Ingridkoedood

8
India New Delhi
Ingridkoedood was hier 30 Nov 2016
De vraag bij een onbekende stad is bij mij altijd waar ga ik slapen? Wat is praktisch, veilig etc etc. In december 2016 ben ik in New Delhi geweest. Mijn guesthouse(s) heb ik gekozen in het zuiden van Delhi. In de Hauz Khas area. Deze wijk is rustig, makkelijk te berijden vanaf het vliegveld. En op loopafstand van mijn guesthouse had je een metrostation rechtstreeks naar oud Delhi. In het gebied heb je meerdere kleine 'markets' met koffietentjes en restaurantjes. De wijk is ook erg groen. En bovendien veilig. Na 23.00 uur worden de meeste straten met slagbomen afgesloten en zit er beveiliging. Vanuit de enclave ligt op loopafstand Hauz Khas Village. Hauz Khas village is afgesloten voor verkeer. Je vindt er moderne cafeetjes, boetiekjes en restaurants. Mijn favoriete restaurant is Coast cafe. Heerlijke ambience en gerechten. Ik heb hier meerdere keren gegeten. Het gebied is geleden aan een park en er staan een aantal ruïnes. Een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van Delhi en te relaxen. Overigens heb ik er niet veel toeristen gezien
Stad
 • rustig
 • goede metroverbinding
 • veilig
 • perfect om te relaxen
 • hippe cafe's en restaurants
 • goede sfeer
 • geen
Review geplaatst op 2017-01-15
7
Mauritius
Ingridkoedood was hier 31 May 2016
Mijn positieve ervaring over Mauritius is dat het niet alleen een honeymoon eiland is. Dus niet alleen zon, zee en strand. De natuur is schitterend. Persoonlijk vond ik de geschiedenis van het eiland erg interessant. in het suikermuseum wordt een tentoonstelling gegeven over de geschiedenis. Dit museum ligt dicht bij de botanische tuin dus makkelijk te combineren. De bevolking bestaat uit creolen en indiërs. Het is een bijzondere mix. De bevolking is erg vriendelijk. Ik was er in juni 2016 en dat is buiten het seizoen. Sommige hotels waren dicht. Hierdoor was het soms lastig om een slaapplek te vinden. Ik had alleen de eerste twee nachten vastgelegd. Wat ik ook jammer vond is dat toch veel in de hotels afspeelt. Bijna iedereen eet in zijn of haar hotel waardoor in de dorpen weinig te beleven was. Ik heb geslapen in hotels en in kleine guesthouses.
Land
 • Mooie natuur
 • Vriendelijke bevolking
 • interessante geschiedenis
 • veel speelt zich in de hotels af
 • door hotels kan je het strand niet zien
Review geplaatst op 2017-01-14
8
Bangladesh Dhaka
Ingridkoedood was hier 30 Nov 2016
Ik ben in de periode van 17 t/m 24 december 2016 in Bangladesh geweest. De reden voor mijn bezoek aan dit land? 6 dagen meelopen met een fotojournalist uit Bangladesh. Ik vloog vanuit New Delhi naar Dhaka. Nu is Delhi druk, Dhaka is de vergrotende trap. Vanaf het vliegveld werd ik opgehaald en vervolgens met een tuktuk naar mijn hotel in centraal Dhaka gebracht. Wat een hectiek! Auto's, rickjaws, tuktuks alles toeterde en alles stond vast. Dat dit bepaalt geen toeristische bestemming is heb ik de dagen erna meegemaakt. Ik ben geen enkel andere persoon met een westers uiterlijk tegengekomen. Wat heb ik gedaan in Dhaka? Ik ben op ongelooflijke plekken geweest. Een scheepswerf, de grote markt, een plek waar schepen werden gelost, een pakistaans vluchtelingenkamp, bakstenenfabriek etc. Alles gebeurt hier nog met de hand. Wat een energie, een kleuren, licht maar vooral wat een vriendelijke mensen. Mensen waar het overgrote gedeelte onder de armoedegrens leeft. Ik heb deze mensen in mijn hart gesloten! Voor mij was dit een topbestemming.
Regio
 • vriendelijke bevolking
 • nog niet toeristisch
 • drukte: lastig van a naar b te komen
Review geplaatst op 2017-01-06

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier