Jacomien

8
Duitsland
Jacomien was hier 30 Sep 2018
Nog maar drie jaar geleden werd de grootste en enige voetgangershangbrug in Duitsland geopend. De brug ligt tussen Morsdorf en Sosberg in en een diep dal ligt tussen de twee heuvels en hoogvlakten van deze plaatsen in. De brug is 360 meter lang en hamgt 100 meter boven het dal , waar ook nog de Morsdorfer Bach stroomt. Inmiddels hebben heel wat mensen de brug ontdekt en in Duitsland hoopt men dat er een nieuwe attractie bij gekomen is. En het is vooral heel fijn dat toeristen die de Saar-Hunsruck- Steig bewandelen direct hun weg kunnen vervolgen via deze brug. De Saar-Hunsruck- Steig is tot de mooiste route verkozen van de Hunsruck. Voor mensen met hoogtevrees is de brug niet geschikt maar de brug is prachtig gemaakt en veel gezinnen met kinderen genieten er ook van. Vanuit Morsdorf is het ongeveer 2 km lopen. Dat kan op twee manieren: door het bos of over de weg langs de akkers met een prachtig uitzicht. Eenmaal over de brug kun je dezelfde weg terug doen, dus over de brug of onderlangs je weg vervolgen. Mogelijkheden te over . In Morsdorf zijn zeker vier grote parkeervelden waar je de auto neer kunt zetten voor een klein prijsje. Ook zijn er in de plaatsjes voldoende overnachtingsmogelijkheden en langere afstanden gaan lopen. Morsdorf heeft ook een bezoekerscentrum. De brug ligt ongeveer 21 km vanaf Cochem, een bekende plaats aan de Moezel en de rivier de Rijn is ook ongeveer 20 km. Een absolute aanrader niet ver van huis!
Bergen Budgetreizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • Niet ver vanuit Nederland
  • Heel mooi wandelgebied
  • Een leuk avontuur
Review geplaatst op 2018-10-26
10
Polen
Jacomien was hier 31 May 2017
Zamosc is een nog onbekende schitterende stad met geschiedenis. De stad is in Renaissance stijl gebouwd in de 16e eeuw en wordt "het pareltje" van Polen genoemd. Jan Zamoyski ( 1542-1605) was de grondlegger van deze stad in Italiaanse stijl en had als voorbeeld Padua. Prachtige stijlvolle huizen op een groot vierkant plein. Het Raadhuis in het midden met een grote trap naar een bordes vanwaar je het hele plein kunt overzien. Schitterende torentjes rondom en veel vrolijke en mooie kleuren wel of niet in pasteltinten. Daarbij veel cultureel erfgoed: een Kathedraal, diverse andere kerken, vestingwerken met prachtige groene tuinen achter het bolwerk, een (kortgeleden opgeknapte) Synagoge- oorspronkelijk gebouwd in 1610 en nu ook cultureel centrum, Armeense huizen waar o.a nu een museum is, een dierentuin, vele terrassen en eetgelegenheden. In het Raadhuis bevindt zich ook een fotogalerie met wisselende foto exposities. Bovendien is daar het toeristeninformatiebureau. Zamosc is een sublieme plaats voor een prachtige stedentrip voor iedere liefhebber van architectuur en geschiedenis en met culturele interesse. Het is er zeker niet druk en het waard om ontdekt te worden!
Land
  • nog niet ontdekt
  • van grote schoonheid
  • veel te doen
  • mooie omgeving
  • enkele dagen op weg naar meer..
  • zeer verrassend
  • geen
Review geplaatst op 2017-10-31
10
Polen
Jacomien was hier 31 May 2017
Een van de vele bijzondere houten kerkjes uit het gebied van Zuidoost Polen: Bystre. Zomaar een piep klein plaatsje vlak bij de grens met Ukraine waar deze kerk staat. Over een hobbelig zandachtig pad te bereiken. De kerk staat met een bruin beschilderd bord aangegeven, evenals alle houten kerkjes. Het is een bijzondere kerk om te zien waar toen ik er was nog hard gewerkt werd aan de renovatie. aan alle kanten van de kerk is te zien dat er veel verwaarloost de laatste eeuw. Gelukkig heeft men het belang gezien van dit prachtige monument en is men door middel van fondsen en culturele bijeenkomsten bezig dit monument tot leven te brengen. De omgeving is schitterend groen en nog heel puur. Platteland met rust en stilte, bomen bos en weide gebied. Een gebied om op zijn minst een wandeling te maken. De oude begraafplaats is onderhouden en authentiek, gewoon tussen het gras. Om precies te ontdekken waar ook Bystre ligt ( er zijn n.l meer plaatsen die zo heten) kun je het beste naar een VVV in de buurt van dit natuurgebied (Bieszczady) gaan of in een boekwinkel, om een mooie plattegrond te krijgen zijn met de houten kerkjes.
Land
  • nog veel te ontdekken hier
  • geen
Review geplaatst op 2017-08-14
10
Polen Zuidoost Polen
Jacomien was hier 31 May 2017
Het Zuidoosten wordt gekenmerkt door oude steden en prachtige natuur. Voor ons werd dat dit jaar het National Park Bieszczady in het uiterste puntje van het Zuidoosten. Op zoek naar wolven en beren! Het bergachtige gebied strekt zich uit over zowel Polen als, Slowakije en Ukraine . Een gebied waar nog niet veel toeristen komen, waar de Polen die nieuwsgierig zijn en niet te ver weg willen of kunnen ook te vinden zijn. Een prachtig wandel- en fietsgebied. De kleine plaatsjes in het gebied zijn gemoedelijk en in het landelijke gebied lijkt het of de tijd heeft stil gestaan. Regelmatig zien we paard en wagen de vracht met hout en hooi trekken. Rust en ontspanning is het gevoel dat bij me opkomt. In deze hele regio zijn oude houten kerkjes te vinden, gemaakt van lariks en sparren hout. De kerkjes staan aangegeven met houten bordjes in pijl vorm met de naam van het plaatsje erop. Je gaat dus altijd de goede kant op om het te zien. Wij hebben de "kerkjes route" gereden. Totaal ongeveer 100 km. Je moet er dus een dag voor uittrekken. Het zijn de mooiste en belangrijkste kerkjes waaronder een 6 tal die inmiddels bij de Werelderfgoed lijst van Unesco staan. Vormen zijn alle verschillend. Alle kerkjes liggen op een heuvel, er omheen staan oude bomen en er is een begraafplaats. Binnenin de kerkjes is religieuze kunst te zien. Iconen en volkskunst in mooie kleuren Dat alles is van grote schoonheid!In Sanok is een heel interessant Openlucht museum hierover wat absoluut een must is!
Regio
  • schitterend en heel interessant
  • Natuur en cultuur
  • veel geschiedenis en verhalen
  • geen
Review geplaatst op 2017-08-14
8
Sri Lanka Oost Sri Lanka
Jacomien was hier 31 May 2015
Trincomalee is een bezoek waard vanwege de tempel, de natuurlijke haven, het oude Dutch Fort, de mooie witte stranden, het Pigeon eiland en de warmwaterbronnen. De warmwaterbronnen van Kinniyai zijn een absolute aanrader om een klein bezoekje aan te brengen. Er zijn 7 bronnen die in temperatuur oplopen van 29 - 41 graden.C. Ze zijn geneeskrachtig en vooral mensen met reuma zullen er profijt van hebben. Iedere bron is ongeveer 1 vierkante meter groot. Je maakt gebruik van de emmers die ter plekke te krijgen zijn. Sri Lankanen zijn gewend als ze zich in het openbaar wassen om hun kleding aan te houden en dat doen ze hier ook. Toeristen kunnen/mogen zwemkleding aan hebben. De bronnen zijn voor Hindoes heilig en daarom is het verboden om alcohol te drinken op het terrein en ook mag er geen vlees genuttigd worden. Je komt er langs als je op de weg rijdt van Trincomalee naar Anuradnapura of andersom. Het plaatsje ligt 5 km voor Trincomalee. De bronnen worden goed onderhouden. En als je er in de buurt bent daar moet je absoluut doen wat de Sri Lankanen ook doen: een of twee emmers warm water over je heen gooien.. een heerlijk warm bad!
Regio
  • leuke activiteit
  • natuur
  • niet veel toeristen
  • cultuur zien
  • niets
Review geplaatst op 2016-09-20
9
Sri Lanka Noord Sri Lanka
Jacomien was hier 31 Mar 2013
De onbekende eilandjes in het Noorden van Sri Lanka zijn de moeite waard om op je reisprogramma te zetten. Lange tijd was het niet mogelijk om het Noorden te bezoeken maar sinds 2009 is het weer mogelijk daar op ontdekkingstocht te gaan. Het Noorden valt gelijk op omdat het er anders is dan het grootste deel van Sri Lanka. Het is er vlak,de begroeiing is anders en er wordt een andere taal gesproken: De Tamil taal. Het Noorden is vooral Hindoeistisch en daardoor zijn ook de tempels anders. In de zee tussen Zuid-India en Noord-Oost Sri Lanka liggen een aantal mooie eilandjes die nog niet zo bekend zijn en een bezoek zeker meer dan waard zijn. Ik noem er een aantal: Kayts, hier staat de St James Church en er is een Hollands Fort,het Urundi Fort; Casuatina Beach, met goudgele stranden waar gezwommen kan worden; Punkudutivu, een lange smalle weg vanaf Jaffna; van hieruit kun je met de boot naar het eiland Nainativu ( informeer eerst even naar de tijden van de boot) ; Nainativu met 2 tempels die beiden nog niet lang geleden gerestaureerd zijn, maar ook een kleine Moskee. De tempels zijn al vanaf de zee te zien en steken mooi af in het vlakke landschap. Heel bijzonder om te zien! En tot slot het eiland Delft (genoemd naar "ons" Delft!) ligt het meest ver uit de kust van Jaffna. Nainativu is schitterend vanwege de Boeddhistische en de Hindoe tempel en de streekmarkt. Ik vond de tocht in het Noorden en met name dit bezoek een hoogtepunt en ontdekking hier. Een absolute aanrader!
Regio
  • Nog veel te ontdekken
  • Geheel anders dan andere delen van Sri Lanka
  • weinig toeristen
  • Cultureel aantrekkelijk: taal, tempels, voeding
  • Super mooi!
  • met open armen ontvangen
Review geplaatst op 2016-09-11
9
Sri Lanka Centraal hoogland
Jacomien was hier 31 May 2012
De voor mij allermooiste rotstempel heb ik een paar jaar geleden al ontdekt en daarna gezien en verder ontdekt. De " Fa-Hsien Cave " is een rotstempel die pas sinds 2008 toegankelijk is voor publiek en nog niet in reisprogramma's opgenomen is. Je kunt het beste zelf op ontdekking uit gaan en deze rotstempel ontdekken. De tempel is een van de grootste rotstempels die ontdekt is in Azie. Er wordt gezegd dat Fa- Hsien, een Chinese Boeddhistische reiziger, als pelgrim op weg was naar "Adams Peak", een pelgrimsoord in Sri Lanka. Hij heeft een aantal jaren in de grot gewoond. Hij was daar in de 4e eeuw. De tempel is naar hem vernoemd. De tempel bood ook onderdak aan pre-historische bewoners van het gebied. Dat lieten de recente opgravingen zien. Die opgravingen zijn nog in volle gang zijn. In de grottempel zijn resten van 37.000 jaar geleden gevonden die goed bewaard zijn gebleven. De "Fa Hsien tempel" is de grootste natuur en rotstempel van Sri Lanka zegt men. Via een oude stenen trap, die nodig aan vernieuwing toe is, loop je door een prachtig stuk (regen)woud met schitterende begroeiing in ongeveer een uur tijd naar boven. In een klein gebouwtje dat er niet als een tempel uitziet maar wel zo genoemd wordt zie je een grote gouden Boeddha liggen. Ook zijn daar resten te vinden van muurschilderingen. De tempel is te vinden in Yatagompitiya. De weg er naar toe is schitterend. Juist omdat de tempel nog nauwelijks ontdekt is wordt het extra aantrekkelijk om er naar toe te gaan!
Regio
  • nauwelijks ontdekt
  • geen toeristen, wel locals
  • prachtig wild natuurgebied
  • ontdekkingstocht
  • misschien lastig te vinden
  • staat niet duidelijk aangegeven
Review geplaatst op 2016-09-11
9
Sri Lanka Noord Sri Lanka
Jacomien was hier 31 Mar 2013
In het Noord Westen van Sri Lanka ligt een smalle strook land: het schiereiland Mannar. Het aantal inwoners van het eiland is 50.000 De lengte van het eiland is ongeveer 40 kilometer. Aan de Zuidkant van het schiereiland ligt de Golf van Mannar en aan de Noordkant ligt de baai van Palk. Talaimannar is het plaatsje aan het uiterste puntje van het schiereiland. Hier zijn lange aflopende zandstranden met vele kleine eilandjes, koraalriffen, ondiepe plaatsen en wandelende zandbanken. 30 kilometer verderop ligt India. Geologisch lagen India en Sri Lanka aan elkaar vast. Verbonden door de "Adams Bridge". Bij het plaatje Mannar op het begin van het eiland is een Fort gebouwd door de Portugezen en later de Hollanders: het "Dutch Fort". Ander cultureel erfgoed: de Hindoe tempel, de Madhu kerk Ik bezocht het schiereiland in 2013 en wil mijn ervaringen graag delen. Het eiland is nog nauwelijks ontdekt. Er wordt hard gewerkt aan herstel na de verwaarlozing tijdens de burgeroorlog in Sri Lanka. Het is een bijzonder en mooi eiland juist omdat het nog zo puur is. Ook de visserij en de kleine dorpjes geven een echte weergave van het leven in Sri Lanka. Talaimannar, in het uiterste Westen van het eiland biedt boottochten aan in die omgeving. 's Nachts kun je van daaruit de vuurtoren van India zien(30 km verderop) Als je openstaat voor nog niet ontdekt en voor ontdekken en zelf gaan doen: Gaan!
Regio
  • puur, nog niet ontdekt
  • kleinschalig
  • natuur rondom
  • cultureel aantrekkelijk
  • vriendelijke bewoners
  • je kunt het nog zelf ontdekken
  • geen
Review geplaatst op 2016-09-11

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik