Jacomien

'1134720' door Jacomien '1134720' door Jacomien

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Herfstkleuren in de..

Jacomien

We rijden over de Zillertaler hoherstrasse en maken een lange tocht over bergen en door dalen.. Het is een fantastisch deel van het Zillertal. Er gaat een nieuwe wereld voor ons open. We zijn hier nooit eerder geweest. Hier en daar een restaurant en een berghut. Verder alleen natuur en prachtige uitzichten. Maar ook wel kabelbaantjes die nog niet in gebruik zijn. Het ski seizoen is nog niet begonnen. . In oktober zijn er niet veel toeristen. De herfstkleuren zijn ongelooflijk mooi. En als er dan ook zomaar een klein kappelletje te zien is in een dal wordt de rit door de bergen nog leuker. Natuurlijk stoppen we en maken er een wandeling!

'1134681' door Jacomien '1134681' door Jacomien

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Oefenen voor het grot

Jacomien

We zijn op weg naar de Stausee Schlegeis Speicher. We rijden over een schitterende weg die over gaar in een Tolweg. Eind oktober is de weg niet meer toegankelijk want dan wordt het vanwege de sneeuw gevaarlijk. We hebben geluk want enkele dagen later hadden we er niet verder kunnen rijden. Zo nu en dan stoppen we even om om ons heen te kijken naar de prachtige bergen die in de verte besneeuwd zijn.. En natuurlijk stoppen we ook hier even. Een oefen gebied voor bergklimmers. En dat is altijd leuk om te zien!

'1134639' door Jacomien '1134639' door Jacomien

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Dagelijks te zien

Jacomien

Heerlijk om even een weekje in Oostenrijk te genieten van de natuur, de hoge bergen en de prachtige uitzichten. het Zillertal is in 1 dag te bereiken met de auto maar ook met de trein. Wij huurden een appartement. Alles kant en klaar en van dit uitzicht wordt je alleen maar blij!

'1134608' door Jacomien '1134608' door Jacomien

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Wandeling langs de...

Jacomien

De weerspiegeling van de prachtige kleurige bergen in het blauw/groene water is zo mooi ! Misschien is er daarom een bankje geplaatst met een "onze lieve Heer" aan het kruis...... Om in alle stilte te genieten en wellicht een gebed te doen....

'1134607' door Jacomien '1134607' door Jacomien

Oostenrijk

Oostenrijk

Wandeling rondom de..

Jacomien

De prachtige wandeling langs het meer naar de gletscher is een en al kleur het water van het meer, de diverse soorten bomen en struiken : om biet genoeg van te krijgen. we komen steeds hoger en het larix bos is heel verrassend voordat er een kale vlakte aankomt

'1134467' door Jacomien '1134467' door Jacomien

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Dominicushutte

Jacomien

Na een prachtige autotocht vanaf Finkenberg rijden we via een tolweg naar boven naar de Stausee.Schlegeis speicher. De weg eindigt bij diverse parkeerplaatsen. Daar zijn een aantal grote en kleinere wandelingen te maken. Wij kiezen de wandeling naar de gletcher, langs het meer. Maar allereerst stoppen we bij de Dominicus hutte, en echte Oostenrijkse "hut". . Daarna vervolgen we de wandeling. Onderweg zien we bijzondere kleuren en het groen/blauwe water is betoverend evenals de weerspiegeling van de bomen en bergen in het water van het meer. . En de sneeuw op de bergen maakt het geheel nog mooier!!

'1134421' door Jacomien '1134421' door Jacomien

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Wandeling rondom de..

Jacomien

Stausee im Zillertal ligt in de Zillertaler Alpen gemeente Finkenberg in de omgeving van Mayrhofen. Een prachtige weg ( halverwege tol) met aan het eind veel bochten zorgt er voor dat je boven aan de dam van een stuwmeer komt. Het stuwmeer is kunstmatig aangelegd en werd vanaf 1965 -1971 gebouwd. Het meer is belangrijk voor het opwekken bam milieu vriendelijke elektriciteit en daarbij ook belangrijk om de omgeving re behoeden voor overstromingen door het vele water vanuit de bergen dat naar het dal toestroomt. Bij het meer zijn diverse parkeerplaatsen en korte en langere wandelingen. Wij kozen een wandeling langs het meer richting gletscher.. De kleuren zijn betoverend! De beplanting divers en de bergen super mooi. Wij waren er in oktober, het was er niet druk . Wij zijn daar nog niet uitgekeken en gaan er zeker terug! Een aanbeveling!

'1134397' door Jacomien '1134397' door Jacomien

Oostenrijk

Oostenrijk

Wandeling rondom de..

Jacomien

Een heerlijk zonneterras en een overnachting is mogelijk in de Dominicushut. Vlakbij de parkeerplaats kun je diverse grote en kleine wandelingen maken rondom de Schleheis see. het is een stuwmeer en is kunstmatig aangelegd. De wandeling die wij doen is richting de gletcher. Het is een prachtig stuk om te lopen langs een groen/blauw waterreservoir midden in de hoge bergen. De kleuren zijn sprookjesachtig. Ook de tocht er naar toe is wonderschoon !

'1134382' door Jacomien '1134382' door Jacomien

NederlandScheveningen

NederlandScheveningen

Zwaar weer op komst

Jacomien

Zomer. 2021. Even een korte strandwandeling in de plaats waar mijn roots liggen: Scheveningen.. Het weer is niet al te best. Als ik naar huis ga bezoek ik nog even "mijn " geliefde vis restaurant vlak bij de visafslag. De restaurants zijn dicht maar afhalen kan wel. De dreiging van slecht weer gaat over naar echt slecht weer. Vooral de wolkenlucht lis dreigend en lijkt beangstigend. Toch wil ik nog even dichtbij kijken in de haven bij het havenhoofd . Ik rij er naar toe en stap uit mijn auto. Nog net voor de bui los barst maak ik een paar plaatjes. Het is ongelooflijk zoals de wind mij weg duwt en de schepen op tilt en weer naar beneden drukt. Ik maak dat ik weg kom en een eind verderop ga ik toch maar stilstaan met mijn auto en wacht tot de bui voorbij is.

'1134228' door Jacomien '1134228' door Jacomien

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Beauvais een stukje.

Jacomien

In Beauvais (Hauts-de-France) staat de prachtige en hoogste Gotische Kathedraal ter wereld. De Kathedraal is gebouwd tussen 1225 2n 1567. De gebrandschilderde ramen stammen uit de 12e - 16e eeuw. in de tweede wereldoorlog is er veel beschadigd in de stad maar de Kathedraal bleef ongedeerd. Ce structuur van de kerk wordt nu onstabiel en wordt in de kerk dus wel ondersteund door houten en metalen balken. Op de foto een heel klein stukje van het interieur: het hoogkoor. We bezochten de Kathedraal in coronatijd ( oktober 2021) toen er even weer iets meer mogelijk was. Het was er toen heel stil.

'1134219' door Jacomien '1134219' door Jacomien

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Kathedraal van...Beau

Jacomien

Het tweede deel van de tweede dag van een tweedaagse uitje naar Parijs. We gaan vanaf Auvers sur Oise ( vincent van gogh) naar Beauvais een bijzondere plaats waar een Kathedraal staat: de hoogste Gotische Kathedraal ter wereld. ( 48,5 tot aan de gewelven van het koor. De bouwperiode was tussen 1225 en 1567) Binnen is een uurwerk uit de 14e eeuw en een astronomisch uurwerk uit de 19e eeuw. Aan de zijkant is een overblijfsel van de vorige Kathedraal uit de 10e eeuw. Deels Romaans en deels Gotisch. Zowel binnen als buiten is het een grandioos geheel! Helaas is het gaan regenen en onze terug weg naar Nederland was nat met veel op onthoud Maar deze twee dagen waren meer dan de moeite waard.

'1134212' door Jacomien '1134212' door Jacomien

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Auvers sur l'Oise

Jacomien

Twee dagen Parijs. Zo maar. Onverwacht gewoon gaan als het even kan. Tussen de corona beperkingen door.. De tweede dag gaan we naar Auvers de 'l Oise. Dat is ongeveer 20 km boven Parijs. Vincent van Gogh heeft hier gewoond en geschilderd en daar wilden we al heel lang een keer kijken. Het is een prachtig klein plaatsje in een mooie heuvelachtige omgeving . Veel van de tekeningen schilderijen en schetsen zijn er in de landschappen terug te vinden. Het plaatsje staat ook in het teken van Vincent van Gogh. Hij en zijn broer Theo zijn er begraven op de plaatselijke begraafplaats. Hij schilderde hier een van zijn kerkjes in bijzondere kleuren. Het kerkje is de gotische dorpskerk van van Auvers Vincent schilderde het in 1890 met olieverf Ik maakte er deze foto op dezelfde plaats waar Vincent van Gogh schilderde. Een aanrader om er naar toe te gaan!

'1134209' door Jacomien '1134209' door Jacomien

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Bezoek aan de Notre

Jacomien

Na ruim twee uur rondkijken bij de ingepakte Arc de Triumphe rijden we met de auto naar de Notre Dame, Een parkeerplek is gelukkig ook hier snel gevonden! We zien een triest beeld van een prachtig bouwwerk. Op 15 april 2019 brandde een deel van de Kathedraal geheel af. We wilden er deze keer kijken omdat we veel in de Notre Dame geweest zijn in het verleden. Helaas is het niet mogelijk om binnen te kijken. Ondanks veel meer mensen die hier ook komen kijken is het er heel stil. Iedereen lijkt onder de indruk. Een muzikant speelt prachtige muziek. Rondom de Kathedraal zien we muren met grote foto's van de brand . Schoolkinderen hebben mee gedaan aan een wedstrijd hoe de nieuwe kerk er weer uit zal gaan zien. Kleurige tekeningen van de nieuwe Kathedraal. Kleine architecten die goed gekeken hadden naar de schoonheid van dit bouwwerk . Ook hier kunnen we alleen maar stil van worden. Heel indrukwekkend! We lopen nog wat rond bij de Seine, drinken koffie en gaan dan naar ons hotel aan de Noord zijde van Parijs. Door het drukke verkeer in deze vroege avond doen we er lang over. We zijn heel voldaan na een lange drukke dag!

'1134199' door Jacomien '1134199' door Jacomien

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Ingepakt !!

Jacomien

Corona tijd. Lockdowns en beperkingen.... Wat een bijzonder jaar was het. Mijn uitjes en vakanties kwamen onverwachts tussen de bedrijven en de Lockdowns door. Een leuk en interessant bericht in het nieuws deed ons besluiten om direct naar Parijs te vertrekken. We waren helemaal toe aan een uitje op dat moment. We boekten een hotel in het Noorden de stad en gingen twee dagen op stap. Om te beginnen naar de Arc de Triomphe. Daar wilde de Bulgaarse kunstenaar Christo zijn inpakkunst beoefenen. Het was een grote wens van hem om na diverse andere inpakprojecten waaronder de Reichstag in Berlijn en de Pont Neuf in Parijs ook de Arc de Triomphe in te pakken. Helaas is Christo overleden in 2020. Hij kwam niet meer toe aan dit grote kunstwerk Gelukkig werd het overgenomen door andere kunstenaars die hem waardeerden en hem hier mee wilden eren. Van 18 september 2021 tot 3 oktober 2021 was de Arc de Triomphe ingepakt met 25.000 vierkante meter grijsblauw doek en zeven km rood touw om . de Arc de Triomphe 14 dagen lang uit het oog te ontrekken. We vertrokken .s morgens vroeg naar Parijs, hadden prachtig weer en direct een parkeerplek bij de Arc de Triomphe zodat we wandelend alles konden bekijken. Een heerlijk uitje en mooie ervaring in deze toch wel heel nare periode. Want wat was het mooi! ( Wordt vervolgd)

'1133230' door Jacomien '1133230' door Jacomien

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

De eerste zonnestrale

Jacomien

Heerlijk toch nog "even" een weekje weg. We kiezen een appartement in het Zillertal. Na een dag rijden en een nacht slapen in een lekker ruim appartement waar we de week ongetwijfeld wel door zullen komen in deze mooie omgeving kijk ik de volgende ochtend op mijn balkon naar het heerlijke landschap waarin we zijn beland.. Bergen, met en zonder sneeuw kleine dorpjes en miniatuur huisjes, wolken laag en hoog , rotsachtig gebergte in de verte en een stalend ochtend zonnetje. Vooral stilte om ons heen. Een autoweg en een trein ergens laag onder ons. maar daar horen we niets van. Ons appartement ligt dicht bij de aan de Zillertaler Hoch Alpemstrasse Een prachtige gebied met veel wandelingen en fiets mogelijkheden. We blijven hier slechts 5 hele dagen maar het is zeer de moeite waard en een aanrader ! ( Grensgebied Hohe Tauern)

'1129282' door Jacomien '1129282' door Jacomien

NederlandDen Haag

NederlandDen Haag

Malieveld: beschermd.

Jacomien

Veel mensen zullen het wel weten: op het Malieveld in Den Haag kun je je mening kwijt door middel van demonstraties tegen en voor van alles waar je voor of tegen bent of waar je aandacht wil besteden. Hier is het een stil en groot groen grasveld. Het Malieveld grenst aan het Haagse Bos en is omgeven door verkeerswegen. De grootte van het veld is 350 x 200 m. Er vinden evenementen plaats zoals demonstraties, circussen, concerten en grootschalig bijeenkomsten. Ook treden wereldberoemde artisten op.Het is het hart van de stad en het ligt in het hart van de stad. Het heeft een multifunctionele functie. Inmiddels is het ook beschermd stadsgezicht Op het Mailieveld staat het

'1129216' door Jacomien '1129216' door Jacomien

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

Heel voorzichtig.....

Jacomien

Het is 16 maart 2020. We staan op het punt om naar Texel te gaan. De tassen gepakt en helemaal klaar voor vertrek. En dan komt het bericht: van een Texelse arts die adviseert om vooral niet naar Texel te komen. Na veel twijfel en vooral teleurstelling nemen we het besluit om niet te gaan! Dat was het begin van een heel nare tijd. Niet alleen voor ons maar voor iedereen. We blijven thuis en wachten af en zijn zo nu en dan verbijsterd en bezorgt. Er vinden met onze kinderen discussies plaats over het wel en niet laten vaccineren. Onze kinderen verschillen van mening maar wij kijken er naar uit. We wachten af en gaan nauwelijks weg en ontvangen geen bezoek . Als het stil is op straat maken we 's avonds een wandeling en soms gaan we een strandwandeling maken of naar het bos. Boodschappen doen we op de stille tijden. Als de regels versoepelen gaan we in september 2020 toch tussen twee Lock- Downs naar Oostenrijk. We zijn op het nippertje weer terug want intussen wordt er weer een Lock-Down aangekondigd. Daarna wordt het alleen maar weer erger. Contacten gaan per telefoon maar gelukkig komen er regelmatig toch kinderen op bezoek. We moeten voorzichtig zijn want we behoren tot de kwetsbare groep. Onze dochter krijgt ondanks uiterste voorzichtigheid toch corona en is er korte tijd behoorlijk ziek van. Intussen kijken we uit naar het vaccin. Met vreugde horen we het bericht dat we een afspraak kunnen maken. Ook vrienden en bekenden uiten hun opluchting hierover. Inmiddels zijn we gevaccineerd en de vrijheid lokt. Het voelt goed. En ondanks dat blijven we toch voorzichtig. Gelukkig ziet het er steeds beter uit. Meer vrijheid en wellicht het eind in zicht. En daarom durfde ik vorige week weer naar de grote stad.. Alleen als het er niet te druk zou zijn. Zowel een wandeling in Den Haag als in Utrecht. Weliswaar nog steeds met een mondkapje op. Dat is benauwd maar wat een verademing dat het weer kan! Terrassen mogen weer open en het is gelukkig mooi weer en nog net niet te druk! Een feest om te zien en een feest om mee te maken! Heel langzaam begin ik er weer in te geloven. We zijn best bang geweest. Wat zal het mooi zijn als we binnen niet al te lange tijd weer "gewoon" kunnen reizen. En wat heb ik me de afgelopen tijd vaak gerealiseerd hoe rijk we waren met de vrijheid om te kunnen reizen en te kunnen gaan en staan waar we wilden...Ik hoop dat die tijd snel weer komt voor iedereen waar dan ook ! (Foto gemaakt op 28 mei 2021: Utrecht, Oude Gracht. Terrassen bij allerlei leuke restaurantjes onderaan de gracht bij de kelders. bezoekers duidelijk aanwezig metin acht genomen anderhalve meter afstand.)

'1129172' door Jacomien '1129172' door Jacomien

NederlandNieuwkoop

NederlandNieuwkoop

Natuurgebieden in het

Jacomien

Een prachtig natuurgebied: " De Ruygenoord" . En vlak bij Nieuwkoop en de Nieuwkoopse plassen bevindt zich ook het natuurgebied "de Groenen Jonker" Een aantal mooie wandelingen zijn er te maken door moeras achtige natuur waar veel vogels te zien zijn. De twee gebieden grenzen aan elkaar Beide zijn natuurgebieden waar o.a. lepelaars hun nest maken en veel vogels overwinteren. Het gebied is ontstaan in de 16e eeuw en verveend door toedoen van de toenemende vraag naar brandstof en turf. Het zijn beiden leuke wandelgebieden en de omgeving is mooi, ook om op de fiets te verkennen. In het gebied leven bovendien otters die er een aantal jaren geleden uitgezet zijn. Vanuit een woning aan de rand van Nieuwkoop kijk ik uit op het prachtige landschap. Iedere keer als ik er ben is het uitzicht anders. Zeker als er veel wolken zijn. Regen en wind zie je al van ver aankomen en is ook telkens weer indrukwekkend. De afgelopen maanden een schouwspel waar we niet genoeg van kunnen krijgen.

'1126842' door Jacomien '1126842' door Jacomien

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Duingebied met herten

Jacomien

We wandelen door de duinen richting Langevelderslag. Een prachtig duingebied! De natuur is schitterend hier. En we zijn heel verrast als we in de verte op het duin enkele herten zien! Op grote afstand zijn ze gelukkig toch goed in beeld te krijgen. ( februari 2021)

'1126610' door Jacomien '1126610' door Jacomien

NederlandScheveningen

NederlandScheveningen

Golfbrekers

Jacomien

Een van mijn geliefde wandelingen is het strand van Scheveningen en de wijde omgeving. Ik groeide daar op. Mijn ouders ontmoetten elkaar 100 jaar geleden onder de vuurtoren. Als kind ging ik daar naar het strand en ik ga er nog steeds graag naar toe om een strandwandeling te maken en even üit te waaien! Hoewel ik er al bijna 50 jaar niet meer woon. Maar daar liggen mijn roots en dit stukje Nederland blijft aantrekkelijk! Golfbrekers waren er altijd al op dit strand. Het gebied tussen het havenhoofd en de pier had golfbrekes die nodig waren om de sterke stroming en de golfslag tegen te gaan.. Anders zou het zand en de duinen weg slaan. Ook de havenhoofden zijn in feite golfbrekers. Omdat het strand een aantal jaren geleden opgespoten is met zand en dus veel breder is geworden zie je de golfbrekers niet meer zo goed. Hooguit een paal ergens in de zee en vaag nog een paar stenen als het vloed is. Maar bij eb komen ze weer te voorschijn. Zoals hier te zien is. Niet zo groot en lang als vele jaren geleden. Als je een stukje op de stenen van de golfbreker loopt, dan geeft je dat een heel ander beeld van de zee en het strand en de kust van Scheveningen. Dat is ook hier te zien. En met een beetje geluk kun je zeesterren vinden tussen de stenen! En foto's maken vanaf de golfbrekers geven je ook een ander perspectief! Vooral op een stille dag als deze! ( 7 maart 2021)

'1126519' door Jacomien '1126519' door Jacomien

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Op weg naar nieuw...l

Jacomien

Een leuke fietstocht in eigen omgeving:

'1126371' door Jacomien '1126371' door Jacomien

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Zon en schijn

Jacomien

Bij de kruising Ammersche boezem en Broekwetering in de Alblasserwaard genieten we van een winterse wandeling richting De Donk op 1 van de eerste dagen van de korte winter in februari 2021. De wolken, de bijzondere dubbele zon, de prachtige blauwe lucht, het licht besneeuwde weiland , het water met de vogels ende eenden,de heerlijke frisse kou en de stilte hier.....! Het maakte deze dag en deze wandeling tot een top herinnering!

'1126274' door Jacomien '1126274' door Jacomien

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Het voorjaar is...beg

Jacomien

Na ijs en sneeuw nu heerlijk op weg naar het voorjaar. Ik hoor gezoem, en zie al een vlinder en een aantal lieveheersbeestjes. En op een struik in mijn tuin vliegen ze af en aan: grote hommels in de prachtige kleuren zwart en knal oranje en een witte achterkant. Ze lijken op bijen maar zijn veel groter! Ze hebben lange haren. Deze hommels komen af op de mahonie struik die al in de winter gaat bloeien en een prachtige vorm heeft die op een zonnetje lijkt. Met hun angel knakken ze de bloem en uigen de nectar uit de bloem op. De hommels hebben lange haren die in staat zijn om door een elektrisch veld rondom de bloemen te worden aangetrokken. Het is parchtig om van dichtbij te kunnen waarnemen! Tip: Neem er ook een rustig de tijd voor! :)

'1126152' door Jacomien '1126152' door Jacomien

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Groene huizen met...p

Jacomien

Nog nooit geweest op Marken. Op zoek naar ijsschotsen belandden we "op" Marken. Het was er waarschijnlijk niet zo druk als op normale zomerse of mooie dagen. Gelukkig maar. Het was een gezellige drukte en dat gaf geen hinder. Een mooi stukje Nederland. Daarvan hier een beeld. Vooral groen beschilderde huizen, een groene omgeving, ophaal bruggetjes met Koninklijke namen, een "gewone" kerk bij de oudste wijk: de Kerkenwijk en een haventje en ook nog een prachtige vuurtoren. En een bijzondere geschiedenis. het was het bekijken waard en de wandeling was leuk! Ik ga er vast nog eens terug als het toerisme losgebroken is. Hoewel???

Community-updates

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

EDITIE 105 | 35 BESTE ISLAND ESCAPES IS UIT!

10-12-2021 Columbus Travel editie 105 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de 35 mooiste eilanden waar je nu wilt zijn en we nemen je mee naar IJsland, Griekenland, Mallorca, Galapagos en Orkneys. Ook vind je in deze editie traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van CanipelPanoaramDragonflyLindehammann
Dreamer666Mitevisuals en DeerikBekijk de editie hier >

WEEK 01| COMMUNITY-TOPPERS


Mist Ullingse Bergen Foto: Henk Vanetië
1. Topfoto & -tip: Mist Ullingse Bergen door Henk Vanetië
2. Review: Tafelberg door Jan10e
3. Communitylid van de week: Myrthe Levels
4. Nieuwkomer: Marretje on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik