Imac1963

profiel Imac1963

Naam

Monique Jansen-van Bentum

Reviews

0

Foto's & tips

122

Blogs

7

Lid sinds

24 October 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Antarctica

Fav. stad

Vancouver

Over mij

Net als de meesten bij RR ben ik gek op reizen en fotograferen en filmen. Samen met man en zoon(tje) gaan we regelmatig op pad. Het reizen met ons kind gaat (tot nog toe) probleemloos. Laatst zei hij na 8 uur vliegen: "Zijn we er nu al? Gaan we niet verder met een ander vliegtuig?"

Mijn videokanaal is:
http://www.youtube.com/user/jansenvanbentum

Mijn Motto

'Maak een foto, des te langer duurt je herinnering.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D50

Overige

Canon Powershot D20 (foto en HD film voor onderwater) GoPro Hero1

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (122)

'331615' door Imac1963 '331615' door Imac1963

AustraliëSydney

AustraliëSydney

Opera house

Imac1963

Iedereen kent dit gebouw. Het beroemde Opera House in Sydney. Wij hadden de tip gekregen om over de beroemde Harbour bridge te lopen. Vanaf deze brug heb je een fantastisch uitzicht op de Opera House en downtown Sydney. Het lukte net om je fototoestel tussen de spijlen van het hekwerk te manouvreren om zo een goede foto te kunnen maken.

'242723' door Imac1963 '242723' door Imac1963

AntarcticaFalkland eilanden

AntarcticaFalkland eilanden

Koning roept

Imac1963

De ene koning zegt tegen de ander: "Kijk eens hoe mooi ik ben". Deze koningen zagen we aan het strand van Volenteer Point op de Falkland eilanden.

'300232' door Imac1963 '300232' door Imac1963

ThailandKo Phi Phi

ThailandKo Phi Phi

Beautiful Thailand

Imac1963

Thailand is een land met veel gezichten. Veel culturele schatten kunnen er bekeken worden maar de natuur is er ook amazing. De bootjes hier in ko Phi Phi zien er erg fleurig uit.

Laatste blogs (7)

Ik ben fan van (14)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (48)

'480332' door Pensionado '480332' door Pensionado

GroenlandWestkust Groenland

GroenlandWestkust Groenland

Verken de westkust va

Pensionado

Op Groenland zijn geen autowegen en geen spoorwegen, omdat het enorme eiland voor 81% uit een dikke ijskap bestaat. Het vervoer gaat per vliegtuig, helikopter, of boot en in de lange winter ook per hondenslee of sneeuwscooter. Langs de westkust liggen de meeste plaatsjes en daar bevindt zich ook de hoofdstad Nuuk. Een fantastische manier om die westkust te verkennen, is gebruik te maken van de ferry die deze plaatsjes met elkaar verbindt. Het is een flinke boot die 274 passagiers kan vervoeren. Er vaart maar één boot, de Sarfaq Ittuk van de Arctic Umiac Line. Wij voeren vanaf Quaqortoq in het verre zuiden 1.200 km langs de kust naar Ilulissat dat 300 km ten noorden van de Poolcirkel ligt. Omdat die tocht 3,5 dag duurde, hadden wij een comfortabele hut voorzien van eigen douche en toilet. De maaltijden aan boord zijn prima en er is voor de toeristen (vnl. Denen) zelfs een gids aanwezig die tijdens de vaart lezingen in het Engels houdt en je de gelegenheid biedt om tijdens het oponthoud in de havens mee uit wandelen te gaan. Zo hebben wij meerdere plaatsjes, soms een handjevol huizen, aan de westkust bezocht en zijn erg veel over Groenland te weten gekomen. Het was een onvergetelijke ervaring om tussen de lokale Inuit bevolking te reizen. Wij volgden de route van zuid naar noord en vlogen eerst vanaf Kopenhagen naar Narsarsuaq. Dit is m.i. de beste volgorde, omdat het buitengewone landschap steeds arctischer wordt en pas later de heel grote ijsbergen verschijnen. Op de website is alle informatie over het schip, de route en de prijzen te vinden. Er kan online geboekt worden. http://[url="http://aul.gl/en/about-us/vessel/ms-sarfaq-ittuk.html" target="_blank"]aul.gl/en/about-us/vessel/ms-sarfaq-ittuk.html[/url]

'479441' door Eyeris '479441' door Eyeris

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Goedkoper reizen door

Eyeris

Voor wie wel eens door de VS rondreist zijn de volgende tips wellicht handig om geld te besparen en je reis leuk en betaalbaar te houden: - Als je door meerdere National Parks gaat komen koop dan bij het eerste park waar je komt de Natinal Park Pass. Deze is 80 dollar en dat heb je er snel uit als je een aantal parken bezoekt. - Haal bij elke supermarkt waar je boodschappen doet eerst een klantenkaart bij de servicebali. Die zijn gratis en besparen echt heel veel geld - Haal sowieso een koelbox. Een goedkope van 5 dollar die van piepschuim gemaakt is, is prima voor een rondreis van 3 weken. Het scheelt als je lekker je eigen lunchdingetjes bij je hebt - Zet een tray met 30 flesjes water voor 3 dollar in je achterbak. Scheelt behoorlijk als je niet in de hitte elke keer een flesje van 1,50 dollar bij een stalletje hoeft te halen. - Boek je auto op www.usareisen.de, gegarandeerd de goedkoopste en zeer betrouwbaar! - Boek hotels via Priceline.com

'478974' door Jhhuijs '478974' door Jhhuijs

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Wandeling door de...B

Jhhuijs

Als men het heeft over een reis door het westen van Amerika spreekt iedereen over de Grand Canyon. Maar de Bryce canyon is vele malen mooier en mag je bij een bezoek aan west Amerika dan ook zeker niet overslaan. Met een shuttle bus kun je van uitzichtpunt naar uitzichtpunt rijden. Wij stappen met 11 personen uit de groep op het verste punt uit en beginnen aan een trail tot onder in de canyon Zou ik het wel aandurven met mijn hoogtevrees? Iedereen zegt zich aan te zullen passen en dus ga ik moedig op weg. Allemaal zandpaadjes maar gelukkig breed genoeg om over te lopen. Na 200 meter struikelt de eerste loper al. Gelukkig is alles goed gegaan maar we zijn wel gewaarschuwd voor losliggende steentjes. Ik loop continue tegen de kant van de rotsen en durf zowaar hier en daar naar beneden te kijken. Wat een avontuur en wat een prachtig uitzicht onderweg. Wel denk ik af en toe: wat we nu naar beneden lopen moeten we straks ook weer omhoog. We zijn trots als we beneden aankomen en maken dan ook een foto van de groep bij de gedenksteentjes en maken zelf ook een stapeltje.Ze zeggen altjd dat je dan op dat punt ooit in je leven nog een keer op deze plaats terug komt. Langzaam beginnen we weer aan de weg omhoog. Het eerste stuk gaat heel geleidelijk dus niets aan de hand, maar dan begint het echte afzien. Tineke pept me iedere keer op en houdt af en toe mijn hand vast zodat ik wat beter kan stijgen. Ik sterf duizend keer in die klim, krijg geen lucht maar moet wel door. Ik heb het gehaald en ben erg trots op mezelf. De trail die we gelopen hebben was ongeveer 7 km. lang. Boven hebben we op ons gemak een kopje koffie gedronken en een broodje gegeten en toen zijn we met 6 personen verder gegaan. Eerst weer een stuk met de pendelbus maar later weer te voet maar wel langs de rand boven aan de canyon. Deze wandeling was heel relaxt. In het visitor center kun je allemaal uitgebreide wandelkaarten krijgen om zo voor jezelf een mooie wandelroute uit te zetten.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier