Hestermaasdam

9
Ethiopië
Hestermaasdam was hier 31 Dec 2011
We zijn met een groepje van 6 vrienden,en hebben een reis geboekt bij Yared tours in Addis Abeba.Die brengen ons naar de Danakil depressie. De oneindige ruimte, de mannen die zoutblokken uithakken , de karavanen met dromedarissen en ezels, het wonderlijke landschap van Dallol met bijbehorende zwaveldampen, zijn allemaal zeer indrukwekkend. Maar wat het meeste indruk maakt is toch wel een wandeling in het donker naar de rand van de Erta Ale vulkaan. Eenmaal aan de rand kijk je naar een kolkende gloeiende lavamassa die constant in beweging is.Hier kun je slapen in een Tigray hutje van los op elkaar gestapelde stenen. De andere nachten brengen we door in het zoutwerkers dorpje Hamet Ela.Een schuur met wat touwbedden is ons onderkomen. Bij vertrek van de Erta Ale kwamen we een groepje toeristen tegen ,verder nergens een toerist gezien.
Land
  • Aan rand van vulkaan staan
  • puur en ongerept
  • geen douche of toilet.
  • Temperatuur is erg hoog( ruim 40 graden)
Review geplaatst op 2016-11-14
8
Spanje Castilla-La Mancha
Hestermaasdam was hier 31 May 2016
Met een huur of eigen auto ben je vrij om kleine en onbekende dorpjes te bezoeken, soms alleen een bakje koffie en een rondje door het dorp maar op een andere plek voor een overnachting, 's avonds is de sfeer toch weer anders. Toledo is best druk met toeristen maar wel de moeite waard om te bezoeken met zijn mooie kerken en prachtige synagoge en nog wat oude stadspoorten. Cuenca ook bekend en toch de moeite waard. Albarracín blijkt een prachtig gerestaureerd dorpje waar je een stap terug gaat in de tijd. (Deze plaats ligt in Aragón). In Consuegra staan molens boven op een heuvel en een mooi oud centrum. Mota del Cuervo heeft ook molens en net buiten het dorp is een meer met flamingo's, er is geen toerist te zien op ons zelf na. Nationaal park Las Tablas de Damiël is ook leuk, het is een moerassig gebied met veel vogels.De kleine dorpjes zijn echt een verademing, soms heb je ze in een half uurtje door gelopen maar als je 's avonds op het dorpsplein zit is het leuk om mensen te kijken, niet dat het echt druk wordt maar je krijgt toch wat meer idee hoe de mensen hier leven. En ook leuk; bij ieder drankje krijg je tapas geserveerd. Buiten dit rijd je ook nog eens door afwisselend landschap; door bergen, wijn of olijfgaarden en akkerbouw.
Regio
  • Mooie authentieke dorpjes
  • Vriendelijke mensen
  • Goedkoop
  • Altijd wel een hotel te vinden
  • Je hoeft vooraf geen route te plannen
  • Ik kan er geen bedenken
Review geplaatst op 2016-10-12

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik