Jamievanommering

'515028' door Jamievanommering '515028' door Jamievanommering

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Fall foliage

Jamievanommering

Fall foliage is de naam die men in New England gebruikt voor de periode waarin de bomen felrood, oranje en geel kleuren (en niet Indian Summer, de naam die we in Nederland vaak gebruiken). Het fenomeen is prachtig en trekt veel toeristen, maar omdat het gebied waar dit fenomeen zich afspeelt immens groot is, voelt het alsof je er alleen van komt genieten. De plek op deze foto is een van de vele plekken waar we stoppen met onze camper om een tijdje, zonder andere 'leaf peepers', van het spektakel te genieten. (De mensen die naar het verkleuren van de blaadjes komen kijken, worden leaf peepers genoemd.)

'514788' door Jamievanommering '514788' door Jamievanommering

Verenigde StatenVermont

Verenigde StatenVermont

Vermont Route 100

Jamievanommering

Route 100 in Vermont staat bekend als een van de mooiste wegen om te rijden tijdens de Indian Summer in New England. De uitzichten onderweg zijn inderdaad onafgebroken prachtig en we stoppen regelmatig om de felle kleuren van de bomen te bewonderen (en uiteraard te fotograferen). De kleuren komen het beste tot hun recht met tegenlicht. Inmiddels zijn de blaadjes van de bomen gevallen en zal deze plek er heel anders uit zien!

'512322' door Jamievanommering '512322' door Jamievanommering

Verenigde StatenVermont

Verenigde StatenVermont

Magisch moment

Jamievanommering

Soms maak je op reis een moment mee, wat je nog weken, maanden of misschien wel jaren bij blijft. De zonsopkomst bij Kent pond in de staat Vermont was voor mij zo'n moment. Omdat het licht, de mist, de spiegeling van het water, de kleuren van de bomen, eigenlijk alles even perfect was. Dat kleine bosje in het midden van het meer, opgelicht door de eerste zonneschalen, omhuld door mist, de ochtenddauw nog op het riet ervoor... Het heeft iets magisch. Wat is de herfst in New England toch fantastisch!

'512055' door Jamievanommering '512055' door Jamievanommering

Verenigde StatenVermont

Verenigde StatenVermont

De beste keuze

Jamievanommering

Tijdens onze roadtrip door New England overnachten we 1 nacht in ons campertje in het Gifford woods state park (in de staat Vermont). Het is ijzig koud en zodra het licht wordt, worden we wakker. We (credits voor mijn vriend :-p) besluiten om voor het ontbijt naar Kent pond vlakbij het state park te rijden, want dan kunnen we onze camper opwarmen op de motor en dat ontbijt toch een stuk aangenamer. Als we bij het meertje aankomen, blijkt dit de beste keuze van de hele trip te zijn, want boven het stilstaande water hangt de ochtendmist, de eerste zonnestralen lichten de felgekleurde bomen aan de overkant van het meer op (en de heuvel er achter juist nog niet), en wooow wat is die combinatie mooi!!!

'511867' door Jamievanommering '511867' door Jamievanommering

IranIsfahan

IranIsfahan

Masjed-e Jamé

Jamievanommering

Deze vrijdagsmoskee (Masjed-e Jamé) ligt in het prachtige Isfahan. Het is niet eens de moskee zelf die een glimlach op mijn gezicht tovert als ik aan ons bezoek aan deze moskee terug denk (hij is echt prachtig), maar het zijn de vriendelijke Iraanse dames die mij uitnodigen op hun picknickkleedje en volstoppen met thee en lekkers. De gastvrijheid van de Iraanse bevolking is zo bijzonder en geeft de finishing touch aan een reis naar Iran.

'511766' door Jamievanommering '511766' door Jamievanommering

IranYazd

IranYazd

Torens der stilte

Jamievanommering

In de buurt van Yazd in Iran liggen de Torens der stilte. Deze torens zijn overblijfselen van het Zoroastrisme, wat voor de komst van de Islam de staatsgodsdienst van Iran (Perzie) was. In de Torens der stilte werden luchtbegrafenissen gehouden; overledenen werden hier neergelegd om opgegeten te worden door vogels. Volgens het Zoroastrisme is stoffelijk overschot namelijk vervuilend voor aarde en lucht. Tegenwoordig zijn luchtbegrafenissen verboden, maar deze plek is wel bijzonder om te bezoeken, alleen al vanwege het uitzicht (op de verschillende bijgebouwen) dat je vanaf de torens hebt!

'511503' door Jamievanommering '511503' door Jamievanommering

MyanmarBagan

MyanmarBagan

Gouden gloed

Jamievanommering

Om nog even in de Birma sferen te blijven en omdat foto's van Bagan nooit vervelen: een foto van de zonsopkomst in Bagan (genomen vanaf een rustige tempel, niet vanuit een luchtballon). Voor ons een van de hoogtepunten van een wereldreis van 15 maanden. Onbetaalbaar toch, dit uitzicht?! (Het was wel even zoeken naar een niet toeristische tempel die we voor zonsopkomst konden beklimmen, de meeste kun je niet beklimmen, al helemaal niet voor zonsopkomst.)

'511377' door Jamievanommering '511377' door Jamievanommering

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

Tegenlicht

Jamievanommering

Een van mijn mooiste herinneringen aan Birma is de boottocht bij zonsopkomst over Inle Lake. De vissers slaan 's ochtends vroeg met hun stokken op het water, om de vissen naar de oppervlakte te bewegen vermoeden wij, zodat ze daarna met hun netten de vissen kunnen vangen. Met tegenlicht en ochtendmist levert dit sprookjesachtige plaatjes op.

'511090' door Jamievanommering '511090' door Jamievanommering

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Felrood

Jamievanommering

Wat de herfst in New England zo bijzonder maakt, zijn toch wel de felle kleuren die de bladeren aannemen: felrood, feloranje of felpaars; ik wist voor vertrek niet dat herfstkleuren zo intens kunnen zijn. De felrode bomen zijn toch wel mijn favoriet. Deze stond prachtig te shinen op een groen grasveldje, gewoon in de voortuin van iemand. Reden genoeg om de camper even langs de kant van de weg te zetten voor een foto-stop.

'510966' door Jamievanommering '510966' door Jamievanommering

Verenigde StatenNew Hampshire

Verenigde StatenNew Hampshire

Spiegelmeer

Jamievanommering

De herfst in New England is fantastisch. Vooral bij de vele meertjes kijk je je ogen uit, als de felgekleurde bomen weerspiegelen in het water. Op deze foto zie je Beaver Pond in het Bear Brook State Park. We maken 's ochtends vroeg een wandeling rondom dit meer. Als de zon begint te schijnen, lichten de kleuren nog feller op. Je zou bijna denken dat het gephotoshopt is, maar de kleuren zijn echt zo helder.

'510892' door Jamievanommering '510892' door Jamievanommering

Verenigde StatenNew Hampshire

Verenigde StatenNew Hampshire

Herfst in New...Hamps

Jamievanommering

De herfst. Het seizoen om af te reizen naar het noordoosten van de V.S. (de regio New England). In deze regio veranderen de uitgestrekte bossen in de maand oktober in een waar kleuren spektakel; de bladeren van de bomen nemen alle tinten rood, oranje en geel aan. Het is bijna onwerkelijk dat bladeren echt zo fel kunnen kleuren. Op deze foto zie je het rustige Squam Lake in de staat New Hampshire. Degene die in het hutje in de verte woont, mag van geluk spreken!

'510760' door Jamievanommering '510760' door Jamievanommering

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

On top of the Rock

Jamievanommering

We zijn net terug van een tripje naar New York city en laat ik maar direct een foto plaatsen van het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de reis: het uitzicht vanaf de Rockefeller. Vlak voordat de zon onder gaat pakken we de lift naar boven, naar het observation deck, en we genieten van de verandering van de kleuren in de lucht van zonsondergang tot nacht. Fenomenaal!

'506752' door Jamievanommering '506752' door Jamievanommering

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

Beenroeier

Jamievanommering

Het sprookjesachtige Inle Lake staat bekend om haar beenroeiers. Deze speciale roeitechniek is volgens mij alleen voor de geoefende Birmees geschikt; deze man balanceert behendig op het einde van de boot terwijl hij de visvangst binnen haalt (ik zou sowieso in het water vallen!). Het is een prachtig gezicht in het avondlicht met de paalwoningen en heuvels op de achtergrond.

'506651' door Jamievanommering '506651' door Jamievanommering

MyanmarBagan

MyanmarBagan

Avondgloed

Jamievanommering

Bagan is op haar mooist tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Dit moment van de dag mag je absoluut niet missen. We kiezen elke ochtend en avond een andere tempel uit om van het prachtige uitzicht over de tempels te genieten. De man en vrouw die op deze foto met hun vee naar huis lopen, beseffen waarschijnlijk niet hoe bijzonder mooi het gebied is waarin zij wonen!

'506402' door Jamievanommering '506402' door Jamievanommering

MyanmarHsipaw

MyanmarHsipaw

In een schooltje

Jamievanommering

In de buurt van Hsipaw maken wij een tweedaagse wandeling met een gids. We overnachten in een lokaal dorpje onderweg, waar we ook een schooltje bezoeken. Een paar kinderen zijn speciaal voor ons bezoekje wat langer op school gebleven. Ijverig schrijven ze in hun boekjes en ze laten ons maar al te graag zien welke woordjes Engels ze al kennen! (Er is net voor een maand een vrijwilliger in het dorp geweest die Engelse les gegeven heeft.) De gele thanaka op de gezichtjes van de kids maar ze nog schattiger dan dat ze al zijn!

'504964' door Jamievanommering '504964' door Jamievanommering

FrankrijkFranse Ardennen

FrankrijkFranse Ardennen

Fijne start van de...

Jamievanommering

Afgelopen weekend zijn we met een klein trekkerstentje achterin de auto naar het noordelijke gedeelte van de Franse Ardennen gereden. Dit bosrijke gebied, waar de Maas mooi doorheen kronkelt, ligt op maar 3 uur rijden vanuit Brabant. Je kunt hier fantastisch kamperen, fietsen en wandelen. We sliepen 1 van de 2 nachten op een camping aan de rand van de mooie hoofdstad Charleville-Méziers. Als we 's ochtends de stad in wandelen voor verse croissants komt de zon prachtig op boven de Maas. Wat een fijne start van de dag! Ik kwam hier om m'n hoofd leeg te maken en dat lukt wel op zo'n plek!

'504862' door Jamievanommering '504862' door Jamievanommering

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Verlaten strandje

Jamievanommering

Het Coromandel schiereiland in Nieuw-Zeeland is een prachtige plek om te bezoeken. Het is een gebied met glooiende groene heuvels en mooie verlaten stranden. Trek tijdens je Nieuw-Zeeland trip een paar dagen uit voor dit schiereiland, gelegen op het noordereiland, en rijdt naar het noordelijkste puntje van de Coromandel. Je komt onderweg strandjes tegen als deze die je met geen enkele andere toerist hoeft te delen.

'503308' door Jamievanommering '503308' door Jamievanommering

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tongariro Alpine...Cr

Jamievanommering

Het is ongetwijfeld de meest spectaculaire dagwandeling die je in Nieuw-Zeeland kan maken: de Tongariro Alpine Crossing. Je bent er een uurtje of acht zoet mee en halverwege word je beloond met dit uitzicht op de Ngauruhoe vulkaan (beter bekend als Mount Doom; een van de filmlocaties van Lord of the Rings). Het is vaak slecht weer in dit gebied. Kom je in de buurt van de Tongariro Alpine Crossing? Check dan goed de weersvoorspelling en kies een zonnige dag uit. Met slecht weer mag je de wandeling namelijk niet maken.

'503073' door Jamievanommering '503073' door Jamievanommering

Kirgizië

Kirgizië

Voor het ontbijt

Jamievanommering

Onze wandeltocht naar het Kirgizisch bergmeer Song-Kol duurt in totaal vier dagen; de eerste twee dagen lopen we naar het meer, de derde dag lopen we langs het meer en dag vier keren we terug naar de beschaving. Het landschap is elke dag prachtig; groene glooiende heuvels, die, als je ze gaat beklimmen, toch iets minder glooiend blijken te zijn dan vooraf gedacht. Als we de tweede ochtend aan de voet van het meer wakker worden, besluiten we voor het ontbijt een van de heuvels te trotseren voor dit prachtige, weidse uitzicht. Vanaf de rotsblokken of de voorgrond genieten we intens van de rust en ruimte om ons heen.

'502964' door Jamievanommering '502964' door Jamievanommering

Kirgizië

Kirgizië

Leven op hoogte

Jamievanommering

In Kirgizië maken wij een meerdaagse wandeltocht naar Song-Kol, een op 3.000 meter hoogte gelegen bergmeer. Tijdens deze tocht slapen we bij Kirgiezen in hun yurts (bij gezinnen die hier voor de zomer met hun vee naar toe getrokken zijn), waar we naast een slaapplaats ook eten krijgen. Dat we ons op hoogte bevinden, zie je wel aan de zongebrande wangen van deze jongens.

'502775' door Jamievanommering '502775' door Jamievanommering

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Sprookjesachtig mooi

Jamievanommering

Het meest bekende gebouw van Moskou is St. Basil's Cathedral. En niet voor niks, want met haar prachtige gekleurde koepeltjes is ze sprookjesachtig mooi. Hoewel Moskou niet in mijn lijstje met favoriete steden ter wereld voorkomt, roept de stad toch hele fijne herinneren bij mij op. Inmiddels al weer 2 jaar geleden begon hier namelijk onze fantastische reis van vijftien maanden door Azië, Oceanië en Europa. De vrijheid, het geluk, de totale ontspanning die ik voelde toen we in Moskou aankwamen... Fantastisch. Ik verlang er naar terug :-)

'502205' door Jamievanommering '502205' door Jamievanommering

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Hong Kong

Jamievanommering

Hong Kong is een van mijn favoriete steden ter wereld; indrukwekkend hoge gebouwen, gezellige buurtjes, fantastisch eten en vers gemaakte, betaalbare sushi in de supermarkten. Wat wil je nog meer? Vanaf de Peak op Hong Kong island heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Het is leuk om met het trammetje naar boven te gaan en nog leuker om, na een wandeling op de top, te voet terug af te dalen de stad in.

'501873' door Jamievanommering '501873' door Jamievanommering

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Niet meer de hoogste

Jamievanommering

De Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur steken met hun 378 meter hoog boven de stad uit. Toen de torens in 1998 gebouwd werden, waren ze de hoogste ter wereld. In 2003 werden ze in hoogte overtroffen door de Taipei 101 en inmiddels staan ze 'slechts' op de negende plaats in de ranking 'hoogste gebouw ter wereld'. Ik vond de torens op hun mooist toen het begon te schemeren, de lucht nog lichtblauw was, maar de lampjes al wel aan waren. De torens kleuren perfect bij de lucht!

'501709' door Jamievanommering '501709' door Jamievanommering

OezbekistanSamarkand

OezbekistanSamarkand

Shah-i-Zinda

Jamievanommering

De eye-catcher van Samarkand is het Registan. Maar sla ook zeker Shah-i-Zinda niet over, de beroemdste begraafplaats van Oezbekistan. Op deze historisch plek vind je een heel bijzonder straatje met mausolea gebouwd in tussen de 9e en 19e eeuw. De een nog mooier dan de ander, uiteraard allemaal versierd met het typisch Oezbeekse tegelwerk. Shah-i-Zinda is voor de Oezbeken zelf ook een hele populaire plek om te bezoeken.

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >