Itenz13

'524388' door Itenz13 '524388' door Itenz13

Nieuw-ZeelandWanaka

Nieuw-ZeelandWanaka

Magisch uitzicht over

Itenz13

Het stadje Wanaka (ca 2500 inwoners) ligt aan de zuidarm van het meer dat naar het plaatsje vernoemd is. Wanaka (met veel goede hotels en motels) is een ideale uitvalsbasis voor mooie trips die allemaal op relatief korte afstand liggen. Aan de overkant zien we Mount Aspiring National Park met de gelijknamige berg. Ook niet ver weg is de wandelroute naar Roy's Peak (1578 mtr hoog) dat een prachtig panorama biedt over het meer. Ten zuid-westen bevindt zich het ski-oord Cardrona en iets verder doorrijden en je bent in adrenaline city: Queenstown, daar een andere keer meer over. Nu eerst even rust, neem plaats op dit bankje aan Roy's bay en geniet van het uitzicht. Een paar honderd meter verder naar links en je bent bij de meest gefotografeerde boom van Nieuw Zeeland en misschien wel de hele wereld: That Wanaka Tree die zelfs een eigen website heeft.

'521934' door Itenz13 '521934' door Itenz13

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Nog beetje onwennig,.

Itenz13

De eerste schreden zonder moeder op de luierplaats van Kaikoura Peninsula. De ouderen liggen lekker daar te luieren soms tot op de parkeerplaats en dan zie je daar allemaal mensen staan met camera's voorzien van dikke lenzen en je wil alleen maar een beetje rust. Je zou haast denken dat ie de betekenis van het bord kent en voor deze route koos. Later wel eens een foto van een pelsrob in 'full close-up' :)

'520740' door Itenz13 '520740' door Itenz13

Nieuw-ZeelandAuckland

Nieuw-ZeelandAuckland

Jan van Gent in volle

Itenz13

Op Muriwai Beach, op een uurtje rijden ten westen van Auckland, vind je de op een na grootste Gannet (Jan van Genten) Colony van Nieuw Zeeland, hier leven een paar duizend. Bij Cape Kidnappers, in de buurt van Napier aan de oostkust van het Noordeiland, verblijven er meer dan tienduizend. Na een kleine wandeling vanaf de parkeerplaats kom je op de platformen waar je een goed uitzicht hebt op de twee rotsplateaus waar deze vogels hun nesten hebben. De eerste paar minuten is het even wennen want er waart een indringende stank, je bent immers ook bij een van de grootste openbare vogeltoiletten van de wereld, maar ook dat went. Het is een drukte van jewelste, je waant je op het grootste vliegveld ter wereld met constant binnenkomende en vertrekkende vluchten, het is een wonder dat ze elkaar nooit raken. Als de jongen groot genoeg zijn vertrekken ze voor hun eerste vlucht, zonder vliegles, over de Tasmanzee naar Australië. De vogels die na de eerste duik vanaf de rotsen niet snel genoeg de vleugels uitslaan eindigen als haaienvoer.

'519919' door Itenz13 '519919' door Itenz13

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Het noordelijkste...p

Itenz13

Februari 2015 heb ik een nacht gelogeerd in Kinloch Lodge aan de noordelijke oever van Lake Wakitupu. Per auto, komend vanuit Qeenstown, is deze zeer idyllische plek via de 'Gateway to Paradise' te bereiken via Glenorchy. De laatste 8 km gaan over een gravelroad, je kan ook eventueel vanaf Glenorchy per boot de overkant bereiken. De omgeving is schitterend, het uitzicht op the Remarkables (zoals op de foto bij avondlicht) is adembenemend en je bent aan de rand van Mt. Aspiring National Park. Behalve dat ben je niet ver verwijderd van het startpunt van the Routeburn Track, een van New Zealand´s great walks, een must voor de doorgewinterde hiker!

'519588' door Itenz13 '519588' door Itenz13

IerlandUlster

IerlandUlster

Torr Head met gezicht

Itenz13

Om bij Torr Head te komen moet je even van de prachtige Causeway Coastal route langs de Noord-Ierse kust af, het is bijna het meest noordelijke punt van dit land. Vroeger was het o.a. een uitkijkpost, schepen die de Atlantische Oceaan overstaken waren hier zo’n beetje het laatst zichtbaar, belangrijke informatie voor verzekeraar Lloyds of London. Het uitzicht bij goed weer is schitterend, je kan Schotland (op iets meer dan 20 km afstand) zien met het Kintyre schiereiland. De meest zuidwestelijke punt hiervan (Mull of Kintyre) werd door Paul McCartney en zijn Wings ineens wereldberoemd gemaakt met hun hit in 1977. Er is een kleine parkeerplaats onderaan de heuvel, bij goed weer kan je het geluk hebben daar een mobiele koffieshop met de slogan 'Far out Café: Last coffee before Scotland' aan te treffen. Een van de locals had twee ketels met water op een gasstelletje in de kofferbak van zijn auto staan en verkocht verder ook allerlei cakejes en wat fruit uit eigen tuin.

'519482' door Itenz13 '519482' door Itenz13

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Pyramid Rock op...Phi

Itenz13

Phillip Island is een eiland ten zuid-oosten van Melbourne en is sinds 1940 bereikbaar via een ca 300 mtr lange brug. Het eiland is ca 100km² groot, 26 km lang en ongeveer 9 op zijn breedste punt. Trekpleisters zijn the Nobbies (westpunt), Cape Woolomai, het Koala Observarion Centre en de Penguin Parade waar elke avond bij zonsondergang s 'werelds kleinste (blauwe) Pinguïns uit zee aan land komen om naar hun schuilplaats voor de nacht te gaan. Niet ver daarvandaan aan de zuidkust vind je Pyramid Rock dat via een onverharde weg te bereiken is. De Bass Straight, waar deze rotspunt in ligt, is vernoemd naar George Bass, een van de ontdekkers van het eiland.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier