Ambassadeur JMoerkens

9
Thailand Bangkok
JMoerkens was hier 31 Dec 2009
Railay Beach (soms ook wel Rai Leh genaamd) is een volledig door krijtrotsen ingesloten droomstrand, alleen per boot te bereiken. Wanneer je de plek vanaf de oceaan nadert, zul je zonder twijfel versteld staan van de pracht van deze baai. De krijtrotsen torenen hoog uit boven het fijne zandstrand, en het weelderig groen maakt het geheel nog paradijselijker. We hebben het hier wel over Railay West, want het verschil met Railay Oost had niet groter kunnen zijn. Slechts gescheiden door een strook palmtuinen met resort erin, en een winkelstraatje, vind je aan de oostkant een drassig strand met mangrovebomen. Het doet wat troosteloos aan. Toch is ook deze kant de moeite van het bezoeken waard, want de sfeer is er super. Er zijn strandtenten met hangmatten, loungekussens, cocktails en reggaemuziek. Hier wordt het enige nadeel van Railay, dat het inmiddels redelijk ontdekt is door toeristen, eigenlijk ook wel weer een voordeel. Want het type mensen dat het aantrekt is erg laidback en openminded, waardoor de sfeer op de stranden heel gemoedelijk is. Voor het échte bounty-gevoel moet je op het westelijke strand zijn, zoveel is duidelijk. Hier gaat ook elke avond de zon op spectaculaire wijze onder. Er zijn ook aan deze kant enkele prima restaurants pal aan het strand te vinden. Vergeet niet ook even richting het waanzinnige strand Ao Phra Nang te lopen, eveneens een klasse strand op een half uurtje lopen. Ik overnachtte in Sand Sea Resort, in een eenvoudige bungalow in een palmentuin.
Stad
  • Droombaai alleen per boot te bereiken
  • Prachtige zonsondergangen
  • Laidback vibe onder bezoekers
  • Goede betaalbare resorts
  • Ao Phra Nang is om de hoek
  • Is inmiddels wat bekender geworden
Review geplaatst op 2016-10-24
7
Italië Pisa
JMoerkens was hier 31 Mar 2007
Pisa is natuurlijk niet heel erg Columbus. Want met de wereldberoemde scheve toren in huis, trekt het hordes toeristen. Van de gebaande paden, no way. Maar toch heeft het stadje me ook wel positief verrast. Er is namelijk méér dan alleen de toren. Om te beginnen maakt de toren deel uit van een complex, met daarbij o.a. een kathedraal die erg mooi is. Maar buiten dit gigantisch druk bezochte plein, kent het stadje ook gezellige straatjes en pleinen waar de toeristen niet direct de boventoon voeren. Hier tref je gewoon een 'doodnormaal' Italiaans stadje, met een rivier, gezellige terrassen, goede ijssalons etc. Mijn advies zou zijn om hier wél een dagje heen te gaan, je ochtend te reserveren voor een bezoekje aan de trekpleister, maar daarna wat uurtjes door de stad heen te slenteren zonder doel. De kleurrijke panden zorgen voor de Mediterrane sfeer die Italiaanse steden zo fijn maken. Een echt vakantiegevoel krijg je hier!
Stad
  • Er is méér dan de toren
  • Gezellige binnenstad
  • Goede ijssalons
  • Erg druk bezocht
Review geplaatst op 2016-09-22
9
Ierland Dublin
JMoerkens was hier 30 Apr 2007
Van de Europese hoofdsteden is Dublin toeristisch gezien nog een redelijk ondergeschoven kindje. Dat komt wellicht omdat je je ook niet direct bezienswaardigheden voor de geest kan halen wanneer je aan de stad denkt. Dit vind ik tegelijkertijd de grootste charme. Wanneer je hierheen gaat, heb je waarschijnlijk niet meteen een helder plan voor ogen. Daardoor ga je maar gewoon de sfeer proeven. En die laatste twee woorden zijn kernwoorden bij een stedentrip naar Dublin. Sfeer: Authentiek Iers, gezellig, een sfeer voor levensgenieters. Proeven: Net als de Ieren kun je jezelf te buiten gaan aan de alcohol. Ik bezocht de Jameson distilleerder en deed daar een proeverij. Ook de Guinness brouwerij is te bezoeken en er zijn honderden pubs waar je de Guinness je goed kan laten smaken. Hier is het goed toeven wanneer je van het goede leven houdt, maar ook cultureel gezien is er wat te ontdekken. Mooie kerken, Ierse stoofschotels en fish and chips en (wat ik één van de hoogtepunten vond) de bibliotheek van Trinity College. Waanzinnig mooi! Net een bibliotheek uit Harry Potter. Hier ligt ook het wereldberoemde Book of Kells. Dublin is wat mij betreft echt een aanrader en een goed alternatief voor de bekendere steden als Parijs, Londen en Rome!
Stad
  • Gezellige dorps karakter
  • Authentieke Ierse sfeer
  • De bibliotheek van Trinity College is subliem
  • Een stad voor levensgenieters
  • Het weer zit niet altijd mee
Review geplaatst op 2016-09-21
9
Jordanië Amman
JMoerkens was hier 31 Mar 2013
Een rondreis door Jordanië leidt reizigers vaak langs dezelfde trekpleisters. Jerash, de Dode Zee, Petra en de Wadi Rum ontbreekt in bijna niemands route. Hoofdstad Amman wordt vaak overgeslagen, of slechts aangedaan om bij aankomst een nachtje te overbruggen. Is dit terecht? Wat mij betreft niet. Mijn eerste ervaring in de stad was in de economische wijk. Enorme moderne shoppingmalls maakten indruk op me, vol met winkels, superstores, horeca en entertainment. Vlak bij zo'n mall vond ik een tentenkamp van bedoeïenen, waar ik uitgenodigd werd op de thee. Wat een contrast! Later in de reis bezocht ik Amman nog eens, en toen ging ik het oude centrum in. Minaretten, luidruchtige markten en rommelige stoffige straten is wat ik aantrof. Bovendien is er een prachtig amfitheater. Mensen benaderden ons vriendelijk, riepen vaak "Welcome in Jordan!", en ik zag nauwelijks andere toeristen. Met name de markthallen vond ik fantastisch om te zien. Hier bevind je je echt tussen de lokale stadsbevolking! Soms in boerka, maar ook meiden met knalroze lippenstift. Het is hier duidelijk een stad, en heel anders dan de rest van het land. Voor een compleet beeld van Jordanië raad ik dus met heel mijn hart aan om minimaal één dagje in Amman te plannen. De stad heeft me echt enorm verrast!
Stad
  • De stad is authentiek
  • Het prachtige amfitheater in het oude centrum
  • De markthallen waar alleen de locals lijken te komen
  • Geeft een completer beeld van Jordanië
  • Grote moderne shoppingmalls
  • De stad is niet heel erg ingesteld op toeristen, dus je moet zelf een beetje je weg vinden
Review geplaatst op 2016-09-18
7
Frankrijk Lourdes
JMoerkens was hier 31 Aug 2014
Lourdes, een plek waar iedereen van gehoord heeft. Men zou hier op miraculeuze wijze genezen van zowat al wat hij mankeert. Toen ik eenmaal in de buurt was, wilde ik toch eens een kijkje nemen ook al geloof ik niet in de mythe. Ik kwam aan in een extreem toeristisch stadje, stampvol met souvenirwinkels en toeristenrestaurants. Hoewel de straten er best mooi en verzorgd uitzagen, overheerste toch wel het gevoel dat hier niets authentieks meer te vinden is. Eenmaal bij de kerk en de grot aangekomen, moest ik toch toegeven dat de plek iets heeft. Dat zit hem vooral in de sfeer die er in de lucht hangt, de toewijding, het geloof, en de emoties van de bezoekers. Mensen barsten in huilen uit, bidden op hun knieën in de grot, zusters troosten mensen die het even moeilijk hebben. Er hangt een saamhorigheid, een gevoel van hoop in de lucht. Bovendien is de kerk mooi om te zien. Het is dus platgetreden en volledig toeristisch uitgebuit. Maar als je in de buurt bent (óf als je in de mythe gelooft) zou ik zeker een kijkje gaan nemen. Je hoeft er maar een uurtje of 2 voor uit te trekken, dan heb je dit stadje wel gezien.
Stad
  • De bezoekers geven de plek een bijzondere sfeer mee
  • Het kerkgebouw is mooi om te zien
  • Overal souvenirshops en toeristenrestaurants
  • Weinig authentieks in het stadje
Review geplaatst op 2016-09-18
9
Cambodja
JMoerkens was hier 30 Jun 2017
Koh Rong Sanloem is een piepklein eilandje aan de zuidkust van Cambodja, een land dat je niet direct associeert met bounty. Tóch is dit eiland preciés wat je zoekt, wanneer je een liefhebber bent van natuur, rust, back-to-basic en bounty. Waar grotere broer Koh Rong (verwar de twee niet) langzaam tot een party-eiland verworden schijnt te zijn, is Koh Rong Sanloem nog heerlijk rustig. Met name wanneer je er één of meerdere nachten verblijft, want overdag willen er nog wel eens enkele bootjes met dagjesmensen (lees: Chinezen) aanmeren. De meest ontwikkelde baai, met enkele sfeervolle restaurants en leuke accommodaties, is de Saracen-baai. Hoewel een groot gedeelte van het eiland onherbergzaam gebied is, zijn er enkele trails om te lopen. Wanneer je het eiland op het smalste punt doorkruist (half uurtje wandelen door de jungle) kom je uit op het prachtige rustige Lazy Beach. Let op: Hier zijn de golven hoger en de stroming sterker. Je vindt op Koh Rong Sanloem enkele watervallen en je kunt vanuit hier een boottochtje maken wanneer het avond is, om lichtgevend plankton te zien! Te gek! Bovenal is het een plek om even tot jezelf te komen, weg van de bewoonde wereld vol luxe en comfort. Gewoon een hutje pal aan zee, met een bed en een fan, méér heb je nauwelijks nodig. Je bereikt het eiland per boot vanuit de haven van Sihanoukville in pakweg een uurtje.
Land
  • Rustig
  • Mooie, groene natuur
  • Betaalbare bungalows aan het strand
  • Lichtgevend plankton zien
  • Perfecte bounty-stranden
  • Sfeervolle restaurantjes
  • Klein eiland
  • Weinig entertainment als je dit zoekt
Review geplaatst op 2017-12-13
7
Nederlandse Antillen
JMoerkens was hier 31 Dec 2011
Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, kennen we allemaal van de ansichtkaarten met de kleurrijke handelspanden aan de kade. Deze kade is hét aangezicht van de stad en is ook mooi om met eigen ogen te zien. De stad is uiteraard wel meer dan dat. De wijk Otrabanda is een rustigere wijk dan Punda. Wanneer je hier doorheen wandelt, krijg je een betere en meer realistische kijk op het leven in Willemstad. Een andere must-see is wat mij betreft het Kura Hulanda museum, waar je meer leert over de geschiedenis van de slavernij op het eiland. Confronterend, zeker als Nederlander, maar het museum is erg goed in elkaar gezet. De verhalen raken, en visueel is alles interessant. Willemstad kent vele terrasjes, markten en winkeltjes, dus je hoeft je niet per se te vervelen. Wanneer je echter een echte cultuursnuiver bent moet je ook weer niet té veel van de stad verwachten. In een dag heb je alles wel gezien wat er te zien valt, is mijn ervaring. Eerlijk gezegd was ik zelfs al sneller klaar. De stad is relatief klein en lang niet alle straten zijn zo mooi kleurrijk en bezienswaardig als de bekende kade. Maar zeker een leuke plek om een dagdeel of dagje heen te gaan voor een goede indruk van het Curaçaose stadsleven.
Land
  • Kleurrijk en gezellig
  • De wijk Otrabanda
  • Kura Hulanda Museum
  • Relatief klein
Review geplaatst op 2016-11-30
10
Zuid-Afrika
JMoerkens was hier 31 Oct 2012
Er zijn maar weinig landen zo divers als Zuid-Afrika als je het mij vraagt. Het ene moment loop je door de straten van een mondaine stad. Het andere moment sta je oog in oog met de grootste wilde dieren op aarden. En de volgende dag lig je bij wijze van spreken zo weer aan een prachtig exotisch strand of drink je een subliem wijntje tussen de wijnranken. Bovendien is de bevolking al net zo divers als de landschappen, maar is mijn ervaring dat ze bijna overal behulpzaam en vriendelijk zijn. De hygiëne is zeker aan de westkant van het land goed, zelden zulke schone toiletten gezien. Neem de tijd voor het land, want er is veel te ontdekken en de afstanden zijn groot. Bekende parken als Kruger en Addo zijn een bezoek waard, maar ook meer onbekende nationale parken als Tsitsikamma en de St. Lucia Wetlands zijn geweldige plekken om te genieten van flora en fauna. Wanneer je geïnteresseerd bent in Afrika en safari's, is Zuid-Afrika een prima land om mee te beginnen. De voorzieningen zijn van een redelijk Westerse standaard en de bevolking spreekt doorgaans prima Engels. Hierdoor is het wellicht wat gemakkelijker te bereizen dan andere meer onontdekte Afrikaanse landen.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • Grote diversiteit aan landschappen
  • Veel safari-mogelijkheden
  • Vriendelijke en behulpzame bevolking
  • Goede voorzieningen en hygiëne
  • Relatief makkelijk te bereizen
  • Het land is relatief duur
  • Grote afstanden
Review geplaatst op 2016-11-15
9
Tanzania Zanzibar Central/South
JMoerkens was hier 31 Oct 2015
Het perfecte bounty-plaatje met wuivende palmen, wit poederzand en een bijna eclectisch blauwe zee. Op Zanzibar hoef je er weinig moeite voor te doen, zowat de hele kust voldoet aan deze criteria. In tegenstelling tot veel andere bounty-bestemmingen hoeft een trip naar dit exotische eiland niet eens heel duur te zijn. Buiten het hoogseizoen heb je voor een paar honderd euro zo een goede deal met een uitstekend resort. Houd wel rekening met de regenseizoenen; maart t/m mei is het grote regenseizoen en november/december het korte regenseizoen. Zeker in het korte regenseizoen is een reis goed te overwegen, want de buien zijn weliswaar heftig maar meestal van korte duur. Buiten de regenbuien is de temperatuur hoog en schijnt de zon fel. Zanzibar is bovendien veel méér dan zon, zee en strand. In sommige dorpen vind je een authentieke Afrikaanse sfeer, waar de bevolking eenvoudig leeft en je vriendelijk benadert. Hoofdstad Stone Town is het ontdekken waard, evenals het prachtige Jozani regenwoud, waar de zeldzame Red Colobus aap leeft. Zanzibar staat ook bekend als kruideneiland en je kunt op meerdere plekken Spice Tours doen waar je meer leert over kruiden en specerijen. Ook met dolfijnen snorkelen op open zee is een mogelijkheid. Never a dull moment op Zanzibar.
Regio
  • Het ultieme bountygevoel
  • Relatief goedkoop
  • Veel meer te ontdekken dan zee/strand
  • Vriendelijke bevolking
  • Toerisme begint aardig op gang te komen
Review geplaatst op 2016-11-15
9
Tanzania Pwani
JMoerkens was hier 31 Oct 2015
Selous Game Reserve is een wildreservaat ter grootte van een land als Zwitserland of Nederland. Des te opvallender is het dat de naamsbekendheid niet zo groot is, in vergelijking met andere parken in Tanzania. Als het aan de overheid ligt blijft dit echter zo, zij houden het toerisme graag beperkt. Er zijn een aantal kampen waarin toeristen kunnen verblijven, maar hier vind je geen massatoerisme. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er reservaten in Afrika te vinden zijn met een grotere diversiteit aan diersoorten. Desalniettemin heeft Selous wel degelijk veel te bieden. Olifanten, nijlpaarden, leeuwen, luipaarden, giraffen, zebra's, impala's, buffels, krokodillen; je vindt ze hier allemaal in grote getale. Houd er wel rekening mee dat de dieren natuurlijker reageren dan dan in sommige drukker bezochte parken. Dit betekent dat ze geregeld op de vlucht slaan. Maar dat maakt de safari-ervaring wat mij betreft intenser. De landschappen zijn erg divers en ongerept. Het betreft geen nationaal park, dus er mag off-road gereden worden. Er zijn dus ook niet zoveel wegen en voorzieningen aangelegd. Hierdoor voelt safari hier weer écht als een avontuur. Dus als je de kans hebt, zeker dit reservaat aandoen. Dit kan eventueel ook vanaf Zanzibar (vanaf 40 minuten vliegen).
Regio
  • Er mag offroad gereden worden
  • Grote diversiteit aan landschappen
  • Weinig toerisme
  • De dieren reageren nog natuurlijk
  • Grote aantallen wild te spotten
  • Met Zanzibar te combineren
  • Diversiteit aan fauna is relatief beperkt
Review geplaatst op 2016-11-15
9
Thailand Krung Thep Maha Nakhon
JMoerkens was hier 31 Dec 2009
Railay Beach (soms ook wel Rai Leh genaamd) is een volledig door krijtrotsen ingesloten droomstrand, alleen per boot te bereiken. Wanneer je de plek vanaf de oceaan nadert, zul je zonder twijfel versteld staan van de pracht van deze baai. De krijtrotsen torenen hoog uit boven het fijne zandstrand, en het weelderig groen maakt het geheel nog paradijselijker. We hebben het hier wel over Railay West, want het verschil met Railay Oost had niet groter kunnen zijn. Slechts gescheiden door een strook palmtuinen met resort erin, en een winkelstraatje, vind je aan de oostkant een drassig strand met mangrovebomen. Het doet wat troosteloos aan. Toch is ook deze kant de moeite van het bezoeken waard, want de sfeer is er super. Er zijn strandtenten met hangmatten, loungekussens, cocktails en reggaemuziek. Hier wordt het enige nadeel van Railay, dat het inmiddels redelijk ontdekt is door toeristen, eigenlijk ook wel weer een voordeel. Want het type mensen dat het aantrekt is erg laidback en openminded, waardoor de sfeer op de stranden heel gemoedelijk is. Voor het échte bounty-gevoel moet je op het westelijke strand zijn, zoveel is duidelijk. Hier gaat ook elke avond de zon op spectaculaire wijze onder. Er zijn ook aan deze kant enkele prima restaurants pal aan het strand te vinden. Vergeet niet ook even richting het waanzinnige strand Ao Phra Nang te lopen, eveneens een klasse strand op een half uurtje lopen. Ik overnachtte in Sand Sea Resort, in een eenvoudige bungalow in een palmentuin.
Regio
  • Droombaai alleen per boot te bereiken
  • Prachtige zonsondergangen
  • Laidback vibe onder bezoekers
  • Goede betaalbare resorts
  • Ao Phra Nang is om de hoek
  • Is inmiddels wat bekender geworden
Review geplaatst op 2016-10-24
9
Albanië
JMoerkens was hier 31 Aug 2013
Albanië komt niet zo snel in je op als je aan vakantie denkt. Gek, want het land heeft alles in huis om op te boksen tegen vakantielanden als Kroatië en tegenwoordig ook Macedonië. De mensen zijn er vriendelijk, en gedreven om het reizigers naar de zin te maken. De natuur is er heel erg mooi, en de stranden zijn even paradijselijk als bekendere evenknieën binnen Europa. Ik bracht een kort bezoek aan het zuiden van dit Balkan-land en ontdekte de Blue Eye Spring (Syri i Kaltër). Lokaal gezien is dit een toeristische trekpleister maar vanuit Europees toeristisch perspectief zullen maar weinig mensen er van gehoord hebben. Het betreft een gebied met natuurlijke bronnen, een sprookjesachtig landschap vol kraakheldere beken, weelderige onderwaterflora en eeuwenoude bomen. De daadwerkelijke Blue Eye is een bron die diepblauw van kleur is, en waarvan men niet weet hoe diep hij daadwerkelijk is. Het verhaal gaat dat duikers tot 50 meter diep zijn gegaan en alsnog de bodem niet bereikt hadden. Fascinerende gedachte, maar het is vooral móói om dit te zien. De natuur eromheen is eveneens het bezoeken waard, laten we zeggen dat een dagdeel volstaat om hier een goede indruk van te krijgen. Je kunt het combineren met een bezoek aan de archeologische site Butrint, eveneens een bezoek méér dan waard. Je maakt daarbij ook de Albanezen gelukkig, want zij willen niets liever dan in het vizier komen van reizigers om extra inkomsten te genereren.
Land
  • Prachtige, unieke natuur
  • Onbekende bestemming voor velen
  • Goed te combineren met Butrint
  • Gastvrije bevolking
  • Lokaal gezien een trekpleister
Review geplaatst op 2016-10-21
7
Italië
JMoerkens was hier 31 Mar 2007
Pisa is natuurlijk niet heel erg Columbus. Want met de wereldberoemde scheve toren in huis, trekt het hordes toeristen. Van de gebaande paden, no way. Maar toch heeft het stadje me ook wel positief verrast. Er is namelijk méér dan alleen de toren. Om te beginnen maakt de toren deel uit van een complex, met daarbij o.a. een kathedraal die erg mooi is. Maar buiten dit gigantisch druk bezochte plein, kent het stadje ook gezellige straatjes en pleinen waar de toeristen niet direct de boventoon voeren. Hier tref je gewoon een 'doodnormaal' Italiaans stadje, met een rivier, gezellige terrassen, goede ijssalons etc. Mijn advies zou zijn om hier wél een dagje heen te gaan, je ochtend te reserveren voor een bezoekje aan de trekpleister, maar daarna wat uurtjes door de stad heen te slenteren zonder doel. De kleurrijke panden zorgen voor de Mediterrane sfeer die Italiaanse steden zo fijn maken. Een echt vakantiegevoel krijg je hier!
Bergen Reizen Met Kinderen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • Er is méér dan de toren
  • Gezellige binnenstad
  • Goede ijssalons
  • Erg druk bezocht
Review geplaatst op 2016-09-22
9
Ierland
JMoerkens was hier 30 Apr 2007
Van de Europese hoofdsteden is Dublin toeristisch gezien nog een redelijk ondergeschoven kindje. Dat komt wellicht omdat je je ook niet direct bezienswaardigheden voor de geest kan halen wanneer je aan de stad denkt. Dit vind ik tegelijkertijd de grootste charme. Wanneer je hierheen gaat, heb je waarschijnlijk niet meteen een helder plan voor ogen. Daardoor ga je maar gewoon de sfeer proeven. En die laatste twee woorden zijn kernwoorden bij een stedentrip naar Dublin. Sfeer: Authentiek Iers, gezellig, een sfeer voor levensgenieters. Proeven: Net als de Ieren kun je jezelf te buiten gaan aan de alcohol. Ik bezocht de Jameson distilleerder en deed daar een proeverij. Ook de Guinness brouwerij is te bezoeken en er zijn honderden pubs waar je de Guinness je goed kan laten smaken. Hier is het goed toeven wanneer je van het goede leven houdt, maar ook cultureel gezien is er wat te ontdekken. Mooie kerken, Ierse stoofschotels en fish and chips en (wat ik één van de hoogtepunten vond) de bibliotheek van Trinity College. Waanzinnig mooi! Net een bibliotheek uit Harry Potter. Hier ligt ook het wereldberoemde Book of Kells. Dublin is wat mij betreft echt een aanrader en een goed alternatief voor de bekendere steden als Parijs, Londen en Rome!
Land
  • Gezellige dorps karakter
  • Authentieke Ierse sfeer
  • De bibliotheek van Trinity College is subliem
  • Een stad voor levensgenieters
  • Het weer zit niet altijd mee
Review geplaatst op 2016-09-21
9
Jordanië
JMoerkens was hier 31 Mar 2013
Een rondreis door Jordanië leidt reizigers vaak langs dezelfde trekpleisters. Jerash, de Dode Zee, Petra en de Wadi Rum ontbreekt in bijna niemands route. Hoofdstad Amman wordt vaak overgeslagen, of slechts aangedaan om bij aankomst een nachtje te overbruggen. Is dit terecht? Wat mij betreft niet. Mijn eerste ervaring in de stad was in de economische wijk. Enorme moderne shoppingmalls maakten indruk op me, vol met winkels, superstores, horeca en entertainment. Vlak bij zo'n mall vond ik een tentenkamp van bedoeïenen, waar ik uitgenodigd werd op de thee. Wat een contrast! Later in de reis bezocht ik Amman nog eens, en toen ging ik het oude centrum in. Minaretten, luidruchtige markten en rommelige stoffige straten is wat ik aantrof. Bovendien is er een prachtig amfitheater. Mensen benaderden ons vriendelijk, riepen vaak "Welcome in Jordan!", en ik zag nauwelijks andere toeristen. Met name de markthallen vond ik fantastisch om te zien. Hier bevind je je echt tussen de lokale stadsbevolking! Soms in boerka, maar ook meiden met knalroze lippenstift. Het is hier duidelijk een stad, en heel anders dan de rest van het land. Voor een compleet beeld van Jordanië raad ik dus met heel mijn hart aan om minimaal één dagje in Amman te plannen. De stad heeft me echt enorm verrast!
Land
  • De stad is authentiek
  • Het prachtige amfitheater in het oude centrum
  • De markthallen waar alleen de locals lijken te komen
  • Geeft een completer beeld van Jordanië
  • Grote moderne shoppingmalls
  • De stad is niet heel erg ingesteld op toeristen, dus je moet zelf een beetje je weg vinden
Review geplaatst op 2016-09-18

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >