Huff

'1120759' door Huff '1120759' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Taglangla Pass.

Huff

Op weg naar de Taglangla Pass op de hoogte van 5328 meter hoogte en de op twee na hoogste pass van de wereld , waren prachtige vergezichten van het ruige landschap. Mooie wolkenluchten , besneeuwde bergtoppen en steeds een andere kijk op de bergen. Wat heb ik daar genoten.

'1120691' door Huff '1120691' door Huff

TurkijeOost Anatolie

TurkijeOost Anatolie

Nemrut krater.

Huff

In het oosten van Turkije ligt de Nemrut krater en is de jongste en meest zuidelijke van de rij vulkanen daar. De krater van de vulkaan heeft een diameter van circa 7 km. Het westelijke deel van de krater bevat een koudwatermeer van circa 155 m diep; er is ook een klein warmwatermeer dat een temperatuur bereikt van circa 60 °C. een bewijs dat er nog steeds vulkanische activiteit aanwezig is. De weg er naar toe heeft veel weg van een maanlandschap, maar bij het meer is er begroeiing van bomen en planten met mooie bloemen. Ook zijn er schilspadden te zien.

'1120593' door Huff '1120593' door Huff

IsraëlNegev woestijn

IsraëlNegev woestijn

Negev woestijn.

Huff

Toen we in Israël waren hebben we een Dessert Eco toer door de Negev woestijn gedaan. Het was een geweldige toer door dat deel van Israël en ondanks de droogte en het ruige landschap stond ik versteld van wat er nog zoal groeide en de insekten en beesten die er leefden.

'1120268' door Huff '1120268' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Even terug.

Huff

Gisteren was ik weer even terug in het Noorden van Vietnam. Ik kreeg nl. een appje van de gids die we vorig jaar hadden en waar ik regelmatig mee app. Het was een foto van hem met Mevr. May, die we vorig jaar de Columbus brachten waar zij breed in vermeld stand met foto en al. Toen ik de app zag, was ik dus even terug bij Mevr. May in het hoge noorden van Vietnam.

'1119500' door Huff '1119500' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Rook.

Huff

Op de markten in het Noorden van Vietnam is veel te zien en te beleven. Je ziet er veel minderheden in de originele kledij en ook hun gewoonten maak je mee. Bij deze dame kwam een andere vrouw een praatje maken en ook een grote bamboe pijp roken. Ze nemen maar een haal ven de pijp, maar deze blies ze uit in het gezicht van deze vrouw, die er niet heel erg blij mee was.

'1117929' door Huff '1117929' door Huff

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Hagia Sofia weer...m

Huff

De Hagia Sophia, is een beroemde kerk in Istanbul. Tijdens de Byzantijnse tijd de belangrijkste kerk van de stad. Werd later een moskee en is momenteel een museum. Nu is de e Hagia Sofia weer verandert van een museum in een moskee. De Raad van State, de hoogste administratieve rechtbank van Turkije, trok een streep door het besluit van de Turkse leider Atatürk in 1934 om het heiligdom te veranderen in een museum. Wel blijft de Hagia Sofia toegankelijk voor alle moslims, christenen en buitenlanders.

'1117494' door Huff '1117494' door Huff

TibetLhasa

TibetLhasa

Jokhang tempel.

Huff

Die ochtend dat we bij de Jokhang tempel aan kwamen was het er een drukte van belang. Er waren vele Tibetaanse pelgrims al aanwezig om te bidden. Het was een indrukwekkend gezicht hoe ze steeds weer opstonden , de handen gebaren maakten en ze weer op de grond lieten vallen en dat steeds herhaalden. Het was een waar schouwspel.

'1117465' door Huff '1117465' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Laaghangende...bewolk

Huff

Die ochtend hingen de wolken heel laag en we waren hoog in de bergen. Het had die nacht geregend en alles was vochtig, maar de wolken tussen de bergen hadden een magisch beeld en dat heb ik nog altijd bij het zien van deze foto's

'1117309' door Huff '1117309' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Wachten op....

Huff

Bij een van de markten in het noorden van Vietnam zag ik deze kinderen bij deze paal . Ik denk dat ze stonden te wachten op een van de ouders, die naar de markt was en tegen hun had gezegd: hier wachten tot ik terug kom. Later waren ze weg, vader of moeder was dus klaar met de inkopen.

'1117206' door Huff '1117206' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Veemarkt.

Huff

Op een van de marktdagen in het Noorden van Vietnam is er meestal ook een plek waar vee wordt verhandeld. Het was een mistige en natte dag en de veemarkt was wel heel drassig, maar vanaf de kant was het ook een mooi schouwspel.

'1116973' door Huff '1116973' door Huff

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Blauwe Moskee.

Huff

De Blauwe Moskee in Istanbul is een prachtig gebouw met mooie kleuren en koepels. Toen ik daar was kon ik er dan ook geen genoeg van krijgen om dat te fotograferen en geniet steeds weer als ik de foto's zie.

'1116789' door Huff '1116789' door Huff

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Hollands.

Huff

In de stad Pushkar kan je een tempel bezoeken, maar je spullen meenemen is verboden. Bij dit stalletje kan je ze met een gerust hart achterlaten, want als de man je dat in het Hollands kan wijsmaken is er niets mis met hem en kan je hem ten volste vertrouwen.

'1116510' door Huff '1116510' door Huff

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Bij de ingang.

Huff

Bij de ingang van het fort zaten daar twee sadhu's . Het waren vriendelijk lachende mannen en probeerden met iedereen een praatje te maken. Meestal met handen en voeten en dan werd er nog smakelijk om gelachen ook, omdat men elkaar nog niet begreep.

'1116464' door Huff '1116464' door Huff

IndiaLadakh

IndiaLadakh

Omgeving Diskit...klo

Huff

Boven bij het Diskit klooster heb je een prachtig uitzicht op de vallei en het gouden boeddha beeld , die bij de ondergaande zon mooi staat te glanzen. Het Diskit klooster is prachtig om te bezoeken en wordt nog bewoond door oude en ook door jonge monniken. De omgeving is het bewonderen zeker waard.

'1116422' door Huff '1116422' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Video kijken.

Huff

Bij een mooi uitkijkpunt over de bochtige weg waar we op reden, waren een aantal vrouwen en kinderen. De vrouwen verkochten bloemen, want de volgende dag was het 'vrouwendag' en dan krijgen de vrouwen bloemen. De kinderen verveelden zich en gingen op de rotspunten bij elkaar zitten om een video op de telefoon te bekijken.

'1116416' door Huff '1116416' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Vogeltjes.

Huff

Lunchpauze en dus stoppen we bij een 'restaurant ' langs de weg. We bekijken de kaart en mijn reisgenoot besluit om vogeltjes te eten. " Als je dat doet , ga ik aan een ander tafeltje zitten " zeg ik tegen haar, want dat vind ik zielig voor die beestjes. Zelf had ik frite noedels met omelet en het duurde niet zo lang of ze kwam bij mij zitten. Er zat niet zoveel vlees aan de vogeltjes en mijn omelet zag er toch wel smakelijker uit. De omelet was groot zat en we hebben dus maar gedeeld. Voortaan geen vogeltjes meer voor haar. Hoe de vogeltjes smaakten weet ik niet, maar ik vond het er ook nog niet smakelijk uit zien, pootjes, ribbetjes en kopjes, snaveltjes, alles zat er bij.

'1116355' door Huff '1116355' door Huff

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Chapmans Peak drive.

Huff

Op weg naar Kaapstad namen we de Chapmans Peak drive en deze is vijftien kilometer lang . De autoroute is een mooi uitstapje vanuit Kaapstad, en een prachtige manier om wat Kaapse plaatsjes te bezoeken zoals Houtbaai en Noordhoek. Het is een bochtige weg , maar een van de mooiste kustroutes die er is, met om iedere bocht weer een ander uitzicht. Het was er echt genieten.

'1116336' door Huff '1116336' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Koffie stop.

Huff

Tijdens een koffiestop bleek de uitbater van het tentje geen koffie te hebben, maar wel een drankje wat er op leek, wist hij ons wijs te maken. Dat proberen we wel. nou, het leek op een combinatie van koffie en dropwater, waarvan dropwater het won. En na het nuttigen van het gebakje, hoefden we ook niet meer te lunchen, want dat voedde enorm.

'1116322' door Huff '1116322' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Zelf gestookte...rijs

Huff

Op de markt van Meo Vac hoog in het noorden van Vietnam zitten er dames met jerrycans vol met zelf gestookte rijstwijn. Iedereen stookt zijn eigen smaak en alvorens dat je de wijn koopt , mag je ze proeven en dat doet men door de kleine maatbekertjes in de jerrycan te hangen en er een beetje uit te halen. Als je de smaakt goed vind, dan kan men die smaak kopen. Ons werd meerdere malen aangeboden om van de wijn te proeven en het was soms best lekker, maar we hebben toch maar niet gekocht.

'1115982' door Huff '1115982' door Huff

Vietnam

Vietnam

Benen strek stop.

Huff

Op weg naar Son La nemen we even tijd om de benen te strekken. Het is een mooie plek bij een rivier en er staat ook nog een koe onder palmbomen. Het is een mooi geheel.

'1115961' door Huff '1115961' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Gebakken kevers.

Huff

We komen in de namiddag een markt tegen en gaan hem bezoeken. Er wordt veel etenswaar verhandeld en ook wordt er eten klaargemaakt, zoals deze kevers. Ze werden "heerlijk" gebakken waar je bij stond en je kon een schaaltje opeten op het krukje wat bij haar stond. Ik ben niet zo van de kevers, dus heb het ook niet geprobeerd, maar de lokale bevolking smulde er van.

'1115917' door Huff '1115917' door Huff

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Diner.

Huff

Nadat we drie weken met elkaar ( gids, chauffeur en mijn reisgenoot en ik) waren opgetrokken in het noorden van Vietnam, werden we op de laatste dag van onze reis uitgenodigd om bij de moeder van de gids te komen eten. Ze had , samen met haar dochter een fantastisch diner op tafel gezet en alles was volgens de Vietnamese keuken bereid. Er stonden zoveel gerechten op tafel, dat de bordjes er nog maar net op konden na wat geschuifel met de gerechten.

'1115845' door Huff '1115845' door Huff

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Vietnamase egg coffee

Huff

Langs de spoorlijn die dwars door de stad Hanoi gaat kan je bij een van de vele cafeetjes die daar zijn iets gaan zitten drinken. Dat deden wij dus ook en we bestelden een egg koffie, niet wetende wat dat voor koffie was. Nou, ik kan je vertellen, heerlijk romig koffie en hij werd in een ijzeren emmertje met heet water warm gehouden. De egg koffie is ontstaan toen er een tekort was aan melkproducten en het recept heb ik voor jullie opgezocht. INGREDIËNTEN 2 kopjes sterke koffie 2 eidooiers 3 eetlepels gecondenseerde melk Een zakje vanillesuiker Een theelepel suiker BEREIDING STAP 1Zet de koffie. STAP 2Klop het eigeel in ongeveer 5 minuten romig en lichtgeel van kleur. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en klop nog even door. STAP 3Voeg de gecondenseerde melk toe en een theelepel van de koffie. STAP 4Schenk de koffie in twee kopjes en voeg het schuimige eiermengsel toe als topping. Als je nog eens in Vietnam komt, dan moet je dat echt proberen en je zult er geen spijt van hebben.

'1115841' door Huff '1115841' door Huff

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Marktkoopvrouw.

Huff

Deze mevrouw stond op de markt van Meo Vac en ze verkocht er kleding. Het waren broeken(leggings) , rokken, en mooie kanten vestjes. Nadat ik een vestje gekocht had, wilde ze wel op de foto en ze lachte al haar gouden tanden met "diamanten" bloot. Ik vond het een mooi contrast met de plastic kettinkjes die ze om had.

Community updates

UPDATE
27-11-2020 Sinds deze week zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

REIZIGER VAN DE WEEK
27-11-2020 Verdien jij ook een rugzak van Eastpak? Elke week geven we een Eastpak-rugzak cadeau aan iemand die een reisdroom heeft waargemaakt: de Reiziger van de Week. Ben jij de volgende gelukkige? Je hebt nog t/m maandag 30 november 23:59:59 om jezelf of iemand anders te nomineren voor de huidige nominatieronde! Stuur hier je nominatie in.

FOTOWEDSTIJD
06-11-2020 Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

week 48 | Community toppers

Kampeer in Kakadu. Foto: Ellen69

1. Topreview: Het Cathedral Gorge State Park, Nevada door Martinhectors
2. Topfoto & tip: Kampeer in Kakadu door Ellen69
3. Communitylid van de week: RobHoekstra
4. Nieuwkomer: Henk Martens

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik