die dag. Meer dan de helft zijn vrouwen, ook met jonge kinderen, enkele mannen en jongelingen. Enkele zieken uit Koutienso voelen zich gestigmatiseerd om de bijeenkomsten bij te wonen.

'455678' door Janbaert '455678' door Janbaert

MaliCentraal Mali

MaliCentraal Mali

Malinese vrouw

Janbaert

Mali is een land in West- Afrika, afgesloten van de zee. Delen van het land liggen in de Sahelstreek, daarom heeft Mali een droog klimaat met een regenseizoen. Verschillende etnische groepen leven samen (bijvoorbeeld: Peul, Malinka, Bambara, Touareg,…) in dit moslimland(90%) maar ook het animisme (9%) en het christendom (1%) vinden hier hun plaats.

'455677' door Janbaert '455677' door Janbaert

MaliCentraal Mali

MaliCentraal Mali

Meisje in de brousse

Janbaert

Mali is een land in West- Afrika, afgesloten van de zee. Delen van het land liggen in de Sahelstreek, daarom heeft Mali een droog klimaat met een regenseizoen. Verschillende etnische groepen leven samen (bijvoorbeeld: Peul, Malinka, Bambara, Touareg,…) in dit moslimland(90%) maar ook het animisme (9%) en het christendom (1%) vinden hier hun plaats.

'455564' door Janbaert '455564' door Janbaert

MaliCentraal Mali

MaliCentraal Mali

Met weinig tevreden

Janbaert

Ergens tussen Bla en San waar mijn schoonzus al sinds 1981 in de brousse als verpleegster werkt en de stichtster is van dispensarium, schooltje en materniteit, leven de mensen er nog steeds primitief terwijl we hier in Europa hoogtechnologisch leven. Ondanks al de primitieve toestanden is de Malinese bevolking best tevreden. Onbekend is onbemind.

'455552' door Janbaert '455552' door Janbaert

MaliCentraal Mali

MaliCentraal Mali

Vredesduif bij de...m

Janbaert

De oorsprong van het symbool is waarschijnlijk niet religieus, maar inmiddels wordt het algemeen geaccepteerd als symbool van de Islam. De vijfpuntige ster herinnert de moslims namelijk aan de vijf pijlers van de Islam: de geloofsbelijdenis, het gebed, de armenbelasting, het vasten en de pelgrimstocht naar Mekka. En de maan is belangrijk omdat hij de islamitische kalender bepaalt, want elke nieuwe maan markeert het begin van een nieuwe maand. Zo gaan cultuur en religie hier dus hand in hand. En waarmee zijn de moslimextremisten nu mee bezig???

'455547' door Janbaert '455547' door Janbaert

MaliDogonland

MaliDogonland

Keuken in Dogon

Janbaert

Terwijl we hier in de westerse wereld een heel comfortabele keuken hebben ploeteren de mensen in bv. Dogonland (Mali) nog steeds in de keuken zoals eeuwen geleden. De Dogonvrouwen moeten zelfs 's morgens vroeg via de steile kliffen naar beneden gaan om voorraad water op te halen!!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier