Huff

8
Vietnam Hanoi
De Quang Ba Bloemenmarkt in Hanoi. Als ex-bloemiste moet je wel naar de bloemenmarkt in Hanoi, Vietnam. Je moet er wel vroeg je bed voor uit, maar dan zie je ook wat. Het was nog donker, maar toch was er bedrijvigheid op de weg. De bloemenmeisjes van Hanoi reden naar de markt om hun handel te kopen. Op de markt was het volop licht van lampen en er was een drukte van het verhandelen van bloemen. Een groot scala aan kleur en geur van de soorten bloemen, te veel om op te noemen en het verraste mij , zoveel verscheidenheid als er was. Alle soorten die je maar bedenken kon, stonden er. Er waren ook planten en neven artikelen zoals vazen, bindmateriaal en papier. Als je dan toch in Hanoi bent, is de bloemenmarkt echt een bezoekje waard.
Stad
  • Vriendelijke mensen.
  • Heerlijk geurend.
  • Zeer kleurrijk.
  • Gratis.
  • Voor sommigen het vroege opstaan.
Review geplaatst op 2020-03-15
10
Vietnam Noord Vietnam
Motortocht in Thong Nguyen door de rijstvelden. In Thong Nguyen sliepen we in een huisje met uitzicht op de rijstvelden en die zijn daar heel mooi. S’Middags een tocht op de motor met de eigenaar en familieleden, langs zeer smalle paadjes en soms hoogte verschil zodat je van de motor af moest anders trok hij het niet en vaak eraf omdat het zo mooi was. En dan foto’s maken. Ook was er een rustpunt om wat te drinken en ook was er gelegenheid tot een wandeling door de rijstvelden. De mensen waren op sommige terrassen de rijst aan het oogsten, zodat het een prachtige middag was. Het is een plaats om te onthouden.
Regio
  • Prachtige natuur.
  • Goede motorrijders.
  • Avontuurlijk.
  • Off road motortocht.
Review geplaatst op 2020-02-02
10
Vietnam Hanoi
Dagje Hanoi met de brommer. We gaan een dagje Hanoi doen met de brommer. Als je het verkeer daar ziet, lijkt het best wel eng. Alles krioelt door elkaar , maar wij gaan achterop met ervaren rijders. Ze hebben helmen mee en daar gaan we. De jongens voegen zich helemaal naar het verkeer en als je achterop zit is het een heel avontuur. Je spreekt van tevoren af wat je wilt zien , je wordt er heen gebracht,, er wordt gewacht en je gaat weer verder. De jongens weten leuke eettentjes en ook waar lekkere koffie is. Het vervoer gaat snel en je bent op het einde van de dag een hele ervaring rijker.
Stad
  • Je ziet Hanoi op een andere manier.
  • Je bent midden in het verkeer
  • Snel van A naar B
  • Even aan de drukte wennen.
Review geplaatst op 2020-01-23
10
Vietnam Noord Vietnam
In het hoge noorden van Vietnam (district Dong Van , provincie Ha Giang) is er de Lung Cu vlaggetoren. Hij is 33 meter hoog en heeft een vlag van 54 m2 , wat het aantal aan minderheden in Noord Vietnam symboliseert. Je moet wel een hoge trap met veel treden op om eerst op een plateau te komen , om weer verder via een trap in de toren helemaal bovenin te komen, maar dan heb je ook wat. Een prachtig uitzicht tot in China toe en over de dorpjes van de minderheden (Mong en Lolo) die je ook kan gaan bezoeken. Een bezoekje meer dan waard.
Regio
  • geen of weinig toeristen.
  • leuke dorpjes in de omgeving.
  • Prachtig uitzicht.
  • vele traptreden om boven te komen.
Review geplaatst op 2020-01-16
9
Swaziland Lobamba
Een overnachting in deze onderkomens is geen straf. Mooi aan de omgeving aangepast in een natuurpark. Je kunt er fietsen huren en dus door het natuurgebied fietsen. Ook een game drive is te maken, maar je zult er geen big five zien, wel ander dieren en prachtige vogels. Wil je wat uitrusten ga je voor je de beehives zitten en een kopje koffie te drinken, een biertje mag ook, dan komen de dieren uit het struikgewas tevoorschijn om rustig te grazen in het midden van de kraal. wat wil je nog meer. In de bijenkorf was het heerlijk koel en een paar goede bedden en een warme douche. Het was een pracht verblijf in een mooi natuurpark.
Stad
  • Mooi park.
  • Veel te doen
  • rustig
  • Klein park, geen big five.
Review geplaatst op 2016-09-23
9
Tibet Lhasa
Het Pabongka klooster ligt in de buurt van Lhasa, hoger in het gebergte. Het is het oudste klooster en je komt er bijna geen toeristen tegen, misschien een paar bedevaarders. Het is een klein klooster en via een smal pad kan je ook naar het Nonnenklooster wandelen. De omgeving is er prachtig en zoals overal zijn de gebedsvlaggen ook aanwezig. Ook passeer je een skyburriël, een plaats waar de Tibetanen hun geliefden weer terug geven aan de natuur d.m.v. de gieren. Deze plaats is niet meer bezichtigen. Je kunt natuurlijk ook helemaal terug naar Lhasa lopen, wat wel een fikse wandeling is.
Stad
  • geen toeristen
  • prachtig uitzicht.
  • soms vrij stijl.
Review geplaatst op 2016-09-23
10
Tibet
Het meer is van een prachtige schoonheid en dat komt door de kleur van het water. Het is een stuwmeer en ligt aan de weg als je reist van Lhasa naar Gyantse. Het een plek wat behangen is met gebedsvlaggetjes en waar je niet uitgekeken raakt. Er zijn verschillende uitkijkpunten en waar je ook kijkt , het blijft een pracht om te zien.
Land
  • prachtige natuurschoon.
  • meerdere uitkijkpunten.
  • geen
Review geplaatst op 2016-09-29
10
Nepal
Kathmandu is na de aardbeving van vorig jaar mei, een stad die zich weer aan het herstellen is, al hoewel dat maar moeizaam gaat. De stad zelf is vol met kunst, gebouwen en tempels, je loopt door de historie heen en het wemelt er van de prachtige gebouwen. De mensen zijn er vriendelijk en willen je met alles helpen. Echt een plek dus om weer naar toe te gaan na de aardbeving van vorig jaar.
Land
  • vol met historische gebouwen
  • Niet te druk.
  • vriendelijke mensen.
  • lekker en goed eten
  • soms met terras boven.
  • geen
Review geplaatst op 2016-12-15
10
Tibet
Als je van Lhasa naar Gyatse reist, dan heb je wel een lange reisdag , maar het is er een om nooit meer te vergeten. Je passeert er hoge passen , de Kambala pass met het heilige Yandrok meer,een van grote schoonheid, ook de Simila pass van 4200m en de Karola pass van 5000m. Allemaal plaatsen van een geweldige natuurschoon met daarbij besneeuwde bergtoppen en altijd maar weer die gebedsvlaggetjes. Ook zijn er stopplaatsen die ook zeer de moeite waard zijn en zelf kun je er ook de gebedsbriefjes met mantra's de wereld in sturen en natuurlijk ook de vlaggetjes ophangen. Een dag om nooit te vergeten.
Land
  • Zeer mooie natuur.
  • Geweldige vergezichten.
  • Soms geen toerist te bekennen.
  • Op de passen zijn er ook andere toeristen.
  • Op deze hoogte is het koud, trek dan iets war
Review geplaatst op 2016-09-29
9
China
In het plaatsje Zhaoxin woont de Dong stam. Je moet er eerst een eindje voor naar de rivier lopen en daar wacht dan als je geluk hebt een bootje op je die je naar het dorpje vaart. Je klautert daarna de wal op en dan heb je ook wat. Een stam, waar de mannen nog wapens dragen en in heel donker blauw en glanzend gekleed gaan. De blauwe kleur wordt gemaakt van m=natuurlijke producten en daar zag je dan ook potten vol mee staan. Ook de gekleurde lappen hingen overal te drogen.Het haar droegen de mannen aan de zijkanten weggeschoren en in het midden van het hoofd lang en in een opgekrulde staart. Ook gaf de dorpskapper een demonstratie haarscheren weg, dit gebeurde met een kapmes.Een geweldige ervaring al met al.
Land
  • Geen andere toerist te zien
  • Het dagelijkse leven goed te zien.
  • Ver weg van het gebaande pad.
  • Geen
Review geplaatst op 2016-09-25
9
Swaziland Hhohho
Een overnachting in deze onderkomens is geen straf. Mooi aan de omgeving aangepast in een natuurpark. Je kunt er fietsen huren en dus door het natuurgebied fietsen. Ook een game drive is te maken, maar je zult er geen big five zien, wel ander dieren en prachtige vogels. Wil je wat uitrusten ga je voor je de beehives zitten en een kopje koffie te drinken, een biertje mag ook, dan komen de dieren uit het struikgewas tevoorschijn om rustig te grazen in het midden van de kraal. wat wil je nog meer. In de bijenkorf was het heerlijk koel en een paar goede bedden en een warme douche. Het was een pracht verblijf in een mooi natuurpark.
Regio
  • Mooi park.
  • Veel te doen
  • rustig
  • Klein park, geen big five.
Review geplaatst op 2016-09-23
9
Tibet
Het Pabongka klooster ligt in de buurt van Lhasa, hoger in het gebergte. Het is het oudste klooster en je komt er bijna geen toeristen tegen, misschien een paar bedevaarders. Het is een klein klooster en via een smal pad kan je ook naar het Nonnenklooster wandelen. De omgeving is er prachtig en zoals overal zijn de gebedsvlaggen ook aanwezig. Ook passeer je een skyburriël, een plaats waar de Tibetanen hun geliefden weer terug geven aan de natuur d.m.v. de gieren. Deze plaats is niet meer bezichtigen. Je kunt natuurlijk ook helemaal terug naar Lhasa lopen, wat wel een fikse wandeling is.
Land
  • geen toeristen
  • prachtig uitzicht.
  • soms vrij stijl.
Review geplaatst op 2016-09-23

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik