Hestermaasdam

'1126086' door Hestermaasdam '1126086' door Hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Oog make-up

Hestermaasdam

Kajal is het Hindi-woord voor kohl. In India wordt het door vrouwen als een soort van eyeliner rond de ogen aangebracht. Ook bij hun kinderen worden de ogen soms zwart omrand. Elke dag van en naar ons hotel kwamen we door deze straat die zeer armoedig is en het dagelijks leven vooral op straat afspeelde.

'1126063' door Hestermaasdam '1126063' door Hestermaasdam

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Waakhond

Hestermaasdam

We rijden over rustige landweggetjes en genieten van het landschap, de vele schapen en geiten, paard en wagens die we tegen komen. Bij deze kudde geiten spring ik uit de auto om een foto te maken, er komt een hond uit de struiken wel erg dreigend op mij af.. gelukkig komt ook de geitenhoeder te voorschijn en roept zijn hond terug, pffffffffffffff!

'1126038' door Hestermaasdam '1126038' door Hestermaasdam

OostenrijkTirol

OostenrijkTirol

Wandelen in het...Kau

Hestermaasdam

Een prachtige wandeling waarbij we onderweg bij een boer koffie kunnen drinken en op het laatste stuk door een 1km. lange irrigatietunnel moeten. Bij het licht van onze smartphones lopen we klotsend door een laagje water; een km. is dan best lang.. Ik kom er achter dat mijn nieuwe bergwandelschoenen niet waterdicht zijn, dat is dan weer even jammer. Heb ondertussen nieuwe schoenen gekregen, dus keurig afgehandeld:)

'1126009' door Hestermaasdam '1126009' door Hestermaasdam

MongoliëUlaanbatar

MongoliëUlaanbatar

Mongools worstelen

Hestermaasdam

Naadam (spel of wedstrijd) is het nationale festival van Mongolië, dat ieder jaar van 11 tot en met 13 juli wordt gehouden. Het festival wordt ook wel het "Eriin Gurvan Naadam," genoemd, dat "de drie mannelijke spelen" betekent. De spelen zijn Mongools worstelen, paardenraces en boogschieten. Vrouwen doen tegenwoordig ook mee met het boogschieten en paardenraces. De sportwedstrijden zijn enigszins te vergelijken met de Olympische Spelen. Tijdens de Naadam komen families van her en der tezamen en wordt vaak traditionele kleding gedragen.

'1125959' door Hestermaasdam '1125959' door Hestermaasdam

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Tapau tempel

Hestermaasdam

Zhongdian, ook bekend als Shangri-La ligt op 3200 meter hoogte in de provincie Yunnan. De vorige dag hadden wij per toeval tijdens een lunch een praatje met de dame die ons bediende over wat er te zien is in de omgeving. Kortom; haar man ging met ons door de omgeving toeren de volgende dag en zo kwamen we oa. uit bij dit tempeltje.

'1125934' door Hestermaasdam '1125934' door Hestermaasdam

PeruNazca en de zuidkust

PeruNazca en de zuidkust

Chauchilla

Hestermaasdam

Chauchilla ligt op 28 kilometer van Nazca, in een droge woestijn en is een pre-Inca begraafplaats. Jarenlang werd deze plek ontheiligd door grafrovers en schatzoekers, op zoek naar de rijkdommen die met de mummies begraven werden. De graftombes werden vernietigd, en alle schatten – keramiek, waardevolle stoffen, gouden en zilveren objecten – meegenomen. Alleen de mummies bleven achter, verspreid over de woestijn, die ervoor zorgde dat ze verder intact bleven. En ze liggen er nog steeds.

'1125909' door Hestermaasdam '1125909' door Hestermaasdam

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Machu Picchu

Hestermaasdam

Machu Picchu is een ruïnestad van de Inca's . De plaats is in de16e eeuw verlaten om in 1866 herontdekt te worden. Er is in de ruïnes nog veel van de Incabeschaving terug te vinden. Machu Picchu ligt 2.430 meter boven de zeespiegel in het midden van een tropisch regenwoud, in een buitengewoon mooie omgeving.

'1125875' door Hestermaasdam '1125875' door Hestermaasdam

Chinayangshuo

Chinayangshuo

Ballonvaart

Hestermaasdam

Ongeveer een week nadat wij deze ballonvaart gemaakt hebben zijn we weer thuis en lezen in de krant dat er een ballon met Nederlanders op deze plek naar beneden gestort is en dat is niet zo goed afgelopen. ( 12 jaar geleden). Voor ons was dit gelukkig achteraf en hebben wij gewoon genoten van deze vaart.

'1125842' door Hestermaasdam '1125842' door Hestermaasdam

ChinaGuilin

ChinaGuilin

Lijiang rivier

Hestermaasdam

Vanuit Yangshuo maken we een boottochtje over de Lijiang rivier, een prachtige tocht waarbij we ook nog een paar kleine dorpjes aan doen. De waterbuffels genieten ook van de serene rust die hier heerst.

'1125802' door Hestermaasdam '1125802' door Hestermaasdam

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

In Bwindi ...impenetr

Hestermaasdam

Bwindi impenetrable NP. Na een kleine drie uur lopen zijn we bij een gorilla familie, waar we een uur bij mogen blijven. We zitten op een steile berg en moeten ons schrap zetten om niet iets naar beneden te rollen en zo wel héél dicht op de gorilla's te komen. Boven zit een gorilla vruchten uit een boom naar beneden te gooien zodat de rest van de familie kan eten, die komen ook op ons hoofd te recht; een uur om nooit te vergeten!

'1125774' door Hestermaasdam '1125774' door Hestermaasdam

IndiaOdisha

IndiaOdisha

Kundli

Hestermaasdam

Markten zijn altijd leuk om te bezoeken en deze met heel veel groente en fruit ziet er helemaal prachtig uit. Aan eten geen gebrek, alle dames zijn druk met hun handel.

'1125742' door Hestermaasdam '1125742' door Hestermaasdam

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Koperwiek

Hestermaasdam

De koperwiek is een lijster met koperrode 'oksels' die in vlucht opvallend zijn. Het zijn karakteristieke broedvogels van de naaldbossen van Scandinavië. Koperwieken zijn alleen in september tot mei in Nederland te zien, vooral op besdragende struiken in parken en tuinen en op weilanden grenzend aan hagen en bosjes.

'1125725' door Hestermaasdam '1125725' door Hestermaasdam

MongoliëZuid Mongolie

MongoliëZuid Mongolie

Bayandalai

Hestermaasdam

In de kleine dorpjes in Mongolië doen wij onze boodschappen, er moet tenslotte gegeten worden. Dan nemen we ook de tijd om even het dorpje te verkennen en zien deze kleine jongen stoer bij zijn vader voorop de motor zitten.

'1125697' door Hestermaasdam '1125697' door Hestermaasdam

Sri LankaAnuradhapura

Sri LankaAnuradhapura

Bloemenoffers

Hestermaasdam

Anuradhapura, is de heiligste Boeddhistische stad van het land, ooit de eerste hoofdstad van Sri Lanka. Bij Anaradhapura ligt de bedevaartplaats Mihintale, hier zijn enkele meditatie grotten en een grote dagoba. Bij de Abhayagiri dagoba zijn ze druk met bloemenoffers maken. Ook is er een uitzichtpunt; na 1840 treden heb je een mooi uitzicht over Anuradhapura.

'1125632' door Hestermaasdam '1125632' door Hestermaasdam

VietnamSapa

VietnamSapa

Trekking

Hestermaasdam

Een paar dagen wandelen langs de rijstterrassen en overnachten bij de mensen thuis. We vermaken ons drie dagen met genieten van de mensen en het mooie landschap , markt bezoeken en de modder trotseren!

'1125613' door Hestermaasdam '1125613' door Hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Golgumbaz tombe

Hestermaasdam

Golgumbaz tombe in Bijapur is een mausoleum en bevat de tombes van Keizer Mohammed Adil Shah (1627-56) zijn 2 vrouwen en zijn minnares Rambha, 1 van zijn dochters en een kleinzoon. Het gebouw heeft 7 verdiepingen, boven in de koepel is een geweldige akoestiek. Rondom is een prachtige tuin waar mensen yoga beoefenen of zitten zomaar in het gras te keuvelen.

'1125591' door Hestermaasdam '1125591' door Hestermaasdam

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Water

Hestermaasdam

Het is nog redelijk vroeg in de morgen en de tankwagen met water is net geweest, iedereen heeft zijn water gehaald want de tankwagen past niet in de kleine straatjes. Dan is het tijd om te wassen, zichzelf, de kinderen, kleding en de afwas. Badami is bekend voor zijn tempels uit de 6de tot 8ste eeuw met prachtige beeldhouwwerken. Het dorpje zelf is ook leuk om te verkennen, het leven speelt zich veelal op straat af en de mensen zijn vriendelijk.

'1125565' door Hestermaasdam '1125565' door Hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Op de Ganges

Hestermaasdam

We maken een boottochtje op de Ganges bij zonsopkomst. Deze jongen probeert zijn geld te verdienen door kleine drijfoffers te verkopen. Wij kopen er een paar, de jongen steekt de kaarsjes aan en wij laten ze wegdrijven op de Ganges. Het komt vast goed met ons:)

'1125543' door Hestermaasdam '1125543' door Hestermaasdam

MarokkoFès

MarokkoFès

Pottenbakkerij

Hestermaasdam

We bezoeken een pottenbakkerij met winkel in Fès. Mooi om te zien hoe dingen in zijn werk gaan en dan de winkel met prachtige mozaïek tuintafels , leuke schalen en kannen. Deze kat had haar keuze gemaakt...

'1125522' door Hestermaasdam '1125522' door Hestermaasdam

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Pinnawela...olifanten

Hestermaasdam

Pinnawela is een kleine plaats aan de Ma Oya rivier. Het dorp staat vooral bekend vanwege het olifantenweeshuis. Op deze plek worden gehandicapten en/of verstoten olifanten opgevangen.

'1125491' door Hestermaasdam '1125491' door Hestermaasdam

MongoliëCentraal Mongolië

MongoliëCentraal Mongolië

Slecht wegdek

Hestermaasdam

Veel verharde wegen zijn er niet in Mongolië, wegbewijzering is er ook niet veel. Dit is allemaal geen probleem voor onze chauffeur die weet blindelings de weg, en als er een brug beschadigd is dan repareert hij deze samen met onze kokkin en reisbegeleidster . Wij vinden zo'n stop niet erg; even de benen strekken en dan kunnen we weer verder.

'1125469' door Hestermaasdam '1125469' door Hestermaasdam

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Heilige Ibis

Hestermaasdam

In het oude Egypte werd dit dier vereerd als symbool van de god Thoth. Aan dit gebruik dankt deze soort zijn naam. Wij zien deze Heilige Ibis tijdens een boottochtje op de Witte Nijl.

'1125457' door Hestermaasdam '1125457' door Hestermaasdam

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

Bezinning

Hestermaasdam

Zo'n 7 km. buiten Lalibela ligt de Na'akuta La'ab kerk, hier komt heilig water uit een rots en heeft veel trouwe bezoekers. Wij wandelen vanuit Lalibela naar dit kerkje, er is markt in Lalibela en veel mensen komen daar op af met of zonder vee, dus volop genieten voor ons. In het kerkje heerst een sfeer van bezinning.

'1125436' door Hestermaasdam '1125436' door Hestermaasdam

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Voorjaarsbode...

Hestermaasdam

Voornes Duin ligt op het Zuid-Hollandse Voorne-Putten, een klein half uur rijden vanaf Rotterdam. Het is één van de soortenrijkste duingebieden van West-Europa. Het afwisselende duingebied bestaat uit uitgestrekte duinen, natte duinvalleien, moeras, stille duinmeertjes en bos. Er is hier een mooie wandeling van natuurmonumenten, bij de parkeerplaats springen grote hoeveelheden bloeiende sneeuwklokjes in het oog. Bijna lente... maar de weerberichten zeggen wat anders!

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik