Ikkie77

profiel Ikkie77

Naam

Erik Moonen

Reviews

0

Foto's & tips

39

Blogs

1

Lid sinds

22 April 2015

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Japan

Fav. stad

Tokio

Over mij

Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en humor reis ik samen met mijn vrouw de wereld rond. Wij houden van ongerepte natuur en wildlife maar zijn ook niet vies van wereldsteden en...pretparken!! Vooral de parken met die muis....

Mijn Motto

'Met respect voor mens en natuur de wereld ontdekken en omarmen. '

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (39)

'490320' door Ikkie77 '490320' door Ikkie77

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Dolfijnen kijken op..

Ikkie77

Bali is een paradijs, dat zal niet als een verrassing komen voor de meeste mensen. Wat wij echter minder paradijselijk vonden was onze dolfijnen excursie vanuit Lovina. Een ferme waarschuwing voor iedere dierenliefhebber die graag een keer wilde dolfijnen wil zien, ga daarvoor niet naar Bali! Met een onmenselijk aantal bootjes vertrek je heel vroeg om de jacht te openen op die paar dolfijnen die nog maar voorkomen in deze baai. We hadden al onze twijfels en hebben ons gevoel niet gevolgd en daar hebben we veel spijt van. Dan kun je net zo goed naar het Dolfinarium gaan, dat is net zo dieronvriendelijk. Wij hadden geluk want tijdens onze snorkeltrip naar Menjangan kwamen we ook nog wat dolfijnen tegen, maar toen waren we het enige bootje in het water.

'490528' door Ikkie77 '490528' door Ikkie77

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Thailand land of...sm

Ikkie77

Thailand land of smile!!! Dat lees je overal in de boekjes. In werkelijkheid bleek dat toch niet altijd zo te zijn. Zie hier deze vrouw op de markt. Nu moet ik erbij zeggen dat het erg vroeg in de ochtend was dus misschien heeft ze last van een licht ochtendhumeur. Ach wie neemt het haar kwalijk, het leverde een leuk kiekje op.

'491461' door Ikkie77 '491461' door Ikkie77

JapanNara

JapanNara

Helemaal zen...

Ikkie77

Zou het nog leven? Dat vroegen wij onszelf af toen wij door het beroemde Nara park liepen. Dit jonge hertje was schijnbaar zo uitgeput van het schooien bij de mensen om de speciale hertenkoeken dat het arme beestje uitgeput in slaap is gevallen. Ik kan me voorstellen dat het lekker droomt over nog meer koeken....maar ben bang dat hij of zij wat kramp in de nek zal hebben bij het ontwaken. Er lopen meer dan duizend herten vrij rond in dit park en daarbuiten. Op deze plek (en op een paar andere plekken in Japan) worden ze gezien als boodschappers van de goden dus iedereen behandeld ze met respect. Als de herten dat nu zelf ook zouden doen bij de bezoekers.....

Laatste blogs (1)

Ik ben fan van (6)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (7)

'493457' door Yvonne_lovestotravel '493457' door Yvonne_lovestotravel

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Kuang Si falls, Laos

Yvonne_lovestotravel

Laos heeft mij erg verrast en Luang Prabang is een erg plezierig dorpje/stadje waarbij je enkele excursies kunt doen waaronder deze Kuang Si Falls. Echt zo prachtig was deze waterval(len), die meerdere verdiepingen heeft en waar je je ogen uitkijkt, ook heeft deze Kuang Si waterval een hele mooie blauwe heldere kleur. Ben je in Luang Prabang sla deze Kuang Si falls niet over.

'492306' door Nikki00 '492306' door Nikki00

AustraliëSouth Australia

AustraliëSouth Australia

Zwemmen met Zeeleeuwe

Nikki00

Zuid Australie staat bekend om de wijn en wildlife. Een van de hoogtepunten is zwemmen met wilde Australische zeeleeuwen en dolfijnen in Baird Bay. Zo ongelofelijk speels dat ze zijn! Deze schattige pup lag zelfs haar flipper op mijn schouder en gaf me een "kus" op mijn duikbril! Baird Bay is erg afgelegen, maar vanwege de tour zeker een bezoekje waard. Plan een aantal dagen in de omgeving, het kan zijn dat een tour uitvalt ivm slecht weer. Streaky Bay is op 40 minuten rijden afstand en de beste plek om te overnachten.

'491165' door Reysigers '491165' door Reysigers

MyanmarKayin

MyanmarKayin

Prachtige boottochtje

Reysigers

Saddan Cave is een bekende tempel ten zuidoosten van Hpa An in Kayin State. Saddan betekent Royal Elephant, er staan 2 stenen olifanten aan de voet van de trappen , de aanloop naar de grot. De eerste kamer heeft een grote liggende Boeddha,andere Boeddha beelden en goud tabletten op de wanden. Er is een indrukwekkende kamer op het einde met een enorme stalagmiet , verlicht door daglicht en een mooi uitzicht. Verder doorlopend kom je uit bij een meer waar je een prachtige bootreis kan maken met een bootsman. Later wandelend over de rijstvelden welke leidt naar Haisin Gu (Tuskless Elephant Cave)en terug naar de ingang. Beide grotten hebben veel fauna - ongewervelde dieren en vleermuizen. H Saddan is 800 meter,is de langste en een bekende grot in de Kayin State en de 5e langste in Myanmar.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier