Huff

'1132084' door Huff '1132084' door Huff

Vietnam

Vietnam

Vroeg op,pad.

Huff

Twee jaar terug zaten we in het hoge noorden van Vietnam en die dag gingen we vroeg op pad en kwamen al gauw een marktje tegen. Even kijken natuurlijk en algauw contact gemaakt met de bevolking met handen en voeten, maar o zo leuk en gezellig. Zelfs zo gezellig dat we voor 9 uur in de morgen al een glaasje sterke drank van rijstwijn kregen aangeboden. De markten zijn er voor de mensen vooral voor sociale contacten en het uitwisselen van nieuwtjes, wat altijd leuke plaatjes opleveren.

'1128905' door Huff '1128905' door Huff

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Zaanse Schans.

Huff

Een stadje zonder toeristen is echt wel de Zaanse Schans. , waren er geen toeristen te bekennen en dus heel fijn om mooie plaatjes te maken, waarvan deze er eentje was. Vrije toegang en op het grote parkeerterrein was het vrije toegang. Wel was er koffie to go te krijgen en er waren bankjes en dus plek genoeg om ook daar van te genieten.

'1128904' door Huff '1128904' door Huff

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Uitgevlogen .

Huff

De laatste dagen hadden vader en moeder Mees het maar druk. Ze vlogen af en aan naar het hokje en eindelijk was het daar. De kleintjes vlogen uit en wij waren er bij geluk getuige van. Maar als je denkt dat je er dan vanaf bent, heb je het mis. Ze werden de hele tijd nog gevoerd en omdat ze steeds van plek veranderden moesten ze de kleintjes nog zoeken ook. Zo werd het een leuke middag voor de vogeltjes en ons.

'1127762' door Huff '1127762' door Huff

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Even uitwaaien.

Huff

Even een paar uurtjes er tussen uit en op naar de Zaanse Schans. Daar was het heerlijk rustig en kon je volop genieten van het moois wat daar was. Koffie to go genomen en lekker wandelen. Wat wil je nog meer in deze tijd.

'1126389' door Huff '1126389' door Huff

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Blij met een ballon.

Huff

Voor ik in 2013 naar het zuiden van China ging, heb ik ballonnen mee genomen. Had er al wat van een firma een jaar eerder gekregen en toen ik van die reis foto's naar hun stuurde, kreeg ik een hele zak voor de volgende reis. Met de ballonnen op zak en dus veelvuldig uitgedeeld en kinderen blij gemaakt. Dit kindje moest even wennen aan die vreemde mensen, maar al gauw kwam de lach op zijn gezichtje. (naam van de firma onzichtbaar gemaakt).

'1126386' door Huff '1126386' door Huff

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Morgen zijn de kapper

Huff

Morgen mogen we weer naar de kapper. De kapper van ons doet het met kam en schaar, maar in het zuiden van China doen ze dat anders. het was fascinerend om te zien hoe ze dat soort sikkel gebruikten om het haar er mee af te halen. Geef mij mijn eigen kapper maar.

'1126359' door Huff '1126359' door Huff

TurkijeOost Anatolie

TurkijeOost Anatolie

Beklimming berg...Nem

Huff

Tijdens de beklimming van de Nemrut berg veranderde het weer. Je zag de donkere wolken aankomen en het al zo grimmige landschap werd daardoor nog grimmiger. maar wel heel erg mooi.

'1123801' door Huff '1123801' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Blijft mooi.

Huff

In het hoge noorden van Vietnam zijn de mooie rijstterrassen te vinden. Het blijft wonderbaarlijk om te zien, hoe de mensen daar op die smalle riggels vaak hun rijst verbouwen en als die rijp is, heeft het een gouden gloed.

'1123749' door Huff '1123749' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Vriendinnen.

Huff

We zijn al meerdere keren naar het Noorden van Vietnam geweest en in het plaatsje Ta Van hebben we vriendschap gesloten met twee vrouwen daar. Bij de laatste ontmoeting hebben we op zijn Hollands lekker koffie zitten drinken met een koekje erbij en dat ging er bij de dames ook wel in. Via onze toenmalige gids worden we gelukkig nog regelmatig op de hoogte gehouden van het wel en wee van onze vriendinnen.

'1123591' door Huff '1123591' door Huff

TibetLhasa

TibetLhasa

Mooie vergezichten.

Huff

Weg van de stad Lhasa kom je onderweg prachtige vergezichten tegen en moet je gewoonweg de auto uit om foto's te nemen. En dat was niet een keer, maar meerdere keren dat het gebeurde.

'1120759' door Huff '1120759' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Taglangla Pass.

Huff

Op weg naar de Taglangla Pass op de hoogte van 5328 meter hoogte en de op twee na hoogste pass van de wereld , waren prachtige vergezichten van het ruige landschap. Mooie wolkenluchten , besneeuwde bergtoppen en steeds een andere kijk op de bergen. Wat heb ik daar genoten.

'1120691' door Huff '1120691' door Huff

TurkijeOost Anatolie

TurkijeOost Anatolie

Nemrut krater.

Huff

In het oosten van Turkije ligt de Nemrut krater en is de jongste en meest zuidelijke van de rij vulkanen daar. De krater van de vulkaan heeft een diameter van circa 7 km. Het westelijke deel van de krater bevat een koudwatermeer van circa 155 m diep; er is ook een klein warmwatermeer dat een temperatuur bereikt van circa 60 °C. een bewijs dat er nog steeds vulkanische activiteit aanwezig is. De weg er naar toe heeft veel weg van een maanlandschap, maar bij het meer is er begroeiing van bomen en planten met mooie bloemen. Ook zijn er schilspadden te zien.

'1120593' door Huff '1120593' door Huff

IsraëlNegev woestijn

IsraëlNegev woestijn

Negev woestijn.

Huff

Toen we in Israël waren hebben we een Dessert Eco toer door de Negev woestijn gedaan. Het was een geweldige toer door dat deel van Israël en ondanks de droogte en het ruige landschap stond ik versteld van wat er nog zoal groeide en de insekten en beesten die er leefden.

'1120268' door Huff '1120268' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Even terug.

Huff

Gisteren was ik weer even terug in het Noorden van Vietnam. Ik kreeg nl. een appje van de gids die we vorig jaar hadden en waar ik regelmatig mee app. Het was een foto van hem met Mevr. May, die we vorig jaar de Columbus brachten waar zij breed in vermeld stand met foto en al. Toen ik de app zag, was ik dus even terug bij Mevr. May in het hoge noorden van Vietnam.

'1119500' door Huff '1119500' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Rook.

Huff

Op de markten in het Noorden van Vietnam is veel te zien en te beleven. Je ziet er veel minderheden in de originele kledij en ook hun gewoonten maak je mee. Bij deze dame kwam een andere vrouw een praatje maken en ook een grote bamboe pijp roken. Ze nemen maar een haal ven de pijp, maar deze blies ze uit in het gezicht van deze vrouw, die er niet heel erg blij mee was.

'1117929' door Huff '1117929' door Huff

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Hagia Sofia weer...m

Huff

De Hagia Sophia, is een beroemde kerk in Istanbul. Tijdens de Byzantijnse tijd de belangrijkste kerk van de stad. Werd later een moskee en is momenteel een museum. Nu is de e Hagia Sofia weer verandert van een museum in een moskee. De Raad van State, de hoogste administratieve rechtbank van Turkije, trok een streep door het besluit van de Turkse leider Atatürk in 1934 om het heiligdom te veranderen in een museum. Wel blijft de Hagia Sofia toegankelijk voor alle moslims, christenen en buitenlanders.

'1117494' door Huff '1117494' door Huff

TibetLhasa

TibetLhasa

Jokhang tempel.

Huff

Die ochtend dat we bij de Jokhang tempel aan kwamen was het er een drukte van belang. Er waren vele Tibetaanse pelgrims al aanwezig om te bidden. Het was een indrukwekkend gezicht hoe ze steeds weer opstonden , de handen gebaren maakten en ze weer op de grond lieten vallen en dat steeds herhaalden. Het was een waar schouwspel.

'1117465' door Huff '1117465' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Laaghangende...bewolk

Huff

Die ochtend hingen de wolken heel laag en we waren hoog in de bergen. Het had die nacht geregend en alles was vochtig, maar de wolken tussen de bergen hadden een magisch beeld en dat heb ik nog altijd bij het zien van deze foto's

'1117309' door Huff '1117309' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Wachten op....

Huff

Bij een van de markten in het noorden van Vietnam zag ik deze kinderen bij deze paal . Ik denk dat ze stonden te wachten op een van de ouders, die naar de markt was en tegen hun had gezegd: hier wachten tot ik terug kom. Later waren ze weg, vader of moeder was dus klaar met de inkopen.

'1117206' door Huff '1117206' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Veemarkt.

Huff

Op een van de marktdagen in het Noorden van Vietnam is er meestal ook een plek waar vee wordt verhandeld. Het was een mistige en natte dag en de veemarkt was wel heel drassig, maar vanaf de kant was het ook een mooi schouwspel.

'1116973' door Huff '1116973' door Huff

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Blauwe Moskee.

Huff

De Blauwe Moskee in Istanbul is een prachtig gebouw met mooie kleuren en koepels. Toen ik daar was kon ik er dan ook geen genoeg van krijgen om dat te fotograferen en geniet steeds weer als ik de foto's zie.

'1116789' door Huff '1116789' door Huff

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Hollands.

Huff

In de stad Pushkar kan je een tempel bezoeken, maar je spullen meenemen is verboden. Bij dit stalletje kan je ze met een gerust hart achterlaten, want als de man je dat in het Hollands kan wijsmaken is er niets mis met hem en kan je hem ten volste vertrouwen.

'1116510' door Huff '1116510' door Huff

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Bij de ingang.

Huff

Bij de ingang van het fort zaten daar twee sadhu's . Het waren vriendelijk lachende mannen en probeerden met iedereen een praatje te maken. Meestal met handen en voeten en dan werd er nog smakelijk om gelachen ook, omdat men elkaar nog niet begreep.

'1116464' door Huff '1116464' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Omgeving Diskit...klo

Huff

Boven bij het Diskit klooster heb je een prachtig uitzicht op de vallei en het gouden boeddha beeld , die bij de ondergaande zon mooi staat te glanzen. Het Diskit klooster is prachtig om te bezoeken en wordt nog bewoond door oude en ook door jonge monniken. De omgeving is het bewonderen zeker waard.

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >