Ibodaal

profiel Ibodaal

Naam

Ibo Daalderop

Reviews

0

Foto's & tips

29

Blogs

0

Lid sinds

26 May 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. stad

Barcelona

Over mij

Genieten van het leven en van de kleine en mooie dingen die het biedt, samen met mijn vrouw Judi op een verre reis, maar ook in de buurt tijdens een fietstocht. Actief en sportief, open minded en relativerend de wereld in!

Mijn Motto

'Not all those, who wander, are lost....'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 50D

Overige

EF-S15-85 + EF70-300 en Fuji HS10 en ThinkTank-tas

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (29)

'270519' door Ibodaal '270519' door Ibodaal

RwandaWest Rwanda

RwandaWest Rwanda

Hutu-jochies in...vlu

Ibodaal

Deze Hutu jochies in het vluchtelingenkamp in Goma riepen al giechelend en lachend om kado's en chocola; "monsieur, musungu, donnez moi kado! Donnez moi chocolat!" Kort na de genocide / oorlog in Rwanda (1994) was ik in 1 van de vluchtelingenkampen in de grensplaats Goma in het aangrenzende toenmalig Zaire. Deze kampen waren een ware hel; overbevolkt, te weinig voedsel en drinkwater, heet en vuil. In deze kampen zaten dus de daders van de genocide. Deze jochies maakten dus deel uit van de dadergroep die door de Tutsi Rwanda was uitgejaagd. Zoals altijd en overal blijven kinderen toch spelen en lachen en onderzoeken en zorgen zij voor de contrasten tussen ellende en leven. Gisteravond op tv zag ik in de uitzending over Pakistan ook kinderen zwemmen en lachen in het overtollige water. Dat deed me aan deze foto's denken.

'270518' door Ibodaal '270518' door Ibodaal

RwandaWest Rwanda

RwandaWest Rwanda

Hutu-jochie in...vluc

Ibodaal

Kort na de genocide / oorlog in Rwanda (1994) was ik in 1 van de vluchtelingenkampen in de grensplaats Goma in het aangrenzende toenmalig Zaire. Deze kampen waren een ware hel; overbevolkt, te weinig voedsel en drinkwater, heet en vuil. In deze kampen zaten dus de daders van de genocide. Dit jochie maakte dus deel uit van de dadergroep die door de Tutsi Rwanda was uitgejaagd. Zoals altijd en overal blijven kinderen toch spelen en lachen en onderzoeken en zorgen zij voor de contrasten tussen ellende en leven. Dit jochie keek giechelend door een scheur van zo'n UNHCR zeil en riep om chocola en kado's. Gisteravond op tv zag ik in de uitzending over Pakistan ook kinderen zwemmen en lachen in het overtollige water. Dat deed me aan deze foto's denken.

'264824' door Ibodaal '264824' door Ibodaal

NamibiëKaokoland

NamibiëKaokoland

Jongetje met groene..

Ibodaal

Dit jongetje kwamen wij tegen bij 1 van de ontelbare gehuchtjes aan de gravelroad in de richting van Opuwo. We maakten een praatje met zijn vader en moeder en telden daar 11 kinderen. Op de foto kijkt hij een beetje serieus, maar later kon hij toch ook wel lachen...

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier